Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Víťazi a porazení: Ronaldovo jubileum i historický triumf San Marína

Cristiano Ronaldo oslavuje strelený gól.
Cristiano Ronaldo oslavuje strelený gól.Patricia DE MELO MOREIRA / AFP
Futbalový víkend s plnou pozornosťou na Ligu národov spôsobil, že toto vydanie rubriky Víťazi a porazení bude o čosi kratšie. Pozrite sa, kto sa dostal do nášho aktuálneho zoznamu.

Víťaz: Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo strelil za portugalskú reprezentáciu rekordných 132 gólov. Posledné dva pridal cez víkend, keď Portugalsko dvakrát triumfovalo a urobilo veľký krok k postupu do ďalšej fázy Ligy národov.

V nedeľu kapitán tímu skóroval v záverečných minútach proti Škótsku, ktoré sa zároveň stalo 48. reprezentáciou, proti ktorej sa presadil. Vo štvrtok do siete Chorvátska oslávil útočník Al-Nassr jubilejný 900. gól v kariére vo všetkých súťažiach.

Štatistiky Cristiana Ronalda.
Štatistiky Cristiana Ronalda.Flashscore

Porazený: Columbus Crew

V MLS nie je týždňa, v ktorom sa neudeje niečo zvláštne. Bolo to tak aj počas tohto víkendu, v ktorom Liga národov pozastavila ligy v kontinetálnej Eruópe, pričom zaujímavá správa prišla práve zo Spojených štátov.

Columbus držal remízový stav so Seattlom Alberta Rusnáka 0:0 až do momentu, keď bol pred polčasom vylúčený brankár Abraham Romero. Bez náhradníka na lavičke musel tréner domáceho tímu postaviť do brány obrancu Seana Zawadzkého. Výsledkom bolo, že futbalisti Crew prehrali 0:4, pričom Zawadzki sa v bráne trápil, o čo sa postaral slovenský ofenzívny univerzál hetrikom.

Víťaz: San Maríno

Triumf San Marína nad Lichtenštajnskom 1:0 bol historický, keďže predstavoval prvé súťažné víťazstvo národného tímu za posledných 20 rokov. Aj vtedy sa malý štát z Apeninského polostrova tešil po súboji s Lichtenštajnskom a po rovnakom skóre (v priateľskom dueli, pozn.).

Piaty september 2024 sa tak zapísal do histórie malého mestečka na severe Talianska, v ktorom bude naveky svietiť meno Nica Sensoliho za to, čo dosiahol. Pripomíname, že v rebríčku FIFA je San Maríno najnižšie postaveným národným tímom!

Porazený: Švajčiarsko

Po skvelých majstrovstvách Európy, na ktorých dali Helvéti v osemfinále lekciu Taliansku a vo štvrťfinále ich vyradilo Anglicko až na penalty, začalo Švajčiarsko Ligu národov hororovo, keď prehralo dvakrát za sebou.

Už prvá, domáca s Dánskom, znepokojila fanúšikov, ale nedeľňajší domáci debakel 1:4 proti Španielsku, ktoré hralo v oslabení o jedného muža viac ako 70 minút, len podčiarkol zlý štart švajčiarskeho výberu.

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore