Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Futbalové prestupy LIVE: Maldini opúšťa AC Miláno, Jörgensen okúsi Premier League

Aktualizované
Chelsea dotiahla príchod dánskeho brankára.
Chelsea dotiahla príchod dánskeho brankára.Profimedia / Flashscore
Prestupové obdobie sa po konci majstrovstiev Európy a Copa América opäť naplno rozbieha, hráčom už nič nebráni rokovať o zmenách adries či nových kontraktoch. Flashscore Správy mapujú tie najzaujímavejšie špekulácie i potvrdené prestupy v aktualizovanom trackeri.

31. JÚL

ŠPEKULÁCIA - Mikel Merino sa podľa niektorých správ dohodol na podmienkach angažmánu v Arsenale. Stredopoliar hrá za Real Sociedad a bude čakať na to, ako sa vyvinú rokovania medzi klubmi.

PRESTUP – Taliansky krídelník a syn legendárneho obrancu Daniel Maldini opúšťa AC Miláno. V Monze, kde minulú sezónu 22-ročný hráč hosťoval, podpísal zmluvu na dva roky.

HOSŤOVANIE – Španielsky krídelník Carles Peréz mieri na ročné hosťovanie zo Celty Vigo do Getafe. Klub bude mať následne možnosť uplatniť opciu vo výške 4 miliónov eur na trvalý prestup.

PRESTUP Ismaïla Sarr prestúpi z Marseille do Crystal Palace. Londýnsky klub dolaďuje transfer za 12,5 milióna libier, krídelník podpíše päťročný kontrakt.

PRESTUP - Mohamed Elneny nedostal novú zmluvu v Arsenale a za ďalším angažmánom vyráža do Spojených arabských emirátov, egyptský stredopoliar podpísal kontrakt s tamojšou Al-Džazírou.

PRESTUP - Chelsea pokračuje v nakupovaní a jej najnovším úlovkom sa stal Filip Jörgensen. Dánsky brankár prešiel zdravotnou prehliadkou, následne podpísal sedemročný kontrakt.

ŠPEKULÁCIA - Eddie Nketiah je dohodnutý na podmienkach zmluvy s Marseille. Útočník patrí Arsenalu, ktorý už jednu ponuku odmietol, teraz francúzska strana do Londýna zaslala druhú.

ŠPEKULÁCIA - Keylor Navas sa novou posilou Monzy nakoniec nestane. Skúsený kostarický brankár je po odchode z PSG voľným hráčom a v talianskom klube mu naplánovali zdravotnú prehliadku, obe strany sa však nedokázali dohodnúť na podmienkach kontraktu.

ŠPEKULÁCIA - Niclas Füllkrug sa o niečo priblížil k možnému prestupu z Dortmundu do West Hamu. Londýnsky klub má o nemeckého útočníka záujem, teraz kontaktoval vestfálsku stranu a zahájil rokovania.

30. JÚL

PRESTUP - Southampton dotiahol príchod Bena Breretona Díaza z Villarrealu, ktorý dostane osem miliónov eur. Dvadsaťpäťročný útočník s nováčikom Premier League podpísal zmluvu na štyri roky.

PRESTUP - Everton posilnil Jake O'Brien z Lyonu. Liverpoolský klub za írskeho stopéra, ktorý podpísal zmluvu do roku 2028, zaplatí 20 miliónov eur.

ŠPEKULÁCIA - Bayern Mníchov počas letnej prestávky posilňoval, nevyhne sa však ani odchodom, medzi ktorými by mohol figurovať Leon Goretzka. Podľa nemeckých médií je 29-ročný stredopoliar na zoznamoch Atlética a Neapola, ani pre jeden klub ale nie je prioritou. Problémom pre oba menované celky by navyše mohla byť finančná nákladnosť transferu.

PRESTUP - Dean Huijsen vlani v októbri debutoval v prvom tíme Juventusu a štart v zápase proti AC Miláno zostane jeho posledným v drese Bianconeri. Devätnásťročný obranca na jar hosťoval v AS Rím, dnes sa stal novou posilou Bournemouthu.

PRESTUP - AS Rím dotiahol do úspešného konca príchod Matíasa Soulého z Juventusu. Giallorossi za mládežníckeho reprezentanta Argentíny môžu aj s bonusmi zaplatiť 30 miliónov eur. Rodák z Mar del Plata v hlavnom meste Apeninského polostrova uzavrel päťročnú zmluvu.

ŠPEKULÁCIA - Conor Gallagher je spájaný s odchodom z Chelsea a jeho ďalšie kroky by mohli smerovať do španielskej La Ligy, o príchode anglického stredopoliara začalo rokovať Atlético Madrid.

ŠPEKULÁCIA - Karim Adeyemi by sa podľa Fabrizia Romana mohol z Borussie Dortmund presunúť na Apeninský polostrov. Dvadsaťdvaročného krídelníka chce získať Juventus.

ŠPEKULÁCIA - West Ham United sa nedohodol s Aston Villou na prestupe Jhona Durána, preto obracia pozornosť inam. Podľa informácií Sky Sports je alternatívou londýnskeho klubu Niclas Füllkrug z Borussie Dortmund.

ŠPEKULÁCIA - Como naďalej zháňa posily a ďalším hráčom na jeho zozname je Memphis Depay, holandský reprezentačný útočník je po odchode z Atlética Madrid voľným hráčom.

ŠPEKULÁCIA - Pascal Groß má namierené z Brightonu do Dortmundu. Kluby dohodli prestup za sedem miliónov eur, stredopoliar by mal podpísať dvojročný kontrakt s opciou.

ŠPEKULÁCIA - Chelsea by chcela pokročiť v rokovaniach s Grémiom o supertalente menom Gabriel Mec. Tento 16-ročný stredopoliar sa v minulej sezóne predstavil len v mládežníckych tímoch brazílskeho klubu.

ŠPEKULÁCIA - Podľa Fabrizia Romana je Borussia Dortmund veľmi sebavedomá, že tento týždeň posilní svoje defenzívne a stredové rady podpismi Yana Couta z Manchestru City a Pascala Grossa z Brightonu. Všetko je podľa talianskeho novinára len otázkou času.

PODPIS - Janov síce nepodpíše zmluvu s Davidom de Geom, ale nového brankára predsa len predstaví. Grifone posilní Pierluigi Gollini z Atalanty Bergamo, 29-ročnému brankárovi so skúsenosťami z Tottenhamu toto leto vypršala zmluva.

29. JÚL

PRESTUP - Arsenal skompletizoval očakávaný príchod Riccarda Calafioriho z Bologne, za ktorého môže zaplatiť 50 miliónov eur vrátane bonusov. Mladý obranca podpísal na Emirates Stadium päťročný kontrakt. Čítajte viac.

ŠPEKULÁCIA - West Ham United by chcel posilniť svoje útočné rady o nemeckého reprezentanta Niclasa Füllkruga. Tridsaťjedenročný hráč má v Borussii Dortmund zmluvu do roku 2026, takže Kladivári by tak museli pripraviť za rodáka z Hannoveru peknú sumu.

ŠPEKULÁCIA - Tomáš Suslov s Ondrejom Dudom môžu mať nového spoluhráča z reprezentácie. Americkú MLS odmietol Róbert Boženík, ktorý podľa informácií novinára Floriana Plettenberga chce dohodu s Hellasom Verona. Čítajte viac.

PRESTUP - Emile Smith Rowe opúšťa materský Arsenal. Dvadsaťštyriročný odchovanec kanonierov zostáva v Londýne a mieri do Fulhamu. Podľa Sky Sports poslali Cottagers za bývalého anglického mládežníckeho reprezentanta na Emirates Stadium 27 miliónov libier. Ďalších sedem miliónov je viazaných na výkonnostné bonusy.

ŠPEKULÁCIA - Sergi Roberto je po letnom konci v Barcelone voľným hráčom a Diario SPORT uvádza, že ho chcú podpísať Ajax, West Ham i Aston Villa, pričom posledný menovaný klub je na čele tohto zoznamu. 

ŠPEKULÁCIA - Fabrizio Romano informuje, že Barcelona pracuje na podpise zmluvy s Danim Olmom z RB Lipsko. Olmo v mladosti opustil La Masiu a odišiel do Chorvátska. Romano tiež naznačil, že katalánski giganti stále čakajú na Nica Williamsa. Ak by sa im podarilo získať jedného z dvoch menovaných, určite by v klube vládla spokojnsoť. 

ŠPEKULÁCIA - Filip Jörgensen sa dnes podrobí zdravotnej prehliadke v Chelsea. Londýnsky klub dánskeho brankára kupuje z Villarrealu, španielsky celok dostane 24,5 milióna eur.

ŠPEKULÁCIA - Španielsko vyhralo európsky šampionát U19 a cenu pre najužitočnejšieho hráča turnaja dostal Iker Bravo. Mladý útočník patrí Leverkusenu a na oslavy nebude mať čas, tento týždeň sa bude hlásiť v Taliansku, kde ho čaká zdravotná prehliadka v Udinese.

ŠPEKULÁCIA - Televízny reportér Ertan Süzgün informoval o údajnom záujme Besiktasu o Antonyho z Manchestru United. Červení diabli by krídelníka radi predali, Brazílčan však chce bojovať o svoje miesto v kádri.

ŠPEKULÁCIA - AC Miláno je na trhu aktívne, zo Salzburgu príde Strahinja Pavlovič a nepôjde o jediného nového obrancu. Do talianskeho klubu má namierené aj Emerson Royal, jeho transfer z Tottenhamu by mohol byť hotovou vecou tento týždeň.

ŠPEKULÁCIA - Liverpool odmietol ponuku Marseille vo výške 14 miliónov eur, keď Francúzi prejavil záujem o Watarua Enda. The Reds minulý rok kúpili 31-ročného defenzívneho stredopoliara zo Stuttgartu za 20 miliónov eur po tom, čo sa im nepodarilo predbehnúť Chelsea v boji o Moisésa Caiceda a Romea Laviu.

ZDRAVOTNÁ PREHLIADKA - Matias Soulé odcestoval z Turína do Ríma, kde sa podrobí zdravotnej prehliadke v AS. Juventus by za argentínskeho krídelníka mohol dostať až tridsať miliónov eur.

ŠPEKULÁCIA - Aaron Wan-Bissaka opustí Manchester United a presťahuje sa do Londýna, prestup obrancu doťahuje West Ham.

ŠPEKULÁCIA - Obranca Noussair Mazraoui má voľnú cestu do Manchestru United. Anglický klub sa s Bayernom dohodol na odstupnom, marocký reprezentant bude stáť 25 miliónov eur.

ŠPEKULÁCIA - Arťom Dovbyk dal košom Atléticu Madrid a chystá sa na prestup z Girony do AS Rím. Ukrajinský útočník je dohodnutý na zmluve, taliansky klub dorovná výstupnú klauzulu nastavenú na štyridsať miliónov eur.

28. JÚL 

PODPIS - Raphael Varane bol oficiálne predstavený ako nová posila pre trénera Cesca Fabregasa. Como, ktoré nedávno postúpilo do Serie A, si zabezpečilo služby voľného francúzskeho stopéra na dva roky s opciou na predĺženie. Farby nováčika háji aj Slovák Peter Kováčik.

PRESTUP - Vedenie anglického futbalového klubu Tottenham Hotspur angažovalo juhokórejského mladíka Yang Min-Hyeoka, ktorý prichádza do tímu Premier League z Gangwon FC. Osemnásťročný krídelník podpísal so Spurs šesťročnú zmluvu, k mužstvu sa pripojí budúci rok v januári.

ŠPEKULÁCIA – Vedenie amsterdamského Ajaxu má záujem o Sergiho Roberta. Španiel je voľným hráčom, na prelome júna a júla mu vypršala zmluva v Barcelone a ponuku na jej predĺženie nakoniec nedostal.

ŠPEKULÁCIA – Aston Villa by za peniaze získané z predaja Moussu Diabyho rada priviedla Raphinhu. Brazílsky krídelník už predtým pôsobil v Leeds, do Premier League by sa tak vrátil po dvoch sezónach strávených v Barcelone.

ŠPEKULÁCIA - David de Gea bol blízko k podpisu zmluvy v talianskom Janove, všetko však zlyhalo na tom, že 33-ročný brankár mal pre klub úplne nereálne predstavy o svojom plate.

ŠPEKULÁCIA Romelu Lukaku čaká na odchod Victora Osimhena z Neapolu, aby sa k tímu mohol pripojiť. Belgický kanonier už údajne trénuje podľa inštrukcií trénera Antonia Conteho, ktorý prevzal taliansky tím na začiatku júla.

ŠPEKULÁCIA – Real Madrid vyvrátil fámy ohľadom Ardu Gülera a jeho možnom hosťovaní v Leverkusene. Vedenie Los Blancos oznámilo, že 19-ročný Turek je neoddeliteľnou súčasťou tímu a rozhodne nie je k dispozícii.

ŠPEKULÁCIA - Novinka v prestupovom dianí okolo Artema Dovbyka, ukrajinský útočník uprednostil AS Rím pred Atléticom Madrid. Dvadsaťsedemročný hráč už súhlasil so zmluvou do roku 2029, všetko teraz záleží len na dohovore medzi talianskym tímom a Gironou ohľadom prestupovej čiastky.

PRESTUP – Everton hlási ďalšiu posilu! Tentokrát je ňou írsky obranca Jake O'Brien z Lyonu. Dvadsaťtriročný hráč v pondelok absolvuje zdravotnú prehliadku, čiastka prestupu je 20 miliónov eur.

PODPIS ZMLUVY – Sevilla sa dokázala dohodnúť s útočníkom Kelechim Iheanachom. Dvadsaťsedemročnému rodákovi z Nigérie po siedmich rokoch vypršala zmluva v Leicestri, do Španielska tak odchádza ako voľný hráč.

ŠPEKULÁCIA - Brazílsky brankár Ederson sa vyjadril ohľadom svojej budúcnosti v Manchestri City a potenciálnom odchode do Saudskej Arábie. "Nič nie je rozhodnuté. Som šťastný, že so mnou Guardiola počíta. Som pokojný, nech sa stane čokoľvek, je to v rukách Božích," uviedol.

27. JÚL 

PRESTUP - Atlético získalo majstra Európy. Klub z Madridu si uchmatol obrancu Realu Sociedad.

PRESTUP - Dortmund doťahuje príchod posily zo Citizens. Couto by mohol stihnúť aj predsezónny kemp.

ŠPEKULÁCIA - Davies ako Mbappé? Obranca Bayernu má do Realu Madrid prísť úplne zadarmo.

ŠPEKULÁCIA - Los Angeles FC kontaktovalo Atlético Madrid o možnom prestupe Antoina Griezmanna. Tridsaťtriročný Francúz má platnú zmluvu v španielskej metropole do roku 2026, ale rád by skúsil novú výzvu. Za americký tím nastupujú jeho bývalí kolegovia z reprezentácie Hugo Lloris a Olivier Giroud.

ŠPEKULÁCIA – Medzitým, čo zástupcovia Juventusu stále finalizujú prestup Todiba z Nice, predložili ponuku 45 miliónov eur za holandského stredopoliara Teuna Koopmeinersa pôsobiaceho v Atalante.

PODPIS ZMLUVYRyan Sessegnon podpísal dvojročnú zmluvu s Fulhamom. Záložník prišiel zadarmo z Tottenhamu, kde sa mu skončil kontrakt. K tímu Cottagers sa tak znova pripojí po piatich rokoch strávených na severe Londýna.

PODPIS ZMLUVY – Andreas Georgson sa vzdal pozície hlavného trénera Lilleströmu, aby sa mohol pripojiť k realizačnému tímu Erika ten Haga v Manchestri United. Štyridsaťdvaročný Nór už predtým trénoval v Arsenale, Brentforde či Southamptone. Jeho zameraním bude individuálny rozvoj hráčov a štandardné situácie.

ŠPEKULÁCIA - "V Manchestri City som osem rokov. Nezostanem tu ďalších osem, preto mám bližšie k odchodu ako k zotrvaniu! Ale nepovedal som, že odchádzam," uviedol Pep Guardiola a načrtol tak svoju možnú budúcnosť.

26. JÚL 

PRESTUP - Čiernohorský futbalový reprezentant Stefan Savič odchádza po deviatich rokoch z Atlética Madrid. Kroky 33-ročného stopéra smerujú do Trabzonsporu, ktorý je súperom MFK Ružomberok v 2. predkole Európskej ligy. S tureckým klubom sa Savič podľa AFP dohodol na trojročnej zmluve.

PRESTUP - Koniec londýnskeho trápenia, Sarr vymenil Chelsea za Lens.

ŠPEKULÁCIA Vitor Roque nedostal v Barcelone poriadny priestor a v hre je zmena dresu. Katalánci rokujú s Al Hilalom o predaji Brazílčana. Požiadavkou je, aby saudskoarabský klub za 19-ročného útočníka ponúkol viac, než za koľko ho v januári priviedli z CA Paranaense. Ide teda o sumu pohybujúcu sa okolo 40 miliónov eur.

ŠPEKULÁCIA - Juventus sa približuje podpisu Jeana-Claira Todiba z Nice. Dvadsaťštyriročný stopér je už so Turínčanmi dohodnutý na osobných podmienkach, celý prestup závisí od dohody medzi oboma klubmi ohľadom prestupovej čiastky.

ŠPEKULÁCIA - Mikel Merino a Fabián Ruiz na seba na uplynulom Eure dosť výrazne upozornili, to chce hneď využiť londýnsky Arsenal, ktorý je s prvým menovaným v kontakte. Dvadsaťosemročný Merino už hovoril s trénerom Artetom a rád by sa ku Gunners pripojil. Dvadsaťosemročný Ruiz zostáva ako alternatíva.

PRESTUP - Šuškanie sa zmenilo na prestup. Rodák pod taktovkou Gerrarda okúsi Saudi Pro League.

HOSŤOVANIE - Český reprezentant Václav Černý po jedinom roku v nemeckom Wolfsburgu mení pôsobisko a bude hosťovať v tradičnom škótskom klube Rangers. Podľa pôvodných informácií by súčasťou dohody nemala byť opcia na prestup.

ŠPEKULÁCIA – Manchester City monitoruje situáciu okolo Daniho Olma, hlási novinár Florian Plettenberg. Dvadsaťšesťročný stredopoliar mal údajne v úmysle v lete opustiť RB Lipsko, lenže až do nedávnej doby ho žiadny klub neoslovil. Vypršala tak už aj jeho výstupná klauzula vo výške 60 miliónov eur. "Strašiakom" má byť v prípade španielskeho hráča rozsiahly zoznam zranení, ktoré ho v minulosti trápili. 

ŠPEKULÁCIA - Carlo Ancelotti bol rozhodujúcim faktorom pre uzavretie novej zmluvy s Ferlandom Mendym. Tréner Realu Madrid veľmi chcel, aby francúzsky obranca zostal v jeho tíme, považuje ho za nedoceneného, ​​vynikajúceho hráča. Nový kontrakt, ktorý by mal platiť do júna 2027, už je ústne dohodnutý, stále sa však čaká na podpis.

ŠPEKULÁCIA - Ak by João Neves z Benficy skutočne zamieril do kádra PSG, opačným smerom by mohol putovať Renato Sanches. Klub z Lisabonu je blízko dohody s agentom hráča, ktorý uplynulú sezónu strávil v rímskom AS.

ŠPEKULÁCIA - João Félix je späť v Madride, trénovať však bude len individuálne s podporou personálu Atlética. Jeho zotrvanie v klube je takmer bez šance - hráč chce odísť a terajší zamestnávateľ ho chce predať. O získaní Portugalčana sníva tréner Unai Emery, Aston Villa sa pokúsi znížiť prestupovú čiastku.

HOSŤOVANIE Jesper Lindstrøm absolvoval úspešnú zdravotnú prehliadku v Evertone. Anglický klub si dánskeho stredopoliara požičia na hosťovanie z Neapolu, súčasťou dohody bude opcia na prestup. Viac v článku.

25. JÚL 

ŠPEKULÁCIA - Chelsea pracuje na príchode Filipa Jørgensena z Villarrealu, ktorému už poslala oficiálnu ponuku. Dvadsaťdvaročný dánsky brankár sa s londýnskym klubom dohodol na podmienkach dlhoročnej zmluvy.

ŠPEKULÁCIA - Emerson je na odchode z Tottenhamu a hlavným záujemcom je AC Miláno, ktorý však stále nenašiel reč s anglickým klubom. Rozdiel má byť tri milióny eur, rokovania naďalej pokračujú.

ŠPEKULÁCIA - Ryan Sessegnon sa stane novou posilou Fulhamu, s ktorým je dohodnutý na podmienkach zmluvy. Obranca po minulej sezóne opustil Tottenham, počas uplynulých týždňov sa pripravoval v Crystal Palace.

ŠPEKULÁCIA - Predrag Rajkovič je v hľadáčiku jedného saudskoarabského klubu a tým je Al-Ittihad. Gólman patrí Malorke, zástupcovia oboch celkov rokujú o podmienkach.

ŠPEKULÁCIA - Ismaïla Sarr by mal vymeniť Marseille za Crystal Palace, ktorý aj s bonusmi zaplatí 15 až 16 miliónov eur. Dvadsaťšesťročný krídelník čoskoro vyrazí do Londýna na zdravotnú prehliadku.

PRESTUP - Marocký futbalový útočník Youssef En-Nesyri sa stal novou posilou Fenerbahce Istabul. S tureckým tímom podpísal päťročný kontrakt. Dvadsaťsedemročný hráč pôsobil uplynulé štyri sezóny v Seville, za ktorú odohral 196 zápasov a strelil 73 gólov. So španielskym tímom dvakrát triumfoval v Európskej lige (2020, 2023). V drese národného tímu štartoval 73-krát a na konte má 20 presných zásahov. Vo štvrťfinále MS v Katare rozhodol o triumfe Maroka nad Portugalskom 1:0.

ŠPEKULÁCIA - Arabský tím Al-Ettifaq má veľký záujem o slovenského brankára Mareka Rodáka. Dvadsaťsedemročnému brankárovi sa skončila v júni zmluva vo Fulhame, takže by mohol odísť na Blízky východ zadarmo. Čítajte viac.

HOSŤOVANIE - Sevilla uvoľnila Adnana Januzaja na ďalšie hosťovanie. Dvadsaťdeväťročný krídelník, ktorý v minulosti pôsobil v Manchestri United, Dortmunde, Reale Sociedad a Sunderlande, strávi nadchádzajúcu sezónu v Las Palmas.

ŠPEKULÁCIA - Aston Villu by mohol opustiť ďalší ofenzívny futbalista, terčom špekulácií je Jhon Durán. Útočníka chce získať West Ham United, ktorý ponúkol 30 miliónov libier, pričom do Birminghamu je ochotný popri ňom uvoľniť aj mladého hráča.

ŠPEKULÁCIA - O Emila Smitha Rowa sa zaujíma Fulham, ktorý rokuje o prestupe stredopoliara Arsenalu. Dohoda o prestupe za 35 miliónov libier je blízko.

24. JÚL

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Marc Bernal bude aj naďalej svoj talent rozvíjať v Barcelone. Len 17-ročný stredopoliar predĺžil zmluvu do roku 2026, súčasťou dohody je aj opcia a výstupná klauzula vo výške 20 miliónov eur.

PRESTUP - Stefan Savič vymenil Atlético Madrid za Trabzonspor, ktorému sa upísal na tri sezóny. Čiernohorský stopér mení pôsobisko po deviatich rokoch. Los Colchoneros ho pustili zadarmo, hoci mal ešte ročný kontrakt.

ŠPEKULÁCIA – Stredopoliar Cesare Casadei sa objavil v hľadáčiku Fiorentiny. Mladý Talian prestúpil do Chelsea ako veľký talent z akadémie Interu Miláno za necelých 15 miliónov eur. Londýnčanom by sa investícia do budúcnosti mohla vyplatiť už po dvoch rokoch. Novinár Gianluca Di Marzio ale dodal, že neúspešný finalista posledných dvoch ročníkov Konferenčnej ligy sa zatiaľ nepriblížil k prijateľnej sume.

PRESTUP - Martin Braithwaite si našiel nový angažmán, bude hrať brazílsku ligu za Grêmio. Dánsky útočník sa nedávno vyviazal z kontraktu v Espanyole a o niekoľko dní neskôr nenašiel spoločnú reč ohľadom platových podmienok v Olympiakose. S brazílskym klubom je dohodnutý a čaká ho zdravotná prehliadka.

ŠPEKULÁCIA – O návrat Alexisa Sáncheza sa vehementne usiluje Udinese. Reprezentant Čile s dlhoročnými skúsenosťami z TOP 5 súťaží má na stole zmluvu do roku 2026. Pre skúseného útočníka by išlo o návrat do klubu, v ktorom pred 18 rokmi začal púť európskym futbalom.

PRESTUP - Antverpy budú o 20 miliónov eur bohatšie. Len 17-ročný talent George Ilenikhena prestúpi do Monaka, ktoré s mladíkmi odjakživa vedelo pracovať. Podľa Fabrizia Romana zostáva už len zdravotná prehliadka, medzi klubmi je všetko dohodnuté. Útočník, ktorý vlani naprieč súťažami strelil 14 gólov, dal prestupu zelenú.

ŠPEKULÁCIA – Bayern by čoskoro mohol získať okolo 20 miliónov eur od klubu z Premier League. Obranca Noussair Mazraoui je totiž v hľadáčiku West Hamu aj Manchestru United. Práve Kladivári podľa Floriana Plettenberga zo Sky Sports aktívne rokujú s tímom z Mníchova. Červeným diablom zas hrá do kariet fakt, že Mazraoui pôsobil v Ajaxe, odkiaľ sa dobre pozná s ten Hagom.

ZDRAVOTNÁ PREHLIADKA - Youssef En-Nesyri dnes ráno nasadol na lietadlo a odcestoval do Istanbulu, kde ho čaká zdravotná prehliadka vo Fenerbahçe. Turecký klub útočníka kupuje za 25 miliónov eur zo Sevilly.

ŠPEKULÁCIA - Moussa Diaby je posledný krôčik od prestupu z Aston Villy do Al-Ittihadu. Krídelník prešiel zdravotnou prehliadkou, podpisom zmluvy čo nevidieť spečatí prestup za 60 miliónov eur.

ŠPEKULÁCIA - Bologna sa približuje podpisu nemeckého stopéra Matsa Hummelsa, ktorému tento rok vypršala zmluva v Borussii Dortmund. Taliansky klub s transferom vyčkáva, kým nebude dokončený prestup Ricarda Calafioriho do Arsenalu.

23. JÚL

PRESTUP - Holandský futbalový útočník Thijs Dallinga zamieril z francúzskeho tímu Toulouse do talianskej Bologne. Klub za neho zaplatil 15 miliónov eur. Hráč prišiel do Bologne ako náhrada za krajana Joshuu Zirkzeea, ktorý zamieril do Manchestru United. V drese účastníka francúzskej Ligue 1 strelil vo všetkých súťažiach 37 gólov.

HOSŤOVANIE - Zo Slovana do Prahy. Lichý si vyskúša pôsobenie v najvyššej českej súťaži.

PODPIS ZMLUVYMartin Braithwaite si našiel nový angažmán, bude hrať brazílsku ligu za Grêmio. Dánsky útočník nedávno skončil v Espanyole a o niekoľko dní neskôr nenašiel spoločnú reč ohľadom platových podmienok v Olympiakose, s brazílskym klubom je dohodnutý a čaká ho zdravotná prehliadka.

ŠPEKULÁCIA - Po tom, čo Sao Paolo a James Rodríguez rozviazali zmluvu, je kolumbijský stredopoliar veľmi blízko k podpisu nového kontraktu a návratu do Porta. Najlepší hráč uplynulého turnaja Copa América by sa tak do portugalského celku vrátil po viac ako 10 rokoch.

ŠPEKULÁCIAVictor Osimhen stále trvá na tom, že počas tohto leta opustí Neapol. PSG oznámilo, že nemieni zaplatiť za nigérijského útočníka výstupnú klauzulu 134 miliónov eur, francúzsky veľkoklub navyše spomenul, že súčasťou prípadného prestupu v žiadnom prípade nebude kórejský stredopoliar Kang-In Lee. Dvadsaťpäťročný Nigérijčan má tiež niekoľko ponúk z najvyššej saudskoarabskej ligy, ktoré môže zvážiť.

ŠPEKULÁCIA – Juventus by rád posilnil svoje útočné rady o nemeckého útočníka Karima Adeyemiho. Dvadsaťdvaročný hráč má v Borussii Dortmund zmluvu až do roku 2027, Turínčanov by tak rodák z Mníchova vyšiel najmenej na 40 miliónov eur.

PRESTUP - Stefan Savič sa dohodol s Trabzonsporom, ktorý čiernohorského obrancu získal po konci zmluvy v Atléticu Madrid. Savič by mal v tureckom klube podpísať zmluvu na tri roky, musí však ešte prejsť lekárskou prehliadkou.

KONIEC ŠPEKULÁCIÍ - Vzrastajúce špekulácie o budúcnosti Kevina De Bruyneho vyvrátil tréner Manchestru City Pep Guardiola: "Nie, Kevin neodchádza." 

ŠPEKULÁCIA – Barcelonu môže len po roku opustiť stredopoliar Ilkay Gündogan, ktorý má ponuku z Kataru. Nemecký reprezentant podľa TV3 dostal návrh lukratívnej trojročnej zmluvy od Al Saddu.

ŠPEKULÁCIA – Krídelník Tottenhamu Bryan Gil sa objavil v hľadáčiku Girony. Medzi klubmi už mali začať oficiálne rokovania. Mladý útočník pritom k Spurs natrvalo prestúpil iba vlani zo Sevilly.

ŠPEKULÁCIA - Nový tréner Chelsea Enzo Maresca potrebuje pre svoj štýl hry brankára s kvalitnou rozohrávkou, jedným z nich by mal podľa Fabrizia Romana byť Filip Jörgensen z Villarrealu. Viac ako obstojnú konkurenciu pre Roberta Sáncheza doteraz tvoril Djordje Petrovič, ten však podľa nového kouča Blues svoje reflexy na bránkovej čiare negatívne zatienil pokrivkávajúcou kombinačnou hrou, ktorú by mal Švéd zvládať lepšie.

22. JÚL

PRESTUP - Najdrahší nákup v histórii klubu. Do Aston Villy mieri belgický stredopoliar Onana.

PODPIS ZMLUVY - Gyömbér má nového zamestnávateľa, zahrá si v Saudskej Arábii.

ŠPEKULÁCIA - Brazílsky krajný obranca Yan Couto strávil posledné dve sezóny na hosťovaní v Girone a podľa informácií novinára Fabrizia Romana by v Manchestri City u svojho zamestnávateľa nemal zostávať. Hráč už je údajne dohodnutý na podmienkach v Dortmunde, komplikácie však môžu nastať počas debát o prestupovej sume. Borussia totiž nemieni uplatňovať výstupnú klauzulu vo výške 40 miliónov eur a chce sumu po dohovore znížiť. Podľa informácií stanice Sky Sport Deutschland by si ju predstavovala na 20 až 25 miliónoch.

PRESTUP - Erik Lamela sa po konci v Seville vydáva do Grécka. Tridsaťdvaročný argentínsky krídelník podpísal trojročnú zmluvu s AEK Atény.

ŠPEKULÁCIA - Tottenham si ocenil Richarlisona na minimálne 60 miliónov eur, dôvodom je záujem saudskoarabského Al Ahli. Brazílsky útočník má v londýnskom tíme kontrakt až do roku 2027.

ŠPEKULÁCIA - Bayern Mníchov odmietol ponuku od Manchestru United vo výške 29 miliónov eur na holandského obrancu Matthijsa de Ligta. Nemecký veľkoklub by si od Red Devils predstavoval minimálne 42 miliónov.

ŠPEKULÁCIA - Devätnásťročný francúzsky stopér Nathan Zézé je aktuálne v prestupových rokovaniach s AC Miláno, zatiaľ sa však jeho odchod z materského Nantes nekoná. Taliansky celok sa bude musieť udrieť po vrecku viac, než by chcel, podľa informácií francúzskeho denníka Ouest-France totiž bretónskemu klubu nestačí ponuka vo výške 12 až 13 miliónov eur vrátane bonusov.

PODPIS ZMLUVY - Che Adams prestupuje ako voľný hráč zo Southamptonu do Turína. Dvadsaťosemročnému útočníkovi po piatich rokoch vypršala zmluva na juhu Anglicka, talianskemu zamestnávateľovi sa upísal na tri roky.

ŠPEKULÁCIA - Ak sa dotiahne prestup Takefusu Kuba z Villarealu do Liverpoolu, najviac z toho vyťaží pravdepodobne Real Madrid. Keď totiž 23-ročný Japonec odchádzal z Los Blancos do El Submarino Amarillo, bolo súčasťou jeho prestupu 50 % z ďalšieho predaja. Momentálne sa špekuluje, že by mal rodák z Kawasaki odísť do Anglicka za 60 miliónov eur, to znamená, že by 30 miliónov eur putovalo do španielskej metropoly.

ŠPEKULÁCIA - Manchester City je v kontakte s PSG ohľadom brankára Gianluigiho Donnarummu. Aktuálna jednotka Citizens Ederson je veľmi blízko k odchodu do arabského Al-Ittihadu, 25-ročný Talian by tak mohol byť jasnou náhradou. Rodák neďaleko od Neapolu má vo francúzskom veľkoklube zmluvu ešte na dva roky.

KONIEC ZMLUVY – Sao Paulo sa po roku rozlúči s Jamesom Rodríguezom, ktorý sa v klube nepresadil podľa očakávania. Obe strany rokujú o rozviazaní zmluvy s platnosťou do leta 2025. Aj napriek tomu, že bol Kolumbijčan na uplynulom šampionáte Copa América zvolený za najlepšieho hráča, bude to štvrtýkrát za posledných päť rokov, keď opustí tím ako voľný hráč.

ŠPEKULÁCIA - Real Madrid sa pripojil do boja s Bolognou o nemeckého stopéra Matsa Hummelsa. Tridsaťpäťročnému hráčovi tento rok v Borussii Dortmund vypršala zmluva, oba tímy by ho tak rady priviedli zadarmo. Favoritom na zisk majstra sveta z roku 2014 však stále zostáva taliansky tím.

ŠPEKULÁCIA - Crystal Palace má veľký záujem o Ismailu Sarra, ktorý by mohol prísť ako náhrada za Michaela Oliseho, ten prestúpil do Bayernu Mníchov. Na návrat 26-ročného Senegalčana späť do Premier League je podľa talianskeho novinára Fabrizia Romana potrebná väčšia ponuka, pretože Marseille zatiaľ všetky varianty odmietlo, rokovania medzi klubmi však pokračujú aj naďalej.

ŠPEKULÁCIA - Olympique Marseille hľadá náhradu za španielskeho brankára Paua Lópeza, podľa francúzskych zdrojov to vyzerá, že najvhodnejšou alternatívou je Wojciech Szczesny. Tridsaťštyriročný Poliak aktuálne pôsobí v Juventuse, kde mu však budúcu sezónu vyprší zmluva.

ŠPEKULÁCIA - Potom, čo sa Jarrad Branthwaite v posledných dňoch spájal s odchodom do Manchestru United, oznámil Everton, že 22-ročného obrancu nepredá za menej ako 75 miliónov eur. Vedenie Red Devils s veľkou pravdepodobnosťou takú čiastku neponúkne a Toffees to využijú tým, že kľúčovému hráčovi s veľkým potenciálom ponúknu nový kontrakt.

PRESTUP Youssef En-Nesyri má namierené zo Sevilly do Fenerbahçe. Marocký útočník ponuku od tureckého klubu prijal a k dohode spejú aj rokovania medzi klubmi, transfer by mal vyjsť na 25 miliónov eur.

PRESTUP - Veľký transfer už je za rohom! Aston Villa pristúpila na podmienky Al Ittihadu o prestupe Moussu Diabyho. Francúzsky krídelník by mal v pondelok absolvovať zdravotnú prehliadku, cena prestupu je 60 miliónov eur a 25-ročný rodák z Paríža podpíše zmluvu na päť rokov.

ŠPEKULÁCIA - Joel Matip by sa po konci v Liverpoole mohol vrátiť do Nemecka, kde v minulosti hral za Schalke. Podľa informácií denníka Kicker angažovanie 32-ročného stopéra ako voľného hráča zvažuje Leverkusen.

ŠPEKULÁCIA - Do prípravy Nordsjaellandu sa zapojil Juan Mata, ktorý je po odchode z Visselu Kobe bez angažmánu. Tridsaťšesťročný ofenzívny hráč sa chce s dánskym klubom udržať v kondícii počas hľadania nového zamestnávateľa.

ŠPEKULÁCIA - Podľa instagramového účtu Slavia Praha Zprávy je najlepší strelec posledných dvoch ročníkov najvyššej českej ligy Václav Jurečka v kontakte s Trabzonsporom. Aktuálne by medzi tureckou stranou, hráčom a Slaviou mali prebiehať rokovania.

21. JÚL

ŠPEKULÁCIA - Manchester United je na prestupovom trhu z pohľadu tímov z Premier League aktívny. V najbližších dňoch by na Old Trafforde mohlo dôjsť k ďalším pohybom. Vedenie klubu je ochotné načúvať záujemcom o služby Masona Mounta, zatiaľ čo do divadla snov by mohol prísť Adrien Rabiot, keďže sa nedohodol na novom kontrakte v Juventuse.

ŠPEKULÁCIA - Podľa posledných správ, ktoré priniesol nemecký BILD, nový lodivod Liverpoolu Arne Slot túži priviesť do svojho mužstva Jeremieho Frimponga z Leverkusenu.

ŠPEKULÁCIA - Pierre-Emile Höjbjerg nehrá dôležitú úlohu v plánoch Tottenhamu a jeho ďalší krok by mal smerovať do Francúzska. Podľa najnovších správ sa na hosťovaní dánskeho stredopoliara dohodlo Marseille, jej súčasťou je aj opcia na prestup vo výške 15 miliónov eur.

PODPIS - Hajduk Split získal výnimočný podpis, od novej sezóny sa ku klubu pripojí Ivan Rakitič. Dlhoročný hráč Barcelony či Sevilly podpísal s chorvátskym klubom zmluvu na jednu sezónu s opciou na ďalšiu. V klube sa stretne napríklad s Ivanom Perišičom, s ktorým spolupracoval v reprezentácii. Viac informácií nájdete v článku.

20. JÚL

PRESTUP - Anglický klub Leeds United získal Jaydena Bogleho zo Sheffieldu United za päť miliónov libier.

Dvadsaťtriročný obranca odohral v uplynulej sezóne za Blades 34 zápasov a strelil tri góly v Premier League, z ktorej Sheffield vypadol. S Leedsom podpísal kontrakt do leta 2028.

ŠPEKULÁCIA - Billy Gilmour sa dostal na zoznam vytipovaných posil Neapola a ten urobil prvú ponuku. Mladík patrí Brightonu, ktorý odmietol sumu osem miliónov libier.

ŠPEKULÁCIA - Neapol hrá priateľský zápas s Mantovou a ani na lavičku neusadol Victor Osimhen. Ešte tak zosilneli špekulácie o odchode nigérijského útočníka do PSG.

ŠPEKULÁCIA - Úvodný zápas Chance Ligy sledoval ekvádorský obranca Angelo Preciado len v civile a kto vie, či si ešte vo farbách Sparty niekedy zahrá. O šikovného beka, ktorý má za sebou účinkovanie v reprezentačnom drese Ekvádoru na turnaji Copa América, má podľa tureckého novinára Safaka Malatyi záujem anglický Everton. Sparte údajne ponúka odstupné vo výške 7,5 milióna libier.

PRESTUP - Newcastle angažoval 19-ročného obrancu Miodraga Pivasa zo srbského klubu FK Jedinstvo Ub. Hráč v uplynulej sezóne reprezentoval Srbsko do 17 rokov a so svojím klubom postúpil do najvyššej súťaže. Hráva aj na poste defenzívneho stredopoliara. "Je absolútne neuveriteľné pripojiť sa k takému veľkému klubu, akým je Newcastle United a nemôžem sa dočkať, kedy začneme. Videl som projekt klubu a vyzerá to skvele. Pomohol mi presvedčiť ma, aby som podpísal zmluvu. Videl som, že mladí hráči sa tu veľmi dobre vypracovali a ja by som chcel urobiť to isté. Rozvíjať sa a dostať sa do prvého tímu," povedal Pivas.

PRESTUP - Fiorentina angažovala chorvátskeho reprezentanta Marina Pongračiča. S 26-ročným stopérom podpísala kontrakt do roku 2029. Pongračič príde do Florencie z Lecce, kde pôsobil uplynulé dve sezóny. V talianskej Serie A odohral 45 zápasov. Na uplynulých ME v Nemecku si pripísal dva štarty v základnej B-skupine, v drese národného tímu sa dosiaľ predstavil desaťkrát.

ŠPEKULÁCIA - Dean Huijsen je v Juventuse na predaj a sťahovať by sa mohol do Nemecka. Záujem o holandského obrancu má množstvo tamojších klubov, medzi ktorými figurujú Stuttgart, Leverkusen a Wolfsburg.

ŠPEKULÁCIA - Eric-Maxim Choupo-Moting v minulosti hrával za Mainz a do nemeckého klubu by sa mohol vrátiť, vedenie s ním o tejto možnosti rokuje. Kamerunský útočník je voľným hráčom, po minulej sezóne opustil Bayern Mníchov.

ŠPEKULÁCIA - Adrien Rabiot je po konci v Juventuse bez zmluvy a čaká na záujemcov. Hoci je ich pomerne dosť, jeho prioritou sú celky z Anglicka. Rád by si totiž prvýkrát v kariére zahral Premier League.

ZRANENIE - Americký futbalista Tyler Adams nestihne začiatok nadchádzajúcej sezóny anglickej Premier League. Kapitán národného tímu USA sa zotavuje po operácii chrbta. Adams vynechal väčšinu uplynulej sezóny pre problémy so stehnom. Nakrátko sa vrátil v marci, no po mesiaci ho začali trápiť kŕče v chrbte. Na tohtoročnom Copa America nastúpil vo všetkých troch zápasoch skupinovej fázy a proti Uruguaju (0:1) odohral celý zápas. O dva dni neskôr (3.7.) mal absolvovať operáciu.

ŠPEKULÁCIA - Skúsený obranca Joel Matip po minulej sezóne opustil Liverpool a stal sa voľným hráčom. Z ponúk si môže vyberať, ale pravdepodobne zamieri do Leverkusenu.

ŠPEKULÁCIA - Youssef En-Nesyri zrejme vymení Španielsko za Turecko. Na príchode 27-ročného útočníka Sevilly pracuje Fenerbahçe, ktoré sa s marockým reprezentantom dohodlo na štvorročnej zmluve s platom štyri milióny eur za sezónu a štedrým podpisovým bonusom.

ŠPEKULÁCIA - Podľa francúzskeho severu L'Équipe sa Manchester United snaží o zisk Xaviho Simonsa. Musí však zápasiť s konkurenciou z Nemecka. O mladého Holanďana totiž stojí Bayern Mníchov a tiež RB Lipsko, kde kmeňový hráč PSG v uplynulej sezóne hosťoval.

ŠPEKULÁCIA - Ďalšie plány zatiaľ nemá Kepa Arrizabalaga. Španielsky gólman v službách Chelsea čaká na to, ako sa vyvinie situácia v Reale Madrid, kde v uplynulej sezóne hosťoval. Plnil prevažne rolu dvojky za Andrejom Luninom, ktorý má však po Courtoisovom uzdravení zajačie úmysly.

ŠPEKULÁCIA - Bayern Mníchov je otvorený prestupu stredopoliara Joshuu Kimmicha. Ohľadom budúcnosti nemeckého stredopoliara potvrdil túto informáciu športový riaditeľ klubu Max Eberl. Ochota Bayernu predať Kimmicha, ktorého trhová hodnota je 50 miliónov eur, bola známa už skôr. "Sme otvorení návrhom. Joshua má zmluva ešte na jeden rok. Dohodli sme sa, že sa s ním po dovolenke porozprávame," citovali Eberleho nemecké médiá ohľadom Dvadsaťdeväťročného stredopoliara. Kimmich nastúpil v minulej sezóne v 46 zápasoch vo všetkých súťažiach a zaznamenal dva góly a jedenásť asistencií.

ŠPEKULÁCIA - Po roku by sa mohol Ismaïla Sarr vrátiť do Anglicka. O dvadsaťšesťročného krídelníka, ktorý vlani zamieril z Watfordu do Marseille, sa výrazne zaujíma Crystal Palace.

PRESTUP - Como oznámilo podpis Alberta Morena, ktorý bol bez angažmán po konci vo Villarreale. Skúsený obranca podpísal zmluvu na jeden rok s automatickou opciou pri splnení vopred daných podmienok.

19. JÚL

ŠPEKULÁCIA - Manchester United je ochotný súhlasiť s odchodom Antonyho na hosťovanie, ale jedinou podmienkou je, aby budúci klub Brazílčana hradil jeho týždenný plat vo výške 70 000 libier.

ŠPEKULÁCIA - Fulham nie je jediným klubom, kam by mohol zamieriť Emile Smith Rowe z Arsenalu. Podľa prestupového špecialistu Fabrizia Romana sa 23-ročného ofenzívneho hráča pokúsi získať aj ďalší londýnsky tím Crystal Palace.

ŠPEKULÁCIA - Manchester United bude opäť míňať, pričom novým prírastkom Red Devils by sa mohol stať Manuel Ugarte. Uruguajský stredopoliar pôsobí v PSG, ktoré zaňho minulý rok zaplatilo 60 miliónov eur. Anglický klub sa už údajne s futbalistom dohodol na podmienkach zmluvy.

HOSŤOVANIE - Borja Iglesias opäť opustí Betis. Útočník na jar hosťoval v Leverkusene a teraz bude zapožičaný do Celty Vigo. Dohoda je prakticky hotová a nebude obsahovať opciu na prestup.

18. JÚL

PRESTUP - Olympique Lyon skompletizoval návrat Georgesa Mikautadzeho, za ktorého Métam zaplatí 18,5 milióna eur. Gruzínsky reprezentant, ktorý na Eure strelil tri góly a bol jedným zo šiestich hráčov, ktorí získali Zlatú kopačku, podpísal v známom prostredí zmluvu do roku 2028. Čítajte viac.

PRESTUP - Manchester United predal krídelníka Masona Greenwooda do Marseille a o niekoľko desiatok minút neskôr predstavil posilu - z Lille oficiálne prišiel Leny Yoro. Vekom stále iba tínedžer podpísal zmluvu na päť sezón s opciou na ďalších 12 mesiacov. Francúzsky klub dostane 62 miliónov eur a ďalších osem miliónov môže zinkasovať vďaka bonusom. Čítajte viac.

PRESTUP - Manchester United sa zbavil nechceného Greenwooda, talentovaný Angličan posilnil Marseille.

PRESTUP - Brazílsky futbalista Savinho sa stal hráčom Manchestru City. S desaťnásobným anglickým majstrom podpísal päťročný kontrakt. Dvadsaťročný krídelník francúzskeho Troyes strávil uplynulú sezónu na hosťovaní v Girone. V Španielsku odohral 41 zápasov, v ktorých zaznamenal 11 gólov a 10 asistencií. V drese národného tímu vsietil svoj premiérový gól na uplynulom šampionáte Copa América, kde štartoval vo všetkých štyroch dueloch. Ide o prvú letnú posilu City.

PRESTUP - Stuttgart prišiel o najlepšieho strelca Guirassyho, ulovil ho konkurenčný Dortmund.

PRESTUP - Aubameyang strávil v Marseille iba rok, zlákala ho štedrá ponuka zo Saudskej Arábie.

PRESTUP - Manchester United vyhral bitku o Yora, talentovaného obrancu čaká lekárska prehliadka.

ŠPEKULÁCIA – Gareth Southgate po finálovej prehre na majstrovstvách Európy skončil pri anglickej reprezentácii, ktorá si vyhliadla nástupcu. Podľa informácií The Telegraph chce Albion získať Angeho Postecogloua z Tottenhamu.

ŠPEKULÁCIA – Martin Braithwaite opustil Espanyol, bez práce ale dlho nezostane. Dánsky útočník si vyskúša grécku ligu, je totiž dohodnutý na angažmáne v Olympiakose. Informoval o tom Fabrizio Romano.

ŠPEKULÁCIA – Yan Couto je znova na odchode z Manchestru City. Brazílsky obranca má za sebou hosťovanie v Girone a jeho ďalšie kroky by mali smerovať do Nemecka, juhoamerický futbalista sa už dohodol na podmienkach pôsobenia v Dortmunde.

ŠPEKULÁCIA – Achraf Hakimi spojí aj ďalšiu časť kariéry s PSG. Marocký obranca má zmluvu do leta 2026, v pokročilej fáze sú však rokovania o predĺžení spolupráce.

PRESTUP – Juana Cabala chcelo Lazio a sám obranca sa následne dohodol na angažmáne v Interi, napriek tomu zamieri do iného talianskeho klubu. Mladý obranca prestúpi z Hellasu Verona do Juventusu. Stará dáma dohodla transfer za dvanásť miliónov eur.

PRESTUP - Gambijský stredopoliar Mahmudu Bajo prestupuje z FK Železiarne Podbrezová do FC DAC 1904 Dunajská Streda. Viac v článku.

PRESTUP – Jean-Clair Todibo si po prvýkrát vyskúša anglickú Premier League. Francúzsky obranca opustí Nice a zamieri do West Hamu United, kluby sú dohodnuté na hosťovaní s opciou za 27 miliónov libier.

ŠPEKULÁCIA – Pierre-Emerick Aubameyang sa prostredníctvom sociálnych sietí rozlúčil s Marseille a jeho fanúšikmi. Útočník a autor tridsiatich minuloročných gólov má namierené do Saudskej Arábie, kde podpíše dvojročný kontrakt s celkom Al-Qadsiah.

ŠPEKULÁCIA – Kasper Schmeichel úspešne absolvoval zdravotnú prehliadku v Celticu, v najbližších hodinách podpíše zmluvu. Skúsený dánsky brankár je voľným hráčom, po minulej sezóne opustil Anderlecht.

ŠPEKULÁCIA –  Al-Shabab pravdepodobne po polroku opustí Ivan Rakitič, ktorý saudskoarabský klub informoval, že sa chce vrátiť do Európy. Tridsaťšesťročný stredopoliar je spájaný s Hajdukom Split.

ŠPEKULÁCIA – Jesper Lindström v Neapole nenaplnil očakávania, preto po roku zrejme odíde. Dvadsaťštyriročný ofenzívny hráč sa môže presunúť do Premier League. Partenopei mal osloviť Everton.

PRESTUP – Na ďalšie exotické angažmán sa vydáva Jonathan Viera, ktorý v minulosti nastupoval za Beijing Guoan. Tridsaťštyriročný stredopoliar sa po odchode z Almeríe na rok upísal Khor Fakkan SSC zo Spojených arabských emirátov.

ŠPEKULÁCIA – Riccardo Calafiori mal namierené z Bologne do Arsenalu, prestup ale nie je tak blízko, ako sa predpokladalo. Dôvodom je prestupová suma. Arsenal ponúka 54 miliónov eur pri započítaní všetkých bonusov, zatiaľ čo taliansky celok požaduje minimálne 50 miliónov eur bez dodatočných platieb.

PRESTUP – Mathew Ryan si vyskúša najvyššiu taliansku súťaž. Tridsaťdvaročný brankár po odchode z Alkmaaru podľa očakávania podpísal dvojročnú zmluvu s AS Rím.

17. JÚL

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Taliansky futbalový reprezentant Fabio Miretti predĺžil kontrakt s Juventusom Turín do roku 2028. Dvadsaťročný stredopoliar odohral v uplynulej sezóne 28 zápasov, v ktorých strelil dva góly. Miretti je odchovanec klubu a v nasledujúcej sezóne by mal dostať dostatok priestoru pod vedením nového trénera Thiaga Mottu.

ZMENA V REALIZAČNOM TÍME - Barcelona potvrdila návrat Thiaga Alcantaru, ktorý ukončil kariéru vo veku 33 rokov. Bývalý španielsky reprezentant doplní pre letnú prípravu realizačný tím trénera Hansiho Flicka, s ktorým sa pozná zo spoločného pôsobenia v Bayerne Mníchov. Zatiaľ však nie je jasné, či v mužstve ostane aj po skončení prípravy.

ŠPEKULÁCIA Marco Reus by mohol rozšíriť kontingent hviezdnych hráčov pôsobiacich v americkej MLS. Podľa Fabrizia Romana je legenda Borussie Dortmund blízko podpisu zmluvy s LA Galaxy.

ŠPEKULÁCIA – Novou posilou úradujúceho bundesligového majstra sa stane Martin Terrier. Útočník francúzskeho Rennes, ktorý sa už s nemeckým klubom dohodol na osobných podmienkach, bude stáť Leverkusen 22 miliónov eur. 

ŠPEKULÁCIA – West Ham údajne jedná o príchode konkurenta pre českého pravého obrancu Vladimíra Coufala. Londýnsky klub by z Manchestru United rád získal na prestup Aarona Wan-Bissaku. Dohoda medzi oboma celkami je blízko, červení diabli sú ochotní pustiť svojho beka za 15 miliónov libier.

ŠPEKULÁCIA – Manchester United pracuje na príchode Lenyho Yora z LOSC Lille. Talentovaný obranca vyrazil do Anglicka, kde podstúpi lekársku prehliadku.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Legenda nekončí. Modrič sa dohodol s Realom Madrid na predĺžení zmluvy.

ZDRAVOTNÁ PREHLIADKA - Arsenal určil termín lekárskych testov pre nového mladého brankára Tommyho Setforda, ktorý sa chystá prestúpiť z Ajaxu. Vraví sa o príchode za jeden milión eur a zmluve na štyri roky.

ŠPEKULÁCIA - Záujem PSG o Victora Osimhena je vysoký, rovnako tak aj túžba Nigérijčana zamieriť do Paríža. Francúzsky gigant aktívne vedie rozhovory so samotným hráčom, podmienkou je dohodnúť prestupovú čiastku s Neapolom.

PODPIS ZMLUVY - Flynn Downes podpísal štvorročnú zmluvu so Southamptonom. Dvadsaťpäťročný stredopoliar v tíme pôsobil už v uplynulej sezóne ako hosťujúci hráč z West Hamu. The Saints sa spolu s ním prebojovali späť do Premier League. 

PRESTUP - Cristiano Ronaldo bude mať nového spoluhráča, Al-Nassr posilní brazílsky brankár Bento. Dvadsaťpäťročný gólman príde z Athletica Paranaense za 18 miliónov eur. Po absolvovaní zdravotnej prehliadky podpíše dlhodobý kontrakt.

PRESTUP - Houssem Aouar už je oficálne hráčom klubu Al-Ittihad, Alžírčan podpísal s účastníkom Saudi Pro League kontrakt do konca júna 2028.

ŠPEKULÁCIA - Anderlecht sa zameral na meno Jan-Carlo Simič. Belgický klub mal kontaktovať srbského obrancu z milánskeho AC, ktorého vníma ako potenciálnu voľbu do stredu svojej defenzívy.

ŠPEKULÁCIA - V prípade odchodu Victora Osimhena sa absolútnou prioritou pre Neapol má stať Romelu Lukaku. Belgický útočník by rád opäť pôsobil pod trénerom Antoniom Contem, taliansky kouč by taktiež chcel spolupracovať s urasteným kanonierom. Ak Osimhen opustí SSC, klub je pripravený rokovať s Chelsea.

16. JÚL

PRESTUP - Stuttgart získal útočníka Ermedina Demiroviča. Reprezentant Bosny a Hercegoviny prišiel z Augsburgu a podpísal štvorročný kontrakt. Podľa Sky Sports za neho VfB zaplatil 21 miliónov eur, čím sa stal najdrahšou posilou v histórii klubu.

PRESTUP/HOSŤOVANIE - Po odchode Jiřího Letáčka do španielskeho Getafe získal český Baník Ostrava slovenského brankára Dominika Holeca. Bývalý gólman pražskej Sparty, ktorý naposledy pôsobil v Karvinej, podpísal dvojročný kontrakt. Do Baníka zároveň prišiel na ročné hosťovanie malijský ofenzívny univerzál Issa Fomba so skúsenosťami z druholigového Vyškova. Čítajte viac.

ŠPEKULÁCIA - Manchester United sa dostal do výhody v snahe získať talentovaného stopéra. Leny Yoro dlho priorizoval Real Madrid, ale teraz dal 18-ročný Francúz zelenú k vyjednávaniam o zmluve s Red Devils. Biely balet už pre Yora nie je prvou voľbou. Lille by mohlo zinkasovať za hráča 50 miliónov eur a ďalších 12 miliónov v bonusoch. 

ŠPEKULÁCIA - Juan Cabal podľa všetkého opustí slovenskú dvojicu Ondrej Duda - Tomáš Suslov, keďže smeruje z Hellasu Verona do Interu Miláno. Kluby rokujú o prestupe za osem miliónov eur + bonusy, pričom obranca sa už dohodol na podmienkach.

ŠPEKULÁCIA - Manchester City v stredu potvrdí príchod očakávanej letnej posily, zmluvu podpíše brazílsky reprezentant Sávio. Dvadsaťročný krídelník príde z francúzskeho Troyes po úspešnom hosťovaní v Girone.

ŠPEKULÁCIA - Viaceré zdroje v Anglicku tvrdia, že Arsenal odmietol ponuku Fulhamu vo výške 30 miliónov libier za Emilea Smitha Rowea. Cottagers pravdepodobne čoskoro predložia vylepšenú ponuku, nakoľko 23-ročný ofenzívny stredopoliar je ich prestupovou prioritou.

ŠPEKULÁCIA - Álvaro Morata sa podľa všetkého stane novým hráčom AC Miláno. Objavili sa informácie, že útočník Atlética Madrid prestúpi do talianskeho klubu za približne 13 miliónov eur.

ŠPEKULÁCIA - Saudskoarabský Al-Ittihad a taliansky AS Rím, ktorý sa 22. júla predstaví v rámci prípravného zápasu v Košiciach, finalizujú prestup Houssema Aouara. Suma za prestup je dohodnutá na úrovni 12 miliónov eur, riešia sa už iba detaily. Stredopoliar sa následne stane prvým podpisom trénera Laurenta Blanca.

ŠPEKULÁCIA - Očakávaný prestup Georgesa Mikautadzeho z Mét do Monaka sa nakoniec pravdepodobne neuskutoční. Podľa francúzskych médií 23-ročný útočník odmietol ponuku kniežacieho klubu. Dôvodom je, že chce zamieriť do Lyonu, kde sa dohodol na podmienkach zmluvy.

15. JÚL

PRESTUP - Sevilla potvrdila príchod Saúla Ñígueza z Atlética Madrid. Oba kluby sa dohodli na ročnom hosťovaní 29-ročného stredopoliara, pričom hosťovanie môže byť ešte o rok predĺžené. Odchovanec Los Colchoneros sa prakticky lúči so svojím materským klubom, kde má zmluvu do leta 2026.

ŠPEKULÁCIA - Robin Le Normand sa stal majstrom Európy a v najbližších dňoch by mal zmeniť zamestnávateľa. Obranca opustí Real Sociedad, prestup za 30 miliónov eur dolaďuje Atlético Madrid.

PRESTUP - Devätnásťročný stopér Willy Kambwala prestúpil z Manchestru United do Villarrealu. Francúzsky futbalista sa so španielskym celkom dohodol na päťročnej zmluve, ktorý podľa médií zaplatí priamo 5,5 milióna, ďalších približne päť môže pridať na bonusoch. Red Devils vraj disponujú aj klauzulou na spätnú kúpu či percent z ďalšieho predaja. 

ODCHOD - Martin Braithwaite sa stal voľným hráčom. Dánsky útočník mal ešte rok platnú zmluvu v Espanyole, ale uplatnil si klauzulu a predčasne ukončil kontrakt s barcelonským klubom.

ŠPEKULÁCIA - Borja Mayoral strelil v minulej sezóne pätnásť ligových gólov a požiadal o lepší angažmán. Španielsky útočník patrí Getafe, pričom o jeho príchode neúspešne rokovalo Como, teraz sa so záujmom prihlásil Real Sociedad.

PRESTUP - Holandský útočník Mick van Buren opúšťa Slaviu Praha. Hráč, ktorý so zošívanými získal štyri majstrovské tituly, prestúpil do Cracovie Krakov v poľskej Ekstraklase. V tíme, ktorý v uplynulej sezóne skončil na 13. mieste, podpísal dvojročný kontrakt.

ŠPEKULÁCIA - Theo Hernández je jednou z kľúčových postáv AC Miláno, ktoré chce zabrániť odchodu 26-ročného obrancu. Rossoneri preto plánujú začať rokovania o predĺžení zmluvy, ktorá je momentálne platná do roku 2026. 

ŠPEKULÁCIA - Hannover pravdepodobne opustí Bright Arrey-Mbi, ktorý môže odísť do Portugalska. Prsty v tom má Braga, ktorá sa dohodla, že za príchod 21-ročného obrancu zaplatí šesť miliónov eur.

14. JÚL

PRESTUP - Holandský futbalista Joshua Zirkzee z Bologne podpísal päťročný kontrakt s opciou na ďalší v hodnote 42,5 milióna eur s Manchestrom United. Dvadsaťtriročný útočník v minulej sezóne pomohol klubu zo Serie A kvalifikovať sa do Ligy majstrov a bol tiež súčasťou holandského tímu, ktorý sa dostal do semifinále prebiehajúcich ME, v ktorom prehral s Anglickom (1:2).

PRESTUP - Ku Kováčikovi mieria hviezdy. Como posilnia Varane, Reina i Moreno, v hre je aj Martial.

ŠPEKULÁCIA - PSG má záujem o defenzívneho stredopoliara Joãa Nevesa z Benficy. Devätnásťročný odchovanec klubu z Lisabonu má podpísaný kontrakt do roku 2028. Parížania zaňho ponúkli 70 miliónov eur, no najúspešnejší portugalský klub chce najmenej 100 miliónov. Benfica by si Nevesa rada udržala aj v nasledujúcej sezóne. Stredopoliarovi už ponúkla novú zmluvu so zvýšením platu, no Portugalčan ju odmietol.

ŠPEKULÁCIA Youssouf Fofana si zahral na európskom šampionáte a počas dovolenky bude riešiť budúcnosť. O stredopoliara AS Monako sa zaujíma AC Miláno, futbalista by do Talianska rád zamieril a už sa dokonca dohodol na osobných podmienkach.

ROKOVANIE - Nottingham Forest už poslal oficálnu ponuka na Nikolu Milenkoviča z Fiorentiny. Rokovania prebiehajú, anglický celok tlačí na dosiahnutie dohody.

ŠPEKULÁCIA - Joan Jordán má v Seville zmluvu ešte na tri roky, už teraz sa však hovorí o jeho odchode. Záložníka chce Glasgow Rangers a škótsky klub prišiel s ponukou, ktorú španielsky celok odmietol.

ZDRAVOTNÁ PREHLIADKA - Kasper Schmeichel začiatkom budúceho týždňa dorazí do Glasgowa a podrobí sa zdravotnej prehliadke v Celticu, dôjsť by k tomu malo v utorok alebo v stredu. Skúsený dánsky brankár je bez angažmánu, pred dvoma týždňami mu vypršal kontrakt v Anderlechte.

13. JÚL

ŠPEKULÁCIA Julián Álvarez podľa niektorých správ odmietol ponuku novej štvorročnej zmluvy a namiesto toho požiadal o odchod z Manchestru City. Dvadsaťštyriročný argentínsky útočník strávil v anglickom celku dve sezóny, počas ktorých nastrieľal 36 gólov.

PRESTUP - Inter získal posilu do útoku. Z Porta prichádza iránsky reprezentant Taremi.

ŠPEKULÁCIA - Erik Lamela nedostal novú zmluvu v Seville a za ďalším angažmánom by mohol zamieriť do Grécka, argentínsky stredopoliar rokuje o spolupráci s PAOK-om Solún.

PRESTUP - Amadou Onana mieri do Aston Villy. Klub z Birminghamu zaplatí Evertonu 50 miliónov libier, zahrnutá je aj doložka o predaji. Pre Belgičana je pripravená päťročná zmluva do júna 2029.

ŠPEKULÁCIA - Strahinja Pavlovič sa mal dohodnúť na podmienkach angažmánu v AC Miláno. Srbský obranca patrí rakúskemu Salzburgu, oba kluby rokujú o odstupnom.

PRESTUP - Brankár Jiří Letáček prestúpil z Baníka Ostrava do španielskeho Getafe. S 12. mužstvom uplynulej sezóny La Ligy podpísal zmluvu na štyri roky. Madridský celok to uviedol na svojich internetových stránkach.

ŠPEKULÁCIA - Mario Balotelli po vypršaní zmluvy opustil turecký celok Adana Demirspor a jeho ďalšie kroky zrejme povedú do Brazílie. O príchode talianskeho útočníka rokuje Corinthians, rozhovory majú byť v pokročilej fáze.

PRESTUP - Stredopoliar Saúl opúšťa Atlético Madrid, jeho novým pôsobiskom sa stane Sevilla. Španiel ukončí svoju zmluvu s madridským celkom a akceptuje menej ako 50 % svojho súčasného platu, aby prestúpil do kádra Sevillistas. Saúl v pondelok absolvuje zdravotnú prehliadku a podpíše kontrakt.

ŠPEKULÁCIA - Už nejaký čas sa objavujú správy o presune Riccarda Calafioriho do Arsenalu, tentoraz je k tomu bližšie ako kedykoľvek predtým. Gunners by v najbližších týždňoch mali dosiahnuť dohodu s Bolognou a dokončiť príchod 22-ročného obrancu.

ŠPEKULÁCIA - Kmeňový brankár Chelsea Kepa Arrizabalaga v uplynulej sezóne hosťoval v Reale Madrid, teraz by mohol zvoliť trochu exotickejší angažmán. Záujem o jeho služby totiž má Al-Ittihad, s ktorým už španielsky gólman rokuje.

ŠPEKULÁCIA - S prestupom do AC Miláno je výrazne spájaný Álvaro Morata, teraz mu ale vyvstal potenciálny konkurent pre podpis v tomto klube. Rossoneri totiž krúžia okolo nemeckého útočníka Niclasa Füllkruga a údajne sú zameraní aj na Tammyho Abrahama.

PRESTUP - Georges Mikautadze v priebehu soboty prestúpi z FC Méty do AS Monako. Gruzínsky útočník v sobotu pricestuje do kniežatstva a podrobí sa zdravotnej prehliadke, druholigový francúzsky klub dostane 20 miliónov eur, ďalších päť miliónov bude môcť vyinkasovať vďaka bonusom. Mikautadze sa na aktuálnom Eure blysol tromi gólmi a pred finále stále patrí k najlepším strelcom turnaja.

PODPIS ZMLUVYKasper Schmeichel po sezóne opustil Anderlecht a za ďalším angažmánom odíde do Škótska. Skúsený dánsky brankár je dohodnutý na príchode do Celticu, rokovať sa má o ročnej zmluve s opciou na ďalších 12 mesiacov. Glasgowský celok by tak už nemusel pokukovať po sparťanskom brankárovi Vindahlovi či slovenskom gólmanovi Dúbravkovi.

PODPIS ZMLUVY - Alberto Moreno podľa posledných správ podpísal zmluvu s talianskym Comom. Španielsky obranca bol voľným hráčom, po minulej sezóne opustil Villarreal. Do klubu zo Serie A má namierené aj ostrieľaný gólman Pepe Reina.

12. JÚL

PRESTUP - Portugalský futbalista Renato Veiga prestúpil z Bazileja do FC Chelsea. S anglickým klubom podpísal sedemročný kontrakt. Podľa agentúry Reuters si švajčiarsky klub vypýtal za 20 ročného stredopoliara približne 14 miliónov eur. Veiga odohral 13 zápasov v bundesligovom Augsburgu v sezóne 2022/23. 

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Inter potvrdil očakávané: Inzaghi zostáva trénerom majstrov talianskej Serie A.

ŠPEKULÁCIA Z Ostravy do Premier League? O Riga je záujem z najlepších európskych súťaží, tvrdí agent.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Ángel Di María zostane v Benfice ešte jednu sezónu, dohoda medzi portugalským klubom a argentínskym hráčom je spečatená.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Jonny Evans podpísal s Manchestrom United novú zmluvu, v klube zostane ešte jednu sezónu do júna 2025.

PRESTUP – Real Sociedad dotiahol príchod Sergia Gómeza z Manchestru City. Dvadsaťtriročný obranca sa baskickému klubu zaviaže do roku 2030.

PRESTUP Houssem Aouar je na odchode z AS Rím. Záujem o neho malo Nice, stredopoliar sa nakoniec dohodol na podmienkach angažmánu v saudskoarabskom Al-Ittihade a teraz čaká, ako dopadnú rokovania medzi oboma klubmi.

ŠPEKULÁCIA - Josip Šutalo pred rokom vymenil Dinamo Záhreb za Ajax a teraz by sa mohol sťahovať znova. Podľa denníka Bild má 24-ročného obrancu v hľadáčiku Leverkusen, ktorý zrejme opustí Jonathan Tah.

PODPIS ZMLUVYMehdi Taremi sa stane ďalšou letnou posilou Interu Miláno. Iránsky útočník príde zadarmo z FC Porto, kde mu skončila zmluva, na Apeninskom polostrove v piatok dopoludnia prešiel zdravotnou prehliadkou a čoskoro podpíše dvojročný kontrakt.

ZDRAVOTNÁ PREHLIADKAAlbert Sambi Lokonga dnes ráno dorazil do Sevilly a čaká ho zdravotná prehliadka. Záložník príde na hosťovanie z Arsenalu, súčasťou dohody bude opcia na prestup za dvanásť miliónov eur.

HOSŤOVANIE S OPCIOUNuno Tavares znova a tentoraz definitívne opustí Arsenal. Obranca strávil posledné dve sezóny na hosťovaní (Marseille, Nottingham) a teraz zamieri do Lazia, kde ho cez víkend čaká zdravotná prehliadka. V tomto prípade sa bude rokovať o hosťovaní, ktorého súčasťou však tentoraz bude povinná opcia na prestup, všetko by malo stáť deväť miliónov eur.

ŠPEKULÁCIA Alexis Sánchez by mal aj naďalej pôsobiť v Európe. 35-ročnému čílskemu útočníkovi skončila zmluva v Intere Miláno a reálne vyzerá jeho návrat do Marseille, futbalista s tým dokonca už mal súhlasiť.

ŠPEKULÁCIA – Druhou letnou posilou pražskej Sparty by sa mal stať španielsky obranca Imanol García de Albéniz. Ľavý bek by mal do kádra českého majstra zamieriť z materského Athleticu Bilbao.

NÁVRAT DO KLUBU - Aston Villa musí vykúpiť hráča, ktorého nechce. Za príchodom Archera je zostup Sheffieldu.

ROKOVANIE - Brankár Jiří Letáček je blízko prestupu z Ostravy do madridského Getafe. Baník súhlasil s ponukou, ktorú od španielskeho klubu dostal a gólman tak mieri rokovať do hlavného mesta. Ostravský celok to potvrdil na svojom webe.

11. JÚL

PRESTUP - Nemecký futbalista Jan-Niklas Beste po dvoch rokoch opúšťa bundesligový 1. FC Heidenheim. Dvadsaťpäťročný krídelník prestúpi do portugalskej Benficy. V novom pôsobisku už absolvoval lekársku prehliadku a čaká ho podpis zmluvy do roku 2029. Prestupová čiastka zatiaľ nie je známa, no jeho trhová hodnota je v súčasnosti podľa portálu transfermarkt.com na úrovni 15 miliónov eur, pričom v priebehu roka vzrástla až päťnásobne. Beste má za sebou životnú sezónu, počas ktorej odohral 31 ligových zápasov, nastrieľal osem gólov a pridal 11 asistencií. V Lisabone bude pôsobiť pod vedením svojho krajana Rogera Schmidta.

PRESTUP - Taliansky majster Európy Ciro Immobile odchádza po ôsmich rokoch v Laziu do Besiktasu, s ktorým sa podľa médií dohodol na trojročnej zmluve. V rímskom klube, kde mal zmluvu ešte na dva roky, bol kapitánom a s 207 gólmi aj historicky najlepším strelcom. Immobile pôsobil v Laziu od leta 2016, kedy prišiel zo Sevilly, predtým hral napríklad za Juventus, Janov, Turín či Dortmund. Odvtedy sa stal trikrát najlepším strelcom Serie A, v sezóne 2019/20 získal Zlatú kopačku pre najlepšieho európskeho kanoniera.

HOSŤOVANIE - Westerlo, účastník belgickej najvyššej súťaže, si vyhliadlo posilu v Chorvátsku. Na ročné hosťovanie z Hajduku Split prichádza iba sedemnásťročný obranca Luka Vuškovič, ktorý v klube po skončení ročníka určite nezostane. V novom pôsobisku v Belgicku sa bude snažiť predovšetkým zbierať skúsenosti, kým sa natrvalo presunie do Tottenhamu. Transfer do Anglicka je dohodnutý už od februára, jarnú časť tohto roku mimochodom strávil Vuškovič na hosťovaní v poľskom Radomiaku.

PRESTUP - Už počas utorka taliansky insider Fabrizio Romano informoval, že Daniel Jebbison prestúpi ako voľný hráč zo Sheffieldu United do Bournemouthu a len o deň neskôr sa už všetko stalo oficiálnym. Účastník z Premier League potvrdil príchod dvadsaťročného kanadského útočníka, ktorý v uplynulom ročníku prežíval zostup z najvyšších anglických poschodí, na svojom webe. Zmluva bola podpísaná na štyri roky.

PRESTUP - Real Betis v utorok dotiahol do úspešného konca presun do svojich radov u tridsaťročného stredného obrancu Diega Llorenteho, ktorý posledný rok a pol strávil na hosťovaní v AS Rím. Španielsky celok údajne zaplatil Leedsu, druholigovému anglickému celku, ktorý hráča doteraz zamestnával, za transfer 3,25 milióna eur, aspoň tak to uvádza server transfermarkt.de. Zmluvu podpísal madridský rodák do roku 2028.

PRESTUP - AS Rím dotiahol príchod dvadsaťštyriročného francúzskeho stredopoliara Enza Le Féeho, ktorý dorazil na trvalý prestup z Rennes. Vo francúzskom klube zotrval iba jedinú sezónu po tom, čo sa v lete minulého roku sťahoval k jeho radom od bretónskej konkurencie z Lorientu. Taliansky celok podrobnosti o transferovej čiastke ani dĺžke zmluvy neoznámil, prezradil každopádne, že hráč bude nosiť dres s číslom 28.

PRESTUP - Frankfurt oznámil očakávanú posilu. Oscar Höjlund, reprezentant dánskej devätnástky, prichádza na trvalý prestup z Kodane, ktoré nemecký celok zaplatil podľa informácií zo serveru transfermarkt.de celkom 1,35 milióna eur. Zmluvu s bundesligovým účastníkom podpísal stredopoliar do roku 2029.

PRESTUP - Slaviu Praha zrejme po ôsmich rokoch definitívne opustí Mick van Buren, ktorý by si mohol vyskúšať poľskú Ekstraklasu. Podľa serveru infotbal.cz sa doťahuje prestup 31-ročného útočníka do Cracovie.

PRESTUP - Futbalistov Českých Budějovíc posilnil obranca Juraj Kotula. Dvadsaťosemročný Slovák podpísal s Dynamom dvojročnú zmluvu. Kotula je odchovancom Slovana Bratislava. Za sebou má aj angažmány v Senici, Michalovciach a naposledy v Ružomberoku, pôsobil tiež v brnenskej Zbrojovke.

10. JÚL

PRESTUP - Veľkú posilu vo svojich radoch víta Vasco da Gama. Do materského klubu sa totiž po 16 rokoch vracia hviezdny Philippe Coutinho, ktorý si v Európe zahral za Inter, Liverpool, Bayern, Barcelonu či Aston Villu.

PRESTUP - Khéphren Thuram sa stal oficiálne posilou Juventusu, taliansky celok hráča predstavil v stredu večer. Podľa serveru transfermarkt.de vyšiel starú dámu prestup na zhruba 20 miliónov eur. Dvadsaťtriročný francúzsky stredopoliar do tejto doby pôsobil v Nice, v minulosti ešte obliekal dres susedného Monaka. S účastníkom Serie A podpísal kontrakt do roku 2029.

PRESTUP - Slovenský futbalista Samuel Dancák prestúpil z Mladej Boleslavi do Hradca Králové, kde už minulú sezónu hosťoval. Dvadsaťšesťročný stredopoliar podpísal na východe Čiech trojročnú zmluvu. Votroci o tom informovali na webe.

PRESTUP - Slovenský futbalista Filip Vaško sa stal druhou posilou Slovácka. 24-ročný obranca doteraz pôsobil v Michalovciach a so svojím novým zamestnávateľom uzavrel kontrakt do roku 2027.

PRESTUP - Holandský futbalista Donny van de Beek potvrdil na sociálnej sieti, že jeho štvorročné pôsobenie na Old Trafford sa chýli ku koncu. Dvadsaťsedemročný stredopoliar by mal prestúpiť z Manchestru United do španielskej Girony, ktorá je pripravená za neho zaplatiť štyri milióny libier. Van de Beek prišiel do anglického klubu v roku 2020 za 34 miliónov libier z Ajaxu, no nedokázal si vybojovať stabilné miesto v zostave Red Devils. Ten ho počas ročníka 2021/2022 poslal na hosťovanie do Evertonu a druhú polovicu minulej sezóny odohral na hosťovaní v Eintrachte Frankfurt.

PRESTUP - Španielsky futbalový brankár Josep Martinez prestúpil z Janova do Interu Miláno. S úradujúcim šampiónom Serie A podpísal päťročný kontrakt. Dvadsaťšesťročný Martinez strávil v Janove uplynulé dve sezóny. V 68 zápasoch inkasoval 68 gólov, čisté konto vychytal 25-krát. V Miláne bude sekundovať úradujúcej jednotke Yannovi Sommerovi.

PRESTUP - Neapol oficiálne oznámil príchod tridsaťjedenročného obrancu Leonarda Spinazzolu. Ten prichádza ako voľný hráč po tom, čo mu v AS Rím vypršala zmluva. Kontrakt v novom pôsobisku mal podľa informácií novinára Nicola Schiry podpísať do roku 2026, jeho ročný zárobok má byť 1,8 milióna eur.

ŠPEKULÁCIA - Khéphren Thuram definitívne prestúpi z OGC Nice do Juventusu, ktorý môže aj s bonusmi zaplatiť 25 miliónov eur. Dvadsaťtriročný stredopoliar, ktorý sa Starej dáme upísal do roku 2029, bude predstavený počas stredy.

ŠPEKULÁCIA - Joao Palhinha by sa čoskoro mal stať posilou Bayernu. Podľa informácií talianskeho novinára Fabrizia Romana sa už nemecký celok definitívne dohodol na prestupových podmienkach s Fulhamom, anglický celok by mal inkasovať 50 miliónov eur, pričom na Portugalčanovi môže zarobiť následne aj vďaka bonusom. Zmluva, ktorá bude platná do roku 2028, bude podpísaná v Mníchove ešte v stredu.

9. JÚL

PRESTUP - Taliansky futbalový klub ACF Fiorentina angažoval Moisea Keana z Juventusu. S 24-ročným útočníkom podpísal kontrakt do roku 2029.

ŠPEKULÁCIA - Bude všetko inak a Hancko zamieri na Old Trafford? Po obrancovi Slovenska pokukuje United.

PRESTUP - Brazílsky brankár Carlos Miguel prestúpil z Corinthiansu do Nottinghamu Forest. S účastníkom Premier League podpísal štvorročný kontrakt. Dvadsaťpäťročný gólman bude môcť prísť do Anglicka až po získaní pracovného povolenia.

ŠPEKULÁCIA – Osemnásťročný francúzsky stopér Leny Yoro, ktorý sa v priebehu uplynulej sezóny vypiloval ako defenzívny pilier Lille, je objektom záujmu Manchestru United. Anglický celok na sever Francúzska zaslal podľa informácií talianskeho žurnalistu Fabrizia Romana ponuku na prestup vo výške vyše 50 miliónov eur.

PRESTUP – Leicester po postupe do Premier League spevňuje defenzívne rady. Z Atalanty získal na prestup 22-ročného talianskeho stopéra Caleba Okoliho, ktorý strávil minulú sezónu na hosťovaní vo Frosinone. Na King Power Stadium podpísal zmluvu do roku 2029.

ŠPEKULÁCIA – Má za sebou búrlivé obdobie a návrat do futbalového sveta. Mason Greenwood v španielskom Getafe reštartoval kariéru (osem gólov a šesť asistencií) a po návrate z hosťovania späť do materského Manchestru United je o neho záujem. Oficiálnu ponuku na zisk ofenzívneho univerzála malo poslať Marseille, ktoré sa nedávno zaujímalo aj o Lukáša Haraslína. Ak Olympique uspeje v pytačkách s anglickým talentom, na slovenského reprezentanta sa zrejme nedostane.

PRESTUP - Serhou Guirassy má namierené do Borussie Dortmund. Guinejský útočník prijal ponuku klubu z Vestfálska, ktorý Stuttgartu zaplatí čiastku klauzuly o uvoľnení vo výške približne 17,5 milióna eur.

ŠPEKULÁCIA - Talizman Juventusu je na odstrel. Motta nepočíta s Chiesom, ten ho chce presvedčiť v príprave.

ŠPEKULÁCIA – Francúzsky krídelník AS Monaco Maghnes Akliouche je v hľadáčiku Crystal Palace. Klub hľadá náhradu za Michaela Oliseho, ktorý prestúpil do Bayernu Mníchov. Riaditeľ monackých kniežat Thiago Scuro však uviedol, že je presvedčený, že Aklioucheho v klube udržia a že prebiehajú rokovania o predĺžení jeho zmluvy. Dvadsaťdvaročný futbalista má platnú zmluvu do leta 2026.

ŠPEKULÁCIA – Kapitán španielskej futbalovej reprezentácie Álvaro Morata má tretíkrát v kariére namierené z La Ligy do talianskej Serie A. Podľa denníka Gazetta dello Sport má o 31-ročného útočníka veľký záujem AC Miláno, ktorý chce jeho súčasnému zamestnávateľovi Atléticu zaplatiť 13 miliónov eur. Morata by mal v novom pôsobisku podpísať trojročnú zmluvu na štyri milióny eur ročne. Viac v článku.

PRESTUP - Khéphren Thuram v utorok ráno pricestoval do Turína, kde ho čaká zdravotná prehliadka v Juventuse. Stará dáma stredopoliara kupuje za 20 miliónov eur z Nice, ďalších päť bude v hre vďaka bonusom.

ŠPEKULÁCIA Allan Saint-Maximin vlani prestupoval z Newcastlu do saudskoarabského Al-Ahli a po jednom roku by sa do Európy mohol vrátiť. O príchode francúzskeho krídelníka rokuje Fenerbahce, veľký záujem o hráča má nový tréner José Mourinho.

ŠPEKULÁCIA – Ďalšia prestavba defenzívy? Manchester United sa usiluje nezávisle na sebe o Jarreda Branthwaitea aj Matthijsa de Ligta. Zatiaľ čo Everton chce za svojho obrancu 65 až 70 miliónov libier, rokovania o de Ligtovi s Bayernom prebiehajú. Vedenie Red Devils je v oboch transferoch sebavedomé - obaja hráči chcú prísť do kádra United.

8. JÚL

PRESTUP - Dortmund hlási posilu do obrany, zo Stuttgartu prichádza nemecký reprezentant Anton.

ŠPEKULÁCIA - Jobe Bellingham plánuje zostať v Sunderlande ešte aspoň jednu sezónu, rozhodol sa tak napriek záujmu viacerých klubov z Premier League. Výrazne ho chcel získať najmä Crystal Palace. 

ŠPEKULÁCIA - Atlético Madrid začalo rokovať o prestupe brankára Waltera Beníteza z PSV. Klub zo Španielska verí, že argentínsky gólman bude budúcnosťou mužstva.

PRESTUP - Druhý najdrahší hráč klubu. Lyon priviedol ďalšiu posilu, v lete minul už 112 miliónov.

ŠPEKULÁCIA - Olympique Marseille poslal ponuku do Manchestru United za Masona Greenwooda. Medzi klubmi prebiehajú rozhovory, dohoda by mala byť blízko. Red Devils sú otvorení hosťovaniu s povinnosťou kúpy vrátane doložky o predaji.

ŠPEKULÁCIA Oscar Höjlund by mal opustiť FC Kodaň. Mladší brat známejšieho Rasmusa a dvojča Emila, ktorý je spájaný so Stuttgartom, mieri do Eintrachtu Frankfurt.

ŠPEKULÁCIA - Po oznámení konca návrat do Barcelony? Thiaga môže na trénerskú pozíciu zlákať Flick.

ŠPEKULÁCIA – Joshua Zirkzee mieri z Bologne do Manchestru United, AC Miláno si preto musí hľadať útočníka inde. Podľa najčerstvejších správ sa do popredia záujmu Rossoneri dostal Álvaro Morata, ktorý má ešte dvojročnú zmluvu s Atléticom. S talianskou ligou už má Španiel skúsenosti z dresu Juventusu.

ŠPEKULÁCIA - Liverpool podľa informácií The Athletic počíta s Vítězslavom Jarošom, ktorý sa vracia po vydarenom hosťovaní v Sturme Graz. Dvadsaťdvaročný český reprezentant zaujme pozíciu tretieho gólmana namiesto Adriána, ktorý nepredĺžil končiacu sa zmluvu a podľa všetkého zamieri do Betisu Sevilla.

PRESTUP - Kreatívny stredopoliar Enzo Le Fée má podľa Fabrizia Romana namierené do AS Rím. Do Rennes by mala priputovať čiastka 23 miliónov eur za stredopoliara, ktorý sa vlani objavoval v najlepších zostavách hráčov do 23 rokov z popredných európskych líg. Prírastok do svorky vlkov so záľubou na tvorbu hry má byť súčasťou dlhodobých plánov.

7. JÚL

ŠPEKULÁCIA - The Athletic informuje, že Manchester United dokončuje prestup holandského útočníka Joshuu Zirkzeeho. Útočník talianskej Bologne, ktorý stále bojuje o titul na Eure, sa už údajne dohodol s klubom na zmluve.

Štatistiky Zirkzeeho v ostatných sezónach.
Štatistiky Zirkzeeho v ostatných sezónach.Flashscore

NOVÁ ZMLUVA - Alex Berenguer predĺžil zmluvu s Athleticom Bilbao do roku 2027. Dvadsaťdeväťročný útočník oblieka dres Los Leones od roku 2020 a odohral 141 súťažných zápasov.

ŠPEKULÁCIA - Manchester United túži posilniť defenzívnu. Red Devils sa naďalej zaujímajú o holandského stopéra Matthijsa de Ligta, ktorý od roku 2022 pôsobí v Bayerne Mníchov.

ŠPEKULÁCIA - Riccardo Calafiori je blízko k prestupu do Arsenalu. Mladý Talian by mal údajne podpísať päťročný kontrakt. Poslednú ponuku londýnskeho klubu však Bologna odmietla. 

PRESTUP - Stredopoliar Thiago Almada zamieril z Atlanty United do Botafoga za 21 miliónov dolárov, čím sa jeho prestup stal najdrahším odchodom v MLS. Hoci americký klub sumu neuviedol, podľa medializovaných informácií by sa mohla vyšplhať až na tridsať miliónov. Doteraz najdrahším odchodom v MLS bol prestup Miguela Almiróna, ktorý v roku 2019 zamieril zhodne z Atlanty do Newcastlu za 19 miliónov dolárov.

ŠPEKULÁCIA - Holanďan Donny van de Beek sa môže sťahovať do španielskej Girony. Manchester United údajne za stredopoliara požaduje 500-tisíc eur a prípadné bonusy. 

PODPIS - Leicester posilňuje útočné rady. Bobby De Cordova-Reid podpísal trojročnú zmluvu ako voľný hráč. Jamajský krídelník od roku 2019 hájil farby Fulhamu, za ktorý odohral 209 súťažných zápasov, v ktorých zaznamenal 39 gólov a 18 asistencií.

ŠPEKULÁCIA - Federico Chiesa pravdepodobne opustí Juventus rok pred koncom zmluvy. Dvadsaťšesťročný krídelník nezapadá do plánov nového trénera Thiaga Mottu.

6. JÚL

PODPIS - Inter Miláno podpísal štvorročnú zmluvu s poľským stredopoliarom Piotrom Zielinskim, informoval v sobotu klub Serie A po tom, čo mu koncom júna vypršala zmluva s Neapolom.

ŠPEKULÁCIA - Nico Williams púta na prebiehajúcom Eure veľkú pozornosť. Dvadsaťjedenročný španielsky krídelník hrá na klubovej úrovni za Athletic Bilbao. To by sa však mohlo čoskoro zmeniť. Okrem Barcelony sa o neho zaujíma aj niekoľko klubov Premier League vrátane Chelsea a Liverpoolu. Ten je údajne pripravený zaplatiť jeho výstupnú klauzulu, ktorá predstavuje 58 miliónov eur. Bilbao však verí, že si svoju mladú hviezdu udrží ešte minimálne jeden rok.

PRESTUP - West Ham posilňuje obranné rady. Wolves pustili do Londýna Maxa Kilmana a zinkasujú približne 40 miliónov libier. Dvadsaťsedemročný obranca oblieka dres Wolverhamptonu Wanderers od roku 2018 a odohral 151 súťažných zápasov. 

West Ham posiluje obranné řady. Wolves pustili do Londýna Maxe Kilmana a inkasují přibližně 40 milionů liber. Sedmadvacetiletý bek oblékal dres Wolverhamptonu Wanderers od roku 2018 a odehrál 151 soutěžních utkání. 

PRESTUP - Mats Wieffer bude pokračovať v kariére v Premier League v tíme Brighton & Hove Albion. Dvadsaťštyriročný stredopoliar vymenil Feyenoord za anglický tím, ktorý údajne do Rotterdamu previedol viac ako 30 miliónov eur.

ŠPEKULÁCIA - Dvadsaťročný Portugalčan Renato Veiga by sa mohol čoskoro sťahovať do Londýna. Podľa správ The Athletic sa Chelsea dohodla s jeho súčasným zamestnávateľom Bazilejom na odstupnom vo výške 14 miliónov eur a zostáva už len dosiahnuť dohodu so samotným hráčom.

5. JÚL

PRESTUP - Michele Di Gregorio sa stal najnovšou akvizíciou talianskeho Juventusu. Dvadsaťšesťročný brankár podpísal so starou dámou zmluvu do 30. júna 2029. Naposledy pôsobil v Monze, kde strávil štyri sezóny, z toho dve v Serii A. Juventus za brankára zaplatí približne 20 miliónov eur vrátane bonusov.

PODPIS - Filip Lesniak sa po pôsobení v gruzínskom Telavi dohodol na presune do Bulharska, kde si od leta oblečie dres Spartak Varna.

HOSŤOVANIE - Taliansky futbalista Nicoló Zaniolo posilnil Atalantu Bergamo. Do domácej súťaže sa na nadchádzajúcu sezónu vrátil v rámci hosťovania z Galatasarayu Istanbul s možnosťou následného prestupu. Dohodu oznámili oba kluby, pričom turecký celok za hosťovanie zinkasuje 6,4 milióna eur. Turecký klub v oficiálnom vyhlásení uviedol, že v dohode s Bergamom bola stanovená cena 15,5 milióna eur v prípade uplatnenia opcie na prestup.

PODPIS - Podľa talianskeho novinára Fabrizia Romana sa bývalý hráč AS Rím Leonardo Spinazzola upísal Neapolu, kam prestúpil ako voľný hráč po vypršaní svojej doterajšej zmluvy. Slávne "Here we go!" znamená koniec päťročnej kapitoly 31-ročného obrancu v tíme vlkov, s ktorými vyhral historicky prvú Konferenčnú ligu. Zmluva do roku 2026 pre futbalistu, z ktorého posledného prestupu Juventus v roku 2019 zinkasoval necelých 30 miliónov eur, znamená popri Rafa Marínovi z Realu Madrid druhý podpis Neapola v tomto prestupovom období.

ŠPEKULÁCIA - Senegalský stredopoliar Pape Gueye sa stal voľným hráčom po tom, čo mu nebola predĺžená zmluva s Marseille, pričom pred niekoľkými týždňami bol spájaný najmä s prestupom do Villarrealu. Španielska strana zatiaľ transfer oficiálne neoznámila, ale to by sa mohlo čoskoro zmeniť. Fabrice Hawkins, novinár z francúzskej televíznej stanice RMC Sport, uviedol, že štvorročný kontrakt je skutočne pripravený na podpis.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Štyridsaťdvaročný kapitán a najstarší strelec českej futbalovej ligy Marek Matějovský predĺžil zmluvu s Mladou Boleslavou o jeden rok. Hoci po minulom ročníku nevedel, či bude pokračovať a cítil sa staro, začal s tímom trénovať a rozhodol sa pridať dvadsiaty druhý rok kariéry.

4. JÚL

PRESTUP - Devätnásťročný Patrik Dulay prestupuje z druholigových Zlatých Moraviec do českého Liberca, kde podpísal štvorročnú zmluvu. Šikovný krídelník odohral za ViOn v najvyššej súťaži osem duelov, z toho sedem v ostatnom ročníku, v ktorých zaknihoval dve asistencie.

"Pre náš klub to bol veľmi komplikovaný a náročný transfer, ktorý prebiehal až na úrovni nášho majiteľa. Komunikácia ďalších strán bola od úvodu veľmi neštandardná, až zvláštna, navyše hráč mal hlavu nastavenú iba na odchod. V podstate neexistovala možnosť, aby pokračoval vo ViOn-e a obe strany by boli šťastné. Aj keď transferová suma je pre náš klub zaujímavá, so spôsobom, akým sa prestup rodil, stotožnení nie sme," povedal na margo prestupu generálny manažér Marek Ondrejka pre facebookový profil ViOn-u.

PRESTUP - Francúzsky futbalový klub Olympique Lyon angažoval Senegalčana Moussu Niakhatého z Nottinghamu Forest. Za 28-ročného stopéra zaplatil 31,9 milióna eur, čo je najväčšia čiastka v histórii klubu.

Niakhaté strávil v Nottinghame uplynulé dve sezóny, počas ktorých odohral 35 zápasov Premier League. V minulosti pôsobil aj v nemeckom Mainzi, vo Francúzsku obliekal dresy FC Méty či FC Valenciennes. S Lyonom podpísal štvorročný kontrakt.

PRESTUP - Arsenal má prvú letnú posilu. Gunners natrvalo získali brankára Rayu.

ŠPEKULÁCIA - Červení diabli s ďalším Slovákom? Pozornosť slávneho klubu upútal mladík Lusale.

PRESTUP - West Ham je blízko k zisku Maxa Kilmana z Wolves. Očakáva sa, že čoskoro bude klubom prijatá ponuka v hodnote 40 miliónov libier, dohoda je takmer hotová. Kilman už súhlasil s osobnými podmienkami, tréner Julen Lopetegui ho však v kádri Wolverhamptonu chce za každú cenu.

ŠPEKULÁCIA - Juventus pripravuje zaslanie oficiálnej ponuky do Atalanty za Teuna Koopmeinersa. Holanďan je otvorený novej kariérnej kapitole, do Turína by tak rád zamieril.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Nikam neodchádza. Manchester United predĺžil kontrakt s trénerom Erikom ten Hagom.

ŠPEKULÁCIA - Slavia zháňa posilu na krídlo a udalosti posledných týždňov naznačujú, že prioritou vedenia vršovického klubu je návrat Petra Olayinku, ktorý minulý rok odišiel do srbskej Crvenej Zvezdy. Oba celky sa podľa posledných informácií výrazne priblížili k finálnej dohode.

ŠPEKULÁCIA - Brazílsky gólman Ederson by mohol opustiť Manchester City. Anglický celok je od mája v kontakte so saudskoarabskými klubmi, jedným z nich má byť aj Al-Nassr. Úradujúci anglický šampión každopádne na prestup nijako netlačí, necháva rozhodnutie na hráčovi.

PRESTUP - Zmrhal na odchode zo Slovana, český stredopoliar spojí sily s trénerom Guľom.

PRESTUP – ”Here we go!” Fabrizio Romano má jasno, Neapol si zaobstaral posilu do stredu obrany - z Realu Madrid priviedol Rafu Marína. Španielsky stopér sa sťahuje pod Vezuv, v rámci dohody je však zabudovaná klauzula o prípadnom spätnom odkúpení.

ŠPEKULÁCIA – Nečakaný zvrat v kariére Lucasa Paquetu? O žiadaného stredopoliara West Hamu, o ktorého sa zaujímal aj slávny Manchester City, prejavilo záujem Flamengo, práve odtiaľ reprezentant Brazílie v roku 2018 odchádzal do milánskeho AC. Pomôže comebacku do rodnej vlasti aj Paquetova "stávkarská aféra"?

3. JÚL

PRESTUP - Pravdepodobne najväčší prestup tohto leta v Česku sa odohral na trase Plzeň - Praha. Slavia priviedla zo západočeského mesta jedného z kľúčových hráčov Viktorie Tomáša Chorého. Urastený útočník obliekal dres Plzne viac ako šesť rokov. Slavia podpísala s futbalistom zmluvu do júna 2027.

ZDRAVOTNÁ PREHLIADKA - Ethan Mbappé podstupuje lekárske testy a následne podpíše dlhodobú zmluvu ako nový hráč Lille. Francúz sa vraj nikdy nezúčastnil rozhovorov s Realom Madrid, plne sa sústredil na riešenie pôsobenia v Ligue 1.

PODPIS ZMLUVY - Stefano Pioli podpísal trojročnú zmluvu ako nový manažér Al Ittihad. Saudský celok je pripravený na novú ambicióznu éru, ktorú chce začať s s bývalým koučom AC Miláno.

PRESTUP – Veľmi blízko prestupu do Bayernu Mníchov je portugalský stredopoliar João Palhinha. Bavorský veľkoklub za stredopoliara Fulhamu, ktorý podpíše zmluvu do roku 2028, zaplatí 46 miliónov eur a bonusy.

ŠPEKULÁCIA - Hancko je blízko slávnej adresy, prestup do Atlética prihrá milióny eur aj Sparte.

ŠPEKULÁCIA Nicolò Zaniolo sa každou chvíľou blíži k angažmánu v Atalante. Stredopoliar patrí Galatasarayu a taliansky klub rieši podmienky hosťovania s opciou, transfer by stál 17 miliónov eur.

PRESTUP - Pedro Lima oficiálne vymenil Recife za Wolverhampton. Osemnásťročný brazílsky obranca podpísal päťročný kontrakt, anglický klub zaplatil 10 miliónov eur.

ŠPEKULÁCIA - S Rapidom Bukurešť pražská Slavia nedávno úspešne obchodovala, keď do Rumunska odišiel stredopoliar Jakub Hromada. Opačným smerom mal v lete zamieriť útočník Albion Rrahmani. Škótsky denník Daily Record však teraz naznačuje, že dohoda s českým vicemajstrom, ktorá už mala byť z 90 % hotová, nakoniec padne a v prípade kosovského futbalistu bude mať navrch talianska Bologna.

ŠPEKULÁCIA Leonardo Spinazzola dolaďuje podmienky angažmánu v Neapole. Taliansky obranca je voľným hráčom, nedostal totiž novú zmluvu v AS Rím.

ŠPEKULÁCIA - Najväčším favoritom na zisk stredného obrancu Bologne Riccarda Calafioriho je Arsenal, ktorý mal predložiť najzaujímavejší projekt aj ponuku. Taliansky reprezentant bol spájaný aj s PSG, Chelsea a Leverkusenom, teraz na ňom môže slušne zarobiť aj jeho bývalý klub Bazilej – ten by mal dostať až 50 % z prestupovej sumy.

2. JÚL

PRESTUP - Oficiálny web českého Jablonca informuje, že hosťovanie slovenského futbalistu Sebastiana Nebylu NK Istra premenil na trvalý transfer. Kapitán Slovenska do 21 rokov si v uplynulom období v českej najvyššej súťaži pripísal 11 duelov. 

PRESTUP - Slovenský obranca Martin Králik bude vo svojej kariére pokračovať v klube FK Mladá Boleslav. V rámci českej najvyššej súťaže tam prestúpil z Českých Budějovíc, kde pôsobil od roku 2020. Dvadsaťdeväťročný futbalista je odchovanec Prievidze, odkiaľ ešte v dorasteneckom veku odišiel do Žiliny a v jej drese pôsobil desať rokov až do leta 2020. Má na konte aj jeden štart za slovenskú reprezentáciu.

KONIEC - Až s trojicou hráčov sa lúči milánsky Inter. Alexis Sánchez, Juan Cuadrado a Davy Klaassen skončili svoje pôsobenie v tíme Nerazzurri. Taliansky šampión s nimi po skončení platných kontraktov ukončil spoluprácu. 

1. JÚL

KONIEC ZMLUVY - Slovenský futbalový brankár Adam Jakubech nebude v novej sezóne pokračovať vo francúzskom Lille. Okrem neho klub opúšťajú aj Adam Ounas a Ivan Cavaleiro. OSC o tom informoval na sociálnych sieťach. Jakubechovi vypršala v Lille zmluva a novú mu klub neponúkol. 

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Gruzínsky reprezentant Georges Mikautadze bude aj v novej sezóne obliekať dres FC Metz. Vo francúzskom klube bol v druhej polovici minulého ročníka na hosťovaní z Ajaxu. Podľa agentúry Reuters za neho holandský tím zinkasoval odstupné 13 miliónov eur. Mikautadze sa na európskom šampionáte v Nemecku blysol tromi gólmi a prispel k senzačnému postupu Gruzínska do osemfinále.

PRESTUP - Salernitane nebude s návratom medzi taliansku elitu pomáhať Norbert Gyömbér, ktorému nebola predĺžená končiaca zmluva. Slovenský reprezentant nastupoval za Granata štyri sezóny.

PRESTUP - Newcastle sa dohodol s Chelsea na prestupe Lewisa Halla, ktorý doteraz na severe Anglicka hosťoval. The Blues, ktorí mali problémy s finančnými pravidlami Premier League, by mali za anglického mládežníckeho reprezentanta dostať 33 miliónov eur.

PRESTUP - Ross Barkley s Lutonom zostúpil z Premier League, naďalej však bude hrať najvyššiu anglickú súťaž. Tridsaťročný stredopoliar prestúpil do Aston Villy, kde už pôsobil v sezóne 2020/21.

ŠPEKULÁCIA - Tottenham podľa novinára Fabrizia Romana doťahuje príchod Archieho Graya z Leedsu United. Londýnsky klub má zaplatiť odstupné vo výške okolo 40 miliónov libier a pre 18-ročného stredopoliara je nachystaný dlhodobý kontrakt.

PRESTUP - Z Barcelony odchádza Marc Guiu, ktorého ďalšie kroky vedú do Chelsea. Talentovaný útočník opúšťa materský klub po aktivovaní výstupnej doložky vo výške šesť miliónov eur. Španielsky mládežnícky reprezentant podpísal na Stamford Bridge päťročnú zmluvu s opciou. Nie je ale vylúčené, že pôjde na hosťovanie.

PRESTUP - Taylor Harwood-Bellis pomohol Southamptonu k návratu do Premier League, čím sa stal jeho hráčom. Manchester City za 22-ročného stopéra dostane 23 miliónov eur.

PRESTUP - Brighton do úspešného konca dotiahol prestup Yankubu Minteha z Newcastlu, ktorý dostane 30 miliónov libier, vďaka čomu sa vyhne porušeniu finančných pravidiel Premier League. Devätnásťročný krídelník vo svojom novom pôsobisku uzavrel zmluvu do roku 2029.

PRESTUP - Omari Hutchinson prestupuje z Chelsea do Ipswich Town a vracia sa tak do klubu, ktorému v minulej sezóne pomohol k postupu do Premier League. The Tractor Boys zaplatia londýnskemu klubu 26 miliónov eur, čo je nový klubový rekord. Ofenzívny hráč podpísal v známom prostredí päťročný kontrakt. Viac v článku.

ODCHOD Z KLUBU - Brankár Václav Hladký, ktorý v minulej sezóne vychytal Ipswichu postup do Premier League, sa s klubom nedohodol na predĺžení zmluvy a od dnešného dňa je tak voľným hráčom. Pre CANAL+ Sport túto informáciu potvrdil samotný hráč. Klub z východu Anglicka opúšťa po troch sezónach. Hladký vlani odchytal všetkých 46 zápasov, avšak v posezónnom rokovaní s klubom obe strany nenašli spoločnú reč. Kam budú smerovať jeho ďalšie futbalové kroky, to zatiaľ nie je jasné.

PRESTUP - Julián Carranza vymenil Philadelphiu za Feyenoord, ktorému sa upísal na štyri roky. Argentínsky útočník mal v USA zmluvu ešte na šesť mesiacov, holandský klub ho ale nakoniec získal zadarmo.