Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slováci sa tešia do Košíc. Suslov by naplnil 30 autobusov, Hancko čaká vynikajúcu atmosféru

Reprezentanti vymenia Tallinn za východ Slovenska.
Reprezentanti vymenia Tallinn za východ Slovenska.TASR / Veronika Mihaliková
Slovenskí futbaloví reprezentanti sa po víťazstve v estónskom Tallinne tešia na atmosféru v nasledujúcom zápase Ligy národov. Reprezentačný tím sa vráti do Košíc po 26 rokoch a premiérovo sa ukáže v tamojšej futbalovej aréne. Tomáš Suslov (22) sa predstaví neďaleko rodnej Spišskej Novej Vsi a patrí k hráčom, ktorí mali pred košickým zápasom veľa žiadostí o vstupenky.

Suslov na margo spomenutého uviedol: "Keby som mohol dať vstupenku každému, kto si vypýtal, tak by prišlo asi 30 autobusov. Tí najdôležitejší ľudia tam budú a verím, že nám bude fandiť celý štadión. Aj spoluhráči, ktorí pochádzajú zo západného Slovenska, vraveli, že sa tešia na zmenu prostredia."

Hráč talianskej Verony ešte nebol na svete, keď sa Slováci zatiaľ naposledy predstavili v Košiciach. Novú éru reprezentačných zápasov v druhom najväčšom meste otvoria proti súperovi, s ktorým uzavreli tú predošlú. Takmer presne pred 26 rokmi, 5. septembra 1998, zdolali v košickom Čermeli Azerbajdžan 3:0 v kvalifikácii ME.

Suslov bol jediným strelcom duelu v Estónsku.
Suslov bol jediným strelcom duelu v Estónsku.TASR / Veronika Mihaliková

"Chceme potešiť divákov v Košiciach, ktorí to majú ďaleko na reprezentačné zápasy do Trnavy alebo Bratislavy. Ideme do Košíc s radosťou a veľkými očakávaniami. Viem, že bude vypredané. Som s tým veľmi spokojný a mám z toho radosť," uviedol tréner Francesco Calzona, ktorý doteraz viedol slovenskú reprezentáciu v deviatich domácich dueloch - šiestich v Bratislave a troch v Trnave.

Zmenu domáceho prostredia privítal aj obranca Dávid Hancko. "Veľmi sa na to teším. Na západe sme si zažili aj slabšie návštevy, po ktorých sa hovorilo o tom, že ak by ten zápas bol na východe, tak by ľudia prišli. Verím, že bude vynikajúca atmosféra," vravel a dodal:

"Máme príbuzných na východe, ktorí sa prídu pozrieť aj s rodičmi. Bude to špeciálny zápas pre Ondreja Dudu, 'Suslíka' i 'Rodyho'. Verím, že nás diváci podporia a že im prinesieme víťazstvo."

Na národný tím čaká Košická futbalová aréna.
Na národný tím čaká Košická futbalová aréna.Šimon Pavlišin

Slováci sa v nedeľňajšom súboji pokúsia nadviazať na víťazstvo z Estónska. Proti Azerbajdžanu budú v pozícii favorita, no výstrahou im môže byť prehra s týmto oponentom 1:2 spred dvoch rokov v premiére Calzonu vo funkcii. Tím hostí pricestuje do Košíc po domácej prehre so Švédskom 1:3.

"Nebude to jednoduchší zápas než v Estónsku. Očakávam, že hráči Azerbajdžanu budú mať väčšiu individuálnu kvalitu. Budeme si musieť dávať pozor a odovzdať sto percent výkonu," konštatoval Suslov.

Slovensko - Azerbajdžan (nedeľa, 18:00)