Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Futbalové prestupy ONLINE: Jackson s novou zmluvou, Real si poistil Lunina

Aktualizované
Nová zmluva Jacksona platí do júna 2033.
Nová zmluva Jacksona platí do júna 2033.x.com/ChelseaFC
Letné prestupové okno sa síce v TOP 5 európskych ligách skončilo v piatok 30. augusta, ale v ďalších súťažiach sa transfery ešte môžu uskutočňovať. Flashscore Správy mapujú tie najzaujímavejšie špekulácie, predĺženia zmlúv, potvrdené prestupy či hosťovania v aktualizovanom trackeri.

13. SEPTEMBER

PRESTUP - Roland Sallai letí do Istanbulu a čoskoro sa stane posilou Galatasarayu. Maďarský krídelník príde za šesť miliónov eur z nemeckého Freiburgu.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Jan Bednarek sa môže tešiť na ďalšie roky v drese Southamptonu. Anglický celok s poľským obrancom sa dohodol na novej trojročnej zmluve.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Andrij Lunin strávi aj ďalšiu časť kariéry v Reale Madrid. Ukrajinský brankár podpísal nový kontrakt, ktorým sa španielskemu klubu zaviazal do júna 2030.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Senegalský útočník Nicolas Jackson spojil budúcnosť s Chelsea až do roku 2033, predošlá zmluva platila do júna 2031. Dvadsaťtriročný futbalista prestúpil do londýnskeho klubu v júli 2023, odvtedy v 38 zápasoch v Premier League strelil 16 gólov a pridal šesť asistencií.

PRESTUP - Dve sezóny po sebe získal korunu pre kráľa strelcov českej najvyššej súťaže, napriek tomu nemal isté miesto v zostave pražskej Slavie. A tak sa na konci prestupového obdobia Václav Jurečka rozhodol s Edenom rozlúčiť. Odchovanec opavského futbalu prestúpil do tureckého Rizesporu, s aktuálne 12. tímom tabuľky podpísal dvojročný kontrakt s opciou na ďalšiu sezónu.

Jurečka prišiel do Slavie pred dvoma rokmi zo Slovácka. V minulej sezóne strelil v lige 19 gólov, rok predtým o jeden viac. V 81 súťažných zápasoch za klub sa presadil v 49 prípadoch, no na začiatku sezóny vypadol z užšieho výberu a tréneri ho nezaradili ani na súpisku pre Európsku ligu. Jurečka opúšťa českú ligu s bilanciou 165 duelov a 68 presných zásahov. 

ŠPEKULÁCIA - Francúzsky stredopoliar Adrien Rabiot už niekoľko týždňov starostlivo zvažuje ďalšie kroky po tom, čo v lete opustil Juventus. V posledných dňoch prebehli rokovania medzi hráčom a Manchestrom United, zatiaľ bez výsledného efektu, a predpokladá sa, že na ťahu je aj Arsenal, ktorý chce zaplátať dieru po viacerých zraneniach. Medzitým, ako informoval Kamal Gozo spojený s francúzskym prestupovým portálom Foot Mercato, Rabiotove platové požiadavky už nie sú také vysoké ako v minulosti.

ŠPEKULÁCIA - Ešte koncom júna taliansky novinár Nicoló Schira informoval, že Gianluigi Donnarumma po majstrovstvách Európy predĺži zmluvu v PSG a ukázalo sa, že jeho informácie sú pravdivé. Ako teraz potvrdil Luís Campos, hlavný strategický poradca parížskeho giganta, klub má s Donnarummom plány na ďalšie roky. "Pracujeme na predĺžení zmluvy," uviedol. Súčasný kontrakt má platnosť do roku 2026, nový by mal podľa Schira trvať do leta 2028.

ŠPEKULÁCIA - Vo farbách Trabzonsporu by sa mohlo objaviť zaujímavé meno. Ako informoval novinár Santi Aouna z francúzskeho portálu Foot Mercato, je dohodnutý prestup nigérijského útočníka Gifta Orbana, ktorý by mohol približne po ôsmich mesiacoch odísť z Lyonu. Minimálne s hráčom je všetko dohodnuté. Francúzska strana obdržala ponuku, že prestup sa uskutoční formou hosťovania, po ktorom bude nasledovať opcia na trvalý nákup v hodnote 10 miliónov eur. Olympique však údajne chce sumu o dve milióny vyššiu a požaduje, aby bol dodatok o kúpe povinný.

Štatistiky Orbana v posledných sezónach.
Štatistiky Orbana v posledných sezónach.Flashscore

12. SEPTEMBER

PODPIS ZMLUVY – Hoffenheim posilnil ľavý obranca Christopher Lenz. Dvadsaťdeväťročný víťaz Európskej ligy s Frankfurtom z roku 2022 podpísal zmluvu ako voľný hráč, v minulej sezóne pôsobil v Lipsku.

KONIEC ROKOVANIA - Po nižšie spomínanej dvojici neuspel Galatasary ani do tretice. Klub z Istanbulu v minulých dňoch rokoval s Chelsea o príchode Carneyho Chukwuemeku, no predstavoval si, že stredopoliara privedie na ročné hosťovanie, Londýnčania však požadovali prestup. Spoločnú reč strany nenašli.

KONIEC ROKOVANIA - Galatasaray pred uzavretím tureckého prestupového okna neposilní Junior Dina Ebimbe z Eintrachtu Frankfurt. Dvadsaťtriročný stredopoliar odmietol presun do Turecka. Rovnako sa rozhodol aj Emerson z West Hamu, ktorý sa taktiež ocitol v spojení s klubom z Istanbulu. K transferu však nedôjde, 30-ročný obranca nepomýšľa na odchod od Hammers, u ktorých je spokojný.

ŠPEKULÁCIA - Dve sezóny po sebe ovládol streleckú tabuľku najvyššej českej ligy. Napriek tomu sa Václav Jurečka napevno neusadil v zostave pražskej Slavie. Asi hlavne preto teraz odchovanec opavského futbalu mieri do Turecka, kde je podľa informácií servera Seznam Správy dohodnutý s Rizesporom. V prípade jeho odchodu by tak Ivan Schranz prišiel o jedného konkurenta na miesto v útoku.

KONIEC ROKOVANIA - Rokovania medzi AEK Atény a Chelsea o hosťovaní Davida Datra Fofanu stroskotali. Dvadsaťjedenročný útočník už mal pritom čoskoro odcestovať do gréckeho hlavného mesta.

11. SEPTEMBER

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Real Madrid si poistí služby ukrajinského gólmana Andrija Lunina, ktorý má zmluvu do konca aktuálnej sezóny. Podľa denníka Marca sú obe strany dohodnuté na novom kontrakte do roku 2028.

ŠPEKULÁCIA - Pavel Šulc si proti Ukrajine pripísal prvé dva góly v národnom tíme, čím na seba upútal ešte väčšiu pozornosť zahraničných klubov. Ofenzívny stredopoliar by sa v budúcnosti mohol vydať do Španielska, podľa správ tamojších médií je na zozname posíl Getafe pre sezónu 2025/26.

PODPIS ZMLUVYPaulo Iago sa na sociálnych sieťach rozlúčil s Realom Madrid. Sedemnásťročný španielsky stredopoliar odchádza z akadémie Los Blancos do Sportingu Lisabon.

PRESTUP - Rapid Bukurešť potreboval po odchode Albiona Rrahmaniho do pražskej Sparty posilniť ofenzívne rady, do klubu tak ako voľný hráč dorazil 31-ročný útočník Clinton N'Jie. Ten vo svojej kariére obliekal dresy napríklad Marseille či Tottenhamu, naposledy pôsobil v tureckom Sivasspore. V metropole Rumunska sa tak stane spoluhráčom slovenských futbalistov, ktorými sú Filip Blažek, Timotej Jambor a Jakub Hromada.

HOSŤOVANIE - Útočník David Datro Fofana opúšťa Chelsea a mieri na hosťovanie do AEK Atény. Dohoda zahŕňa aj klauzulu o nákupnej opcii za 20 miliónov libier.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - V lete 2023 prichádzal Luca Koleosho, 19-ročný taliansky krídelník s koreňmi v Spojených štátoch amerických, z Espanyolu do Bunley. Účastník druhej anglickej najvyššej súťaže pritom s mladým hráčom počíta aj do budúcna, preto sa rozhodol si ho zaviazať na dlhšiu dobu. Aktuálne je zmluva medzi oboma stranami platná až do roku 2029.

PODPIS ZMLUVY - Reči nedávnych dní sa premenili na realitu, Mauricio Pochettino si vyskúša post reprezentačného kormidelníka. Bývalý kouč Chelsea, Tottenhamu či PSG sa stal hlavným trénerom národného tímu Spojených štátov amerických. Viac v článku.

10. SEPTEMBER

PRESTUP - Victor Moses si po dvoch mesiacoch našiel nové pôsobisko, keď sa dohodol na spolupráci s druholigovým anglickým Lutonom. Nigérijský krídelník predtým hrával za Chelsea, Liverpool a Inter Miláno, ale od odchodu zo Spartaka Moskva bol bez práce.

ŠPEKULÁCIA - David Datro Fofana je ďalším z radu futbalistov, ktorí nie sú v plánoch Chelsea a očakáva sa ich odchod. Dvadsaťjedenročný útočník by mohol zamieriť do Grécka, záujem má AEK Atény, oba kluby začali rokovania.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Ipswich si poistil služby Christiana Waltona. Nováčik Premier League predĺžil s náhradným brankárom zmluvu do roku 2026.

PRESTUP - Holandský reprezentant Memphis Depay sa dohodol na dvojročnom kontrakte s brazílskym klubom Corinthians. Tridsaťročný útočník prišiel do tímu ako voľný hráč z Atlética Madrid. Podmienky zmluvy neboli zverejnené, ale miestne médiá informovali, že kontrakt bude mať hodnotu približne 11,4 milióna eur. Sumu 9,2 milióna eur pritom údajne zaplatí sponzor - internetová stávková spoločnosť. Čítajte viac.

9. SEPTEMBER

ŠPEKULÁCIA - Stefano Pioli sa podľa Alfreda Pedullu stane už čoskoro novým trénerom Cristiana Ronalda, a teda saudskoarabského Al-Nassr. Pioli naposledy viedol AC Miláno od októbra 2019 do mája 2024.

ŠPEKULÁCIA - Správy ohľadom Adriena Rabiota pokračujú. Francúzsky stredopoliar mal obdržať ponuky od dvoch anglických tímov (pravdepodobne od Manchestru United i Newcastlu), ale rovnako aj od dvoch talianskych celkov. Barcelona si, naopak, hráča dovoliť nemôže.

ŠPEKULÁCIA - Manchester United bude chcieť podľa novinára Luckhursta budúce leto podpísať prioritne stopéra, stredopoliara a krídelníka. Klub z Old Traffordu sleduje situáciu okolo hráča Crystal Palace Eberechiho Ezeho.

ŠPEKULÁCIA - Arsenal odmieta pustiť Jorginha do Turecka. Záujem má istanbulský Galatasaray, pričom prestupového okno v krajine polmesiaca sa končí až v piatok 13. septembra.

8. SEPTEMBER

ŠPEKULÁCIA - Srbský reprezentačný stredopoliar Filip Kostič má podľa Fabrizia Romana namierené z Juventusu na hosťovanie s opciou do Fenerbahce. Podmienkou dotiahnutia transferu je úspešná zdravotná prehliadka.

PRESTUP - Rodri Sánchez vymenil La Ligu za katarskú QSL. Dvadsaťštyriročný španielsky stredopoliar prestúpil z Betisu do Al Arabi SC, ktoré zaňho zaplatí osem miliónov eur.

ŠPEKULÁCIA - Sadio Mané by sa údajne rád vrátil z Al-Nassru do Európy, jednou z mála možností pritom zostáva Turecko. Web A Bola s odkazom na saudskoarabské médiá informuje, že na skúseného senegalského krídelníka sa pýtal Besiktas.

ŠPEKULÁCIA Erling Haaland má s Manchestrom City zmluvu do roku 2027, zostať by však mohol aj dlhšie. Citizens podľa denníka Marca chystajú pre nórskeho kanoniera nový kontrakt, ktorého súčasťou má byť výstupná doložka, tá mu ponechá možnosť budúceho odchodu do Realu Madrid.

KONIEC KARIÉRY - Kopačky na klinec zavesil v 36 rokoch Paulinho, ktorý má za sebou angažmán v Tottenhame či Barcelone. Bývalý brazílsky reprezentant naposledy pôsobil v tíme Corinthians, za národný tím dal v 56 zápasoch 13 gólov a predstavil sa s ním na MS 2014 a 2018. V roku 2013 pomohol výberu Seleçao k triumfu na Konfederačnom pohári FIFA.

ŠPEKULÁCIAAdrien Rabiot je stále bez angažmánu po tom, čo sa v lete skončila jeho spolupráca s Juventusom, ponuky pritom má z Turecka či zo Saudskej Arábie. Ani jednu z nich však francúzsky stredopoliar nechce prijať, podľa informácií talianskeho insidera Fabrizia Romana je totiž hráčovou prioritou zostať v niektorej z TOP 5 európskych líg.

ŠPEKULÁCIA - Dvadsaťštyriročný turecký útočník Halil Dervisoglu nefiguruje v plánoch Galatasaraye, ktorý sa hráča snaží poslať na inú adresu. Ako uvádza turecký novinár Yagiz Sabuncuoglu, na stole je niekoľko bližšie nešpecifikovaných ponúk od konkurenčných celkov zo Süper Lig a rokovania sú v tejto chvíli v plnom prúde.

ŠPEKULÁCIA - Dvadsaťdeväťročný francúzsky stredopoliar Wylan Cyprien má síce v Parme platnú zmluvu do konca aktuálnej sezóny, ako ale uvádza taliansky žurnalista Nicoló Schira, bude sa počas nasledujúcich dní konať jeho odchod z klubu. Hráč totiž nefiguruje v plánoch Fabia Pecchiu, kouča nováčika Serie A.

ŠPEKULÁCIA - Yusuf Yazici je aktuálne na trhu s voľnými hráčmi, nedávno sa objavili špekulácie, že o jeho služby má záujem Lazio, tie každopádne dementoval taliansky novinár Nicoló Schira. Podľa jeho správ turecký ofenzívny stredopoliar nie je súčasťou plánov rímskeho celku.

7. SEPTEMBER

HOSŤOVANIE - Na Antonína Baráka nezostalo miesto na súpiske Fiorentiny, z talianskeho klubu tak po dvoch rokoch odchádza. Český reprezentačný stredopoliar bude pôsobiť v Turecku, jeho ročné hosťovanie potvrdila tamojšia Kasimpasa, ktorej novou posilou sa stal aj chorvátsky útočník Josip Brekalo.

PODPI ZMLUVY - Iker Muniain po minulej sezóne uzavrel dlhoročné pôsobenie v Athleticu Bilbao a teraz si našiel nového zamestnávateľa. Tridsaťjedenročný ofenzívny stredopoliar dlhšiu dobu rokoval o zmluve v Argentíne, jeho služby si nakoniec zabezpečilo San Lorenzo, ktoré ho získalo do decembra 2025.

Muniain bol obrovským talentom španielskeho futbalu, v Bilbau si prešiel mládežníckou akadémiou a do prvého tímu patril od sezóny 2009/10. Celkovo si na svoje konto pripísal 560 súťažných štartov, v ktorých nastrieľal 76 gólov. V minulosti so spoluhráčmi dvakrát opanoval Superpohár, s fanúšikmi sa nedávno rozlúčil triumfom v Copa del Rey.

ŠPEKULÁCIA - Obranca Leverkusenu Jonathan Tah má v pláne opustiť klub. Nemecký reprezentant, ktorému vyprší zmluva s úradujúcim víťazom Bundesligy v lete 2025, už mal počas uplynulého prestupového obdobia dosiahnuť osobnú dohodu s Bayernom Mníchov.

"Nepodpíšem novú zmluvu v Leverkusene, už som sa rozhodol. Odvediem tu maximum až do konca a potom sa uvidí, aký bude môj budúci klub. Moje rozhodnutie je odísť. Futbalová kariéra je krátka, preto mi vždy išlo o to, aby som z nej vyťažil maximum. Chcem využiť potenciál, ktorý sa v nej skrýva," uviedol.

PODPIS ZMLUVY - Belgický stredopoliar Dennis Praet sa vracia do vlasti. Jeho príchod oznámili Antverpy, ktoré ho získali z trhu voľných hráčov. Rodák z mesta Leuven, ktorý naposledy pôsobil v Leicestri v rámci Championship, podpísal zmluvu na dva roky s opciou na ďalší rok.

ŠPEKULÁCIA Memphis Depay si podľa posledných správ našiel nový angažmán. Holandský útočník po minulej sezóne opustil Atlético Madrid a jeho ďalšie kroky majú smerovať do Brazílie, údajne sa dohodol na podmienkach s Corinthians. Viac v článku.

PRESTUP - Nováčik belgickej najvyššej súťaže Dender, v ktorom pôsobí aj David Hrnčár, získal posilu do obrany. Na hosťovanie do konca sezóny priviedol zo Štrasburgu poľského pravého beka Karola Filu. Zmluva bola podpísaná do záveru ročníka s opciou na predĺženie o ďalší rok.

6. SEPTEMBER

PRESTUP - O Rodrim sa v priebehu celého leta špekulovalo v súvislosti s prestupom a nakoniec predsa len zmení dres. Stredopoliar Betisu letí do Kataru a posilní tamojší klub Al Arabi, obe strany sú dohodnuté na odstupnom 7,5 milióna eur + bonusy.

PODPIS ZMLUVYAndré Gomes v sezóne 2022/2023 hosťoval v Lille a do francúzskeho klubu sa teraz vráti, aktuálne sa podrobuje zdravotnej prehliadke. Portugalský stredopoliar je voľným hráčom, po minulej sezóne sa s ním rozlúčil Everton.

PRESTUP – Tridsaťtriročný španielsky útočník Rodrigo, bývalý hráč Benficy, Valencie alebo Leedsu, v lete roku 2023 prestúpil z Európy do klubu Al Rayyan, v Katare by mal zostať aj naďalej. Akurát bude zrejme obliekať dres Al Gharafy. Podľa správ novinára Santiho Aounu z francúzskeho webu Foot Mercato sú rokovania medzi všetkými zúčastnenými stranami v pokročilom štádiu.

PRESTUP - Trabzonspor okrem útočníka Simona Banzu získal do svojich radov ešte jedného hráča z Bragy, obranu mu vystužil 21-ročný stopér Serdar Saatci. Portugalský celok na svojom webe uviedol, že vďaka tejto transakcii utŕži 2,5 milióna eur. Saatci pôsobil u účastníka Primeira Ligy od roku 2022, celkom za Os Arcebispos odohral 34 zápasov.

5. SEPTEMBER

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Jesper Uneken spojil svoju budúcnosť s PSV Eindhoven. Talentovaný útočník predĺžil zmluvu s materským klubom do roku 2027.

PRESTUP - Juan Mata sa dohodol na zmluve s austrálskym Western Sydney Wanderers. Tridsaťšesťročný španielsky stredopoliar hral za Valenciu, Chelsea a Manchester United, ale od februárového odchodu z japonského klubu Vissel Kobe bol voľným hráčom.

ŠPEKULÁCIA - Casemiro bude aj na jeseň naďalej hráčom Manchestru United. O brazílskeho stredopoliara prejavil záujem Galatasaray, ale Juhoameričan odchod do Turecka odmietol.

HOSŤOVANIE - Samuel Edozie nepresvedčil v Southamptone a ani v tejto sezóne v Anglicku dieru do sveta neurobí. Dvadsaťjedenročný krídelník bol uvoľnený na hosťovanie do belgického Anderlechtu.

PRESTUP - Jordan Veretout podpísal dvojročný kontrakt s Lyonom. Stredopoliar prišiel za štyri milióny eur z Marseille, ďalšie tri milióny môže bývalý zamestnávateľ získať po naplnení bonusov.

4. SEPTEMBER

HOSŤOVANIE - Hlavný lodivod Cesc Fábregas na lavičke Coma herné vyťaženie slovenskému futbalistovi Petrovi Kováčikovi nedoprial. Tesne pred koncom prestupového obdobia tak mieri na hosťovanie do poľskej Jagiellonie Białystok. Spoločne budú bojovať o obhajobu minuloročnej majstrovskej trofeje. Čítajte viac.

PRESTUP - Aj keď dohoda najskôr padla, teraz je všetko znova inak. Mats Hummels sa stal ďalším novým stopérom v kádri AS Rím. Nemecký obranca bol voľným hráčom, v talianskom celku sa dohodol na jednoročnej zmluve. Čítajte viac.

ŠPEKULÁCIA - Davy Klaassen, ktorému sa v Interi Miláno skončila zmluva, si možno vyskúša belgickú ligu. Tridsaťjedenročný stredopoliar rokuje s belgickým celkom Royalom Antverpy, avšak zároveň čaká na ďalšie ponuky.

HOSŤOVANIE - Victor Osimhen ukončil bolestivé leto, počas ktorého sa ocitol mimo súpisky Neapola bez dohody o prestupe. Mal ísť do Chelsea či PSG, mohol odísť do Saudskej Arábie a nakoniec skončil v tíme tureckého majstra - Galatasarayu. Čítajte viac.

ŠPEKULÁCIA - Dušan Vlahovič opäť páli ostrými a vedenie Juventusu plánuje rokovať o novej zmluve. Srbský útočník má platný kontrakt do júna 2026, turínsky klub chce spoluprácu predĺžiť o ďalšie dve sezóny.

PRESTUP - Robert Skov po uplynulej sezóne opustil Hoffenheim, ale v nemeckej lige bude pokračovať - dánsky stredopoliar sa dohodol na zmluve s Unionom Berlín.

PRESTUP - Sérgio Oliveira po viac ako dvoch rokoch opustí Galatasaray a vydá sa do Grécka. Portugalský stredopoliar posilní Olympiakos, kde je pre neho nachystaná dvojročná zmluva s opciou na tretiu sezónu.

ŠPEKULÁCIA - Iker Muniain po minulej sezóne odišiel z Bilbaa a teraz si konečne našiel nového zamestnávateľa. Ofenzívny futbalista by mal hrať za argentínske San Lorenzo, dohoda je podľa tlače na spadnutie a všetko má byť podpísané ešte dnes.

PRESTUP - Turecko za Srbsko vymenil Rade Krunič, ktorý prestúpil z Fenerbahçe do Crvenej Zvezdy. Tridsaťročný stredopoliar sa namiesto Európskej ligy môže tešiť na Ligu majstrov. Spoločne s ním belehradský celok posilnil aj Nemanja Radonjič doposiaľ nastupujúci za Turín.

PRESTUP - Vancouver Whitecaps podpísal zmluvu so Stuartom Armstrongom, ktorému sa skončila zmluva v Southamptone. Škótsky stredopoliar sa upísal zámorskému celku do konca roka 2026.

3. SEPTEMBER

POTVRDENIE - Alberto Moleiro bude aj naďalej obliekať dres Las Palmas. Ofenzívneho stredopoliara chcel Al-Hilal a ponúkal dvadsať miliónov eur. Saudov ale odmietol ako španielsky klub, tak aj sám futbalista.

PRESTUP - Ondřej Lingr sa po roku vo Feyenoorde vracia do Slavie, ktorá rotterdamskému klubu zaplatí 2,2 milióna eur, čo je prakticky polovica čiastky, ktorej výška putovala opačným smerom. Ofenzívny univerzál podpísal v známom prostredí zmluvu do roku 2028. Osemnásťnásobný český reprezentant pred rokom zamieril do Feyenoordu na ročné hosťovanie s opciou vo výške štyri miliónov eur, ktorá sa aktivovala zotrvaním holandského klubu v Eredivisie. Lingr sa v rotterdamskom celku výraznejšie nepresadil, ako náhradník zasiahol do 28 súťažných zápasov, v ktorých sa podieľal na piatich góloch (4+1). Podieľal sa na zisku pohára a Superpohára.

PRESTUP - Slovan ulovil mladého stredopoliara z Trenčína, do Bratislavy prichádza Gajdoš.

PRESTUP - Škriniar prišiel o spoluhráča, Danilo Pereira sa dohodol s Al-Ittihadom.

PRESTUP - Sofiane Boufal si po odchode z katarského klubu Al-Rayyan našiel nový angažmán. Bývalý hráč Angers, Lille alebo Southamptonu podpísal dvojročnú zmluvu s belgickým RU Saint-Gilloise.

PRESTUP - Belasí pred Ligou majstrov zbroja, priviedli ukrajinskú posilu z Bordeaux.

ŠPEKULÁCIA - Naby Keïta chce opustiť Werder Brémy, odkiaľ by sa mohol vydať do Turecka. Podľa najnovších správ chce bývalého stredopoliara RB Lipsko alebo Liverpoolu angažovať Başakşehir.

PRESTUP - Sevilu opúšťa Lucas Ocampos, ktorý sa prekvapivo sťahuje do Mexika. Tridsaťročný krídelník sa do roku 2027 upísal Monterrey.

PODPIS - Skalica predstavila nového trénera, stal sa ním Čech Oulehla.

PRESTUP - Druhú posilu počas jedného dňa predstavila Slavia, z Budučnosti Podgorica priviedla na prestup dvadsaťročného útočníka Vladimira Perišiča. Čerstvý reprezentant Čiernej Hory podpísal v Edene zmluvu do roku 2028 a nový angažmán začne v druholigovom B-tíme.

ŠPEKULÁCIA - Do belgickej ligy sa zrejme vráti Dennis Praet, ktorý je bez angažmánu po konci v Leicestri. Tridsaťročný belgický stredopoliar má rokovať s Antverpami, v hre je tiež angažmán v jeho bývalom klube Anderlechte.

PRESTUP - Joane Gadou nebude čakať na šancu v PSG a vydáva sa za novou výzvou do Rakúska. Nádejný francúzsky obranca prestúpil do Salzburgu, ktorý za neho zaplatí desať miliónov eur.

PRESTUP - Ângelo odchádza z Chelsea bez toho, aby za londýnsky klub odohral čo i len jeden súťažný zápas. Devätnásťročný krídelník prestúpil do Al Nassr, saudskoarabský klub za neho zaplatil cez dvadsať miliónov eur.

PODPIS - Naspäť do Brazílie sa vráti Alex Telles, ktorý sa včera dohodol na konci v Al-Nassr. Tridsaťjedenročný obranca zamieri do Botafoga, ktorému sa upíše do konca roku 2026. Informoval o tom transfermarkt.de.

PODPIS - Bebé si po konci vo Vallecane rýchlo našiel nového zamestnávateľa. Niekdajší talent Manchestru United podpísal zmluvu s druholigovým španielskym Racingom Ferrol.

HOSŤOVANIE - Jamal Lewis nebude ani tento rok bojovať o miesto v prvom tíme Newcastlu. Krajný bek vlani hosťoval vo Watforde, teraz si ho vypožičalo brazílske São Paulo.

PRESTUP - Slavia získala očakávanú posilu na pravú stranu obrany, do vršovického celku prestúpil z belgického Beerschotu za 2,2 milióna eur Simion Michez. Rodák z Belgicka, ktorý reprezentuje Kamerun, podpísal v Edene zmluvu do júna 2028 a stal sa čiastočnou náhradou za Davida Douderu. Ten z rodinných dôvodov bude Slavii chýbať v niektorých zápasoch jesennej časti sezóny.

ŠPEKULÁCIA - Steven Bergwijn odišiel z Ajaxu a náhradou by sa mohol stať Kamaldeen Sulemana. Krídelník patrí Southamptonu, zástupcovia klubov sú v kontakte a rokujú o podmienkach hosťovania s opciou.

PODPIS - Guillermo Ochoa sa v 39 rokoch vracia na scénu a bude chytať portugalskú najvyššiu súťaž. Mexický brankár v lete odišiel zo Salernitany, teraz sa dohodol na spolupráci s nováčikom AVS FS.

PRESTUP - Kerem Aktürkoğlu sa sťahuje z Turecka do Portugalska. Krídelník opustil Galatasaray a posilnil Benficu, lisabonský klub zaplatil dvanásť miliónov eur.

HOSŤOVANIE - Juventus oficiálne potvrdil, že obranca Tiago Djaló odchádza do FC Porto na hosťovanie do konca sezóny 2024/25. Obchod by nemal obsahovať opciu na prestup.

ŠPEKULÁCIA - Ondřej Lingr má namierené z Feyenoordu späť do Slavie, kam prišiel pred rokom na hosťovanie s opciou na štyri milióny eur, ktorá bola po sezóne aktivovaná. Návrat českého reprezentanta by mal teraz vršovický klub stáť 2,2 milióna eur.

HOSŤOVANIE Victor Osimhen bude v nadchádzajúcej sezóne hájiť farby Galatasaraya Istanbul. Z Neapolu do tureckej metropoly odišiel na hosťovanie bez následnej opcie. Tamojší fanúšikovia pripravili Nigérijčanovi vrelé privítanie.

ŠPEKULÁCIA - Neapol si podľa webu Football Italia poistí Chviču Kvaraccheliju, ktorý sa dočká výrazného navýšenia platu. Gruzínsky reprezentant mal súhlasiť s predĺžením zmluvy do roku 2029 s ročným príjmom sedem miliónov eur vrátane bonusov.

PRESTUP - Obranca Chris Smalling je oficiálne novou posilou tímu Al-Fayha FC, s ktorým podpísal dvojročnú zmluvu. Bývalý anglický reprezentant prestúpil do saudskorabského klubu z AS Rím, kde mal zmluvu na posledný rok.

PRESTUP - Daniel Podence vlani hosťoval v Olympiakose a teraz z Wolverhamptonu odchádza nadobro. Portugalský krídelník prestúpil do saudskoarabského celku Al-Shabab, ktorý zaplatil päť miliónov eur.

PRESTUP – Ajax opúšťa Steven Bergwijn, ktorý kývol na lukratívnu ponuku zo Saudskej Arábie. Holandský krídelník spečatil príchod do Al-Ittihadu, ktorý zaňho zaplatí 21 miliónov eur.

PRESTUP – Stredopoliar In-beom Hwang prestúpil z Crvenej Zvezdy Belehrad do Feyenoordu. Juhokórejský reprezentant v novom pôsobisku podpísal zmluvu do roku 2028.

2. SEPTEMBER

PODPIS ZMLUVY - AS Rím skompletizoval príchod Maria Hermosa, ktorý bol po konci v Atléticu Madrid bez angažmánu. Dvadsaťdeväťročný obranca podpísal na Apeninskom polostrove trojročný kontrakt.

PODPIS ZMLUVY - Willian sa stal hráčom Olympiakosu Pireus. Bývalý brazílsky reprezentant má za sebou dlhú kariéru v Anglicku, okrem Chelsea si vyskúšal aj dresy Arsenalu a Fulhamu.

PRESTUP - Francúzsky futbalista Mohamed Simakan prestúpil z RB Lipska do Al-Nassr. Saudskoarabský klub o tom informoval v pondelok, pričom bundesligista už v piatok potvrdil, že 24-ročný obranca z klubu odišiel s okamžitou platnosťou. V Lipsku pôsobil tri roky.

HOSŤOVANIEOsimhen nakoniec opustí Neapol. Nigérijského útočníka vyslobodí Galatasaray

ŠPEKULÁCIA - Stopérske šachy v Ríme. Do AS zamieria Hermoso i Hummels, na odchode je Smalling

KONIEC ŠPEKULÁCIÍLeandro Trossard nezamieri z Arsenalu do Al Ittihadu. Gunners ponuku vo výške 35 miliónov eur odmietli, pretože krídelník zostáva dôležitou súčasťou budúcich plánov. Saudskoarabský klub preto obrátil pozornosť na Galena z FC Porto.

HOSŤOVANIE - Issa Kaboré odišiel z Manchestru City a tento rok bude hrať za Benficu, lisabonský klub si pravého krajného obrancu vypožičal na hosťovanie.

ŠPEKULÁCIA - Veľmi aktívny bude v závere holandského prestupového okna Feyenoord, ktorého hlavný cieľ sa nachádza v Belgicku. Rotterdamský klub chce získať Andreasa Skova Olsena z Clubu Bruggy.

KONIEC ŠPEKULÁCIÍ - "Zostáva u nás," odpovedal jasne riaditeľ Bayernu Max Eberl na otázku ohľadom Kingsleyho Comana. Francúzsky krídelník bol v posledných týždňoch spájaný s odchodom do Saudskej Arábie, o jeho služby sa zaujímal Al-Hilal. Bavorský veľkoklub mal síce prijať ponuku z Blízkeho východu, Coman sa ale rozhodol pre zotrvanie v Nemecku.

ŠPEKULÁCIA - V Slavii to nevyšlo, Mohammed Ihattaren však príliš dlho smútiť nemusí. Niekdajší obrovský talent holandského futbalu, ktorý na konci marca rozviazal spoluprácu s pražským klubom, totiž dostať ďalšiu šancu na reštart, tentoraz sa ho pokúsi prebudiť AZ Alkmaar. S informáciou na sociálnej sieti X prišiel účet venujúci sa marockému futbalu, s ktorým má vďaka rodičom bývalý útočník PSV či Juventusu veľkú spojitosť.

1. SEPTEMBER

ŠPEKULÁCIA - Memphis Depay v lete rozviazal kontrakt s Atléticom Madrid a odvtedy si hľadá nového zamestnávateľa. Holandský útočník by mohol pokračovať v španielskej lige, záujem o neho má Sevilla.

ŠPEKULÁCIA - Vo väčšine Európy je trh s hráčmi zatvorený, Sevilla by napriek tomu mohla prísť o hráča. Terčom špekulácií je Lucas Ocampos, argentínskeho krídelníka chce Monterrey a mexický klub ponúka vyše sedem miliónov eur.

ŠPEKULÁCIA - Feyenoord je v kontakte so zástupcami Crvenej zvezdy a obe strany budú rokovať o prestupe. In-Beom Hwang je v hľadáčiku rotterdamského celku, pričom srbský klub si kórejského stredopoliara cení na sedem miliónov eur.

ŠPEKULÁCIA - Podľa novinára Davida van den Broecka je Sparta Praha blízko podpisu veľkej zahraničnej posily. Obranca Elias Cobbaut je údajne na ceste k tomu, aby si zahral Ligu majstrov. Dvadsaťšesťročný Belgičan prešiel akadémiou KV Mechelen, potom strávil tri sezóny v Anderlechte, ale momentálne je v talianskej Parme, kde pravdepodobne tento rok herný čas nedostane. 

PRESTUP - Levski Sofia prišla o jednotku medzi žrďami. Bulharský klub opustil Plamen Andrejev, brankár prestúpil do Feyenoordu za 1,2 milióna eur, kde sa stane spoluhráčom Dávida Hancka. Pripomíname, že Leo Sauer hosťuje v NAC Breda.

HOSŤOVANIE - Leander Dendoncker nebude čakať na šancu v Aston Ville. Belgický stredopoliar na jar hosťoval v Neapole a teraz sa dočasne vracia do rodného Anderlechtu, ktorý si zabezpečil aj opciu na prestup.

ŠPEKULÁCIA - Chris Smalling opustí európsky futbal a zamieri na Blízky východ! Podľa talianskeho novinára Fabrizia Romana anglický stopér odíde z AS Rím a pripojí sa k Al-Fahya. Tridsaťštyriročný obranca údajne podpísal zmluvu do roku 2026 a v pondelok sa v talianskej metropole podrobí lekárskej prehliadke. Rimania si ako náhradu vyhliadli Maria Hermosa, ktorý je momentálne voľným hráčom a medzi stranami prebiehajú rokovania. 

KONIEC ZMLUVY - Samuel Kalu už nebude obliekať dres Watfordu. Dvadsaťsedemročný nigérijský krídelník sa s klubom dohodol na predčasnom ukončení zmluvy.

ŠPEKULÁCIA - Mario Hermoso je po konci v Atléticu Madrid voľným hráčom a o jeho služby má teraz záujem AS Rím. Taliansky klub mal pôvodne posilniť ďalší obranca Tiago Djaló z Juventusu, ale Portugalčan neprešiel zdravotnou prehliadkou.

HOSŤOVANIE - Flavius Daniliuc si opäť zahrá v talianskej najvyššej súťaži. Rakúsky obranca odišiel zo Salernitany do Hellasu Verona na hosťovanie, kde bude spoluhráčom Slovákov Ondreja Dudu a Tomáša Suslova. Súčasťou dohody je opcia na prestup.