Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Viac zápasov má už iba Ronaldo. Nestarnúci Modrič si doprial predčasný narodeninový darček

Nestarnúci Luka Modrič opäť potešil chorvátskych fanúšikov.
Nestarnúci Luka Modrič opäť potešil chorvátskych fanúšikov.DAMIR SENCAR / AFP
Hrdinom Chorvátska sa pred domácimi fanúšikmi v Osijeku proti Poľsku (1:0) stal stredopoliar Luka Modrič. Víťaz Zlatej lopty z roku 2018 si tak dal predčasný darček k pondelkovým narodeninám.

Chorvátsko - Poľsko 1:0

Deň pred dovŕšením 39 rokov sa Luka Modrič radoval z víťazného presného zásahu. Futbalista Realu Madrid je neoddeliteľnou súčasťou národného tímu bez ohľadu na vek. Svoje kvality preukázal v 52. minúte duelu proti Poľsku, keď sa prezentoval nádherne kopnutým priamym kopom spoza šestnástky do šibenice brány Lukasza Skorupského. Pre Modriča to bol 27. gól v 180. stretnutí v drese vatrenov.

V počte štartov sa dokázal vyrovnať na druhom mieste medzi európskymi hráčmi španielskemu obrancovi Sergiovi Ramosovi. Viac ich má na konte iba Cristiano Ronaldo (213). "Som hrdý a šťastný, že som dosiahol tento míľnik. Nikdy som si nevedel predstaviť, že budem hrať tak dlho. Moje prvé vystúpenie bolo snom a teraz som šťastný, že som stále tu a môžem pomôcť tímu dosiahnuť nové víťazstvá," prezradil Modrič.

Najzaujímavejšie štatistiky.
Najzaujímavejšie štatistiky.Flashscore

"V mojom veku je ťažké čokoľvek predvídať a u mňa nikdy neviete. Budem to brať zápas po zápase, a keď už nebudem mať vášeň, nebudem potrebovať, aby mi to niekto hovoril. Skončím aj sám, no dovtedy som stále tu," uviedol Modrič pre oficiálny web uefa.com.

"Neuveriteľné, akým spôsobom Luka bojoval. Hral akoby mal 25 rokov a s takými výkonmi by u nás mohol zostať ešte dlho," vyzdvihol Modričov prínos hlavný tréner Zlatko Dalič.