Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dvojgólový Strelec a Slovensko vyrovnáva so Švédskom

Aktualizované
Slováci privítali Švédsko na Národnom futbalovom štadióne v Bratislave.
Slováci privítali Švédsko na Národnom futbalovom štadióne v Bratislave. Flashscore
Súboj na ostrie noža, ale najmä o prvé miesto v C-divízii. To je stret Slovenska proti Švédsku na Národnom futbalovom štadióne v Bratislave. Ani jedno z mužstiev v novej edícii Ligy národov neprehralo. Zverenci Francesca Calzonu (55) dokonca ani neinkasovali. To sa zmenilo v 25. minúte duelu, keď sa presadil Ayari (21).

Slovensko - Švédsko 2:2

Taliansky lodivod na slovenskej lavičke nemohol využiť služby viacerých futbalistov. Pre zranenie chýbal Dúbravka či Kucka. Od úvodu tak tri žrde kryl Rodák. Zo zostavy vypadol na poslednú chvíľu Obert. Zároveň sokoli nenastúpili ani v treťom vystúpení v rade v rovnakom zložení. 

Základné zostavy oboch.
Základné zostavy oboch.Flashscore

Pred samotným výkopom si v metropole Slovenska prevzal Zlatú kopačku pre najlepšieho strelca letného Eura 2024 Ivan Schranz. Ani on nemohol do stretnutia zasiahnuť, keďže je v ostatných týždňoch zranený. Prvé vrásky trénerovi Calzonovi urobil na konci šiestej minúty Lukáš Haraslín. Po jednom zo súbojov zostal v bolestiach ležať na trávniku a ukazoval na pravé koleno. Po krátkom ošetrení sa, našťastie, vrátil do hry. 

V jedenástej minúte sa Haraslín zapojil do prvej vážnejšej akcie, keď centroval zľava na zadnú žrď, tam Pekarík koníčkom loptu posielal pred bránu a Strelec ju jemne pohladil hlavou. Tesne pred čiarou zachraňoval Douglas. Severania odpovedali v dvadsiatej minúte. Kulusevski našiel centrom osamoteného Gyokeresa, no ten hlavou v ideálnej pozícii mieril mimo priestor Rodákovej brány. 

Lenže v polovici prvého dejstva už defenzíva Slovákov kapitulovala. Vpravo sa uvoľnil individuálne Kulusevski, zvnútra bol jeho center zblokovaný na hranicu šestnástky, kde stál pripravený Ayari a z prvej prekonal Rodáka - 0:1.

Lukáš Haraslín v dueli so Švédskom.
Lukáš Haraslín v dueli so Švédskom.TASR - Martin Baumann

Švédska aktivita pokračovala, zápas im chutil. Hrali rýchlo a najmä jednoducho v ľahkosti. Krátko po polhodiny hry Rodák ešte na zakončenie Gyokeresa k pravej žrdi vyzrel, no zblízka nemal šancu na dorážku Semu - 0:2. Celú akciu založil Saletros. 

Zverenci Francesca Calzonu sa nevzdávali. V samom závere zachytil zlú rozohrávku Švédska Haraslín, ktorému zakončenie nevyšlo. Akcii pomohol Lobotka, ktorý udržal loptu v pokutovom území. K strele sa dostal Duda, ktorého ranu Johansson vyrazil pred seba a tam bol pripravený Strelec - 1:2. Piaty a mimoriadne dôležitý zásah v najcennejšom drese pre hráča belasých. 

Po zmene strán sa ale na trávnik z kabíny vrátili živší hosťujúci hráči. Marek Rodák hneď v úvode musel vytiahnuť trojitý zákrok po sebe, aby podržal svojich spoluhráčov. V nasledujúcich minútach nemalo ani jedno mužstvo akúsi výraznejšiu pasáž s loptou na kopačke. 

A práve v tejto nesúrodej pasáži Slovensko udrelo. Dvadsať minút pred koncom to skúšal spoza šestnástky Suslov, k jeho zrazenej strele sa dostal Haraslín, okamžite centroval pred bránu, kde bol Strelec a svojím druhým zásahom v stretnutí vyrovnal na 2:2.