Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Španieli medzi elitou ďalšieho turnaja. Musíme pochopiť, aké je to výnimočné, varuje Morata

Morata prežíva s reprezentáciou vydarené obdobie.
Morata prežíva s reprezentáciou vydarené obdobie. TASR / AP Photo / Jose Breton
Majstri Európy zo Španielska si v utorok vďaka gólom Aymerica Laporteho (30), Álvara Moratu (31) a Álexa Baenu (23) vybojovali postup do štvrťfinále Ligy národov, keď doma zdolali Srbsko.

Španielsko - Srbsko 3:0

Dva zápasy pred koncom skupinovej fázy si Španielsko zabezpečilo minimálne druhé miesto. Na čele skupiny je s 10 bodmi, o tri pred Dánskom a o šesť pred Srbskom, pričom Švajčiarsko má jeden bod.

La Furia Roja chýbalo niekoľko hráčov z tímu, ktorý v júlovom finále EURO 2024 porazil Anglicko 2:1. Napriek tomu Srbsko deklasovali, o čom svedčí štatistika striel. Zatiaľ čo domáci vyslali 30 pokusov, hostia len tri.

"Sme v ďalšej finálovej fáze veľkého turnaja a na to môžeme byť hrdí. Zdá sa to jednoduché, pretože sa tam dostaneme vždy, ale určite to tak nie je. Musíme pochopiť, aké je to výnimočné a dať tomu náležitú hodnotu. Trápi nás niekoľko zranení, no je nutné hľadieť na pozitíva, ktorými sú mladí hráči. To, čo sme vytvorili, je špeciálne a musíme ísť ďalej. Španielsko má pred sebou neuveriteľnú budúcnosť,“ povedal kapitán Morata pre španielsku verejnoprávnu televíziu TVE.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Už pri sobotňajšom triumfe nad Dánskom sa museli reprezentanti krajiny z Pyrenejského polostrova zaobísť bez Daniho Carvajala a Rodriho. Pre zranenia chýbali aj ďalší kľúčoví hráči ako napríklad Nico Williams, Dani Olmo a Robin Le Normand. Luis de la Fuente nemohol proti Srbom rátať už ani s tínedžerskou senzáciou menom Lamine Yamal, ktorý sa zranil práve v predchádzajúcom meraní síl.

Vyčerpané mužstvo však ďalšiu konfrontáciu bez problémov zvládlo a ako druhý účastník si zabezpečilo štvrťfinálovú miestenku. V pondelok sa dokázali kvalifikovať Nemci.