Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zápas so skrytými nebezpečenstvami, upozorňuje Spalletti pred súbojom s Izraelom

Spalletti si uvedomuje kvalitu protivníka.
Spalletti si uvedomuje kvalitu protivníka.REUTERS / Bernadett Szabo
Luciano Spalletti (65) stále nerozhodol o základnej zostave svojho tímu na pondelňajší zápas Ligy národov proti Izraelu. Tréner talianskej futbalovej reprezentácie rozmýšľa, ako vyskladať mužstvo na zápas, ktorý podľa neho má viacero skrytých nebezpečenstiev.

Taliani sú na čele skupiny A2 o bod pred Francúzskom, ktoré vo štvrtok porazilo Izrael 4:1. Spalletti sa pred najbližším súbojom má na pozore a zdôraznil, že jeho káder sa musí vyvarovať akýchkoľvek chýb.

"Neviem presne, kto nastúpi, pretože je to veľmi chúlostivý zápas s mnohými skrytými nebezpečenstvami," povedal na tlačovej konferencii. Potvrdil však, že v bráne bude namiesto Donnarummu stáť Vicario.

"Izrael je dobrý tím, ktorý vie hrať futbal, takže si musíme zachovať rovnováhu a organizáciu. Dúfam, že naše mužstvo dokáže prevziať kontrolu nad zápasom," dodal lodivod.

Taliansko si v septembri s rovnakým súperom v Budapešti poradilo pomerom 2:1, o góly sa postarali FrattesiKean. Spalletti približne tuší, čo očakávať od oponenta: "Izrael nebude mať rovnaký prístup, aký už ukázal proti nám alebo Francúzom, niekedy sú hlboko a čakajú, inokedy sa vás snažia zatlačiť," povedal.

Taliani vedú skupinu A2 Ligy národov.
Taliani vedú skupinu A2 Ligy národov.Flashscore

Národný tím z Apeninského polostrova vo štvrtok remizoval s Belgickom 2:2, keď premrhal dvojgólový náskok po tom, ako bol Pellegrini pred záverom prvého polčasu vylúčený.

"Tím tvrdo pracuje, potí sa pre tento dres, obetuje sa. Z posledného zápasu sme si odniesli problém, ktorým je, že vo futbale môže jeden incident zničiť celú dobrú prácu, preto sa vždy musíme poučiť z vlastných chýb," dodal kormidelník.

Taliansko - Izrael (20:45)