Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slováci vedia, čo majú robiť, znie z tábora Estónska pred štartom Ligy národov

Jürgen Henn zasadol na lavičku reprezentácie Estónska iba nedávno.
Jürgen Henn zasadol na lavičku reprezentácie Estónska iba nedávno. Profimedia / Grzegorz Wajda
V kabíne futbalovej reprezentácie Estónska panuje pred štartom novej edície Ligy národov dobrá atmosféra. Do zápasu proti Slovensku vstúpi povzbudená triumfom v Baltskom pohári. 

Zverenci hlavného trénera Jürgena Henna najskôr na začiatku júna zdolali Faerské ostrovy (4:1), aby si následne vo finále poradili s Litvou (2:1 po penaltách). Iba krátko pred týmto podujatím prevzal žezlo šéfa lavičky 37-ročný odborník, nateraz sa môže popýšiť statusom neporaziteľnosti. Reprezentačnú príležitosť dostal po vydarenom pôsobení v FC Flora Tallinn, kde získal hneď sedem trofejí. 

Pre nástupcu predošlého kouča Thomasa Häberliho bude Liga národov ďalšou veľkou kariérnou skúškou. "Ťažko povedať, čo prinesie tento turnaj, ale na majstrovstvách Európy slovenskí tréneri veľmi nemenili pozície hráčov, čo svedčí o tom, že mužstvo je ustálené. Každý vie, čo má robiť, aké má úlohy. Na ihrisku je vidieť, že tím je dobre organizovaný,“ nachádzal Henn slová chvály počas predzápasovej tlačovej konferencie na margo štvrtkového súpera zo Slovenska

Posledné výsledky Estónska.
Posledné výsledky Estónska.Flashscore

"Sú predovšetkým silní a priamočiari. Neskúšajú žiadne veľké kombinácie s loptou. Dokážu však cielene útočiť a pri centroch sa do šestnástky presúvajú vo vyššom počte hráčov. Musíme na to byť pripravení a dobre reagovať,“ uvedomuje si 28-ročný obranca Marten Kuusk

Po nedávnom úspechu panuje v kabíne Estónska výborná atmosféra. "Cítiť očakávanie. Formát ako Liga národov sme už dlho nehrali, máme silných súperov. Pri príchode na ihrisko premýšľa každý iba o hernom pláne. Aby sme boli konkurencieschopní, musíme ostať pozorní a zamerať sa na všetky podstatné detaily," vyzýva futbalista v službách poľských Katovíc.

Estónsko - Slovensko (20:45)