Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Škóti majú kvalitu aj intenzitu, tvrdí Martínez. Ronaldov rekord je inšpiráciou pre futbal

Martnez (vľavo) si podáva ruku s trénerom Daličom.
Martnez (vľavo) si podáva ruku s trénerom Daličom.Reuters / Pedro Nunes
Trénera Roberta Martíneza (51) čaká na lavičke Portugalska druhý duel novej edície Ligy národov, doma bude hostiť Škótsko. Podľa španielskeho rodáka má ostrovný súper dostatok kvality, zverencov teda pripravuje na náročný test.

Portugalčania vo štvrtok vyhrali v úvodnom zápase Ligy národov nad Chorvátskom 2:1, zatiaľ čo Škóti pod vedením Stevea Clarkea prehrali s Poľskom 2:3 po tom, ako v poslednej minúte inkasovali z pokutového kopu. Martínez však nepochybuje o vysovekj úrovni oponenta, ktorý sa ukáže v Lisabone.

"Naši hráči poznajú intenzitu britského futbalu. Škótsko ju má. Takisto aj rýchle útoky a skúsenosti. Poznáme rozdiel, Škóti majú kvalitu na to, aby držali loptu," povedal novinárom.

"Posledné dva zápasy prehrali gólmi po 90. minúte, no ukázali, že chcú vyhrať. Majú prvotriednych hráčov, sú skúsení a talentovaní. Nie je to len fyzický tím, ale káder s množstvom zručností. Zápas bude vo veľmi súťaživom štýle. Pripravili sme sa na to," dodal tréner.

Portugalsko po zranení opustil stredopoliar Vitinha, ale Martínez uviedol, že má pripravené alternatívy: "Môžeme využiť SilvuFernandesa. Vďaka našej flexibilite môžeme meniť hráčov podľa toho, čo od hry potrebujeme. Nemôžem hovoriť o základnej jedenástke, musíme si to vyhodnotiť, rozhodnutie vychádza z formy hráčov. Chceme mať vyvážený tím."

Lodivod taktiež pochválil kapitána Cristiana Ronalda, ktorý strelil svoj 900. gól v kariére a pomohol mužstvu poraziť Chorvátov. K míľniku hviezdy povedal, že dosiahnutie hranice tisícky zásahov by pre tohto útočníka nemuselo byť nemožné.

"Nemyslím si, že streliť 900 gólov je ľahké. Je to historický úspech, neuveriteľný, inšpirácia pre futbal. Nemám pocit, že niekto môže povedať, že Cristiano niečo nedokáže. Je neuveriteľné, čo dosiahol a čo robí vo futbale," vyhlásil.

Portugalsko - Škótsko (20:45)