Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Víťazný vstup Slovenska do Ligy národov. V Estónsku rozhodol Suslov

Aktualizované
Suslov vystrieľal prvé tri body v novom ročníku Ligy národov 2024/2025.
Suslov vystrieľal prvé tri body v novom ročníku Ligy národov 2024/2025.TASR - Veronika Mihaliková
Zverenci Franesca Calzonu (55) mali pred sebou prvý test po úspešnom európskom šampionáte v Nemecku. Chýbal im naozaj kúsok k tomu, aby spôsobili vyradením Anglicka v osemfinále celosvetovú senzáciu. Aktuálne sa museli sústrediť na dôležitý dvojzápas v novej edícii Ligy národov. Prvý z nich zvládli, keď v Talline zdolali domáce Estónsko 1:0. O všetkom rozhodol v 70. minúte Tomáš Suslov (22).

Estónsko - Slovensko 0:1

Hlavný lodivod krajiny spod Tatier nemal k dispozícii zraneného Ivana Schranza. V úvodnom strete nemohol, pre menšie problémy s kolenom, nastúpiť ani Juraj Kucka. Priestor tak od začiatku duelu dostal na krídle Suslov a v strede poľa Bénes. V defenzíve nechýbal Pekarík či Škriniar, vedľa ktorého naskočil Obert.

Základná zostava Slovenska.
Základná zostava Slovenska.TASR - Veronika Mihaliková

Úvodné sekundy patrili domácim, no o prvý strelecký pokus sa spoza šestnástky na konci druhej minúty postaral Suslov. Mieril po zemi vedľa ľavej žrde. Ten istý hráč preveril brankára domácich aj v deviatej minúte. Z rovnakej vzdialenosti napriahol a tentoraz prinútil Heina k prvému zákroku. Ozvali sa aj futbalisti Estónska, po prudkom centri zľava z kopačky Sappinena lopta len tesne minula pred bránou nabiehajúceho Tamma

Na opačnej strane v 18. minúte zakončoval hlavou vedľa po štandardke na zadnej žrdi Škriniar. Slováci prebrali iniciatívu, držali loptu na svojich kopačkách častejšie a obliehali šestnástku súpera. Estónci vyrážali väčšinou do otvorenej obrany po nedotiahnutej finálnej časti sokolov. V 21. minúte sa v gólovej príležitosti ocitol Suslov po výbornom centri Dudu. Hráč Verony zakončoval zblízka do brankára. 

Doterajšie vzájomné strety.
Doterajšie vzájomné strety.Flashscore

Ani po polhodine hry sa Slovensko vedenia neujalo. Pekarík ponúkol možnosť Haraslínovi, ktorý sa preštrikoval k zakončeniu zvnútra, no Shein stihol jeho strelu zablokovať na rohový kop. V poslednej minúte prvého dejstva sa Hein vyznamenal pri rane Bénesa z dvanástich metrov. Futbalista Unionu Berlín mieril k pravej žrdi, ale brankára Estónska neprekonal ani on. 

Po zmene strán sa obraz hry nezmenil. Calzonovci pokračovali v aktivite, tlačili sa do zakončenia a v 50. minúte sa takmer radovali. Brankárovi Heinovi pomohlo po strele Hancka brvno. O sedem minút neskôr pálil spoza pokutového územia Duda, ale ani jemu nebolo dopriate. Opečiatkoval pravú žrď. V 68. minúte, po sérii nevyužitých príležitostí, prišiel takmer trest. Sappinen prekonal Dúbravku z rýchleho protiútoku, ale arbitri videli ofsajd. 

Najzaujímavejšie štatistiky.
Najzaujímavejšie štatistiky.Flashscore

Okamžite prišla na opačnej strane odpoveď a na radosť slovenských fanúšikov bola gólová. Strelecké trápenie krajiny spod Tatier prelomil Tomáš Suslov, jeden z najaktívnejších v stretnutí - 0:1. Inkasovaný zásah bol skôr povzbudením pre domácich, ktorí sa zahryzli do slovenských futbalistov. V samom závere viackrát ohrozili Dúbravku, ale bez úspechu.

Mužstvo Francesca Calzonu tesný náskok uhájilo až do záverečného hvizdu. Novú edíciu 2024/2025 Ligy národov otvorili tromi bodmi. V ceste za postupom do B-divízie budú pokračovať v nedeľu v Košiciach proti Azerbajdžanu od 18:00.