Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Futbalové prestupy LIVE: Dembélé kývol na ponuku PSG, o Kaneovi sa rokuje v Londýne

Aktualizované
Dočkáme sa v auguste prestupu Kanea do Bundesligy?
Dočkáme sa v auguste prestupu Kanea do Bundesligy?Profimedia
Prestupové okno je v plnom prúde, verejnosť už bola svedkom niekoľkých veľkých prestupov. V našom pravidelne aktualizovanom prehľade nájdete prehľad všetkých letných prestupov či špekulácií.

Predošlú časť futbalových prestupov nájdete v tomto článku.

31. JÚL

PREDĹŽENIE ZMLUVY - ŠK Slovan Bratislava predĺžil zmluvu s talentovaným ofenzívnym hráčom Ninom Marcellim. Kontrakt 18-ročného odchovanca "belasej" akadémie bude platiť ďalšie štyri roky. Čítajte viac.

HOSŤOVANIE - Rakúsky reprezentant Maximilian Wöber odišiel z anglického Leedsu United na ročné hosťovanie do bundesligovej Borussie Mönchengladbach. Dvadsaťpäťročný obranca prišiel do Leedsu v januári tohto roka, no klub po troch ročníkoch vypadol z Premier League.

ŠPEKULÁCIA - Podľa Sky Sports ponúkol Al-Hilal 140 miliónov eur za Victora Osimhena, ktorý zažil fantastickú sezónu v Neapole a získal s klubom titul. Úradujúci talianski majstri však chcú za jeho prestup minimálne 150 miliónov eur. Saudskoarabský klub by mu potom mal platiť milión eur týždenne.

ŠPEKULÁCIA - David Raya má zrejme ďalšieho nápadníka. Okrem Bayernu Mníchov sa o služby brankára Brentfordu zaujíma aj londýnsky Arsenal. Samotný hráč by údajne najradšej zostal na Britských ostrovoch, nakoniec však bude záležať najmä na tom, či niektorý z klubov bude ochotný za španielskeho brankára zaplatiť 40 miliónov libier.

PRESTUP - Ante Rebič sa stal pre AC Miláno nepotrebným hráčom a podľa očakávania taliansky klub opúšťa. Chorvátsky krídelník sa uchýlil do Turecka, v pondelok sa stal novou posilou Besiktasu.

Odchod 29-ročného futbalistu zo severu Talianska bol prakticky predurčený od momentu, keď ho tréner Stefano Pioli nezaradil do nominácie na turné v USA. Rokovania medzi AC Miláno a Besiktasom prebehli veľmi rýchlo a prestup bude relatívne lacnou záležitosťou - istanbulská strana zaplatí len 500-tisíc eur, pričom jeden a pol milióna eur môže byť vyplatených v bonusoch.

PRESTUP - Munir El Haddadi nedostal v Getafe novú zmluvu, no v španielskej najvyššej súťaži bude pôsobiť aj naďalej. Marocký útočník je dohodnutý na ročnej zmluve s Las Palmas, v utorok bude oficiálne predstavený ako nová posila.

ŠPEKULÁCIA - Unai Simón síce chytá za Athletic a jeho zmluva v Bilbau platí do júna 2025, ale na stole je momentálne jedna ponuka - španielskeho reprezentačného brankára láka do svojich radov Al-Hilal. Saudskoarabský celok je ochotný zaplatiť päťdesiat miliónov eur.

ŠPEKULÁCIA - Už niekoľko dní sa vo viacerých médiách objavujú správy, že predstavitelia Bayernu Mníchov budú v pondelok v Londýne, aby sa pokúsili uzavrieť dohodu s Tottenhamom o Harrym Kaneovi.

ŠPEKULÁCIA - Podľa Fabrizia Romana prikývol Ousmane Dembélé na ponuku PSG, pričom s francúzskym klubom sa údajne dohodol na päťročnej zmluve. Parížsky celok následne poslal do Barcelony správu, v ktorom o tom informoval Xaviho a spol. Teraz sa s Katalánčanmi musia zísť už "len" na prestupovej čiastke.

30. JÚL

PRESTUP - Barcelona s podpisom zaváhala. Preteky o mladého gólmana vyhrali Parížania.

ŠPEKULÁCIA - Padla definitíva? Mané neodcestoval s Bayernom do Singapuru, mieri za Ronaldom.

PODPIS ZMLUVY - Desiaty klub, desiata krajina. Bývalá hviezda Realu si zahrá v Brazílii.

PRESTUP - Francúzsky futbalista Allan Saint-Maximin opúšťa Newcastle United. Dvadsaťšesťročný stredopoliar prestúpil z anglického tímu do saudskoarabského Al Ahli.

PRESTUP - Atalanta má náhradu za Hojlunda, z Almeríe priviedla najdrahšiu posilu.

PRESTUP – Ďalšou letnou posilou AC Miláno sa stane Yunus Musah. Americký stredopoliar príde z Valencie. Kluby sú dohodnuté na odstupnom 20 miliónov eur a ďalší jeden milión bude v hre vďaka bonusom. Hráč budúci týždeň podpíše päťročný kontrakt.

ŠPEKULÁCIA - Al-Hilal kontaktoval Neapol, chce získať Osimhena.

ŠPEKULÁCIA - Obrovský zvrat. Mbappé do Premier League? Liverpool cíti šancu a začal rokovanie.

PRESTUP - Hojlund mieri do Premier League. United a Atalanta sa dohodli na prestupovej čiastke.

PREDČASNÝ KONIEC ZMLUVY - Bývalý útočník Liverpoolu či Barcelony Luis Suárez po sezóne odíde z Grémia. Tridsaťšesťročný Uruguajec v rozhovore pre Globoesporte uviedol, že nezvláda náročnosť brazílskej ligy, preto sa rozhodol ukončiť kontrakt.

PRESTUP Lesley Chimuanya Ugochukwu vymení Rennes za Chelsea. Rokovania boli rýchle a kluby sa dohodli na odstupnom 30 miliónov eur, devätnásťročný francúzsky stredopoliar už má za sebou zdravotnú prehliadku.

PRESTUP - Nico González prešiel zdravotnou prehliadkou a prestúpil z Barcelony do FC Porto, s ktorým podpísal päťročný kontrakt. Portugalský klub zaplatil 8,5 milióna eur, katalánska strana si ponechala právo na spätný odkup za 30 miliónov eur.

ŠPEKULÁCIA Gianluca Scamacca vymení West Ham za AS Rím, oba kluby sa dohodli na náležitostiach hosťovania s následnou opciou. Tá by sa mala pohybovať vo výške okolo 22 miliónov eur, ani v súčte so štvormiliónovým poplatkom za hosťovanie by sa tak "kladivárom" nevrátilo vlani investovaných 36 miliónov eur.

ŠPEKULÁCIA - Prestup Anteho Rebiča do Besiktasa je na spadnutie. AC Miláno už odobril jeho odchod za minimálnu cenu - inkasovať by mal len pol milióna eur s ďalšími bonusmi založenými na výkonnosti.

29. JÚL

PRESTUP - Icardi sa do PSG nevráti, Galatasaray zmenil jeho hosťovanie na trvalý prestup.

ŠPEKULÁCIA - Allan Saint-Maximin potvrdil, že opustí svoj doterajší klub Newcastle United. Dvadsaťšesťročný stredopoliar zrejme prestúpi do saudskoarabského Al-Ahli za 38,5 milióna dolárov. 

"Svoje pôsobenie v Newcastli hodnotím skvelo. Zamiloval som sa do klubu a hoci som mal množstvo príležitostí odísť, neurobil som to. Potreboval som tu zostať, aby som pomohol svojmu klubu zachrániť sa v Premier League. Odchádzam z Newcastlu s tými najkrajšími spomienkami," uviedol Francúz na sociálnej sieti.

ŠPEKULÁCIA - Zamieri Hojlund na Old Trafford? Atalanta si našla najdrahšiu náhradu.

PRESTUP - Niekdajší slovenský reprezentant Michal Ďuriš bude aj naďalej pôsobiť na Cypre. Na kontrakte sa dohodol s nováčikom najvyššej súťaže, ktorým je tím Othellos Athienou.

ŠPEKULÁCIA - Manchester United odmietol ponuku West Hamu United v hodnote 20 miliónov libier za prestup Harryho Maguirea. "Červení diabli" požadujú za tridsaťročného obrancu približne 40 miliónov libier. Anglický reprezentant však neprejavil túžbu opustiť Manchester. Ak by sa našiel klub, do ktorého by Maguire mal záujem prestúpiť, vedenie United by mohlo dosiahnuť kompromis v požadovanej hodnote okolo 35 miliónov libier. Jeho platové požiadavky sa však ukazujú ako veľká prekážka pre mnohé kluby.

PODPIS ZMLUVY - Al-Ahli vymenovalo do funkcie nového trénera Matthiasa Jaissleho. Tridsaťpäťročný Nemec predtým pôsobil na lavičke rakúskeho majstra RB Salzburg. "Srdečne vítame nášho nového kouča Matthiasa Jaissleho," znelo vo vyjadrení klubu. 

ŠPEKULÁCIA - Al-Hilal ho nezlákal. Mbappé sa odmietol stretnúť so zástupcami klubu.

PRESTUP – Máme tu ďalšie "Here we go!". Taliansky novinár Fabrizio Romano tentokrát na svojom twitterovom účte potvrdil, že uruguajský útočník Edinson Cavani mieri do Argentíny, kde sa na rok upíše Boce Juniors.

28. JÚL

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Nemecký futbalový klub Borussia Mönchengladbach predĺžil kontrakt so stredopoliarom Florianom Neuhausom. S 26-ročným Nemcom podpísal novú zmluvu do roku 2027.

PRESTUP - Alžírsky futbalista Riyad Mahrez sa stal novou posilou Al Ahli. Účastník Saudskej profesionálnej ligy (SPL) zaplatil Manchestru City za tridsaťdvaročného krídelníka odstupné na úrovni 38,6 milióna dolárov. Viac v článku.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Marco Rose predĺžil zmluvu s tímom RB Lipsko do roku 2025. Štyridsaťšesťročný kouč prevzal funkciu vlani v septembri po Domenicovi Tedescovi. Mužstvo obsadilo tretie miesto v Bundeslige a obhájilo triumf v Nemeckom pohári. Pôvodný kontrakt mu mal vypršať budúci rok. 

"Keď som po víťazstve v pohári videl tisíce šťastných tvárí, naplnilo ma to hrdosťou. Lipsko je moje mesto a východ Nemecka môj domov. Po letnej prestavbe chceme hrať futbal, s ktorým sa fanúšikovia budú vedieť stotožniť. Teší ma, že mi vedenie dalo dôveru a môžem byť aj naďalej súčasťou Lipska a pomáhať písať jeho ďalšiu históriu," povedal.

PRESTUP - Dunajská Streda získala z Partizanu Belehrad srbského brankára Popoviča.

ŠPEKULÁCIA – Liverpool má na stole ďalšiu ponuku zo Saudskej Arábie. "The Reds" údajne finalizujú odchod stredopoliara Fabinha do Al-Ittihadu. Brazílčan podstúpi v klube lekárske testy a podpíše zmluvu na tri roky.

PRESTUP - Inter Miláno zháňa nového brankára a voľba by mala padnúť na Yanna Sommera. Švajčiarsky gólman chytá za Bayern Mníchov a bavorský celok s ním nepočíta, podľa posledných správ je ochotný ho uvoľniť za štyri milióny eur, ďalšie dva by mohol Inter doplatiť v závislosti od bonusov.

ŠPEKULÁCIA - Tomáš Vaclík by sa mohol stať ďalším českým brankárom v nemeckej najvyššej súťaži, malo by ísť o pôsobenie v 1. FC Köln. Český reprezentant v zime odchádzal z Olympiakosu do Huddersfieldu, od prelomu júna a júla je bez angažmánu.

ŠPEKULÁCIA - Dánsky supertalent Rasmus Höjlund má podľa Fabrizia Romana jasno - od samého začiatku chce do Manchestru United. Záujem PSG o útočníka Atalantu je tak "márny". Rokovania medzi anglickým klubom a talianskou stranou pokračujú, cez víkend sa rozhodne.

27. JÚL

PRESTUP - Zlaté Moravce podpísali ročný kontrakt s anglickým stredopoliarom Jamesom Weirom. Dvadsaťsedemročný futbalista už má skúsenosti so slovenským futbalom. V sezónach 2019/20 a 2020/21 pôsobil v FK Pohronie. V mladosti prešiel akadémiou Manchestru United či mládežníckymi výbermi anglickej reprezentácie.

"Štadión je útulný, hral som tu pár zápasov, takže prostredie poznám. Kabína ma tu privítala, všetko je tak ako má byť, cítim sa tu byť vítaný. Je mi potešením byť súčasťou rodiny tohto priateľského klubu," uviedol po podpise Weir.

ŠPEKULÁCIA - Podľa Fabrizia Romana zostane Luis Suárez v brazílskom Gremiu. Uruguajský útočník mal údajne záujem o rozšírenie niekdajšej barcelonskej légie v Interi Miami, ale kluby sa medzi sebou nedokázali dohodnúť.

ŠPEKULÁCIA - AS Rím sa snaží získať 25-ročného stredopoliara Renata Sanchesa z Paríža Saint-Germain. Tréner José Mourinho by sa rád získal Portugalčana na hosťovanie.

PRESTUP - Al-Ettifaq oficiálne oznámil podpis zmluvy s Jordanom Hendersonom, bývalým kapitánom Liverpoolu, za ktorého zaplatil klubu Premier League približne 14 miliónov eur. Trénerom Al-Ettifaq je Steven Gerrard. 

ŠPEKULÁCIA - Podľa Davida Ornsteina sa do boja o Rasmusa Hojlunda okrem Manchestru United zapojil aj Paríž Saint-Germain, ktorý mal oficiálne ponúknuť 50 miliónov eur za útočníka Atalanty. Stalo sa tak deň po tom, čo Ornstein informoval, že "Red Devils" ponúkli za hráča 60 miliónov eur.

ŠPEKULÁCIA - Brazílsky stredopoliar Fred podľa informácií opustí Manchester United. Turecký Galatasaray sa oňho zaujíma už dlhší čas. Fred navyše s anglickým klubom ani necestoval na predsezónnu Tour po USA.

Fred bol v ostatných rokoch dôležitou súčasťou Man United i Brazílie.
Fred bol v ostatných rokoch dôležitou súčasťou Man United i Brazílie.Flashscore

ŠPEKULÁCIA - James Rodríguez sa stane hráčom brazílskeho Sao Paula, tvrdí to Fabrizio Romano. V Južnej Amerike pôsobil Kolumbijčan naposledy v roku 2010, keď z argentínskeho Banfieldu prestupoval do Porta.

PRESTUP - Ďalšie sťahovanie do Saudskej Arábie. Tentoraz je to francúzsky útočník Moussa Dembélé, ktorý sa po vypršaní zmluvy v Lyone stal hráčom Al-Ettifaq.

26. JÚL

ŠPEKULÁCIA - Al-Hilal získava jeden veľký podpis za druhým a mal záujem aj o Kyliana Mbappého z Paríža Saint-Germain, ale musí si nechať zájsť chuť. Zástupcovia saudskoarabského klubu si naplánovali osobné stretnutie v Paríži, no 24-ročný útočník - napriek lukratívnej ponuke - rokovania odmietol.

ŠPEKULÁCIA - Marco Verratti bude podľa novinára Fabrizia Romana ďalším hráčom, ktorý zamieri do Saudskej Arábie. Tridsaťročný stredopoliar PSG dostal od Al-Hilalu ponuku na trojročný kontrakt.

PRESTUP - Al-Hilal oficiálne získal Malcoma zo Zenitu Petrohrad. Saudskoarabský klub zaplatí za 26-ročného krídelníka 60 miliónov eur, čím prekonal rekordný prestup Rubena Nevesa.

PRESTUP - Kapitán Liverpoolu Jordan Henderson (33) sa vo videu na sociálnych sieťach rozlúčil s fanúšikmi a potvrdil, že po 12 rokoch opúšťa klub. Skúsený anglický stredopoliar odchádza do saudskoarabského tímu Al-Ettifaq, ktorý zaňho, podľa médií, zaplatí 15 miliónov eur. Viac informácií v článku.

PODPIS - Isco sa po ôsmich mesiacoch vracia na scénu španielskej ligy. Skúsený stredopoliar naposledy obliekal dres Sevilly, od decembra bol voľným hráčom a v stredu sa stal novou posilou Betisu. Dohodol sa na ročnom kontrakte. Viac informácií v článku.

ŠPEKULÁCIA - Vedenie Bayernu Mníchov má veľký záujem o obrancu Manchestru City Kylea Walkera. V jednom z rozhovorov to potvrdil aj samotný Pep Guardiola. Nechce sa však zmieriť s prípadnou stratou svojho zverenca a dal jasne najavo, že bude bojovať o jeho zotrvanie v klube. Viac informácií v článku.

HOSŤOVANIE - Daniel Smékal odišiel z Baníka Ostrava do MFK Skalica. Dvadsaťjedenročný ofenzívny hráč prichádza na Slovensko na hosťovanie do konca sezóny, ale Baník si ho v prípade potreby môže v zime stiahnuť späť.

ŠPEKULÁCIA - Portál Voetbalkrant.com pozorne sleduje situáciu okolo stredopoliara Edena Hazarda, ktorý toto leto skončil v Reale Madrid. Údajne dostal aj ponuku od Interu Miami, súčasného zamestnávateľa Lionela Messiho, ktorú však prípade odmietol, pretože sa nechce sťahovať z Európy a žiť v zámorí. Hovorilo sa aj o tom, že by mohol zamieriť do Anderlechtu, ten však prestup vylúčil.

ŠPEKULÁCIA - David de Gea je momentálne na trhu s voľnými hráčmi po tom, čo mu koncom júna vypršala zmluva v Manchestri United. Podľa nemeckého denníka Bild je v hľadáčiku Bayernu. Mníchovský klub zatiaľ neurobil žiadne konkrétne kroky, ale údajne plánuje hráča osloviť, aby zistil, či by bol otvorený výzve. Ťažko povedať, či by tridsaťdvaročný Španiel vôbec mal záujem o prestup do Bundesligy, keďže by bol pravdepodobne dvojkou pre Manuela Neuera.

PRESTUP - Vedenie Brightonu potvrdilo prestup obrancu Igora z Fiorentiny. Brazílsky futbalista v utorok absolvoval lekársku prehliadku a v stredu podpísal štvorročný kontrakt. Taliansky klub dostane sedemnásť miliónov eur.

ŠPEKULÁCIA - Predstavitelia futbalového klubu Bayern Mníchov majú informácie o tom, že krídelník Sadio Mané rokuje so saudskoarabským tímom Al-Nassr o možnom prestupe. Mane má s Bayernom zmluvu do roku 2025, no Al-Nassr za neho údajne ponúka okolo 30 miliónov eur.

"Vieme o tom, no sú to len počiatočné rokovania, takže počkáme a uvidíme," uviedol prezident Bayernu Herbert Hainer počas predsezónneho turné v Japonsku. Predstavitelia Al-Nassr sa majú podľa denníka Bild stretnúť s Maneho agentom neskôr v stredu. V saudskoarabskom tíme pôsobí hviezdny Cristiano Ronaldo, stredopoliar Marcelo Brozovič či obranca Alex Telles.

ŠPEKULÁCIA - Liverpool je pripravený poslať do Southamptonu ďalšiu ponuku za Roméa Laviu. "Svätci" dali jasne najavo, že po otváracej ponuke chcú balík 50 miliónov libier. Lavia otvorený prestupu do Liverpoolu.

PRESTUP - AC Miláno v stredu skompletizuje prestup Samuela Chukwuezeho z Villarrealu. Nigérijský stredopoliar príde do Talianska za 20 miliónov eur. Opačným smerom zamieri stopér Matteo Gabbia na ročné hosťovanie.

25. JÚL

PRESTUP - Nórsky útočník Alexander Sörloth je novou posilou futbalistov Villarreal CF. Španielsky klub za jeho prestup z RB Lipsko zaplatil približne 10 miliónov eur.

Bundesligista ho v roku 2020 získal z Crystalu Palace za dvojnásobnú sumu, ale postupne stratil stabilné miesto v zostave. Uplynulé dve sezóny hral na hosťovaní v Reale Sociedad. Dvadsaťsedemročný Sörloth má na konte 49 duelov v nórskej reprezentácii, dal v nich 16 gólov.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Španielsky futbalista Pedro sa dohodol na novom kontrakte s Laziom Rím. Krídelníkovi pôvodná zmluva vypršala na konci júna, terajšia bude platiť jednu sezónu s opciou do roku 2025.

ŠPEKULÁCIA - Čo bude s Bonuccim? Ikonický stopér chce ostať v Juventuse, klub s ním nepočíta.

PRESTUP - Švédsky futbalový krídelník Anthony Elanga sa z Manchestru United sťahuje do Nottinghamu Forest. S účastníkom Premier League podpísal päťročný kontrakt, prestupová čiastka je na úrovni 17,5 milióna eur.

ŠPEKULÁCIA - Rázna reakcia na špekulácie o prestupe. Chcem zostať v Bayerne, odkazuje Goretzka.

ŠPEKULÁCIA - Joshua Kimmich nemá v úmysle opustiť Bayern Mníchov. Dvadsaťpäťročný stredopoliar to potvrdil v utorok počas predsezónneho ázijského turné Bavorov v Tokiu. "Som si veľmi istý, že budem hrať v Bayerne aj v nasledujúcej sezóne. Aspoň nemám žiadne iné plány," uviedol.

PRESTUP - Dunajská Streda hlási návrat svojho bývalého hráča - do DAC prichádza Christián Herc. Dvadsaťštyriročný stredopoliar sa vracia po štyroch rokoch pôsobenia v Česku a Švajčiarsku. Naposledy obliekal dres klubu Grasshoppers. Pri Dunaji sa dohodol na kontrakte platnom do roku 2025.

ŠPEKULÁCIA – Chelsea odmietla prvú ponuku West Hamu za Conora Gallaghera vo výške približne 40 miliónov libier s bonusmi. Po internom prerokovaní, ktorého súčasťou bol aj tréner Mauricio Pochettino, sa "The Blues" rozhodli, že za predaj anglického ofenzívneho univerzála chcú minimálne 50 miliónov libier.

PRESTUP Ismaila Sarr prešiel zdravotnou prehliadkou a stal sa novou posilou Marseille. Senegalský stredopoliar prišiel z Watfordu, londýnsky celok zinkasuje 13 miliónov eur.

PRESTUP Wilfried Zaha si po vypršaní zmluvy v Crystal Palace vyskúša angažmán v Turecku. Útočník z Pobrežia Slonoviny podpísal trojročnú zmluvu s úradujúcim majstrom Galatasarayom. "Presvedčil som sa o tom, aký veľký klub to je. Aj Didier Drogba mi hovoril, aby som sem šiel," vyhlásil Zaha.

ŠPEKULÁCIA - Pred časom sa objavila špekulácia, že defenzívneho stredopoliara Sofyana Amrabata sleduje Manchester United. Podľa serveru ViolaNews teraz medzi anglickým celkom a marockým reprezentantom došlo k novým kontaktom. Stredopoliar Fiorentiny má byť aj naďalej v hľadáčiku Atlética Madrid, zdá sa však, že záujem zo strany španielskeho celku trochu opadol. Už skôr mal Amrabat oznámiť, že je pripravený taliansky klub počas tohto leta opustiť.

24. JÚL

ŠPEKULÁCIA - Ponuka z inej galaxie. Al-Hilal lanári Mbappého na závratnú sumu.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Felipe Anderson predĺži svoje pôsobenie v Laziu. Podľa najnovších správ je dohoda o novej zmluve blízko, kontrakt bude platiť do júna 2027 a Brazílčanovi zaručí ročný plat tri milióny eur.

ŠPEKULÁCIA - Samuel Chukwueze odíde z Villarrealu do AC Miláno. Kluby sú prakticky dohodnuté na prestupe za 25 miliónov eur a dolaďujú posledné detaily, nigérijský krídelník by mohol absolvovať lekársku prehliadku dnes alebo zajtra.

ŠPEKULÁCIA - Stredopoliar Pierre-Emile Højbjerg je spájaný s odchodom z Tottenhamu a Atlético Madrid rokuje o jeho prestupe už niekoľko týždňov. Rokovania boli úspešné a podľa najnovších správ sa dostali do pokročilej fázy.

PRESTUP - Ismaïla Sarr nebude musieť hrať v druhej anglickej lige, do ktorej v minulej sezóne vypadol s Watfordom. Senegalský krídelník prestúpi do Marseille za pätnásť miliónov libier, všetko je dohodnuté a futbalistu čaká lekárska prehliadka.

PRESTUP - Nemecký futbal bol zvyknutý, že Bayern Mníchov z času na čas ulovil niektorú z hviezd konkurenčného Dortmundu. Tentoraz je to však naopak. Borussia získala rakúskeho reprezentanta Marcela Sabitzera za 19 miliónov eur. Stredopoliar, ktorý v minulej sezóne hosťoval v Manchestri United, podpísal s klubom zo Signal Iduna Parku dlhodobý kontrakt.

PRESTUP - Fulham získal do svojich útočných radov zaujímavú posilu. Londýnsky klub skompletizoval príchod mexického útočníka Raúla Jiméneza z Wolves len za 5,5 milióna libier. O prestupe informoval novinár Fabrizio Romano.

ŠPEKULÁCIA - Podľa správ talianskeho športového denníka La Gazzetta dello Sport, ktorý sa odvoláva na zdroje TUTTOmercatoWEB, Al-Hilal neuskutočnil príchod Romelua Lukakua, ale stále sa nevzdal. Hráčovi Chelsea mal saudskoarabský celok ponúknuť plat vo výške 50 miliónov eur za sezónu, pričom "Blues" mali následne zinkasovať odstupné v rovnakých číslach. Belgičan by pritom mohol zmeniť svoje predchádzajúce stanovisko aj preto, že s ním šéf lavičky londýnskeho klubu Mauricio Pocchetino do budúcnosti nepočíta.

23. JÚL

PRESTUP - Vedeniu Newcastle United sa podarilo skompletizovať dlho očakávaný prestup Harveyho Barnesa. Anglický stredopoliar prichádza do štvrtého tímu minulej sezóny Premier League z Leicestru za 38 miliónov libier (približne 44 miliónov eur). V klube podpísal päťročný kontrakt. Čítajte viac v článku.

ŠPEKULÁCIA - Turecký Galatasaray Istanbul je blízko k dohode s Wilfriedom Zahom, s ktorým chce podpísať zmluvu ako s voľným hráčom po vypršaní zmluvy v Crystal Palace.

Uplynulý rok nebol pre Zahu príliš úspešný.
Uplynulý rok nebol pre Zahu príliš úspešný.Flashscore

HOSŤOVANIE - Do modrej časti Liverpoolu prichádza na ročné hosťovanie zo španielskeho Villarrealu Arnaut Danjuma. Dvadsaťšesťročný útočník hosťoval počas jari v Tottenhame, v Premier League dal v deviatich súbojoch jeden gól. Pre Everton je to po príchode Ashleyho Younga druhá letná posila.

ŠPEKULÁCIA - Moussa Dembélé by sa mal stať ďalšou posilou saudskoarabského klubu Al-Ettifaq, ktorý trénuje bývalý kapitán Liverpoolu Steven Gerrard. S vedením klubu sa údajne dohodol na podmienkach zmluvy. Francúzsky útočník je po odchode z Lyonu voľným hráčom.

ŠPEKULÁCIA - Marc Bartra pred týždňom a pol rozviazal zmluvu s Trabzonsporom, teraz sa čoskoro vráti do Betisu. Obranca pôsobil v Andalúzii štyri a pol roka, momentálne dolaďuje podmienky dvojročnej zmluvy s opciou na tretiu sezónu.

KONIEC KARIÉRY - Bývalý taliansky futbalový reprezentant Giuseppe Rossi ukončil vo veku 36 rokov profesionálnu hráčsku kariéru. V uplynulých dvoch sezónach pôsobil v drese Spalu v Serii B. 

"Moja cesta bola jedinečná. Veľa vzostupov, ale aj pádov. Môj cieľ bol silnejší ako všetky prekážky, ktoré boli predo mnou. Nikdy som neprestal snívať, keď sa mi do cesty postavili veci, ktoré som nemohol ovplyvniť. Milujem túto hru tak veľmi, že som sa nikdy nemohol vzdať. Preto to píšem s ťažkým srdcom, ale s veľkým úsmevom na tvári. Som hrdý na to, čo som dokázal," napísal Rossi na Instagrame.

Útočník pôsobil na začiatku kariéry v Manchestri United, ale najúspešnejšie obdobie mal vo Villarreale a Fiorentine. Potom jeho kariéru prerušilo zranenie kolena. Rossi nastúpil aj za taliansku reprezentáciu v 30 zápasoch a strelil sedem gólov.

Štatistiky Rossiho v ostatných sezónach.
Štatistiky Rossiho v ostatných sezónach.Flashscore

ŠPEKULÁCIA - Aleksandar Mitrovič z Fulhamu nenastúpi na prípravný zápas proti Brentfordu. Podľa manažéra Marca Silvu si za to môže Srb sám, keďže netrénuje tak, ako sa od neho žiada. Londýnsky klub podľa médií údajne odmietol ponuku za útočníka zo saudskoarabského Al-Hilalu.

PRESTUP - Tridsaťročný ľavý obranca Alex Telles opúšťa Manchester United a pripája sa k saudskoarabskému tímu Al-Nassr po 50 odohraných zápasoch v prvom tíme "Red Devils". Sezónu 2022/23 strávil na hosťovaní v Seville, kde získal titul v Európskej lige. Teraz sa v Saudskej Arábii spojí s bývalým spoluhráčom z Old Trafford Cristianom Ronaldom.

V novom pôsobisku podpísal zmluvu do roku 2025, pričom Al-Nassr má podľa informácií zaplatiť Manchestru sumu na úrovni štyroch až siedmich miliónov libier.

Telles odchádza na Arabský polostrov.
Telles odchádza na Arabský polostrov.Al-Nassr

ŠPEKULÁCIA - Podľa španielskeho denníka Marca nie je Real Madrid jediným klubom, ktorý sa zaujíma o služby Kyliana Mbappého. O kúpu francúzskeho útočníka z PSG má údajne záujem aj saudskoarabský Al-Hilal a trojica klubov z Premier League - Tottenham, Manchester United a Chelsea.

PRESTUP - Moussa Diaby sa stal oficiálne hráčom Aston Villy, ktorá ho kúpila z Leverkusenu. Podľa nepotvrdených správ zaplatí birminghamský klub za francúzskeho krídelníka 55 miliónov eur.

PRESTUP - Nigérijský útočník Victor Boniface je novou posilou futbalistov Bayeru Leverkusen. Dvadsaťdvaročný hráč prestúpil k bundesligistovi z belgického klubu Club Royale Union Saint-Gilloise a podpísal kontrakt do júna 2028. Podľa belgických médií je prestupová suma vo výške 20 miliónov eur.

22. JÚL

PRESTUP - Noah Okafor prestupuje zo Salzburgu do AC Miláno, ktoré rakúskemu klubu pošle 14 miliónov eur vrátane bonusov. Dvadsaťtriročný útočník podpísal so svojím novým zamestnávateľom päťročný kontrakt. Okafor opúšťa Salzburg po tri a pol roku a 110 súťažných zápasoch, v ktorých zaznamenal 34 gólov a 23 asistencií. Prispel k štyrom titulom a trom pohárom.

PRESTUP - Dvadsaťšesťročný obranca Ola Aina sa po ukončení pôsobenia v FC Turín stal voľným hráčom, Nottingham Forest si ho preto uchmatol zadarmo. Vo svojom novom tíme podpísal zmluvu do leta 2025 s opciou na ďalší rok.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Emre Can predĺžil kontrakt s Borussiou Dortmund o dve sezóny. Nemecký reprezentant sa do svojho súčasného klubu presunul v roku 2020 z Juventusu. Vo farbách BVB doteraz odohral 121 zápasov.

PRESTUP - Samuel Umtiti je oficiálne novým hráčom Lille. Francúzsky obranca po minulej sezóne opustil Barcelonu, v LOSC sa podrobil lekárskej prehliadke a podpísal dvojročný kontrakt.

ŠPEKULÁCIA - Podľa španielskych médií David Silva ukončí kariéru už toto leto. Stredopoliar Realu Sociedad, ktorý po kvalifikovaní sa do Ligy majstrov predĺžil zmluvu do roku 2024, si to zrejme rozmyslel. Na vine je zranenie.

ŠPEKULÁCIA - Viaceré zdroje uvádzajú, že Fulham sa dohodol na podpise zmluvy s obrancom Calvinom Basseyom z Ajaxu.

Bude sa Bassey sťahovať znovu po jednom roku?
Bude sa Bassey sťahovať znovu po jednom roku?Flashscore

ŠPEKULÁCIA - Obranca Fiorentiny Igor takmer potvrdil, že sa upísal Brightonu a rozlúčil sa so svojím súčasným klubom a jeho fanúšikmi. "Florencia a Fiorentina mi budú chýbať, tento klub je výnimočný. Ďakujem všetkým fanúšikom Fiorentiny," povedal.

ŠPEKULÁCIA - Podľa Fabrizia Romana to vyzerá na veľký zvrat v prípade Kyliana Mbappého. Vedenie PSG je presvedčené, že francúzsky útočník sa už dohodol s Realom Madrid na príchode ako voľný hráč v roku 2024. Parížsky klub sa tak rozhodol nebrať Mbappého na predsezónne turné a ponúknuť ho na predaj. Jednoducho povedané - PSG nechce, aby Mbappé opustil klub zadarmo. A ak áno, nech hráč trpí čo najviac. Viac informácií nájdete v článku.

21. JÚL

ROZVIAZANIE ZMLUVY - Dimitri Payet opúšťa Olympique Marseille pred začiatkom novej sezóny. Dlhoročná opora francúzskeho celku sa dohodla na predčasnom ukončení zmluvy. Payet odohral za Olympique počas dvoch období v klube 326 súťažných zápasov, v ktorých strelil 78 gólov a na 95 prihral. S Marseille však nezískal vytúženú trofej.

PRESTUP - Slovenský futbalový brankár Adrián Chovan nebude pokračovať v Slovane Bratislava. Obe strany sa dohodli na rozviazaní kontraktu, ktorý mal platiť do konca nasledujúcej sezóny. Dvadsaťsedemročný brankár bude pokračovať v najvyššej gréckej súťaži v tíme nováčika. Čítajte viac.

PRESTUP - Nováčik anglickej futbalovej Premier League Burnley podpísal kontrakt s Nathanom Redmondom. Dvadsaťdeväťročný krídelník prišiel do klubu ako voľný hráč po tom, čo mu vypršala zmluva s Besiktasom Istanbul. Redmond podpísal dvojročný kontrakt, pričom klub má opciu predĺžiť ho o jednu sezónu. V uplynulom ročníku odohral za Besiktas 28 zápasov a strelil šesť gólov.

Štatistiky Redmonda v ostatných sezónach.
Štatistiky Redmonda v ostatných sezónach.Flashscore

ŠPEKULÁCIA - Fabrizio Romano tvrdí, že prestup Noaha Okafora zo Salzburgu do AC Miláno je hotovou vecou. Rakúsky celok má zinkasovať sumu na úrovni 13/14 miliónov eur. Švajčiarsky zakončovateľ podpíše viacročnú zmluvu, lekárska prehliadka má byť na programe v sobotu.

ŠPEKULÁCIA - Útočník Bayernu Mníchov Sadio Mané údajne rokuje o prestupe do Saudskej Arábie. Tridsaťjedenročný forvard by mohol po sezóne v Bayerne posilniť Al-Nassr.

PRESTUP - Španielsky obranca Jordi Alba podpísal zmluvu s Interom Miami, kde sa minimálne do konca decembra 2024 spojí s bývalým spoluhráčom z Barcelony Lionelom Messim, uviedol klub z Major League Soccer. Čítajte viac v článku.

ŠPEKULÁCIA - Americký obranca Sergiño Dest má byť na zozname hľadaných hráčov portugalského FC Porto. Hráč Barcelony v minulej sezóne hosťoval v AC Miláno a s najväčšou pravdepodobnosťou bude opäť uvoľnený na hosťovanie.

ŠPEKULÁCIA - Tréner saudskoarabského klubu Al-Ettifaq Steven Gerrard by mohol hľadať posily z anglickej Premier League. Konkrétne sa jeho klub zaujíma o služby útočníka West Hamu Michaila Antonia. Rokovania sú zatiaľ v počiatočnom štádiu, víťaz Európskej konferenčnej ligy je údajne pripravený Jamajčana v prípade adekvátnej ponuky pustiť.

ŠPEKULÁCIA - Stredopoliar Sofyan Amrabat je na radare Manchestru United. Oficiálna ponuka na príchod marockého reprezentanta do Fiorentiny však zatiaľ neprišla.

Amrabat bol v uplynulej sezóne oporou Fiorentiny i Maroka.
Amrabat bol v uplynulej sezóne oporou Fiorentiny i Maroka.Flashscore

20. JÚL

PRESTUP - André Onana je definitívne súčasťou Manchestru United. Kamerunský gólman prestúpil do Anglicka z talianskeho Interu, zmluvu podpísal do leta 2028. Čítajte viac v článku.

PRESTUP - Účastník futbalovej Niké ligy MFK Ružomberok podpísal dvojročný kontrakt so stredopoliarom Mariánom Chobotom, ktorý prišiel zo Slovana Bratislava.

Chobot začal s futbalom v Urminciach, potom prešiel do Nitry, kde sa dostal až do A-mužstva. Pod Zoborom odohral 69 zápasov v najvyššej súťaži, ďalších šesť pridal za ViOn Zlaté Moravce počas hosťovania zo Slovana Bratislava. Na nejaký čas hráčovu kariéru prerušil roztrhnutý predný krížny väz v kolene. V uplynulej sezóne nastupoval za "béčko" Slovana v II. lige. 

ŠPEKULÁCIA - Borussia Dortmund má údajne záujem priviesť do svojich radov stredopoliara Bayernu Mníchov Marcela Sabitzera.

ŠPEKULÁCIA - Manchester United odcestoval na turné do USA bez Alexa Tellesa. Tridsaťročný obranca posilní saudskoarabský tím Al-Nassr.

ŠPEKULÁCIA - Leandro Paredes je v kontakte so zástupcami Lazia a rokuje s nimi o možnom prestupe. Argentínčan je na odchode z PSG, ponuku trojročnej zmluvy mu už predložil Galatasaray.

KONIEC ZMLUVY - Nico Schulz si bude hľadať nového zamestnávateľa. Obranca nemal isté miesto v prvom tíme Dortmundu a vlani neodohral ani minútu, s vedením sa teraz dohodol na rozviazaní spolupráce.

PRESTUP - Christian Gytkjaer za sebou nemá dobrú sezónu v drese Monzy, dánsky útočník preto zdarma zamieril do druholigových Benátok.

PODPIS ZMLUVY/HOSŤOVANIE - Účastník futbalovej Niké ligy MFK Ružomberok podpísal dvojročnú profesionálnu zmluvu s mladým 19-ročným útočníkom Matúšom Matejom. Klub tom informoval na svojom webe.

"Ide o perspektívneho podhrotového hráča, ktorý v uplynulej sezóne nastupoval za našu dorasteneckú devätnástku. Hráč mal doteraz len amatérsky kontrakt. V novom futbalovom roku bude Matej hosťovať v treťoligovej Rimavskej Sobote, aby nadobudol dospelácku zápasovú prax," uviedol športový manažér liptovského klubu Milan Bezák.

Do Rimavskej Soboty, ktorá aj naďalej bude farmou "Ruže", odchádza na ročné hosťovanie aj rovnako starý Matúš Krištof.

PRESTUP - Citizens budú ešte silnejší. Obranu vystuží 100-miliónový bronzový medailista MS.

PRESTUP - Odliv hráčov do Saudskej Arábie pokračuje. Najnovšími úlovkami SPL je duo z Premier League. Viac informácií v článku.

ŠPEKULÁCIA - Chelsea v posledných týždňoch opustilo viacero hráčov, na odchode je aj Romelu Lukaku, ktorý by sa mal vrátiť na Apeninský polostrov, kde má o jeho návrat záujem Inter a špekuluje sa aj o Juventuse. Manažér londýnskeho klubu Mauricio Pochettino však potvrdil, že 30-ročný útočník určite prestúpi.

PRESTUP - Inter nevypočul protesty fanúšikov, priviedol neobľúbeného Cuadrada.

PRESTUP - Harvey Barnes by mal prestúpiť z Leicestru City do Newcastlu United. Podľa novinára Fabrizia Romana sa oba kluby dohodli na odstupnom 38 miliónov libier. 

19. JÚL

HOSŤOVANIE - Holandský futbalista Xavi Simons sa v novej sezóne presunie na hosťovanie do RB Lipsko. Minulý ročník strávil v holandskom PSV.

Dvadsaťročný stredopoliar podpísal svoju prvú profesionálnu zmluvu s Parížom Saint-Germain v roku 2019, pričom za klub debutoval na turnaji Francúzskeho pohára v roku 2021. Následne sa upísal PSV po 11 vystúpeniach v drese PSG.

PRESTUP - Holandský futbalista Tijjani Reijnders prestúpil z AZ Alkmaar do AC Miláno. Dvadsaťštyriročný stredopoliar podpísal päťročnú zmluvu v hodnote 1,7 milióna eur za sezónu.

Reijnders odohral v uplynulom ročníku za AZ 34 zápasov, v ktorých strelil štyri góly a zaznamenal šesť asistencií. Holanďan je po Christianovi Pulisicovi, Rubenovi Loftusovi-Cheekovi, Lukovi Romerovi a Marcovi Sportiellovi piaty nový hráč Milána v letnom prestupovom období. 

PODPIS ZMLUVY - Francúzsky futbalista Benjamin Mendy podpísal dvojročný kontrakt s klubom FC Lorient.

PRESTUP - Pierre-Emerick Aubameyang má nový angažmán. Gabonský útočník prestúpil zadarmo z Chelsea do Olympique Marseille, s ktorým podpísal zmluvu do leta 2026.

ŠPEKULÁCIA - Atlético Madrid je ochotné predať Joaa Félixa, ktorý má za sebou nie príliš úspešné hosťovanie v Chelsea. Jedným z potenciálnych záujemcov je Aston Villa, ktorá však zatiaľ nepredložila ponuku. Odhodlá sa k tomu až v neskoršej fáze leta.

PRESTUP - Na jar hral proti Slovanu, teraz mieri do Premier League. Burnley získalo novú posilu.

PRESTUP - Tottenham myslí na budúcnosť a za 3 milióny libier privádza z Blackburnu talentovaného 18-ročného obrancu Ashleyho Phillipsa. Tréner Ange Postecoglou zároveň potvrdil, že klub v lete podpíše zmluvu s ďalším, skúsenejším, stredným obrancom: "Myslím, že to je náš zámer. Pracujeme na tom už nejaký čas a určite sa budeme snažiť, aby to bolo čo najskôr."

ŠPEKULÁCIA - Dlhoročná opora Betisu Sevilla Sergio Canales by mal prestúpiť do mexickej Ligy MX, konkrétne do Rayados de Monterrey. Dohoda by mala byť výhodná pre samotného hráča. Ten v zásade dostane približne 10 miliónov eur fixne plus sedem miliónov eur variabilne. Stredopoliar by mal podpísať trojročnú zmluvu.

PODPIS ZMLUVY - Manchester United podpísal zmluvu s Jonnym Evansom, aby mohol nastúpiť na prípravné zápasy v Edinburghu a San Diegu. Tridsaťpäťročný obranca pôsobil v uplynulých piatich sezónach v drese Leicestru, ktorý však v ročníku 2022/23 vypadol z Premier League. Evans sa pripravoval s tímom United do 21 rokov, zúčastnil sa aj na niekoľkých tréningoch prvého tímu a zapôsobil na trénera Erika ten Haga a realizačný tím. Za klub by mal nastúpiť proti Lyonu v Edinburghu. 

PRESTUP - Barcelone sa podarilo dokončiť očakávaný prestup stredopoliara z Girony. Viac informácií v článku.

PRESTUP - Bayern predstavil novú výstuž defenzívy, z Neapolu prichádza stopér Kim Min-jae.

PRESTUP - Tijjani Reinders je oficiálne hráčom AC Miláno. Dvadsaťštyriročný holandský stredopoliar prestúpil z AZ Alkmaar a s talianskym klubom podpísal päťročný kontrakt.

PRESTUP - Trio z Barcelony opäť spolu. Alba doplní v Miami Messiho s Busquetsom.

18. JÚL

PREDĹŽENIE ZMLUVY - O hodinu neskôr po oznámení skúšky pre Evansa oznámili "Red Devils" predĺženie kontraktu do leta 2028 s Marcusom Rashfordom. Odchovanec akadémie a rodák z Wythenshawe od svojho debutu v roku 2016 nastúpil za klub v 359 zápasoch a strelil 123 gólov.

"Do Manchestru United som prišiel ako sedemročný chlapec so snom. Tá istá vášeň, hrdosť a odhodlanie uspieť ma naďalej poháňajú zakaždým, keď mám česť nosiť dres. V tomto neuveriteľnom klube som už zažil niekoľko úžasných zážitkov, ale stále je toho veľa, čo môžem dosiahnuť, a zostávam neúnavne odhodlaný vyhrať v nasledujúcich rokoch ďalšie trofeje," nechal sa počuť Rashford.

SKÚŠKA - Manchester United vyskúša Jonnyho Evansa, ktorý podpísal krátkodobú zmluvu - tá mu umožní zúčastniť sa priateľských zápasov. Tento 35-ročný obranca po ukončení pôsobenia v Leicesteri City trénuje s rezervou červených diablov a absolvoval aj niekoľko jednotiek s prvým tímom, kde zaujal manažéra Erika ten Haga. Evans na Old Trafford pôsobil od roku 2008, keď si ho vyhliadol legendárny Sir Alex Ferguson.

Evans v ostatnej sezóne nedostával v Leicestri veľa priestoru.
Evans v ostatnej sezóne nedostával v Leicestri veľa priestoru.Flashscore

PRESTUP - Seko Fofana oficiálne prestupuje z RC Lens do Saudskej Arábie, konkrétne do Al-Nassr. Kluby sa dohodli na odstupnom vo výške 19 miliónov eur. RC Lens má za sebou veľmi úspešnú sezónu, v ktorej si zabezpečil postup do Ligy majstrov vďaka konečnému druhému miestu. Tú už nebude hrať kapitán Seko Fofana, ktorý kývol na ponuku Al-Nassr.

PRESTUP - SC Braga posilnil José Fonte, ktorý bol po odchode z LOSC Lille bez zmluvy. Tridsaťdeväťročný stopér a bývalý portugalský reprezentant podpísal zmluvu na nadchádzajúcu sezónu.

PRESTUP - Leicester City oznámil príchod Madsa Hermansena z Bröndby. "Líšky" za 23-ročného brankára, ktorý podpísal dlhodobý kontrakt, zaplatia 5,8 milióna eur.

ŠPEKULÁCIA - Fabrizio Romano tvrdí, že Alex Telles je krok od prestupu do Al-Nassr. Brazílsky ľavý obranca sa za tri roky v Manchestri United nepresadil, uplynulú sezónu hosťoval v španielskej Seville. V najbližších dňoch by sa mal pridať k bývalému spoluhráčovi z Old Trafford - Cristianovi Ronaldovi.

PRESTUP - PSG produkuje zaujímavých mladých hráčov, ale v prvom tíme pre nich nie je miesto. Z práce francúzskeho klubu často ťažia iné kluby. Lipsko teraz loví v Paríži, do kabíny nemeckého tímu prichádza El Chadaille Bitshiabu.

PRESTUP - Héctor Bellerín posledné dva roky pravidelne putoval po Európe, teraz sa chce usadiť a Betis by mal jeho želanie splniť. Obranca sa oficiálne stal novou posilou sevillského klubu. Bellerín prichádza zadarmo zo Sportingu Lisabon, za ktorý na jar odohral trinásť zápasov a strelil jeden gól. V pondelok úspešne absolvoval v Andalúzii lekársku prehliadku a v utorok ráno potom podpísal päťročný kontrakt.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Brazílsky futbalový veterán Willian podpísal s tímom Premier League FC Fulham novú zmluvu na jeden rok s opciou na ďalší. V minulej sezóne odohral za Londýnčanov celkovo 30 zápasov a strelil päť gólov.

Tridsaťštyriročný bývalý útočník Chelsea a Arsenalu je šťastný, že zostáva vo Fulhame: "Môžem pokračovať v práci, ktorú som odviedol v minulej sezóne so všetkými spoluhráčmi a celým klubom. Myslím si, že je to tím, ktorý môže v tejto sezóne dosiahnuť ešte lepšie výsledky," uviedol Willian podľa agentúry AFP.

Willian sa na futbalový dôchodok ešte nechystá.
Willian sa na futbalový dôchodok ešte nechystá.Flashscore

ŠPEKULÁCIA - Podľa novinára Fabrizia Romana sa Pierre-Emerick Aubameyang už dohodol na osobných podmienkach s Marseille, kam by chcel prestúpiť. Vo francúzskom klube by mal podpísať zmluvu do roku 2026. Teraz už len chýba, aby sa oba kluby dohodli na prestupovej čiastke, čo by podľa jeho slov nemal byť problém.

PRESTUP - Rakúsky futbalový klub RB Salzburg podpísal zmluvu s Dánom Madsom Bidstrupom do júna 2028. Úradujúci majster mal za dvadsaťdvaročného stredopoliara zaplatiť anglickému Brentfordu šesť miliónov eur. Bidstrup v predchádzajúcich dvoch sezónach hosťoval v Nordsjaellande.