Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zábavný zápas, hodnotí Nagelsmann remízu s Oranjes. Musiala spomína stratu štyroch legiend

Musiala absolvoval viacero súbojov.
Musiala absolvoval viacero súbojov.AFP / Lars Baron / GETTY IMAGES EUROPE
Nemeckí futbaloví reprezentanti inkasovali v utorkovom zápase Ligy národov proti Holandsku najrýchlejší gól za uplynulých 50 rokov. Po 99 sekundách hry sa do ich siete trafil stredopoliar Tijjani Reijnders (26). Meranie síl na napokon skončilo nerozhodne.

Holandsko - Nemecko 2:2

Obe strany išli do súboja po vysokých víťazstvách v úvodnom kole. Holanďania zdolali Bosnu a Hercegovinu 5:2, súper z Nemecka deklasoval Maďarov 5:0. Napriek tomu, že šláger utorkového programu v Amsterdame sa rýchlou trefou Reijndersa začal lepšie pre domáce mužstvo, hostia stav otočili ešte pred zmenou strán zásluhou Undava a novozvoleného kapitána Kimmicha. Konečný výsledok na 2:2 spečatil v 51. minúte domáci Dumfries.

Nemecký tréner Julian Nagelsmann bol po stretnutí spokojný. "Bol to zábavný zápas, ktorý sa pre nás začal zle. Ale po inkasovanom góle sme sa vrátili do hry naozaj dôrazne. Dali sme dva góly a myslím si, že sme si zaslúžili po polčase viesť," skonštatoval pre portál uefa.com.

"Prvých 10 minút druhej polovice sme sa trochu trápili, pretože tlak súpera sa zvýšil. Potom sme mali väčšiu šancu streliť tretí zásah a myslím si, že sme boli k víťazstvu o niečo bližšie ako Holanďania," dodal.

Podľa ofenzívneho stredopoliara Musialu sa tím stále vyrovnáva s odchodom dlhoročných opôr Neuera, Müllera, Kroosa a Gündogana, ktorí po domácich ME ukončili reprezentačné kariéry: "Nebol to náš deň, ale musíme sa z toho poučiť. Potrebujeme si byť viac istí pri hre s loptou, ale môžeme si zo zápasu odniesť aj nejaké pozitíva. Prišli sme o štyri legendy, ale je to proces. Atmosféra je naďalej naozaj dobrá."

Namiesto zraneného útočníka Füllkruga dostal na hrote šancu Undav a vo svojom štvrtom zápase v nemeckých farbách sa koučovi odvďačil premiérovým zásahom. "Som šťastný, že som strelil svoj prvý reprezentačný gól, ale bol by som ešte šťastnejší, keby sme proti skutočne dobrému tímu získali všetky tri body," povedal. Nemecko je na čele skupiny vďaka lepšiemu skóre, oba tímy majú na konte po štyri body.