Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zoberte mu pásku. Mbappé je pod paľbou, namiesto reprezentácie sa zabával vo Švédsku

Mbappé sa snažil pre fotografmi ukryť po tom, čo ho nachytali v Štokholme na párty.
Mbappé sa snažil pre fotografmi ukryť po tom, čo ho nachytali v Štokholme na párty. Lars Höglund / Shutterstock Editorial / Profimedia
Hviezdny kapitán francúzskej reprezentácie Kylian Mbappé (25) sa pre zranenie ospravedlnil z aktuálnych zápasov národného tímu, napriek tomu, že odohral bez problémov dva duely za Real Madrid. Francúzske médiá ho okamžite atakovali, že sa mu nechce reprezentovať krajinu. Aktuálne sa im do rúk dostala nová munícia. Švédsky bulvár odhalil, že Mbappé vo štvrtok, v deň stretu Ligy národov proti Izraelu v Budapešti, bol videný na súkromnej párty v Štokholme.

Francúzski experti preto teraz vyzývajú trénera Didiera Deschampsa, aby Mbappému za jeho správanie odobral pásku kapitána národného tímu. "Už ma nič neprekvapí. Cíti sa nedotknuteľný. Postavili sme ťa veľmi vysoko, postavili sme ťa nad Eiffelovu vežu, takže sa nemôžeš takto správať. Žiadam Deschampsa, aby prevzal zodpovednosť a odobral mu kapitánsku pásku," vyhlásil bývalý francúzsky reprezentant Jérome Rothen pre stanicu RMC a vyzval šéfa lavičky, aby okamžite vystúpil a verejne svoje ofenzívne eso pokarhal.

"Kylian si neuvedomuje, čo vysiela smerom k fanúšikom, najmä keď národný tím hrá zápas. Robí si, čo chce. Ospravedlní sa zo zrazu, pretože sa cíti unavený, a potom vyšle Deschampsovi, celému mužstvu a všetkým Francúzom signál, že ho hra reprezentácie v skutočnosti nezaujíma, pretože ju ani nesleduje," dodal Rothen.

Mbappé sa pred týždňom ospravedlnil z nominácie pre ľahké svalové zranenie. Následne však nastúpil z lavičky v zápase Ligy majstrov v Lille (0:1) a neskôr v sobotňajšom súboji proti Villarrealu dokonca v základnej zostave. Počas celého týždňa preto musel Deschamps čeliť ostrej kritike zo strany médií, ktorá neutíchla ani po víťazstve 4:1 v spomínanom strete s Izraelom

"Vždy je dobré vyhrať. Atmosféra okolo tímu totiž nie je veľmi príjemná. Nie je to ideálne, sme v prechodnom období. Ale sú tu slušné veci, s hráčmi, ktorí majú kvalitu a teraz ju musia potvrdiť," reagoval Deschamps na kritiku Mbappého za jeho neúčasť v zápase i slabý výkon v septembrovom vystúpení proti Taliansku.