Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ronaldo vystrelil ďalšie tri body. Zubimendi vykúpil Španielov a Kramarič Chorvátov

Aktualizované
Ronaldo zariadil Portugalsku ďalšie tri body.
Ronaldo zariadil Portugalsku ďalšie tri body.Sergei Gapon/AFP
Chorvátski futbalisti zaznamenali druhý triumf v A-divízii Ligy národov. V sobotnom stretnutí 1. skupiny zdolali na štadióne Maksimir v Záhrebe reprezentantov Škótska 2:1. Víťazný gól vsietil v 70. minúte útočník Andrej Kramarič (33). O podobný počin sa postaral aj Cristiano Ronaldo (39), keď rozhodol proti Poľsku.

Chorvátsko - Škótsko 2:1

Mužstvo trénera Zlatka Daliča prehrávalo po polhodine hry, keď sa presadil Ryan Christie. Hostia si však vedenie udržali len necelé tri minúty. Center Joška Gvardiola sklepol Ivan Perišič na osamoteného Igora Matanoviča a 21-ročný útočník Frankfurtu to namieril na vzdialenejšiu žrď. Bol to jeho prvý zásah v drese reprezentácie, za ktorú nastúpil tretíkrát.

V rozhodujúcom góle mal opäť prsty Perišič, ktorý našiel v pokutovom území Bornu Sosu. Brankár hostí Craig Gordon jeho strelu vychytal, ale na dorážajúcu hlavičku Kramariča už nestačil. V 99. zápase v najcennejšom drese skóroval jubilejný tridsiaty zásah. S kapitánskou páskou nechýbal na trávniku Luka Modrič, pre ktorého to bolo 181. meddzištátne vystúpenie. Patril k najlepším. Domácich ešte vystrašil zásah Che Adamsa v samotnom závere, pre ofsajd však napokon neplatil. Škóti tak zostávajú bez bodu. 

Poľsko - Portugalsko 1:3

Portugalci sú v 1. skupine naďalej stopercentní. Po víťazstvách nad Chorvátskom i Škótskom si vo Varšave poradili aj s Poliakmi. Do vedenia ich poslal Bernando Silva v 26. minúte, druhý zásah pridal o desať minút na to Cristiano Ronaldo.

Zároveň bol víťazný. V roku 2024 má už legendárny futbalista na konte 33 presných zásahov. Nádej domácich totiž vzkriesil desať minút pred koncom riadneho hracieho času Piotr Zielinski, no v závere prišiel nešťastný vlastný gól obrancu Jana Bednareka.

Španielsko - Dánsko 1:0

Španieli predviedli proti Dánom dominantný výkon, no v Murcii to dlho vyzeralo na bezgólovú remízu. Za streleckú aktivitu prišla odmena až v 79. minúte, keď sa strelou spoza šestnástky blysol Martin Zubimendi.

Pre hráča Realu Sociedad to bol premiérový zásah v najcennejšom drese na seniorskej úrovni. V celej kariére mieril vôbec premiérovo za chrbát brankára spoza pokutového územia. Zápas mal aj slovenskú stopu v osobách rozhodcov, ktorých viedol hlavný arbiter Ivan Kružliak. La Furia Roja je na čele tabuľky o bod pred Dánskom. 

Ďalšie výsledky:

Litva - Kosovo 1:2

Bulharsko - Luxembursko 0:0

Srbsko - Švajčiarsko 2:0

Bielorusko - Severné Írsko 0:0

Cyprus - Rumunsko 0:3