Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Futbalistky Slovenska s neúspešnou premiérou v Lige národov, od Fínska schytali debakel

Fínky prevýšili na trávniku hráčky Slovenska.
Fínky prevýšili na trávniku hráčky Slovenska.Profimedia
Slovenské futbalové reprezentantky vstúpili do B-divízie 2. skupiny Ligy národov neúspešne. V piatkovom stretnutí prehrali vo fínskom Turku s domácim družstvom 0:4.

Fínsko - SLOVENSKO 4:0

Európska futbalová únia (UEFA) zaradila Slovenky v premiérovom ročníku súťaže do 2. skupiny B-divízie v spoločnosti Fínska, Chorvátska a Rumunska.

O vstupe do LN hlavný kouč Peter Kopúň povedal: "Keď chceme byť konkurencieschopní, musíme zbierať body aj vonku, ergo teraz vo Fínsku. Bude to ťažký zápas, to je jasné, a následne treba potvrdiť doma to, čo tam dosiahneme. Lebo chceme hrať o čo najvyššiu pozíciu v skupine. Nechcem nás podceňovať, ani preceňovať. Máme, myslím si, možnosť zabojovať minimálne o 2. priečku a cez play-off o miesto vyššie."

Po prvom zápase skupiny je jasné, že reprezentantky spod Tatier budú mať čo robiť, ak sa chcú pobiť o vytúžený postup. V dueli s Fínkami prehrávali už od 5. minúty po zásahu Sällströmovej a nedokázali nájsť recept na účinný pohyb súpera na trávniku. Po polčase svietilo na tabuli skóre 3:0, v druhom dejstve inkasovali ešte raz. Slovenky budú mať šancu na reparát už o štyri dni, keď nastúpia doma proti výberu Chorvátska.