Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tretia generácia priezviska Maldini v drese Talianska, Spalletti oznámil tím na Ligu národov

Maldini zapôsobil svoji výkonmi v Serii A.
Maldini zapôsobil svoji výkonmi v Serii A.DPPI Media / Alamy / Alamy / Profimedia
Tréner talianskej futbalovej reprezentácie Luciano Spalletti (65) oznámil nomináciu hráčov na nadchádzajúce zápasy Ligy národov. Skúsený kouč ukázal aj na Daniela Maldiniho (22), syna ikony talianskeho futbalu, ktorý tak dostal svoju prvú pozvánku do národného mužstva.

Útočník Monzy Maldini sa po otcovi Paolovi a starom otcovi Cesarem môže stať futbalistom tretej generácie svojej rodiny v ostrom súboji reprezentácie Talianska. Pozvánka je odmenou za výkony, ktoré predvádza od januára, keď ho AC Miláno, ktorého kapitánmi boli v minulosti práve jeho predkovia, poslalo na hosťovanie do Monzy, kam ho v lete predalo.

Paolo je jedným z najlepších talianskych futbalistov všetkých čias, v rokoch 1984 až 2009 nastúpil za svoju krajinu 126-krát, čo bol rekord, ktorý neskôr prekonali Fabio Cannavaro a Gianluigi Buffon. Cesare mal skromnejšiu reprezentačnú kariéru, v 60. rokoch minulého storočia nastúpil za Squadru Azzurru 14-krát.

Spalletti vybral do tímu aj ďalšie tri nové tváre - brankára Juventusu Di Gregoria, záložníka AS Rím Pisilliho a obrancu Gabbiu, ktorý strelil víťazný gól milánskeo AC v 89. minúte nedávneho derby s Interom. Spomínaný Pisilli je náhradou za zraneného Barellu.

Taliani sú na čele skupiny A2 so ziskom šiestich bodov, vo štvrtok sa v Ríme stretnú s Belgickom a 14. októbra budú v Udine hostiť Izrael. Tohto súpera minulý mesiac zdolali 2:1 v zápase, ktorý sa pre bezpečnostnú situáciu hral v Budapešti. Tri dni predtým vylúpili parížsky Park Princov po triumfe 3:1 nad Francúzmi.

Nominácia Talianska na zápasy Ligy národov:

Brankári: Michele Di Gregorio (Juventus), Gianluigi Donnarumma (Paríž Saint-Germain), Guglielmo Vicario (Tottenham)

Obrancovia: Alessandro Bastoni (Inter Miláno), Raoul Bellanova (Atalanta), Alessandro Buongiorno (Neapol), Riccardo Calafiori (Arsenal), Andrea Cambiaso (Juventus), Giovanni Di Lorenzo (Neapol), Federico Dimarco (Inter Miláno), Matteo Gabbia (AC Miláno), Caleb Okoli (Leicester City), Destiny Udogie (Tottenham)

Stredopoliari: Nicolo Fagioli (Juventus), Davide Frattesi (Inter Miláno), Lorenzo Pellegrini (AS Rím), Niccolo Pisilli (AS Rím), Samuele Ricci (Turín), Sandro Tonali (Newcastle)

Útočníci: Moise Kean (Fiorentina), Daniel Maldini (Monza), Giacomo Raspadori (Neapol), Mateo Retegui (Atalanta).