Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovenky čaká dvojzápas baráže Ligy národov, asistent trénera hlási kombinačnú a rýchlu hru

Slovenky zamieria do Rigy.
Slovenky zamieria do Rigy.Profimedia
Asistenta reprezentačného trénera Michal Švihorík (42) verí, že slovenské futbalistky potvrdia pozíciu favoritiek už v prvom stretnutí dvojzápasu baráže Ligy národov o udržanie sa v B-divízii na pôde Lotyšska (piatok od 15:30). Slovenky sa zišli v Senci a realizačný tím musel urobiť pred dôležitým duelom aj zmeny v kádri.

Švihorík sa na úvod vyjadril k súperovi a nálade v tíme Slovenska"Čakáme tam náročné podmienky. Nevieme, aké bude počasie. Uvidíme, čo vymyslí súper, ale pravdepodobne proti nám budú brániť s viacerými hráčkami, na to sa aj pripravujeme. Atmosféra je vynikajúca. Dievčatá sa veľmi tešili, keďže naposledy hrali v decembri." 

Následne asistent hlavného kouča Petra Kopúňa pokračoval slovami o zdravotnom stave a vynútených zmenách: "Bohužiaľ, dve hráčky nám prišli zranené. Martina Šurnovská zo Slavie má svalový problém s priťahovačom a Patrícia Mudráková z Ostravy prišla so zraneným kolenom." Namiesto nich realizačný tím povolal Michaelu Ferencová, ktorá mala pôvodne odletieť s tímom ženskej devätnástky do Turecka, a Sáru Kršiakovú zo Spartaka Myjava.

Slovenky skončili v skupine B2 Ligy národov so ziskom ôsmich bodov na treťom mieste za Fínskom a Chorvátskom. Ešte v decembri však proti Severankám boli v hre aj o druhú priečku a šancu bojovať o postup do vyššej kategórie. "Zápas bol do poslednej chvíle hrateľný a pevne sme verili, že ho vyhráme a dostaneme sa do opačnej baráže. To bol náš prvotný cieľ," przinal Švihorík.

Slovenky v decembri 2023 remizovali s Fínkami.
Slovenky v decembri 2023 remizovali s Fínkami.TASR

"Súper je individuálne nepríjemný. Má dve hráčky, ktoré pôsobia v zahraničí a sú najvýraznejšie v družstve. Práve cez ne sa budú chcieť pravdepodobne presadiť. Hrajú skôr silovejší futbal, nie taký kombinačný ako my," dodal asistent trénera SR smerom k Lotyškám. Tie vo svoje skupine C1 skončili druhé za Maltou. Obe vzájomné stretnutia s týmto oponentom prehrali tesne o gól. Podľa Švihoríka sa družstvo chce sústrediť na vlastné výkony:

"Chceme hrať dominantný, kombinačný a rýchly futbal. Jedine, čo nám funguje menej, je finalizácia a zakončenie. Nestrieľame toľko gólov, koľko by sme chceli. O zostave ešte nemáme jasno. Budeme to riešiť deň pred zápasom." Pokračoval tým, že v Rige sa chcú tešiť s úspechu a triumfu: "Máme tajné prianie. Jednoznačne chceme vyhrať. To však chcem vždy s každým súperom, či to je Švédsko, Maďarsko alebo Lotyšsko."

Prvý duel bude na umelej tráve, čiže Slovenky budú v Senci trénovať na tomto povrchu. Odveta je na programe v utorok 27. februára o 18:00 v Trnave na Štadióne Antona Malatinského.