Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ronaldov 901. zásah bol víťazný, Španieli so štvorgólovým triumfom, Dáni opäť vyhrali

Aktualizované
Ronaldo opäť úradoval.
Ronaldo opäť úradoval.Profimedia / JOSE SENA GOULAO / EPA
V nedeľu bolo na svoje druhé vystúpenie v aktuálnej edícii Ligy národov prichystaných 17 národných tímov, výnimkou bola reprezentácia Gibraltáru, ktorú čakal ešte len prvý zápas. Dáni si doma udržali čisté konto a vo 4. skupine A-divízie si poistili svoje priebežné prvenstvo. Výhru si pripísali aj Portugalčania, Chorváti či Španieli.

A divízia - 1. skupina:

Portugalsko - Škótsko 2:1

Portugalčania privítali ostrovného súpera zo Škótska. Dlho to vyzeralo na deľbu bodov, kým sa o slovo neprihlásil hviezdny Ronaldo. Vo štvrtok sa ako prvý hráč dostal na métu 900 gólov v kariére, keď skóroval proti Chorvátsku a v Lisabone si svoj strelecký účet opäť skrášlil. Víťazný zásah dal v 88. minúte, keď zblízka dorazil do siete center Nuna Mendesa.

Chorvátsko - Poľsko 1:0

Štadión v Osijeku videl bitku Chorvátov s Poliakmi. Jediný presný zásah padol sedem minút po zmene strán. O víťazstve domáceho celku rozhodol veterán Luka Modrič, ktorý poslal svoj tím na druhé miesto 1. skupiny A-divízie.

A divízia - 4. skupina:

Dánsko - Srbsko 2:0

Futbalisti Dánska sú aj po druhom kole v A-divízii Ligy národov stopercentní. Po výhre 2:0 nad Švajčiarmi privítali v nedeľnom zápase na Parken Stadium v Kodani Srbov, ktorí konto hostiteľa nezaťažili. O góly domácich sa postarali stredopoliar Rennes Albert Grönbäk a útočník Lipska Yussuf Poulsen. Severania tak majú šesť bodov a minimálne do ďalšieho zápasu aj istotu prvého miesta v skupine.

Švajčiarsko - Španielsko 1:4

Španieli mali v Ženeve výborný vstup do stretnutia, keď sa v úvodnej štvrťhodine presadili Joselu i Ruiz. V 20. minúte však zatiahol za ručnú brzdu obranca Robin Le Normand a uvidel červenú kartu. Ešte do prestávky dokázal znížiť Andouni a črtala sa dráma, no druhý polčas priniesol iný priebeh, ako si priali fanúšikovia Švajčiarov. V daždivom počasí dokázal skórovať z rýchleho protiútoku druhýkrát Ruiz a aj striedajúci Torres

C divízia - 1. skupina:

Slovensko - Azerbajdžan 2:0

Po viac ako štvrťstoročí sa slovenskí futbaloví reprezentanti ukázali v Košiciach. Stalo sa tak v rámci druhého zápasu aktuálnej edície Ligy národov, v ktorom privítali protivníkov z Azerbajdžanu. Fanúšikov na východe republiky potešili tromi bodmi, ktorými nadviazali na výhru z úvodného duelu v Estónsku. Prítomných priaznivcov gólovo potešili Duda a Strelec. Viac v článku.

Duda sa prezentoval úspešným pokutovým kopom.
Duda sa prezentoval úspešným pokutovým kopom.Šimon Pavlišin

Ďalšie výsledky:

C divízia - 1. skupina:

Švédsko - Estónsko 3:0

C divízia - 3. skupina:

Luxembursko - Bielorusko 0:1

Bulharsko - Severné Írsko 1:0

D divízia - 1. skupina:

Gibraltár - Lichtenštajnsko 2:2