Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Švédsko proti Slovensku aj s ofenzívnymi hviezdami, chýbať však bude Isak

Isak svojmu tímu nepomôže.
Isak svojmu tímu nepomôže.ildbyran / ddp USA / Profimedia
V nominácii švédskej reprezentácie na októbrový asociačný termín chýba útočník Newcastlu United Alexander Isak (25). Tréner Jon Dahl Tomasson (48) však môže počítať so službami niekoľkých mien z elitných európskych klubov.

Isak vynechal posledné dva duely Newcastlu proti Manchestru City a Wimbledonu z dôvodu poraneného prsta a nepomôže tak ani národnému tímu, ktorý čakajú súboje so Slovenskom (11. októbra) a Estónskom (14. október).

"Chýba jeden z najlepších útočníkov na svete. Je naozaj sklamaný, že nemôže prispieť a pomôcť tímu, ale z dôvodu zranenia nie je pripravený hrať a som si istý, že sa v novembri vráti a pomôže nám, keď budeme hrať záverečné kolo v Strawberry Arene," povedal hlavný tréner.

V nominácii nájdeme ofenzívne eso Sportingu Viktora Gyökeresa a futbalistu Tottenhamu Dejana Kulusevského. Do tímu sa vracia aj obranca Victor Lindelöf z Manchestru United, ktorý počas septembrového zrazu pauzoval takisto z dôvodu zdravotných problémov.

"Je to dobrý pocit mať Victora opäť v tíme. Po dlhom zranení trénoval len týždeň, takže uvidíme, ako sa to vyvinie, ale je to dôležitý hráč a líder. Chce sa zapojiť a pomôcť mužstvu, čo je veľmi dobré," dodal Tomasson.

Nominácia Švédska na zápasy Ligy národov proti Slovensku a Estónsku:

Brankári: Viktor Johansson, Kristoffer Nordfeldt, Robin Olsen, Jacob Widell Zetterstrom

Obrancovia: Ludwig Augustinsson, Alex Douglas, Gabriel Gudmundsson, Isak Hien, Emil Krafth, Victor Lindelöf, Ken Sema, Eric Smith, Carl Starfelt

Stredopoliari a útočníci: Yasin Ayari, Lucas Bergvall, Anthony Elanga, Niclas Eliasson, Viktor Gyökeres, Jesper Karlstrom, Dejan Kulusevski, Hugo Larsson, Sebastian Nanasi, Gustaf Nilsson, Anton Saletros