Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Talianov vo Francúzsku nepoložil ani expresný gól. Spalletti vyzdvihol vášeň mladíkov

Kylian Mbappé (vpravo) v súboji s Talianom Giovannim Di Lorenzom.
Kylian Mbappé (vpravo) v súboji s Talianom Giovannim Di Lorenzom.REUTERS / Benoit Tessier
Taliani sa mohli ľahko zložiť, keď v piatkovom zápase Ligy národov proti Francúzsku inkasovali už krátko po úvodnom výkope. Zverenci hlavného trénera Luciana Spallettiho (65) však podľa jeho slov zachovali chladnú hlavu, rýchlo zareagovali a napokon sa radovali z cenného triumfu.

Presný zásah z kopačky Bradleyho Barcolu po 13 sekundách bol pre hostí nočnou morou. Ešte viac ju zhoršil spôsob, akým ku gólu prišlo. Taliansky obranca Giovanni Di Lorenzo si nechal loptu jednoduchým spôsobom vziať, voliť pritom mohol pomocnú spätnú prihrávku. 

"Kľúčový bol začiatok. Všetci okamžite zareagovali, snažili sa dodať tímu silu a pokoj. Potom hrali hru, ktorú sme potrebovali, takže dvojnásobné pozitívum,“ povedal Spalletti pre RAI po záverečnom hvizde. 

"Bolo dôležité zostať súdržní aj po nevydarenom úvode, pretože pri takomto tlaku vás môže každá situácia priviesť do šialenstva. Veci, ktoré sa vám stávajú, pramenia z vašej hlavy, obáv a z toho, čo si myslíte, že je nemožné dosiahnuť. Preto bola naša mentálna sila dvojnásobná," pokračoval vo svojom rozprávaní šéf lavičky krajiny z Apeninského polostrova.  

Bolo to úplne iné Taliansko ako na Eure 2024, ktoré sa chabo pokúšalo obhájiť prvenstvo. Vyhralo jediný zápas a svoju púť šampionátom ukončilo už vo štvrťfinále prehrou proti Švajčiarsku. Spalletti nachádzal na mužstvo, ktoré v Paríži triumfovalo, slová chvály. 

"Vybrali sme skupinu hráčov, ktorí sú vyťažovaní. Sú o čosi sviežejší ako na konci sezóny. Pravdepodobne sme mali šťastie, že sme našli mladíkov, ktorí sa chcú ukázať. Individuálna túžba a vášeň sú kľúčom každého úspechu," konštatoval kormidelník. 

Brankár a kapitán Gianluigi Donnarumma si sotva stihol všimnúť, že sa zápas začal a už lovil loptu zo siete. Aj on pochválil schopnosť tímu zotaviť sa.

"Ešte som nebol pripravený, ani som si poriadne nenasadil rukavice. Nespravili sme to rozumne, pretože sme mali loptu, dalo sa počkať. Ale výborne sme zareagovali. Inkasovať tak skoro bolo náročné, no chlapci zostali pokojní, sústredili sa na to, čo sme si natrénovali. Dobre hrali s loptou, čo bolo podstané pre víťazstvo," hodnotil ochranca priestoru medzi troma žrďami v službách francúzskeho PSG. 

Francúzsko - Taliansko 1:3