Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Taliansko už zase oslavuje Maldiniho. Zápas preberiem s rodičmi, uviedol po debute Daniel

Daniel Maldini v zápase proti Izraelu.
Daniel Maldini v zápase proti Izraelu.Tiziana FABI / AFP
Daniel Maldini (23) debutoval v talianskej reprezentácii počas pondelkového súboja Ligy národov proti Izraelu. Do hry zasiahol na posledných približne 20 minút, čím zároveň nadviazal na odkaz svojich predkov. Za Gli Azzurri v minulosti hrávali aj jeho starý otec Cesare a otec Paolo. Hrdí rodičia si slávny deň najmladšieho Maldiniho nenechali ujsť a boli priamo na štadióne.

Mladý útočník je produktom AC Miláno, klubu, v ktorom strávil svoju celú dlhú kariéru jeho otec a niekoľko rokov tam pôsobil aj jeho starý otec. V radoch Rossoneri sa však výraznejšie nepresadil. Taliansky gigant sa preto rozhodol poslať hráča na hosťovanie do Empoli a Spezie, aby Maldini nakoniec zakotvil natrvalo v Monze. Až tam sa evidentne chytil a získal potrebnú sebadôveru. Nakoniec si vyslúžil pozvánku do národného tímu.

Symbolicky prvý štart pod vedením trénera Luciana Spallettiho si Daniel pripísal na štadióne v Udine, kde sa 20. januára 1985 vo veku 16 rokov prvýkrát objavil aj Paolo za AC Miláno. Bolo to presne 22 rokov a 118 dní od Paolovho vôbec posledného zápasu za taliansku reprezentáciu a 61 rokov a 1 deň od chvíle, keď sa v zostave Talianska objavilo meno Cesare Maldini.

"Som rád, že prišli moji rodičia. Zápas s nimi preberiem, keď prídem domov. Boli to silné a hlavne pozitívne emócie. Som veľmi šťastný, že som hral a že sa všetko podarilo," prezradil najmladší Maldini.

Taliansko - Izrael 4:1