Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vrásky pre trénera Sloveniek. Kopúň musel pred barážou Ligy národov urobiť vynútené zmeny

Kopúň vysvetlil dôvody zmien v kádri.
Kopúň vysvetlil dôvody zmien v kádri.Profimedia
Tréner slovenských futbalistiek Peter Kopúň (38) musel urobiť dve vynútené zmeny v nominácii pred dvojzápasom baráže Ligy národov o udržanie sa v B-divízii. Pred duelmi s Lotyšskom o tom kormidelník informoval v Senci, kde odštartoval kemp.

Kopúň pre futbalsfz.sk uviedol: "Dozvedeli sme sa, že nás musí opustiť Paťa Mudráková, náhradu za ňu budeme riešiť v najbližších hodinách. Druhou zmenou je Maťa Šurnovská, ktorá mala nález na sonografii na stehennom svale, za ňu sme povolali z WU19 Mišku Ferencovú. Bola to nezvyčajná situácia, nechceli sme narúšať devätnástku, ale keďže Ferencová je podobný typ ako Šurnovská, tak sme sa dohodli s trénerom Jelšicom aj s klubom, že ju stiahneme k nám."

Slovenky skončili v B2-skupine so ziskom ôsmich bodov na treťom mieste za Fínskom a Chorvátskom. "Šurnovská bola v Lige národov súčasťou základnej zostavy, je to pre mňa sklamanie, ale musíme to zobrať futbalovo. Rovnako ma mrzí aj Mudráková, pretože viem, čo nám každá nominovaná hráčka môže priniesť, takže mi to robí vrásky na čele,“ doplnil hlavný tréner pre oficiálnu webstránku SFZ.

Predchádzajúce výsledky Sloveniek.
Predchádzajúce výsledky Sloveniek.Flashscore

V pondelok podvečer absolvovalo družstvo prvý tréning. "Ten je u nás vždy stretávací, keďže hráčky prichádzajú po zápasoch, takže to bude diferencované," uviedol Kopúň a doplnil: "V utorok to už bude dvojfázové, v stredu jeden tréning a odlietame do Lotyšska. Už sa tešíme na zápas a dobré počasie."

Lotyšky vo svojej C1-skupine skončili druhé za Maltou. Oba vzájomné stretnutia prehrali tesne o gól. Prvý zápas v Rige sa hrá tento týždeň v piatok na umelej tráve, čiže Slovenky budú v Senci trénovať na tomto povrchu. Odveta je na programe v utorok 27. februára o 18:00 v Trnave na Štadióne Antona Malatinského.