Futbalové prestupy LIVE: Ramos blízko návratu do Sevilly, Mata v Ázii

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Futbalové prestupy LIVE: Ramos blízko návratu do Sevilly, Mata v Ázii

Aktualizované
Po 18 rokoch je blízko návratu domov Sergio Ramos.
Po 18 rokoch je blízko návratu domov Sergio Ramos.Profimedia
Letné prestupové obdobie v najlepších európskych ligách sa skončilo v piatok 1. septembra, ale tímy v iných súťažiach stále môžu posilniť. Špekulácie, informácie o nových zmluvách i zrealizovaných prestupoch či hosťovaniach sledujte v aktualizovanom prestupovom špeciáli Flashscore Správ.

Predošlú časť futbalových prestupov nájdete v tomto článku.

3. SEPTEMBER

ŠPEKULÁCIA - Podľa novinára Fabrizia Romana ponúkla Sevilla Sergiovi Ramosovi krátkodobú zmluvu. To by mal byť jediný dôvod, prečo stále nedal definitívnu odpoveď saudskoarabskému klubu Al-Ittihad. Skúsený španielsky obranca je bez zmluvy po tom, čo po minulej sezóne opustil PSG.

ROKOVANIE - Davinson Sánchez odchádza z Tottenhamu do Istanbulu. Podľa tlače sa obranca dohodol s Galatasarayom na trojročnej zmluve, pričom súčasťou dohody je aj opcia na štvrtú sezónu.

PRESTUP - Na ázijský svetadiel mieri aj Juan Mata. Už 35-ročný ofenzívny záložník odchádza do japonského klubu Vissel Kobe ako voľný hráč po tom, čo minulé leto prišiel do Galatasarayu Istanbul z Manchestru United.

Ostatných päť sezón Matu z pohľadu štatistík.
Ostatných päť sezón Matu z pohľadu štatistík.Flashscore

PRESTUP - Aj holandský stredopoliar Georginio Wijnaldum bude hrať v Saudskej Arábii. Bývalý kapitán reprezentácie a bronzový medailista z MS 2010 prestúpil z Paríža Saint-Germain do Al-Ettifaq. Podľa agentúry AP dostal francúzsky majster za Wijnalduma desať miliónov eur.

2. SEPTEMBER

PRESTUP - Randal Kolo Muani začal na konci prestupového obdobia štrajkovať a môže sa radovať, pretože jeho prístup mu vyniesol odchod z Frankfurtu do PSG. Čítajte viac.

PRESTUPY - Pravý chaos v deň prestupovej uzávierky? Nottingham priviedol sedem posíl. Čítajte viac.

HOSŤOVANIE - Diego Rico opustil Real Sociedad a v tejto sezóne bude pôsobiť v inom klube La Ligy. Obranca odišiel na hosťovanie do Getafe.

HOSŤOVANIE - Kmeňový hráč Slovana Bratislava Siemen Voet strávi zostávajúci priebeh sezóny 2023/24 na hosťovaní. Mladý belgický stopér bude nosiť dres holandskej Fortuny Sittard, aktuálne ôsmeho tímu Eredivisie. Dvadsaťtriročný obranca bude v klube hosťovať do júna 2024, informuje web slovenského majstra.

HOSŤOVANIE - Burnley sa na poslednú chvíľu podarilo doplniť svoj káder príchodom krídelníka Mikea Trésora Ndayishimiyeho, ktorý bude hosťovať v Premier League z belgického Genku.

HOSŤOVANIE - Juan Bernat si vyskúša portugalskú ligu, krajný obranca PSG odišiel na hosťovanie do Benficy.

Bernat mení klub, hoci zatiaľ iba dočasne, prvý raz leta 2018, keď do PSG prišiel z Bayernu.
Bernat mení klub, hoci zatiaľ iba dočasne, prvý raz leta 2018, keď do PSG prišiel z Bayernu.Flashscore

1. SEPTEMBER

PRESTUP - Anglický stopér Rob Holding po siedmich rokoch opúšťa Arsenal. Bývalý mládežnícky reprezentant Albionu mieri do Crystal Palace, kde podpísal trojročný kontrakt. Celková prestupová čiastka by mohla dosiahnuť až 4 milióny eur.

PRESTUP - Nottingham bol pred uzávierkou prestupov veľmi aktívny. "Lesníci" na poslednú chvíľu priviedli výraznú posilu do brány. Z Benficy prichádza Grék Odysseas Vlachodimos. Dvadsaťdeväťročný brankár podpísal na City Ground štvorročný kontrakt.

PRESTUP - Tottenham získal ofenzívneho stredopoliara Brennana Johnsona z Nottinghamu. Dvadsaťdvaročný futbalista, ktorý v minulej sezóne Premier League vsietil osem gólov a výrazne pomohol Nottinghamu k záchrane, putuje na sever Londýna za 55 miliónov eur.

PRESTUP - Alváro Odriozola sa po ťažkom období v Reale Madrid vracia do Realu Sociedad. Dvadsaťsedemročný krídelník prestúpil do hlavného mesta Španielska v roku 2018, ale za päť sezón odohral v kráľovskom klube len 34 ligových zápasov. Štvornásobný španielsky reprezentant sa vracia do klubu, v ktorom prvýkrát nakukol do veľkého futbalu za 1,5 milióna eur.

HOSŤOVANIE - Mason Greenwood sa pokúsi naštartovať svoju kariéru v španielskom Getafe. Talent Manchestru United, ktorého brzdilo obvinenie zo znásilnenia, zamieri do Madridu na hosťovanie.

PRESTUP - Komplikovaný prestup Sofyana Amrabata z Fiorentiny do Manchestru United je hotovou vecou. Marocký defenzívny stredopoliar, ktorý bol s prestupom do červenej časti Manchestru spájaný takmer celé leto, podľa Fabrizia Romana práve podpísal v Anglicku zmluvu.

HOSŤOVANIE - Slovenský futbalový reprezentant Tomáš Suslov odišiel z holandského Groningenu na ročné hosťovanie do Hellasu Verona. V novom tíme sa stretne s krajanom Ondrejom Dudom. Čítajte viac.

HOSŤOVANIE - Liverpool podpísal novú zmluvu. Podľa Fabrizia Romana dohodol príchod Ryana Gravenbercha na Anfield. Dvadsaťjedenročný Holanďan mieri do mesta Beatles po ročnom pôsobení v Bayerne Mníchov. Do bavorského veľkoklubu prišiel z Ajaxu za 18 a pol milióna eur.

KONIEC ZMLUVY -  Nice sa dohodlo na ukončení zmluvy s dánskym brankárom Kasperom Scmeichelom, ktorý pomohol krajine z Jutského polostrova dostať sa do semifinále posledných majstrovstiev Európy, je teraz voľným hráčom.

PODPIS - Majster sveta a bývalý hráč Manchestru United Juan Mata mieri do futbalovej exotiky. Kreatívny stredopoliar, ktorý naposledy obliekal dres Galatasarayu Istanbul, sa dohodol na zmluve s japonským klubom Vissel Kobe.

HOSŤOVANIE - Barcelona podľa očakávania dotiahla aj hosťovanie Joaa Cancela. Portugalský obranca prichádza do katalánskeho veľkoklubu z Manchestru City. Podobne ako jeho krajan a menovec Joao Félix bude v Barcelone hosťovať do konca sezóny. Vzhľadom na finančné fair-play nie je v jeho zmluve zakotvená žiadna klauzula o budúcom výkupe.

PRESTUP - Randal Kolo Muani si vynútil prestup do PSG. Útočník, ktorý počas uplynulého týždňa odmietol trénovať vo Frankfurte, bude parížsky klub stáť 75 miliónov eur. Frankfurt by mohol získať ďalších 15 miliónov na prípadných bonusoch.

NEZREALIZOVANÝ PRÍCHOD - Lazio malo záujem o Masona Greenwooda, no podľa informácií Gianlucu Di Marzia taliansky klub nestihol dotiahnuť technické veci ohľadom príchodu pred prestupovou uzávierkou v Serii A. 

ŠPEKULÁCIA - Podľa Fabrizia Romana je to hotová vec. Joao Félix mieri z Atletica Madrid do Barcelony. Portugalský reprezentant by mal v drese posledného víťaza La Ligy odohrať celú aktuálnu sezónu. Zmluva o hosťovaní údajne neobsahuje opciu na odkúpenie.

HOSŤOVANIE - Albert Sambi Lokonga si po Crystal Palace vyskúša ďalšie pôsobenie v Premier League. Kmeňový hráč Arsenalu Londýn mieri na hosťovanie do tímu nováčika najvyššej anglickej súťaže Lutonu. 

ŠPEKULÁCIA - Brazílsky stredopoliar Philippe Coutinho mieri do Kataru. Hráč Aston Villy by sa mal pripojiť ku klubu Al-Duhail. Tridsaťjedenročný Coutinho odohral za Aston Villu 43 zápasov a strelil šesť gólov.

NEZREALIZOVANÝ PRESTUP - João Palhinha sa bude musieť vyrovnať s tým, že Fulhamu do Bayernu Mníchov neprestúpi. Stredopoliar síce absolvoval lekársku prehliadku, ale Bavori podľa The Athletic nestihli hráča registrovať do konca prestupovej uzávierky v rámci Bundesligy.

ŠPEKULÁCIA - Luka Jovič by sa mal stať náhradou za Divocka Origiho v AC Miláno. Srbský útočník je v Miláne, kde sa podrobuje lekárskej prehliadke. Bývalý útočník Frankfurtu údajne príde na hosťovanie z Fiorentiny.

ŠPEKULÁCIA - Callum Hudson-Odoi pravdepodobne nebude poslednou ofenzívnou posilou Nottinghamu. Stredoanglický celok sa údajne dohodol s AC Miláno na hosťovaní Divocka Origiho. Belgický útočník by sa v prípade dohody vrátil do Premier League po ročnom pôsobení v Serii A. Bronzový medailista z MS 2018 odohral predtým za Liverpool 107 zápasov a v červenom drese strelil 22 gólov. 

PRESTUP - Veľký návrat na Old Trafford. Dres Manchestru United bude po ôsmich rokoch obliekať skúsený stopér Jonny Evans. Tridsaťpäťročný obranca sa upísal "červeným diablom" do konca sezóny.

"Som veľmi šťastný, že som sa pripojil k United, stále sa tu cítim ako doma. Klub a fanúšikovia ma formovali ako hráča aj ako človeka už od mojich 15 rokov. Som nadšený, že som späť tam, kde sa to všetko začalo," povedal severoírsky reprezentant.  

PRESTUP - Nottingham na poslednú chvíľu ulovil zaujímavú posilu do ofenzívy. Forest získal Calluma Hudsona-Odoia z Chelsea. Trojnásobný anglický reprezentant podpísal v strede Anglicka zmluvu do konca sezóny 2025/2026.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Unai Gómez bude naďalej obliekať dres Athleticu. Záložník Bilbaa podpísal nový kontrakt platný do júna 2026.

HOSŤOVANIE - Manchester United skompletizoval príchod ľavého obrancu Sergia Reguilóna, ktorý nahradí zraneného Luka Shawa. Dvadsaťšesťročný Španiel prišiel na ročné hosťovanie bez opcie z Tottenhamu.

PRESTUP - Niels Nkounkou po šiestich mesiacoch odchádza z druholigového francúzskeho Saint-Étienne do Nemecka. Dvadsaťdvaročný obranca prestúpil do Eintrachtu Frankfurt, s ktorým podpísal päťročný kontrakt.

ŠPEKULÁCIA - "The Reds" podľa piatkových správ odmietli obrovskú ponuku 175 miliónov eur za Mohameda Salaha od saudskoarabského celku Al-Ittihad. Čítajte viac.

HOSŤOVANIE - Brighton priviedol významnú posilu. Ansu Fati prichádza na ročné hosťovanie z Barcelony. Španiel, ktorý má stále len 20 rokov, odohral v minulej sezóne za Barcelonu v La Lige 36 zápasov, v ktorých strelil sedem gólov a pridal tri asistencie.

ŠPEKULÁCIA - Fabrizio Romano hlási "Here we go!" v prípade odchodu Sofyana Amrabata z Fiorentiny do Manchestru United. Ďalšie podrobnosti prídu v priebehu dňa. Marocký stredopoliar by čoskoro mal odletieť od Anglicka.

ŠPEKULÁCIA - Yannick Carrasco sa chystá prestúpiť z Atlética Madrid do saudskoarabského klubu Al-Šabáb. Hráč je dohodnutý na podmienkach a blíži sa aj dohoda medzi klubmi. Suma za belgického krídelníka sa šplhá k 15 miliónom eur.

ŠPEKULÁCIA - PSG a Frankfurt sa dohodli na prestupe Randala Kola Muaniho. Podľa zdrojov francúzskeho športového denníka L'Équipe je búrlivá situácia okolo francúzskeho reprezentanta, ktorý v posledných dňoch dokonca odmietol trénovať v Eintrachte, aby si vynútil prestup, zažehnaná. Parížska strana by mala do Nemecka poslať 75 miliónov eur, pričom ďalších 15 miliónov eur by v budúcnosti pribudnúť v bonusoch.

ŠPEKULÁCIA - Holanďan Davy Klaassen odchádza z Ajaxu Amsterdam do Interu Miláno. K spečateniu transferu je potrebná už len úspešná lekárska prehliadka, ktorá sa podľa DPA mala uskutočniť v priebehu piatka.

Klaassen si od roku 2018 do 2020 obliekal dres Werderu Brémy, potom zamieril do Ajaxu. Tridsaťročný ofenzívny stredopoliar má na konte 41 reprezentačných štartov.

HOSŤOVANIE - Nottingham Forrest získal na ročné hosťovanie portugalského krajného obrancu Nuna Tavaresa, ktorý v minulej sezóne pôsobil v Marseille. Po skončení hosťovania sa nemusí vrátiť do Arsenalu za predpokladu, že bude uplatnená opcia na jeho trvalý nákup.

PRESTUP - Úradujúci anglický šampión Manchester City skompeltizoval v piatok prestup Matheusa Nunesa. Za portugalského stredopoliara zaplatil Wolverhamptonu Wanderers sumu 62 miliónov eur. City sa usilovali o angažovanie Nunesa už dlhšie. Čítajte viac.

ŠPEKULÁCIA - Skúsený 34-ročný anglický útočník Andy Carroll si prvýkrát v kariére vyskúša iný angažmán ako na Britských ostrovoch. Podľa správ francúzskeho L'Équipe bude v najbližších hodinách sfinalizovaný jeho prestup do Ligue 2, kde by mal obliekať dres Amiens. Rodák z Gatesheadu vo štvrtok oficiálne ukončil pôsobenie v treťoligovom Readingu po tom, ako s ním anglický celok rozviazal zmluvu z dôvodu jej porušenia.

ŠPEKULÁCIA - Saudskoarabský klub Al-Ettifaq by mal čoskoro oznámiť ďalší podpis z Európy. Podľa správ francúzskeho L'Équipe sa dohodol s PSG na prestupe holandského stredopoliara Georginia Wijnalduma. Všetky strany však trochu tlačí čas, keďže hráč musí ešte v piatok absolvovať lekárske testy, aby sa transfer uskutočnil pred uzávierkou prestupového obdobia. Odhaduje sa, že ázijský klub zaplatí za Wijnalduma osem miliónov eur.

PRESTUP - Leonardo Bonucci je už oficiálne hráčom nemeckého Unionu Berlín. Tridsaťšesťročný taliansky stopér prestúpil podľa magazínu Kicker z Juventusu za dva milióny eur, ale podľa portálu transfermarkt.de napokon prišiel ako voľný hráč. V Nemecku podpísal ročný kontrakt.

PRESTUP - Ako sme ráno avizovali, Manchester United priviedol tureckého brankára Altaya Bayindira z Fenerbahce ako náhradu za Deana Hendersona. Dvadsaťpäťročný futbalista podpísal na Old Trafford štvorročný kontrakt s opciou na ďalší rok.

PRESTUP - Chelsea oznámila ďalšiu výraznú posilu. Záložník Cole Palmer sa sťahuje do Londýna z Manchestru City, pričom jeho nový zamestnávateľ zaňho musel vysoliť takmer 47 miliónov eur. Dvadsaťjedenročný Angličan podpísal s Chelsea zmluvu do roku 2030. Čítajte viac.

PRESTUP - Anglický Nottingham Forest angažoval z Corinthiansu obrancu Murilla. Dvadsaťjedenročný Brazílčan prichádza do tímu účastníka Premier League za 13 miliónov eur plus bonusy a podpísal zmluvu na päť rokov. 

Murillo je šiesta letná posila Nottinghamu. Na pôsobenie na Britských ostrovoch v ňom sa teší. "Je to slávny klub s obrovskou fanúšikovskou základňou. Neviem sa dočkať chvíle, keď si oblečiem jeho dres," povedal Murillo o prestupe do Nottinghamu.

ŠPEKULÁCIA - Holanďan Ryan Gravenberch sa sťahuje z Bayernu Mníchov do FC Liverpool. Dvadsaťjedenročný stredopoliar prestúpi do anglického klubu za približne 41 miliónov eur, informovala AFP.

V piatok po úspešnom absolvovaní lekárskej prehliadky by mal na Anfielde podpísať zmluvu. Gravenberch sa stane štvrtou letnou posilou Liverpoolu, ktorý predtým získal Alexisa Mac Allistera, Dominika Szoboszlaia a Watarua Enda. Všetci štyria by mali omladiť stredovú formáciu "The Reds".

PRESTUP - Najlepší strelec minulej sezóny Bundesligy mení dres. Füllkruga zlákal konkurent. Čítajte viac. 

ŠPEKULÁCIA - Do tretice Man United. Ako píše Fabrizio Romano, talianske Lazio dostalo v posledných hodinách letného prestupového obdobia možnosť podpísať Masona Greenwooda

ŠPEKULÁCIA - Na Old Trafforde ešte zostaneme. S 20-násobným víťazom najvyššej anglickej súťaže sa spomínajú tri mená. Od júna sa vraví o príchode Sofyana Amrabata z Fiorentiny. United doposiaľ nemali financie na trvalý prestup, médiá preto informujú o hosťovaní s opciou. Namiesto nižšie spomínaného Hendersona by mal prísť z Fenerbahce Altay Bayindir. Po zraneniach ľavých obrancov Shawa s Malaciom je krok od hosťovania aj Sergio Reguilón z Tottenhamu.

PRESTUP - Z Manchestru United sa sťahujú v rámci Premier League dvaja odchovanci. Brankár Dean Henderson sa stal hráčom Crystal Palace za 17,5 milióna eur, ďalších takmer šesť môže pribudnúť v bonusoch. Materský klub opúšťa aj Teden Mengi, ktorý za nezverejnenú sumu posilnil nováčika z Lutonu.

PRESTUP - Bradley Barcola už nebude rozvíjať svoj talent v Olympique Lyon, ale zostáva vo francúzskej najvyššej súťaži. Dvadsaťročný krídelník prestúpil za 45 miliónov eur do Paríža Saint-Germain, s ktorým podpísal zmluvu na nasledujúcich päť sezón. Lyon môže získať ďalšie financie vo forme bonusov, hovorí sa o 5 miliónoch eur.

PRESTUP - Santiago Bueno sa stal oficiálne novou posilou Wolverhamptonu. Obranca prišiel za dvanásť miliónov eur z Girony, svojmu novému zamestnávateľovi sa upísal do júna 2028.

HOSŤOVANIE S OPCIOU - Brandon Soppy vlani prestúpil z Udinese do Atalanty a teraz sa bude sťahovať opäť. Francúzsky obranca pôjde na hosťovanie do Turína, ktorý bude mať tiež opciu na prestup za šesť miliónov eur.