Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

To je skrytá kamera? Trénera Nórov šokovali dopingoví komisári, na test vybrali aj dvoch zosnulých

Solbakken musel riešiť bizarnú situáciu.
Solbakken musel riešiť bizarnú situáciu.Profimedia
Návšteva dopingových komisárov v prípravnom kempe nórskej futbalovej reprezentácie vyvolala veľký rozruch. Rutinná kontrola sa zmenila na komédiu po tom, ako sa zistilo, že podľa zoznamu vybraných hráčov majú vzorky odovzdať a dvaja dávno zosnulí reprezentanti Jörgen Juve a Einar Gundersen.

Zaskočený tréner Stale Solbakken, ktorý sa s tímom pripravuje na Ligu národov, si dokonca chvíľu myslel, že ide o žart natočený skrytou kamerou.

"Včera nás navštívila Nórska antidopingová agentúra. Na testy boli vybraní títo hráči: Erling Braut Haaland, Jörgen Strand Larsen, Antonio Nusa, Oscar Bobb, Einar Gundersen a Jörgen Juve," povedal Solbakken na tlačovej konferencii. "Boli absolútne seriózni. Tak sme zavolali do antidopingovej agentúry a spýtali sa, či je to skrytá kamera," opísal rozruch, ktorý príchod komisárov vyvolal.

Juve, ktorý je s 33 zásahmi najlepším nórskym strelcom všetkých čias, zomrel v roku 1983, zatiaľ čo Gundersen, ktorý dal za národný tím 26 gólov, nežije dokonca od roku 1962. "Ako by vzali tabuľku najlepších strelcov a pridali do nej niekoľko ďalších mien," zažartoval Solbakken s tým, že aspoň trafili Haalanda, s 31 gólmi druhého najlepšieho strelca Nórska.

K dispozícii nebol ani ďalší futbalista zo zoznamu. Dvadsaťjedenročný Oscar Bobb nie je v nominácii. Stredopoliar Manchestru City je mimo hry štyri mesiace po augustovej operácii zlomenej nohy.

Nórsky antidopingový výbor sa ospravedlnil za nepochopiteľnú chybu. "Ťažko povedať, ako sa to stalo, ale zvyčajne sa lepšie trafíme do cieľa. Teraz musíme priznať našu chybu, dnes sa na tom môžeme v kancelárii zasmiať, ale v budúcnosti musíme skontrolovať našu rutinu," komentoval zlyhanie s úsmevom hovorca antidopingovej agentúry a ocenil, že futbalový zväz zobral celú bizarnú epizódu s úsmevom.

Nórsko sa v piatok stretne v Lige národov s Kazachstanom a o tri dni neskôr bude hostiť Rakúsko.