Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slováci sa predvedú Košiciam, pre Dudu to bude špeciálnejšie než pre ostatných

Dudovi je košické prostredie dobre známe.
Dudovi je košické prostredie dobre známe.Šimon Pavlišin
Písal sa rok 1998, keď sa futbalová reprezentácia Slovenska ukázala v Košiciach. Teraz na východ republiky zavíta opäť, a to v rámci duelu Ligy národov s Azerbajdžanom. Výnimočné vystúpenie to bude najmä pre Ondreja Dudu (29).

Tím Slovenska sa pod vedením trénera Calzonu prebojoval na nedávne ME, na ktorých bol blízko k senzačnému postupu do štvrťfinále cez Anglicko. V súčasnosti je v pozícii favorita C-divízie v konkurencii Estónska, Azerbajdžanu a Švédska. 

"Veľmi sme sa zlepšili po taktickej i mentálnej stránke. Naďalej sa však musíme zlepšovať, pretože napredujú aj iné mužstvá. Ak by sme sa uspokojili s tým, čo sme dosiahli, predbehli by nás iné tímy," vyhlásil kouč.

Slováci sa tešia do Košíc. Suslov by naplnil 30 autobusov, Hancko čaká vynikajúcu atmosféru

V kádri Slovákov figuruje niekoľko hráčov, pre ktorých bude duel na východe republiky špeciálny. Tomáš Suslov už avizoval, že ľudia, ktorí mu prezentovali záujem o vstupenky, by naplnili 30 autobusov. Brankár Marek Rodák je jediný košický rodák v súčasnom tíme a Ondrej Duda je jeden z akcionárov FC Košice:

"Bude to pre mňa špeciálnejší zápas než pre ostatných spoluhráčov. Ale mimoriadny bude aj pre celú reprezentáciu, keďže sa vráti do Košíc po 26 rokoch. Som rád a verím, že sa budeme po zápase radovať. Mňa prídu podporiť moji najbližší, ktorí chodia bez ohľadu na to, kde hráme."

Duda na tlačovej konferencii spolu s koučom Calzonom.
Duda na tlačovej konferencii spolu s koučom Calzonom.Šimon Pavlišin

Pôjde už o historicky tretí súboj Slovenska proti Azerbajdžanu v Košiciach, zhodou okolností na treťom štadióne. V marci 1995 domáci triumfovali vo Všešportovom areáli 4:1, v septembri 1998 na Lokomotíve vyhrali 3:0. Presvedčivý triumf si diváci želajú aj tentoraz, hráčov poženie vpred zaplnená Košická futbalová aréna.

"Zápas bude len o nás. Musíme sa sústrediť na svoj výkon a verím, že uspejeme. Sledovali sme ich duel so Švédskom, mali sme aj jeho analýzu. Bol to otvorený boj so šancami na oboch stranách. Na tejto úrovni už nie je ľahký zápas. Musíme sa sústrediť na svoj výkon a vtedy budeme úspešní," poznamenal Duda.

Slovensko - Azerbajdžan (nedeľa, 18:00)