Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slováci spoznali dejiská zápasov Ligy národov, tešiť sa môžu aj fanúšikovia na východe

Slovákov čakajú ďalšie súťažné merania síl.
Slovákov čakajú ďalšie súťažné merania síl.TASR
Po obsadení tretej priečky v skupine 3 z roku 2022 sa slovenská futbalová reprezentácia opäť predstaví v UEFA Lige národov C. Tím trénera Francesca Calzonu (55) už pozná dejiská svojich jesenných zápasov v tejto súťaži.

Domácimi duelmi Slovákov budú septembrové stretnutie v Košiciach s Azerbajdžanom (8.9.2024), októbrový súboj na Národnom futbalovom štadióne v Bratislave proti Švédsku (11.10.2024) a novembrové meranie síl na Štadióne Antona Malatinského v Trnave s Estónskom (19.11.2024).

Vstupom do novej edície Ligy národov bude pre sokolov vystúpenie v Tallinne 5. septembra. Reprezentanti Slovenska sa na ihriskách súperov následne predstavia ešte 14. októbra v Baku a 16. novembra vo švédskom meste Solna. Spolu s vyššie menovanými národnými mužstvami patria do skupiny 1.

Program Slovákov v Lige národov C.
Program Slovákov v Lige národov C.Flashscore

Hlavné mesto bude hostiť zápas proti "Tre Kronor“, stane sa tak na deň presne po 24 rokoch, keď Slováci vtedy ešte na Tehelnom poli remizovali s týmto protivníkom 0:0 v kvalifikačnom dueli MS 2002. O tri dni neskôr zamieria do Baku na štadión Tofika Bachramova, kde pred štvrťstoročím v kvalifikácii ME 2000 zvíťazili nad Azerbajdžanom 1:0, o dva roky tam však nasledovala prehra 0:2 a ukončenie sna o postupe na svetový šampionát.

V Štokholme sa Calzonov výber ukáže vo Friends Arene a pôsobenie v ročníku ukončí v spomínanej Trnave stretom s Estóncami. Pobaltská reprezentácia príde na Slovensko po druhýkrát, predtým sem zavítala na jeseň 2005 v rámci kvalifikácie na MS v Nemecku. V Bratislave vtedy pod taktovkou trénera Galisa vyhrali domáci 1:0.