Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovensko v Lige národov bez zraneného Schranza, Calzona náhradníka nepovolá

Schranz národnému tímu nepomôže.
Schranz národnému tímu nepomôže.Profimedia
Slovenský futbalista Ivan Schranz bude chýbať reprezentácii v nadchádzajúcich reprezentačných zápasoch. Tridsaťročný útočník Slavie Praha má poranené koleno a výpravu SR už opustil. Na jeho miesto nepovolá tréner Francesco Calzona (55) žiadneho náhradníka.

Slovákov čakajú prvé stretnutia od letných majstrovstiev Európy, na ktorých postúpili do osemfinále. V zápasoch C-divízie Ligy národov sa predstavia v Estónsku (5. septembra) a proti Azerbajdžanu (8. septembra). "Ivanove vyšetrenie, žiaľ, ukázalo, že nebude môcť nastúpiť," informovala hovorkyňa Slovenského futbalového zväzu Monika Jurigová.

Pre národný tím je jasný cieľ postup vyššie, okrem spomínaných dvoch súperov je v ich skupine aj Švédsko. Najlepší zo štvorice tímov zamieri o divíziu vyššie, tím z druhej priečky pôjde do play-off o B-divíziu. Poslednému naopak hrozí prepad do najslabšej D-divízie.

Bilancia Schranza v uplynulých sezónach.
Bilancia Schranza v uplynulých sezónach.Flashscore

Nadchádzajúci súper z Pobaltia je pre Slovensko pomerne neznámy. Reprezentácie majú za sebou len dva vzájomné zápasy, oba v rámci kvalifikácie na MS 2006 v Nemecku. Tieto konfrontácie vyhrali Slováci v pomere 2:1 (vonku) a 1:0. S Azerbajdžanom sa naopak stretli aj v predošlej edícii Ligy národov a z dvojzápasu získali tri body - najprv vyhrali v Baku 1:0, ale v domácej odvete, ktorá bola prvým zápasom pod vedením Calzonu, prehrali 1:2.

Schranz strelil na ME v Nemecku tri góly a spoločne s Harrym Kaneom, Codym Gakpom, Georgesom Mikautadzem, Danim Olmom a Jamalom Musialom bol najlepším strelcom turnaja.