Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Wirtz si v národnom tíme poranil členok, Leverkusenu by mohol chýbať v najbližších dueloch

Wirtz vystrašil všetkých fanúšikov Leverkusenu.
Wirtz vystrašil všetkých fanúšikov Leverkusenu.ČTK / DPA / Tom Weller
Nemecký futbalový reprezentant Florian Wirtz z Bayeru Leverkusen si poškodil kĺbové puzdro v pravom členku v pondelkovom zápase 3. skupiny A-divízie Ligy národov proti Holandsku (1:0). Dvadsaťjedenročný stredopoliar sa zachytil nohou o trávnik a po polčasovej prestávke opustil ihrisko.

Nemecký tréner Julian Nagelsmann po zápase hovoril o zdravotnom stave Wirtza a vyjadril sa, že dúfa, že nepôjde o nič vážne.

Nemecko si v pondelok zabezpečilo postup do štvrťfinále Ligy národov. Mužstvo čakajú o mesiac duely s Bosnou a Hercegovinou a Maďarskom, ktorými ukončí svoje pôsobenie v Lige A. 

V Leverkusene budú pozorne sledovať zdravotný stav svojej najväčšej hviezdy. Nemecký reprezentant je pre mužstvo Xabiho Alonsa kľúčovým hráčom, v desiatich súťažných stretnutiach si na konto pripísal šesť gólov a jednu asistenciu. Bundesligový majster navyše nedisponuje tak oslnivou formou ako v minulom ročníku a tak je jeho úloha v tíme mimoriadne dôležitá.

Podľa Leverkusenu sa jedná o ľahšie zranenie, no zatiaľ nie je jasné, kedy sa Wirtz bude môcť zapojiť do tréningového procesu. Otáznik tak visí nad jeho štartom v sobotnom bundesligovom stretnutí proti Eintrachtu Frankfurt alebo v budúcotýždňovom zápase Ligy majstrov vo francúzskom Breste.