Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Večer dvojgólových strelcov. Nemci využili zaváhanie Holandska, Česi s dôležitým triumfom

Tomáš Chorý vystrieľal dvomi zásahmi tri body Čechom.
Tomáš Chorý vystrieľal dvomi zásahmi tri body Čechom.ČTK / Kamaryt Michal
Českí futbalisti zvíťazili v piatkovom zápase tretieho kola B-divízie Ligy národov nad Albánskom 2:0. Česi zaznamenali druhé víťazstvo v 1. skupine a so šiestimi bodmi sa dotiahli na Gruzínsko, ktoré je o skóre prvé napriek prehre 0:1 s Ukrajinou. V áčku zakopli Holanďania, ktorí iba remizovali na pôde Maďarska 1:1. Vďaka tomu si náskok na čele skupiny vypracovali Nemci.

Česko - Albánsko 2:0

Česi odplatili Albáncom na Letnej prehru 0:3 z predošlého kvalifikačného cyklu ME. Domáci mali hernú prevahu už v prvom polčase, keď dominovali v hre s loptou a v tretej minúte ich poslal do vedenia Tomáš Chorý. Dvadsaťdeväťročný útočník Slavie Praha sa presadil aj po hodine hry a poistil druhé víťazstvo Čechov v skupine.

Maďarsko - Holandsko 1:1

Oranjes mali v Budapešti výraznú prevahu v percentuálnom vyjadrení držania lopty (74:26). Od 32. minúty však ťahali za kratší koniec po góle Rolanda Sallaia. Šance na záverečný nápor im výrazne skomplikoval v 79. minúte kapitán Virgin van Dijk, ktorý v priebehu troch minút videl dvakrát žltú kartu a Holanďania dohrávali v desiatich. Paradoxne, v početnej nevýhode dokázali zachrániť aspoň bod, už po štyroch minútach od vylúčenia zabezpečil deľbu bodov Denzel Dumfries. Maďari tak pokračujú v novej edícii LN bez víťazstva.

Od septembra 2005 hráči Holandska premiérovo skórovali po tom, čo hrali v oslabení. Van Dijk sa zároveň stal najstarším vylúčeným Holanďanom (33 rokov, 95 dní). Prekonal Phillipa Cocuho (34 rokov a 313 dní).

Bosna a Hercegovina - Nemecko 1:2

Útočník Undav, ktorý sa čoskoro predstaví v Lige majstrov aj proti bratislavskému Slovanu, strelil oba góly v rozmedzí 30. a 36. minúty. V Lige národov sa presadil druhýkrát za sebou. Za domácich znížil po zmene strán kanonier Džeko, ale druhú prehru svojej krajiny neodvrátil. Bosna na prvý triumf stále čaká. Nemci tak využili zaváhanie svojho konkurenta z Holandska a o dva body vedú skupinu. 

Ostatné výsledky:

Ukrajina - Gruzínsko 1:0

Turecko - Čierna Hora 1:0

Island - Wales 2:2

Estónsko - Azerbajdžan 3:1