Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rodriho náhradník hrdinom Španielska. Jeho výkon rástol, chválil de la Fuente

Martín Zubimendi rozhodol duel proti Dánsku.
Martín Zubimendi rozhodol duel proti Dánsku.TASR / AP Photo / Jose Breton
Martín Zubimendi (25) ideálne zaskočil za zranenú hviezdu Rodriho (28) a jediným gólom zápasu v Murcii rozhodol o víťazstve Španielov nad Dánmi v Lige národov. Úradujúci majstri Európy, ktorým práve stredopoliar Manchestru City v júli v Berlíne výrazne pomohol k zlatu, hrali v sobotu prvýkrát od šampionátu doma.

Španielsko - Dánsko 1:0

Hráč San Sebastianu strelil svoj prvý gól v národnom tíme, ktorým zabezpečil víťazstvo 1:0. Španieli sa tak posunuli na čelo skupiny. "V prvom polčase sme nehrali dobre. Vzadu sme nechávali veľa voľného priestoru, čo mohli využiť a ublížiť nám. V druhom dejstve sme to však napravili a odviedli sme skvelú prácu,“ povedal hrdina večera Zubimendi, ktorý skóroval v 79. minúte z voleja. Namiesto Rodriho dostal dôveru po tom, čo si záložník Manchestru City koncom septembra vážne zranil koleno a vynechá celú sezónu.

Individuálne štatistiky Martína Zubimendiho.
Individuálne štatistiky Martína Zubimendiho.Flashscore

Španielsku chýbalo v základnej zostave v treťom kole Ligy národov sedem hráčov, ktorí v júlovom finále Eura zdolali Anglicko 2:1 a získali pre svoju krajinu štvrtý titul. Absentovali tiež Dani Olmo, Nico Williams a Dani Carvajal.

Dvadsaťpäťročný Zubimendi si vyslúžil pochvalu aj od trénera Luisa de la Fuenteho. "Hral s rozvahou, vie robiť správne rozhodnutia. Jeho výkon rástol, rovnako ako celého tímu. V druhom polčase sme všetci ukázali, čoho sme schopní," spokojne konštatoval lodivod La Roja.