Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovensko získalo v Azerbajdžane tri body, zápas zlomila červená karta

Aktualizované
Slovensko potvrdilo pozíciu favorita a zdolalo Azerbajdžan.
Slovensko potvrdilo pozíciu favorita a zdolalo Azerbajdžan.TASR - Pavel Neubauer
Slovenská futbalová reprezentácia zvíťazila nad domácim Azerbajdžanom 3:1 v zápase C-divízie Ligy národov. S desiatimi bodmi figuruje priebežne na čele tabuľky 1. skupiny o tri body pred Švédskom, ktoré však čakal večerný duel v Estónsku.

Azerbajdžan - Slovensko 1:3

Jedinou zmenou oproti poslednému stretnutiu proti Švédsku bolo zaradenie Šatku na pozíciu stopéra namiesto Vavra, ktorý nemohol nastúpiť pre žlté karty. Začiatok bol opatrný z oboch strán, bojovalo sa hlavne o stred poľa. V 15. minúte sa slovenskí reprezentanti mohli prvý raz tešiť.

Po rozohrávke rohu nakrátko a následnej kombinácii s Haraslínom poslal do malého vápna centrovanú loptu Hancko. Tá mala pôvodne nájsť Strelca, ale pred ním si nešťastný vlastný gól strelil obranca Rahil Mammadov - 0:1.

Domáci mali možnosť takmer okamžite vyrovnať, pretože po centri zľava ostal na zadnej žrdi úplne nestrážený Bajramov, ale Rodák vytiahol na čiare výborný zákrok. Na druhej strane vyslal Duda kolmicu za obranu, krížna strela Haraslína smerovala vedľa priestoru vzdialenejšej žrde.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Azerbajdžan bol silnejší na lopte. V 38. minúte dokázal aj vyrovnať, keď Šejdajev získal loptu na útočnej polovici a po presnom centri sa nepokrytý Toral Bajramov presadil hlavičkou, ktorú od zeme nasmeroval do siete - 1:1.

Slováci síce mali v prvom polčase vyššie držanie lopty, ale po strelenom góle sa im nedarilo prejsť k šestnástke súpera, a tak sa do kabín išlo za vyrovnaného stavu. Hneď po zmene strán mohli domáci dokonca ísť aj do vedenia, no prihrávku pred bránu na voľného Mahmudova v poslednej chvíli odkopol Škriniar.

Zakrátko iba centimetre chýbali Isajevovi, aby jeho ľavačka poslala loptu z diaľky k žrdi. Hancko následne vymyslel výbornú prihrávku do pokutového územia, na hranicu päťky si nabehol Bénes a z prvej trafil brankára Dženetova. Chyby defenzívy Slovenska sa ale nekončili, keďže Bajramov hlavičkoval zblízka nad opäť úplne osamotený.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Po hodine hry prišli tri šance Strelca. Najskôr v skrumáži po centri z priameho kopu nepretlačil loptu na malom vápne, následne hlavičkoval po rohu nad a nakoniec pri akcii Haraslína minul odkrytú časť brány na vzdialenejšej tyči.

V 70. minúte sa práve spomínaný Haraslín snažil uniknúť po krídle, fauloval ho Mahir Emreli a videl druhú žltú kartu, čiže predčasne putoval pod sprchy. Presilovku využili Slováci veľmi rýchlo. Po jedenástich mesiacoch sa za národný tím presadil Lukáš Haraslín, ktorý tradičnou obaľovačkou usmernil loptu k žrdi - 1:2.

Záverečné minúty patrili zverencom trénera Calzonu. Tupta obdržal kolmicu od Hancka do šestnástky, útočník sa pozrel a prihral do voľného priestoru pred bránu, kde si ideálne nabehol Dávid Ďuriš - 1:3. Po kombinácii striedajúcich hráčov bolo definitívne rozhodnuté.

Pravdepodobne kľúčový duel z hľadiska boja o postup do B-divízie odohrajú zverenci Francesca Calzonu 16. novembra v Štokholme proti priamemu konkurentovi Švédsku. Účinkovanie v Lige národov uzavrú 19. novembra v Trnave proti Estónsku.