Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Real Madrid áno, Francúzsko nie. Mbappé čelí doma kritike

Mbappé rozhneval v rodnej krajine verejnosť.
Mbappé rozhneval v rodnej krajine verejnosť.Leon Kuegeler / Reuters
Francúzsky futbalista Kylian Mbappé (25) čelí vo svojej krajine kritike. Vynechá nadchádzajúce zápasy Ligy národov Les Bleus proti Izraelu a Belgicku (10. resp. 14. októbra), no vo svojom klube Real Madrid nastúpil v sobotu v ligovom strete proti Villarrealu.

Útočník Los Blancos si minulý mesiac privodil svalové zranenie a tréner Francúzska Didier Deschamps ho preto nenominoval. Oznámil, že jeho hráčovi chýba príprava, keďže odohral príliš málo zápasov.

"Chápem, že si zranený a nehráš vo svojom klube, a preto ťa nepovolali do národného tímu," povedal v pondelok pre francúzsky športový denník L'Equipe bývalý francúzsky reprezentant Maxime Bossis. "Ale keď nastúpiš ako hráč z lavičky v Lige majstrov a následne začneš v základe v ligovom vystúpení, veci sa rozpletú," dodal.

Mbappého situácia je viac stredobodom pozornosti, keďže bývalý hráč Paríža St. Germain je kapitán národného tímu. Pásku zdedil po Antoinem Griezmannovi, ktorý minulý týždeň oznámil odchod z medzinárodného futbalu.

Trénerovi Deschampsovi vypadol aj obranca Dayot Upamecano pre problémy so stehennou šľachou. Hráč Bayernu Mníchov sa zranil v nedeľu v dueli Bundesligy proti Frankfurtu. V zostave ho nahradí Loic Bade zo Sevilly.