Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Stones rozumie reprezentačnej frustrácii Guardiolu. Zranení je príliš veľa, zdôrazňuje

Opora Manchestru City a anglickej reprezentácie John Stones.
Opora Manchestru City a anglickej reprezentácie John Stones.Manchester City FC
Obranca John Stones (30) je jedným z najlepších stopérov v Premier League, no vo výbere Manchestru City a anglickej reprezentácie čelí napriek tomu veľkej konkurencii. Ako prezradil v rozhovore pre miestny futbalový zväz, cíti tlak na výkony a má pocit, že musí neustále bojovať o miesto v základnej zostave. Priznal tiež, že náročný program a vysoké riziko možného zranenia ho desí.

Hviezda Manchestru City priznala, že v posledných týždňoch a mesiacoch nemala pokojný spánok. Bývalá tvár Evertonu cíti, že každé možné zranenie vytrhne hráča z mužstva a každodenného rytmu. Po zotavení sa vracia do rozbehnutého vlaku, do ktorého nie je ľahké nastúpiť.

"Vždy sa snažím byť tu pre tím. Nezáleží na tom, či som jeho súčasťou na ihrisku alebo ako psychická podpora z lavičky. Sú však chvíle, keď potrebujete cítiť, že ste dôležití aj pre druhú stranu. Tréner by vám mal dať tento pocit a vy musíte cítiť, že s vami počíta,“ povedal anglický obranca.

Nadchádzajúci program Manchestru City.
Nadchádzajúci program Manchestru City.Flashscore

Stones mal v anglickej reprezentácii pod bývalým trénerom Garethom Southgateom neotrasiteľnú pozíciu, čo však na Etihad Stadium neplatilo. Zaujímavé je, že v posledných mesiacoch hral 30-ročný obranca viac za národný tím ako za Citizens. 

"Snažím sa myslieť pozitívne. Som pripravený byť kedykoľvek k dispozícii. Chcel by som hrať každý zápas, ale rešpektujem, že o tom nerozhodujem sám. Môžem tomu ísť oproti len svojimi výkonmi. Bude to dlhá sezóna a nemyslím si, že na jej konci sa bude niekto cítiť nevyťažený,“ pokračovala tvár Manchestru City.

Nadchádzajúci program Anglicka.
Nadchádzajúci program Anglicka.Flashscore

Stones sa pozastavil aj nad náročným programom, ktorý začína vo väčšej miere kosiť hráčou vinou zranení a únavy. "Nerobí to vrásky len nám. Stačí sa pozrieť na nášho trénera Guardiolu, keď odchádzame na reprezentačný zraz. Z jeho výrazu vidíte, ako rozmýšľa, kto mu opäť vypadne zo zostavy. Je frustrovaný z toho, že zranení je príliš veľa. Vždy rešpektoval, že chceme reprezentovať našu krajinu, ale keby to bolo na ňom, asi by nás radšej nepustil,“ uzavrel Stones.