Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ronaldo ukončí kariéru v Al-Nassr, lúčiť sa však ešte nechce. Na rolu trénera nemyslí

Ronaldo sa chce zúčastniť nového ročníka Ligy národov.
Ronaldo sa chce zúčastniť nového ročníka Ligy národov.Odd Anderson/AFP
Čas do oznámenia nominácie Roberta Martíneza (51) na ďalšie zápasy Portugalska sa kráti a skúsený Cristiano Ronaldo (39) dal jasne najavo, že napriek nie príliš vydareným výkonom na Eure chce byť stále súčasťou tímu. V rozhovore pre televíznu stanicu Now hovoril o výkonoch mužstva, svojich ambíciách zúčastniť sa nového ročníka Ligy národov i o konci kariéry.

Ronaldo sa v národnom drese prvýkrát predstavil v roku 2004. Odvtedy nastúpil na 164 zápasov, v ktorých skóroval 113-krát. "V reprezentácii som už viac ako 20 rokov. Som veľmi hrdý, že môžem hájiť naše farby, je to splnený sen. Keď opustím národný tím, nikomu o tom vopred nepoviem, bude to z mojej strany veľmi spontánne rozhodnutie, ale zároveň také, o ktorom som veľa premýšľal," zdôraznil Ronaldo o odchode do reprezentačného dôchodku.

"Momentálne chcem byť schopný pomôcť Portugalsku v nadchádzajúcich zápasoch. Liga národov sa blíži a ja by som si v nej veľmi rád zahral," doplnil o svojej budúcnosti.

Hovoril aj o nie príliš vydarenom Eure, keď jeho tím vypadol vo štvrťfinále po prehre na penalty s Francúzskom. "Nedopadlo to tak, ako všetci očakávali, teda že vyhráme. Z Eura sme si zobrali veľmi dôležité ponaučenie a vidím pred súčasnou generáciou portugalských hráčov svetlú budúcnosť. Musíme stále veriť, že na ďalších turnajoch sa národnému tímu bude dariť lepšie," povedal útočník Al-Nassr, ktorého spoluhráčom sa už čoskoro môže stať slovenský reprezentant Milan Škriniar.

Zároveň pochválil výkon víťazného mužstva. "Myslím si, že španielsky tím bol nepochybne najlepším tímom šampionátu, a preto získal titul. Dokázali zastaviť najsilnejších súperov," doplnil.

Ronaldo uviedol, že nemá konkrétny dátum odchodu do futbalového dôchodku, ale naznačil, že by rád ukončil kariéru v Al-Nassr, kde pôsobí už tretiu sezónu a ročne zarobí viac ako 200 miliónov eur. "Neviem, či skončím čoskoro alebo až o dva-tri roky. S najväčšou pravdepodobnosťou však ukončím kariéru práve tu. Som tu šťastný, darí sa mi a cítim sa tu dobre, v krajine aj v lige. Som veľmi rád, že môžem hrať v arabskej súťaži a chcem v tom pokračovať," prezradil portugalský útočník.

Päťnásobný držiteľ Zlatej lopty dal jasne najavo, že v budúcnosti neplánuje sedieť na trénerskej lavičke. "Nemyslím si, že byť trénerom nejakého tímu je momentálne mojím cieľom. Nikdy som o tom neuvažoval, nikdy som nad tým nepremýšľal. Svoju budúcnosť vidím mimo futbal. Ale len Boh vie, čo prinesie čas," vysvetlil Ronaldo. Uvidíme, či zažiari v červeno-zelenom drese v septembrových zápasoch Ligy národov proti Chorvátsku a Škótsku.