Futbalové prestupy ONLINE: Mbappého brat má nový klub. Calafiori do Premier League?

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Futbalové prestupy ONLINE: Mbappého brat má nový klub. Calafiori do Premier League?

Aktualizované
Zamieri Calafiori do Londýna?
Zamieri Calafiori do Londýna?Profimedia / Flashscore
Prestupové obdobie je síce v plnom prúde, ale pre EURO či Copu América trh trochu viazne. Napriek tomu Flashscore Správy mapujú tie najzaujímavejšie špekulácie i potvrdené prestupy v aktualizovanom trackeri.

3. JÚL

PRESTUP - Pravdepodobne najväčší prestup tohto leta v Česku sa odohral na trase Plzeň - Praha. Slavia priviedla zo západočeského mesta jedného z kľúčových hráčov Viktorie Tomáša Chorého. Urastený útočník obliekal dres Plzne viac ako šesť rokov. Slavia podpísala s futbalistom zmluvu do júna 2027.

ZDRAVOTNÁ PREHLIADKA - Ethan Mbappé podstupuje lekárske testy a následne podpíše dlhodobú zmluvu ako nový hráč Lille. Francúz sa vraj nikdy nezúčastnil rozhovorov s Realom Madrid, plne sa sústredil na riešenie pôsobenia v Ligue 1.

PODPIS ZMLUVY - Stefano Pioli podpísal trojročnú zmluvu ako nový manažér Al Ittihad. Saudský celok je pripravený na novú ambicióznu éru, ktorú chce začať s s bývalým koučom AC Miláno.

PRESTUP – Veľmi blízko prestupu do Bayernu Mníchov je portugalský stredopoliar João Palhinha. Bavorský veľkoklub za stredopoliara Fulhamu, ktorý podpíše zmluvu do roku 2028, zaplatí 46 miliónov eur a bonusy.

ŠPEKULÁCIA - Hancko je blízko slávnej adresy, prestup do Atlética prihrá milióny eur aj Sparte.

ŠPEKULÁCIA Nicolò Zaniolo sa každou chvíľou blíži k angažmánu v Atalante. Stredopoliar patrí Galatasarayu a taliansky klub rieši podmienky hosťovania s opciou, transfer by stál 17 miliónov eur.

PRESTUP - Pedro Lima oficiálne vymenil Recife za Wolverhampton. Osemnásťročný brazílsky obranca podpísal päťročný kontrakt, anglický klub zaplatil 10 miliónov eur.

ŠPEKULÁCIA - S Rapidom Bukurešť pražská Slavia nedávno úspešne obchodovala, keď do Rumunska odišiel stredopoliar Jakub Hromada. Opačným smerom mal v lete zamieriť útočník Albion Rrahmani. Škótsky denník Daily Record však teraz naznačuje, že dohoda s českým vicemajstrom, ktorá už mala byť z 90 % hotová, nakoniec padne a v prípade kosovského futbalistu bude mať navrch talianska Bologna.

ŠPEKULÁCIA Leonardo Spinazzola dolaďuje podmienky angažmánu v Neapole. Taliansky obranca je voľným hráčom, nedostal totiž novú zmluvu v AS Rím.

ŠPEKULÁCIA - Najväčším favoritom na zisk stredného obrancu Bologne Riccarda Calafioriho je Arsenal, ktorý mal predložiť najzaujímavejší projekt aj ponuku. Taliansky reprezentant bol spájaný aj s PSG, Chelsea a Leverkusenom, teraz na ňom môže slušne zarobiť aj jeho bývalý klub Bazilej – ten by mal dostať až 50 % z prestupovej sumy.

2. JÚL

PRESTUP - Oficiálny web českého Jablonca informuje, že hosťovanie slovenského futbalistu Sebastiana Nebylu NK Istra premenil na trvalý transfer. Kapitán Slovenska do 21 rokov si v uplynulom období v českej najvyššej súťaži pripísal 11 duelov. 

PRESTUP - Slovenský obranca Martin Králik bude vo svojej kariére pokračovať v klube FK Mladá Boleslav. V rámci českej najvyššej súťaže tam prestúpil z Českých Budějovíc, kde pôsobil od roku 2020. Dvadsaťdeväťročný futbalista je odchovanec Prievidze, odkiaľ ešte v dorasteneckom veku odišiel do Žiliny a v jej drese pôsobil desať rokov až do leta 2020. Má na konte aj jeden štart za slovenskú reprezentáciu.

KONIEC - Až s trojicou hráčov sa lúči milánsky Inter. Alexis Sánchez, Juan Cuadrado a Davy Klaassen skončili svoje pôsobenie v tíme Nerazzurri. Taliansky šampión s nimi po skončení platných kontraktov ukončil spoluprácu. 

1. JÚL

KONIEC ZMLUVY - Slovenský futbalový brankár Adam Jakubech nebude v novej sezóne pokračovať vo francúzskom Lille. Okrem neho klub opúšťajú aj Adam Ounas a Ivan Cavaleiro. OSC o tom informoval na sociálnych sieťach. Jakubechovi vypršala v Lille zmluva a novú mu klub neponúkol. 

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Gruzínsky reprezentant Georges Mikautadze bude aj v novej sezóne obliekať dres FC Metz. Vo francúzskom klube bol v druhej polovici minulého ročníka na hosťovaní z Ajaxu. Podľa agentúry Reuters za neho holandský tím zinkasoval odstupné 13 miliónov eur. Mikautadze sa na európskom šampionáte v Nemecku blysol tromi gólmi a prispel k senzačnému postupu Gruzínska do osemfinále.

PRESTUP - Salernitane nebude s návratom medzi taliansku elitu pomáhať Norbert Gyömbér, ktorému nebola predĺžená končiaca zmluva. Slovenský reprezentant nastupoval za Granata štyri sezóny.

PRESTUP - Newcastle sa dohodol s Chelsea na prestupe Lewisa Halla, ktorý doteraz na severe Anglicka hosťoval. The Blues, ktorí mali problémy s finančnými pravidlami Premier League, by mali za anglického mládežníckeho reprezentanta dostať 33 miliónov eur.

PRESTUP - Ross Barkley s Lutonom zostúpil z Premier League, naďalej však bude hrať najvyššiu anglickú súťaž. Tridsaťročný stredopoliar prestúpil do Aston Villy, kde už pôsobil v sezóne 2020/21.

ŠPEKULÁCIA - Tottenham podľa novinára Fabrizia Romana doťahuje príchod Archieho Graya z Leedsu United. Londýnsky klub má zaplatiť odstupné vo výške okolo 40 miliónov libier a pre 18-ročného stredopoliara je nachystaný dlhodobý kontrakt.

PRESTUP - Z Barcelony odchádza Marc Guiu, ktorého ďalšie kroky vedú do Chelsea. Talentovaný útočník opúšťa materský klub po aktivovaní výstupnej doložky vo výške šesť miliónov eur. Španielsky mládežnícky reprezentant podpísal na Stamford Bridge päťročnú zmluvu s opciou. Nie je ale vylúčené, že pôjde na hosťovanie.

PRESTUP - Taylor Harwood-Bellis pomohol Southamptonu k návratu do Premier League, čím sa stal jeho hráčom. Manchester City za 22-ročného stopéra dostane 23 miliónov eur.

PRESTUP - Brighton do úspešného konca dotiahol prestup Yankubu Minteha z Newcastlu, ktorý dostane 30 miliónov libier, vďaka čomu sa vyhne porušeniu finančných pravidiel Premier League. Devätnásťročný krídelník vo svojom novom pôsobisku uzavrel zmluvu do roku 2029.

PRESTUP - Omari Hutchinson prestupuje z Chelsea do Ipswich Town a vracia sa tak do klubu, ktorému v minulej sezóne pomohol k postupu do Premier League. The Tractor Boys zaplatia londýnskemu klubu 26 miliónov eur, čo je nový klubový rekord. Ofenzívny hráč podpísal v známom prostredí päťročný kontrakt. Viac v článku.

ODCHOD Z KLUBU - Brankár Václav Hladký, ktorý v minulej sezóne vychytal Ipswichu postup do Premier League, sa s klubom nedohodol na predĺžení zmluvy a od dnešného dňa je tak voľným hráčom. Pre CANAL+ Sport túto informáciu potvrdil samotný hráč. Klub z východu Anglicka opúšťa po troch sezónach. Hladký vlani odchytal všetkých 46 zápasov, avšak v posezónnom rokovaní s klubom obe strany nenašli spoločnú reč. Kam budú smerovať jeho ďalšie futbalové kroky, to zatiaľ nie je jasné.

PRESTUP - Julián Carranza vymenil Philadelphiu za Feyenoord, ktorému sa upísal na štyri roky. Argentínsky útočník mal v USA zmluvu ešte na šesť mesiacov, holandský klub ho ale nakoniec získal zadarmo.