Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Unikátny hráč. Všetci v blízkosti Ronalda sa od neho môžeme učiť, velebí Martínez

Ronaldo počas tréningu reprezentácie.
Ronaldo počas tréningu reprezentácie.Andrew Milligan / PA Images / Profimedia
Tréner portugalského futbalového národného tímu Roberto Martínez (51) opäť vyzdvihol jednu z hlavných hviezd svojho mužstva. Odhodlanie Cristiana Ronalda (39) k reprezentačnému futbalu je podľa neho príkladom pre spoluhráčov.

Namiesto tréningu v Hampden Parku, kde sa Portugalsko v rámci Ligy národov v utorok stretne so Škótskom, využili hostia na predzápasovú prípravu ihrisko klubu St. Mirren v Paisley. Viedlo to k tomu, že na SMiSA Stadium prišli stovky ľudí, ktorí chceli vidieť práve Ronalda.

"Keď prídete na štadión, na miesto ako je toto, myslím si, že spoznáte ikonickú postavu a kariéru hráča, ktorý je unikátny," povedal Martínez na tlačovej konferencii.

"Neexistuje žiadny iný futbalista, ktorý by na reprezentačnej úrovni príkladne pôsobil viac než 200 zápasov. Počet gólov, ktoré strelil, trofeje, ktoré vyhral. Pre mňa je veľmi jednoduché riadiť hráča, ktorý môže pomôcť tímu k víťazstvu. Je to jedinečný prípad a myslím si, že sa všetci môžeme učiť z toho, že sme v jeho blízkosti," dodal lodivod.

Ronaldo bol kritizovaný po tom, ako nedokázal ani raz skórovať, keď Portugalsko vypadlo z Eura 2024 vo štvrťfinále s Francúzskom. Martínez však naďalej posiela svojho útočníka na ihrisko, v sobotu vo Varšave pri víťazstve 3:1 nad Poľskom strelil už svoj 133. medzinárodný gól.

Kormidelník Portugalčanov všetkých ubezpečil, že jeho klenot nastúpi aj proti Škótsku: "Nepochybujem o tom, že Cristiano sa po 60 minútach zo soboty môže predstaviť aj v tomto zápase. Neviem, či môže nastúpiť v základe alebo dohrať koniec duelu, ale určite sa môže zapojiť."

Portugalsko vyhralo všetky tri zápasy v skupine A1 Ligy národov a ďalšie tri body v Glasgowe ho posunú na hranicu zabezpečenia si postupu do marcového štvrťfinále.

Škótsko - Portugalsko (20:45)