Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vynovené Nemecko už bez majstrov sveta. Chceme premeniť nevýhodu na výhodu, hlási Füllkrug

Füllkrug (vľavo) pred sobotňajším zápasom proti Maďarsku.
Füllkrug (vľavo) pred sobotňajším zápasom proti Maďarsku.Frank Hoermann / Sven Simon / dpa Picture-Alliance via AFP
Útočník Nemecka Niclas Füllkrug (31) v stredu uviedol, že dúfa, že odchod niekoľkých skúsených hráčov do reprezentačného dôchodku by mohol byť výhodou pre vynovený tím.

Nemecko sa v sobotu v Düsseldorfe stretne s Maďarskom, pričom sa v ostatných týždňoch rozlúčilo s majstrami sveta z roku 2014 Manuelom Neuerom, Thomasom Müllerom a Tonim Kroosom. Od domáceho Eura v lete ukončil kariéru aj kapitán Ilkay Gundogan.

Joshua Kimmich bol v pondelok vymenovaný za nového kapitána Nemecka a Füllkrug, ktorý je v 31 rokov teraz jedným zo skúsenejších členov napriek tomu, že debutoval až v novembri 2022, povedal, že reprezentácia bude výrazne hladnejšia.

"Stratili sme hráčov s neuveriteľným množstvom skúseností a úspechov. Ako povedal Jo (Kimmich), v tíme už nemáme majstrov sveta. Samozrejme, je to nevýhoda, ale chceme to premeniť na výhodu. Chceme byť družstvom, ktoré je možno neskúsené, ale zároveň hladné po úspechu."

Füllkrug poznamenal, že tím, ktorý ešte nič nevyhral, "chce úspech len o niečo viac ako tím, ktorý ho už dosiahol." Ďalej podčiarkol Müllerovu absenciu, keď skonštatoval, že Nemecku už teraz chýba jedna z najznámejších postáv krajiny na ihrisku aj mimo neho.

"Keď vstúpi do miestnosti, jeho prítomnosť má skutočnú charizmu. Odkedy však odišiel, je to, samozrejme, trochu pokojnejšie. Stále nám však chýba," nadhodil útočník s miernym úsmevom.

Éra Neuera je minulosťou. Obdobie čakania sa skončilo, teší sa nemecká jednotka ter Stegen

Hrotový zakončovateľ nastrieľal za Nemecko 13 gólov v 21 zápasoch, pričom vo všetkých dueloch okrem šiestich nastúpil z lavičky. Füllkrug v lete prestúpil z Borussie Dortmund do West Hamu United v Premier League, celú kariéru predtým strávil v Nemecku. V Anglicku zatiaľ neskóroval ani neasistoval v štyroch meraniach síl, do troch naskočil ako žolík.

"Potrebujem ešte trochu času, aby som sa usadil. Premier League je fyzickejšia a dynamickejšia, ale menej taktická ako Bundesliga," porovnal na záver Füllkrug.

Nemecko - Maďarsko (sobota, 20:45)