Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ronaldo vo svojom 200. zápase za Portugalsko neskóroval, Španieli vo štvrťfinále

Ronaldo vyšiel strelecky naprázdno.
Ronaldo vyšiel strelecky naprázdno.MARK RUNNACLES / EPA / Profimedia
Liga národov uzavrela októbrový cyklus utorkovým kolom. V súboji Škótska s Portugalskom sme gól nevideli, Poľsko a Chorvátsko ich ponúkli šesť. Španieli si ľahko poradili so Srbskom a postupujú do štvrťfinále.

Liga A

Poľsko - Chorvátsko 3:3

Robert Lewandowski mohol vo svojej kariére skórovať proti 38. reprezentácii, nakoniec si presné zásahy rozdelili jeho spoluhráči Zielinski, Zalewski a Szymanski. Hostia boli síce favoritmi a po góloch Sosu, Sučiča a Baturinu viedli po 26 minútach už 3:1, duel napokon do víťazného konca nedoviedli, navyše v druhom polčase putoval pod sprchy gólman Livakovič.

Tabuľka skupiny 1.
Tabuľka skupiny 1.Flashscore

Škótsko - Portugalsko 0:0

Diváci na štadióne Hampden Park gól nevideli, Portugalsko však aj vďaka remíze Poľska s Chorvátskom ostáva na čele tabuľky s desiatimi bodmi a trojbodovým náskokom pred družinou vedenou Robertom Lewandowským. Veľké jubileum prežil Cristiano Ronaldo, ktorý nastúpil na svoj 200. štart za národný tím, presne 21 rokov a 4 dni po svojom debute v najcennejšom drese proti Albánsku v októbri 2003.

Španielsko - Srbsko 3:0

Európskych šampiónov poslal do vedenia už v 5. minúte Aymeric Laporte. Po zmene strán síce Álvaro Morata nepremenil pokutový kop, no po hodine hry vďaka asistencii Ruiza predsa rozvlnil sieť. Stal sa prvým hráčom Španielska od roku 2013, ktorý v jednom zápase zahodil penaltu a skóroval. Naposledy sa to podarilo Fernandovi Torresovi v súboji proti Tahiti.

Útočník AC Miláno nepremenil štyri z posledných siedmich pokutových kopov na klubovej a reprezentačnej scéne (okrem penaltových rozstrelov), pričom v predchádzajúcich desiatich zápasoch vo všetkých súťažiach skóroval z bieleho bodu deväťkrát.

Konečnú podobu výsledku dal Álex Baena. Srbi hrali od 76. minúty bez vylúčeného Strahinju Pavloviča. V drese Španielov zaujal Pedro Porro, ktorý vytvoril spoluhráčom šesť šancí, viac než celý tím Srbska dokopy. Hráči výberu La Furia Roja tak postúpili do štvrťfinále súťaže.

Tabuľka skupiny 4.
Tabuľka skupiny 4.Flashscore

Ďalší výsledok Ligy A:

Švajčiarsko - Dánsko 2:2

Výsledky Ligy C:

Bielorusko - Luxembursko 1:1

Kosovo - Cyprus 3:0

Litva - Rumunsko 1:2

Severné Írsko - Bulharsko 5:0