Futbalové prestupy ONLINE: Almási a Blažek odchádzajú z Česka, Luiz definitívne do Juventusu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Futbalové prestupy ONLINE: Almási a Blažek odchádzajú z Česka, Luiz definitívne do Juventusu

Aktualizované
Kam povedú kroky Almásiho?
Kam povedú kroky Almásiho?Profimedia / Flashscore
Ligové ročníky sa skončili, ale čelní predstavitelia klubov pokračujú vo svojej práci. Pred novou sezónou hľadajú vhodné typy na doplnenie kádra. Flashscore Správy mapujú tie najzaujímavejšie špekulácie i potvrdené prestupy v aktualizovanom trackeri.

28. JÚN

ŠPEKULÁCIA - AS Monako sa ústne dohodlo na osobných podmienkach s útočníkom Gruzínska Georgesom Mikautadzem. Klub tiež poslalo návrh do Mét, aby sa dohodol na prestupovej čiastke, čím sa snaží predbehnúť ostatné kluby a uzavrieť dohodu pred koncom ME 2024.

PODPIS ZMLUVY - Tréner Guľa si našiel nový angažmán, premiérovo zamieri na juh Európy.

ŠPEKULÁCIA - Real Madrid má zvažovať alternatívu v prípade, že by do svojho kádra nedotiahol Lenyho Yora. Ďalšou možnosťou pre španielskeho giganta by mal byť Ricardo Calafiori.

PRESTUP - Marc Roca opúšťa Leeds United a zostáva v Reale Betis na trvalý prestup, všetky dokumenty sú podpísané, cena je 4,5 milióna eur. Španiel podpíše kontrakt do júna 2028 s opciou na ďalší rok.

PODPIS ZMLUVY - Santi Cazorla sa rozhodol pokračovať v aktívnej kariére a podpísal novú zmluvu v Reale Oviedo.

PRESTUP - Ostravskí fanúšikovia sa dočkali správy, v ktorej možno už ani nedúfali. Baník získal zo Slavie na prestup Ewertona. Brazílsky stredopoliar, o ktorého bol údajne záujem aj v zahraničí, podpísal sa so sliezskym klubom trojročnú zmluvu. Súčasťou dohody je dohovor, že v prípade lukratívnej zahraničnej ponuky mu bude umožnené odísť do cudziny.

PRESTUP - Všetko napovedá tomu, že Moise Kean mieri do Fiorentiny. Prestupová čiastka, ktorú Juventus inkasuje, by mala byť vo výške 15 miliónov eur. Talian má podpísať dlhodobú zmluvu.

ZDRAVOTNÁ PREHLIADKADouglas Luiz má za sebou kompletnú zdravotnú prehliadku. Brazílsky stredopoliar prestúpi z Aston Villy do Juventusu, čoskoro bude všetko potvrdené aj oficiálne. Opačným smerom poputujú anglický útočník Samuel Iling-Junior, argentínsky stredopoliar Enzo Barrenechea a 25 miliónov eur.

PRESTUP - V Baníku končí slovenský stopér Filip Blažek. Po ročnom pôsobení v Ostrave od klubu dostal súhlas na odchod do zahraničného celku, ktorým sa stal Rapid Bukurešť. Ten oznámil aj príchod Timoteja Jambora, duo tak v Rumunsku doplní krajana Jakuba Hromadu. Z Ostravy je na odchode aj Ladislav Almási.

HOSŤOVANIE S OPCIOU – Návrat do Benficy ani odchod do inej zahraničnej ligy, o ktorom sa špekulovalo v minulých mesiacoch, sa nekoná. Obranca David Jurásek zostáva v Hoffenheime. S bundesligovým klubom sa podľa informácií Flashscore Správ dohodol na predĺžení hosťovania o ďalší rok. Súčasťou dohody je opcia, ktorá sa oproti pôvodným 11 miliónom o niečo znížila.

ZDRAVOTNÁ PREHLIADKA – Barcelonský Marc Guiu je v Londýne a už absolvoval zdravotnú prehliadku v Chelsea. Mladý útočník podpíše šesťročný kontrakt, londýnsky klub aktivoval výstupnú klauzulu vo výške šiestich miliónov eur.

ŠPEKULÁCIA - Manchester United podľa Sky Sports robí pokroky v rokovaní so zástupcami útočníka Joshuu Zirkzeeho. Holandský útočník, ktorý v uplynulej sezóne nastrieľal 11 ligových gólov a pomohol Bologni k postupu do Ligy majstrov, má v zmluve klauzulu o uvoľnení stanovenú na 40 miliónov eur.

PRESTUP - Káder Girony čaká prestavba a jej súčasťou sa stal Abel Ruiz. Španielsky útočník je druhou letnou posilou tretieho tímu uplynulej sezóny La Ligy, katalánsky celok ho získal na prestup z Bragy. Dvadsaťštyriročný futbalista prešiel zdravotnou prehliadkou a podpísal zmluvu na päť sezón. Portugalský klub dostane 8,5 milióna eur a navyše jedného hráča, tým bude v Girone nepotrebný krídelník Gabri Martínez.

27. JÚN

ŠPEKULÁCIA - V najbližších dňoch či prípadne hodinách má Juventus oznámiť príchod nového gólmana. Michele Di Gregorio údajne prestúpi z Monzy, ktorá zaňho dostane 18 miliónov eur a ďalšie dva môže zinkasovať v bonusoch. Dvadsaťšesťročný Talian má podpísať kontrakt do júna 2029, v čistom by si mal ročne prísť na dva milióny eur plus bonusy. Správu priniesol web football-italia.net.

26. JÚN

ŠPEKULÁCIA - Borussiu Dortmund posilní Serhou Guirassy zo Stuttgartu, klub Bundesligy dostane na základe výstupnej klauzuly 17,5 milióna eur. Dvadsaťosemročný útočník s prestupom súhlasil, zostáva už len dotiahnuť oficiálne detaily.

NOVÝ TRÉNER - Benátky bude po návrate do Serie A viesť Eusebio di Francesco. Päťdesiatštyriročný bývalý stredopoliar zostane v najvyššej súťaži, hoci so svojím súčasným tímom Frosinone sa medzi elitou neudržal. Benátky oznámili jeho vymenovanie na svojej webovej stránke.

ŠPEKULÁCIA - RB Lipsko si možno ponechá Xaviho Simonsa, ktorý tam pôsobil túto sezónu na hosťovaní z PSG. Bundesligový klub je podľa denníka Bild povzbudený tým, že 21-ročný ofenzívny hráč chce v Sasku zostať, problémom však môže byť cena, keďže úradujúci francúzsky majster požaduje 60 miliónov eur. Vylúčený však nie je ani prestup do Bayernu Mníchov, ktorý má tiež záujem a uspokojil by finančné požiadavky PSG.

PRESTUP - Plzeň administratívne dotiahla prestup Christopha Kabonga z belgického Lommelu. Mládežnícky reprezentant podpísal na západe Čiech štvorročný kontrakt. Kabongo uplynulý rok a pol hosťoval v Podbrezovej.

ŠPEKULÁCIA - Slovenský reprezentačný stredopoliar László Bénes bude pravdepodobne opäť pôsobiť v nemeckej Bundeslige. O hráča HSV má v súčasnosti záujem Union Berlín, ktorý za 26-ročného futbalistu je ochotný zaplatiť päť až šesť miliónov eur, čo je výška jeho výstupnej klauzuly.

PRESTUP - Česi Tomáš Souček a Vladimír Coufal budú mať vo West Hame nového spoluhráča. Vedenie kladivárov podpísalo dvojročný kontrakt s brankárom Wesleym Foderinghamom, ktorý posledné tri sezóny hájil farby Sheffieldu United.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Tréner AS Rím Daniele de Rossi podpísal s klubom novú zmluvu do roku 2027. Bývalý stredopoliar a klubová legenda sa do tímu, v ktorom strávil 18 rokov ako hráč, vrátil v januári tohto roka, aktuálny kontrakt trval do konca sezóny.

25. JÚN

PRESTUP - Taliansky futbalista Andrea Belotti z AS Rím sa dohodol na prestupe do klubu Calcio Como. Vedenie potvrdilo podpis predbežnej dvojročnej zmluvy, pretože prestupové okno sa otvorí až 1. júla. Hodnota kontraktu sa má údajne vyšplhať na približne 4,5 milióna eur. V tíme sa stretne aj so Slovákom Petrom Kováčikom.

PRESTUP - Dohoda Joselua a Al Gharafy je hotová - dvojročná zmluva do júna 2026 s opciou na ďalšiu sezónu. Real Madrid za španielskeho útočníka zaplatí kúpnu opciu vo výške 1,5 milióna eur a za rovnakú cenu ho predá katarskému klubu.

PODPIS ZMLUVY - Ashley Young podpísal s Evertonom novú zmluvu, v klube tak ostane ešte jednu sezónu, kontrakt platí do júna 2025.

HOSŤOVANIE - Japonský veterán Kazujoši Miura ani v 57 rokoch nekončí kariéru, v budúcej sezóne bude hrať štvrtú japonskú ligu za Suzuku, kde bude hosťovať z druholigovej Jokohamy. Niekdajší reprezentant (89 zápasov, 55 gólov) má za sebou 39 profesionálnych sezón v Taliansku, Chorvátsku, Brazílii, Austrálii a naposledy v Portugalsku. "Rozhodne nekončím. Moja vášeň pre hru neupadá, je stále rovnaká," vyhlásil na tlačovej konferencii.

PRESTUP - Omari Kellyman úspešne absolvoval lekárske testy ako nový hráč Chelsea. Zmluva medzi klubom a hráčom platná do júna 2030 s opciou na ďalší rok sa podpíše v utorok.

PODPIS ZMLUVY - O jeden rok predĺžil svoj súčasný kontrakt so Slováckom 41-ročný veterán Milan Petržela. V uplynulej sezóne odohral skúsený stredopoliar v lige 29 zápasov a pripísal si v nich jeden gól a štyri asistencie.

ŠPEKULÁCIA - Everton sa blíži k získaniu útočníka Marseille Ilimana Ndiayeho. Podľa Fabrizia Romana je hráč pripravený podpísať päťročnú zmluvu s klubom z Merseyside, keďže vo Francúzsku strávil iba udržiavaciu sezónu.

HOSŤOVANIE S OPCIOU – Ďalší sparťanský stredopoliar strávi minimálne jednu sezónu mimo materského klubu. Dvadsaťjedenročný Michal Ševčík mieri na hosťovanie do druholigového nemeckého Norimbergu. Súčasťou dohody je aj opcia na prestup, uviedla na svojom webe Sparta.

PRESTUP - Real Madrid oficiálne potvrdil odchod svojho kapitána, Nacho odchádza k Saudom

PRESTUP – Z anglického Southamptonu sa do slnečného Španielska sťahuje Romain Perraud. Ľavonohý francúzsky obranca sa na päť rokov upísal Realu Betis, prestupová čiastka by sa mala pohybovať okolo 3,5 milióna eur.

KONIEC ZMLUVYPape Gueye prostredníctvom sociálnych sietí potvrdil svoj odchod z Marseille, kde sa mu končí zmluva. Senegalský stredopoliar tento rok naskočil iba k 15 zápasom, jeho ďalšie kroky majú smerovať do španielskeho Villarrealu.

24. JÚN

PODPIS ZMLUVY - Olympique Marseille sa dohodol s trénerom Robertom De Zerbim, ktorý naposledy viedol Brighton v anglickej Premier League. Francúzsky klub oznámil, že v súčasnej dobe pracuje na oficiálnom dojednaní príchodu talianskeho trénera.

ŠPEKULÁCIA - Spartu podľa všetkého opustí Michal Ševčík. Telantovaný stredopoliar, ktorý na Letnú prestúpil pred rokom z Brna, má podľa informácií denníka Sport namierené do nemeckého druholigového Norimbergu. Súčasťou dohody má byť opcia na trvalý prestup.

HOSŤOVANIE - Fabian Rieder, ktorý bojuje so švajčiarskou reprezentáciou na európskom šampionáte, si počas turnaja stihol zariadiť angažmán. Dvadsaťdvaročný stredopoliar minimálne na rok odchádza z Rennes, na hosťovanie s opciou za 15 miliónov eur si ho požičal Stuttgart.

PRESTUP - Dvadsaťpäťročný brazílsky brankár Carlos Miguel, ktorého zamestnáva Corinthians, by mal prvýkrát vo svojej kariére opustiť rodnú krajinu a vyskúšať si Premier League. Potvrdzuje to aj taliansky novinár Fabrizio Romano. Rokovania už výrazne pokročili, začiatkom budúceho týždňa by malo dôjsť k uzavretiu kontraktu s Nottinghamom Forest, ktorý uplatní výstupnú klauzulu vo výške štyroch miliónov eur.

23. JÚN

ŠPEKULÁCIA - Ako žolík hviezdil, v Reale však neostáva. Joselu má namierené na Arabský polostrov.

ODCHODY - Karviná hlási hráčske čistky, v klube zo Sliezska skončilo trio Slovákov.

PRESTUP - Rafael Marín tento rok hosťoval v Deportive Alavés a o niekoľko dní opäť opustí Real Madrid. Na prestupe mladého obrancu sa dohodol Neapol, pričom biely balet si ponechá opciu na spätné odkúpenie.

ODCHOD - Weston McKennie si môže hľadať nový angažmán, keďže v budúcich plánoch Juventusu nehrá žiadnu úlohu. Americký stredopoliar má ešte rok platnú zmluvu a v očiach starej dámy si nepomohol, keď pred pár dňami odmietol prestup do Aston Villy. Bianconeri sa naopak približujú k získaniu Douglasa Luiza.

ŠPEKULÁCIA - Prestúpi Haraslín zo Sparty do Francúzska? Záujem o neho má mať tréner De Zerbi.

PRESTUP - Rakúsky futbalový vicemajster Red Bull Salzburg podpísal štvorročný kontrakt s japonským reprezentantom Takumuom Kawamurom. Dvadsaťštyriročný stredopoliar prichádza do Európy z japonského tímu Sanfrecce Hirošima. V Salzburgu už v minulosti pôsobili štyria jeho krajania, naposledy Masaja Okugawa

HOSŤOVANIE - Stredopoliar Paul Wanner bude v budúcej sezóne hrať za 1. FC Heidenheim. Účastník Bundesligy získal mladého stredopoliara na ročné hosťovanie z Bayernu Mníchov. Osemnásťročný Wanner prešiel akadémiou Bayernu a debutoval v prvom tíme v januári 2022. V minulej sezóne bol na hosťovaní v druholigovom Elversbergu a presun do Heidenheimu, ktorý vo svojej premiérovej sezóne skončil na ôsmom mieste, mu má poskytnúť možnosť hrať pravidelne v najvyššej súťaži. Wanner sa narodil v Rakúsku, v mládežníckych kategóriách však reprezentuje Nemecko.

22. JÚN

PRESTUP - Chelsea získala do svojich služieb iba 17-ročného Brazílčana Estevaa Williana. Momentálne je hráčom Palmeirasu, do Anglicka sa presunie po dovŕšení plnoletosti v lete budúceho roka. Prestupová čiastka za pravého krídelníka by mohla dosiahnuť až 51 miliónov libier so všetkými bonusmi.

ŠPEKULÁCIA - Stefano Pioli je momentálne bez práce po skončení svojho trénerského angažmánu v AC Miláno, ale novú výzvu môže nájsť v Saudskej Arábii. Podľa talianskeho insidera Fabrizia Romana by mohol zamieriť do Al-Ittihadu, ktorý má 58-ročného trénera na zozname prvých posíl. Vo funkcii by Pioli prípadne nahradil Marcela Gallarda, s ktorým sa ázijský klub rozlúčil vo štvrtok.

ŠPEKULÁCIA - Dvadsaťštyriročný útočník Moise Kean má síce v Juventuse zmluvu do roku 2025, ale podľa talianskeho novinára Nicolu Schira by mohol v lete odísť inam. O ofenzívneho hráča prejavilo záujem niekoľko klubov zo Saudskej Arábie, v hre sú aj niektoré francúzske kluby. Stará dáma údajne požaduje za trvalý prestup 10 až 15 miliónov eur.

ŠPEKULÁCIA - Dortmund by rád posilnil ľavú stranu obrany a v tejto súvislosti skúma možné varianty. Podľa talianskeho novinára Fabrizia Romana by sa mohol stať novou posilou dvadsaťštyriročný obranca Fenerbahçe Ferdi Kadioglu. Úvodné rozhovory medzi zainteresovanými stranami už prebehli, ale v každom prípade Borussia čelí ďalšej nešpecifikovanej konkurencii z Premier League.

21. JÚN

PRESTUP - Stredopoliar Denis Ventúra Denis Ventúra po dvoch rokoch opustil Olomouc a prestúpil do Chorzówa, ktorý v minulej sezóne zostúpil do druhej poľskej futbalovej ligy. Sigma o tom informovala na svojej webovej stránke. Dvadsaťosemročný Slovák prišiel na Hanú predminulý rok z maďarského Gyirmótu. Za Sigmu odohral 51 zápasov a strelil štyri góly.  

ŠPEKULÁCIA -  Ako informoval denník Telegraph, Manchester United sa chystá uplatniť výkupnú klauzulu Joshuu Zirkzeeho vo výške 38 miliónov eur. Útočník Bologne strelil v minulej sezóne 12 gólov vo všetkých súťažiach.

20. JÚN

ŠPEKULÁCIA - Podľa nemeckého denníka BILD sa Bayern Mníchov zameral na letné získanie Xaviho Simonsa z PSG. Holandský reprezentant bude pravdepodobne stáť okolo 100 miliónov eur.

ŠPEKULÁCIA - Boj o Hancka odštartoval. Atlético predložilo prvú ponuku, Feyenoord chce viac.

ŠPEKULÁCIAAlexandre Lacazette bol v minulých týždňoch spájaný s možným odchodom z Lyonu do Saudskej Arábie, jeho presun do Ázie sa však konať nebude. Podľa informácií francúzskeho športového denníka L'Équipe sa 33-ročný francúzsky útočník rozhodol zotrvať v súčasnom pôsobisku. Odmietnuť mal konkrétnu ponuku od klubu Al-Qadsiah FC, ktorý sa snažil hráča nalákať na dvojročnú zmluvu, tá by mu vyniesla 30 miliónov eur.

PODPIS ZMLUVY - Leicester si zaistil návrat do Premier League a v boji v najvyššej anglickej súťaži ho povedie Steve Cooper. Štyridsaťštyriročný kouč bol menovaný na pozíciu nového hlavného trénera, tímu Foxes sa upísal na tri roky. Viac v článku.

ŠPEKULÁCIA – Podľa informácií Fabrizia Romana by Ian Maatsen mohol nakoniec skončiť v Aston Ville. Holandský reprezentant, ktorý si na hosťovaní z Chelsea v Dortmunde zahral finále Ligy majstrov, by mohol byť súčasťou dohody medzi oboma klubmi, tá by zahŕňala sumu okolo 37,5 milióna libier. Všetko by malo byť dotiahnuté ešte tento týždeň, krídelnému univerzálovi už mala byť od Villans ponúknutá zmluva na šesť rokov.

19. JÚN

PODPIS ZMLUVY - Crystal Palace sa teší zo zisku posily. Do Premier League mieri Daiči Kamada z rímskeho Lazia. Japonec sa londýnskemu klubu upísal na dva roky, oficiálne predstavenie by sa malo odohrať začiatkom júla.

ŠPEKULÁCIA - Schyľuje sa k presunu Wouta Weghorsta, ktorý je vo veľmi pokročilom štádiu dohadovania osobných podmienok s Ajaxom. Podobne sú na tom aj rozhovory medzi holandským klubom a Burnley.

ŠPEKULÁCIA - Andrea Belotti zlyhal v AS Rím, oveľa lepšie to nebolo ani počas hosťovania vo Fiorentine a podľa všetkého ho čaká ďalšie sťahovanie. Talianskeho útočníka chce Como a už dohodlo podmienky prestupu za 4,5 milióna eur, chýba len nájsť spoločnú reč s hráčom.

ŠPEKULÁCIA - K záujemcom o služby Matsa Hummelsa sa pridal ďalší klub. Okrem Malorky a rímskeho AS sa ho bude snažiť získať aj SSC Neapol.

18. JÚN

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Rubén Baraja podľa očakávaní predĺžil kontrakt s Valenciou. Bývalý stredopoliar so španielskym klubom podpísal novú zmluvu do roku 2026.

ŠPEKULÁCIA - Mats Hummels má ďalšieho nápadníka, o jeho služby sa usiluje Malorka. Skúsený nemecký obranca nedostal novú zmluvu v Dortmunde, záujem prejavil aj AS Rím.

UKONČENIE SPOLUPRÁCE - Skúsený obranca Pepe po tohtoročných majstrovstvách Európy bude riešiť ďalšiu budúcnosť. Istá je pre túto chvíľu jedna vec - obranca už neoblečie dres FC Porto. Štyridsaťjedenročný stopér za drakov hrával v rokoch 2004 – 2007 a pred piatimi a pol rokmi sa do FC Porto vrátil. Celkom za klub pozbieral 290 štartov, dal sedemnásť gólov a získal štyri majstrovské tituly, ku ktorým pridal po piatich triumfoch v pohári a Superpohári. Jedným z hlavných dôvodov na nepredĺženie končiacej zmluvy sú platové podmienky.

UKONČENIE SPOLUPRÁCE - Jablonec má nového trénera, Radoslava Látala nahradil Luboš Kozel a k dispozícii mu už nebude Tomáš Hübschman. Skúsený stredopoliar ukončil aktívnu kariéru, vo futbalovom prostredí sa ale bude pohybovať aj naďalej.

"Tomáš sa v pondelok stretol s Miroslavom Peltom a preberali spolu situáciu na nadchádzajúcu sezónu. Došli k záveru, že hráčska zmluva sa predlžovať nebude, ale spolupráca na športovej úrovni bude pokračovať. Puto medzi klubom, Tomášom a pánom Peltom je natoľko silné, že ho nemožno prerušiť," komentuje výsledok rokovania hovorca klubu Martin Bergman.

ŠPEKULÁCIA - West Ham chce posilniť stred obrany a na túto pozíciu si vyhliadol Maxa Kilmana z Wolves. Dvadsaťsedemročný kapitán vlkov má byť prioritou nového manažéra Julena Lopeteguiho, preto už londýnsky klub začal rokovania.

ŠPEKULÁCIA - Jagoba Arrasate priletel na Malorku a čo nevidieť bude oficiálne predstavený ako nový tréner španielskeho klubu. Štyridsaťšesťročný kouč príde z Osasuny, miesto mu uvoľnil Javier Aguirre, v tíme bude mať aj slovenskú dvojicu Dominik Greif - Martin Valjent.

ŠPEKULÁCIA - Novou posilou Nottinghamu sa stane Carlos Miguel. Dvadsaťpäťročný brazílsky brankár meria 204 centimetrov a príde z domovského Corinthiansu, kluby sú dohodnuté na odstupnom štyri milióny eur.

17. JÚN

ŠPEKULÁCIA - Manchester City žiada tridsať miliónov eur za obrancu Joãa Cancela, ktorý poslednú sezónu strávil na hosťovaní v Barcelone.

ŠPEKULÁCIA - Taliansky stopér Riccardo Calafiori zažil výbornú sezónu v drese Bologne a záujem vzbudil hlavne v Premier League, kde ho chcú Tottenham či Chelsea, ktorá na žiadosť trénera Marescu poslal na stretnutie Eura proti Albánsku aj skautov.

ŠPEKULÁCIA - Argentínsky River Plate sa snaží priviesť skúsenú posilu do ofenzívy. Vážny záujem má napríklad o španielskeho futbalistu Ikera Muniaína, ktorý opustil Bilbao alebo Alexisa Sáncheza, o toho stojí aj Como či Parma.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Górnik Zabrze si poistil kapitána Erika Janžu. Poľský klub si 29-ročného obrancu zaviazal do roku 2026, súčasťou dohody je aj opcia na ďalšiu sezónu.

ŠPEKULÁCIA - São Paulo je spájané s odchodom Jamesa Rodrígueza, ktorý sa však momentálne budúcnosťou nezaoberá a sústredí sa iba na Copa América. Tridsaťdvaročný stredopoliar má s brazílskym klubom zmluvu ešte pre nadchádzajúcu sezónu.

ŠPEKULÁCIA - Chidera Ejuke včera večer pricestoval do Sevilly, dnes ho čaká zdravotná prehliadka a podpis zmluvy. Nigérijský krídelník príde zadarmo z CSKA Moskva, tento rok hosťoval v Antverpách.

ŠPEKULÁCIA - Jasper Cillessen je na ceste do Las Palmas, kde ho čaká zdravotná prehliadka a podpis dvojročnej zmluvy. Holandský brankár príde z Nijmegenu, španielsku ligu dobre pozná vďaka angažmánom v Barcelone a Valencii.

ŠPEKULÁCIA - O skúseného stopéra Matsa Hummelsa, ktorý opúšťa Dortmund, má okrem iného záujem AS Rím.

ŠPEKULÁCIA - Dani Carvajal patrí do základnej zostavy Realu Madrid, zmluvu má na posledný rok a vedenie ho chce udržať dlhšie, so španielskym obrancom preto v dohľadnej dobe začne rokovania o predĺžení spolupráce.

ŠPEKULÁCIA - Kenan Yildiz tento rok za Juventus odohral 32 súťažných zápasov a vyslúžil si dôveru vedenia. To začalo chystať novú zmluvu, služby mladého útočníka si chce poistiť do júna 2029.

ODCHOD - Záložník Borja García a obranca Juanpe za sebou majú posledné zápasy v drese Girony, katalánsky klub ani jednému nepredĺžil končiace zmluvy.

PRESTUP - Álex Jiménez tento rok hosťoval z Realu Madrid v AC Miláno a v talianskom klube zakotví natrvalo. Rossoneri aktivovali opciu na prestup za päť miliónov eur a s mladým obrancom sa dohodli na štvorročnej zmluve. Biely balet si ponechá opciu na spätný odkup.

PODPIS - Gabriel Paulista na jar nepresvedčil v Atléticu Madrid, nedostal novú zmluvu a odchádza do Turecka, príchod brazílskeho obrancu potvrdil Besiktas.

16. JÚN

ŠPEKULÁCIA - Bayern Mníchov sa údajne informoval o dostupnosti obrancu Chelsea Leviho Colwilla. Angličan by však mohol stáť vysokú čiastku, čo by pre nemeckú stranu mohlo byť kameňom úrazu.

ŠPEKULÁCIA – Podľa talianskeho novinára Fabrizia Romana je tréner Roberto De Zerbi pred presunom do Olympique Marseille. Doterajší kouč Brightonu by mal na novej adrese podpísať zmluvu na tri roky.

ŠPEKULÁCIA Mats Hummels by sa po konci v Borussii Dortmund mohol vydať na Apeninský polostrov. Podľa talianskych médií chce 35-ročného obrancu angažovať AS Rím.

ŠPEKULÁCIA - Namiesto Liverpoolu do Madridu? Záujem o služby Hancka prejavil účastník La Ligy.

PODPIS ZMLUVY - David Ospina sa po 16 rokoch vracia do Kolumbie. Tridsaťpäťročný brankár, ktorý prešiel klubmi OGC Nice, Arsenalom či Neapolom, vymení Al-Nassr za materské Atlético Nacional.

ŠPEKULÁCIA - Hviezdy ku Kováčikovi do Coma? Záujem je o bývalého útočníka Realu, Kariusa či Sáncheza.

ŠPEKULÁCIA - Podľa prestupového experta Fabrizia Romana sú rozhovory medzi Juventusom a Aston Villou o výmene Douglasa Luiza v záverečnej fáze. Podľa dohody by sa Weston McKennie a Samuel Iling-Junior presťahovali do klubu Premier League.

ŠPEKULÁCIA - Aleksandar Pavlovič prišiel vinou choroby o majstrovstvá Európy, náladu mu tak aspoň spravilo vedenie Bayernu Mníchov, ktoré s nemeckým hráčom uzavrelo nový kontrakt do júna 2029.

PODPIS ZMLUVY - Portugalský obranca João Mendes opúšťa po vypršaní zmluvy FC Porto, naďalej však bude pôsobiť v rovnakej súťaži. Podpísal viacročnú zmluvu s Vitóriou Guimarães.

15. JÚN 

ŠPEKULÁCIA - Ante Rebič sklamal v Besiktasi a po jednom roku sa možno vráti do talianskej ligy. Niekdajšieho útočníka Fiorentiny a AC Miláno chce Hellas Verona, futbalista tu pôsobil už na jar 2016.

ROKOVANIE O ZMLUVE - Trénerský štáb pražskej Sparty by mohol dospieť k ďalším zmenám. Klub z Letnej na sociálnych sieťach informoval, že rokuje o zmluve s Dánom Jensom Berthelom Askouom, ktorý bol uvoľnený z pozície hlavného kouča vo švédskom Göteborgu. Askou tam odtrénoval 35 zápasov, z ktorých 14 vyhral, ​​v ôsmich remizoval a 13 prehral. Predtým pôsobil napríklad v dánskom Horsense alebo HB Tórshavn z Faerských ostrovov.

ŠPEKULÁCIA - Nacho Fernández má v Reale Madrid platnú zmluvu len do konca júna, nová spolupráca uzavretá nebude, a tak si skúsený španielsky stopér hľadá nový angažmán. O jeho služby javí záujem v Saudskej Arábii Al Ittihad, obe strany sa každopádne zatiaľ nedokážu dohodnúť na podmienkach. Podľa talianskeho insidera Fabrizia Romana je predmetom zatiaľ neúspešných príhovorov ponúkaná dvojročná zmluva.

ŠPEKULÁCIA - Alphonso Davies bol v minulých mesiacoch spájaný s odchodom do Realu Madrid, podľa informácií novinára Floriana Plettenberga zo stanice Sky Germany sa však hráčov odchod z Bayernu konať nebude. Žiadna ponuka zo strany španielskeho celku totiž do Mníchova nedorazila. Zároveň sa však kanadský krajný obranca nedokáže s bavorskou stranou dohodnúť na platových podmienkach - požaduje 20 miliónov eur ročne, čo je pre vedenie klubu neakceptovateľné.

14. JÚN 

ŠPEKULÁCIA - Dvadsaťštyriročný stredopoliar Conor Gallagher sa dostal v posledných hodinách do možných prestupových špekulácií o odchode do Aston Villy, a to v súvislosti s výmenou za dvadsaťročného útočníka Jhona Durána. Podľa informácií talianskeho novinára Fabrizia Romana však anglický reprezentant žiadne takéto otázky v súčasnej chvíli nechce riešiť a sústredí sa iba na EURO 2024. Z londýnskeho celku sa mu navyše vyložene odchádzať nechce, je totiž v klube spokojný.

PRESTUP - Francúzsky futbalový klub Paríž St. Germain angažoval ruského brankára Matveja Safonova. S 25-ročným reprezentantom podpísal päťročný kontrakt. Safonov príde do Francúzska z ruského Krasnodaru, v ktorom pôsobil od mládežníckeho veku. Za A-tím odohral 175 zápasov a 53-krát vychytal čisté konto.

ŠPEKULÁCIA - Amar Dedič má v Salzburgu zmluvu ešte na tri sezóny, nie je však vylúčené, že rakúsky klub opustí už tento rok. Bosnianskeho obrancu by vo svojom tíme rád videl nový tréner Neapolu Antonio Conte.

PRESTUP Kukučku čaká nemecká výzva. Brankár Trenčína sa dohodol s klubom z 2. Bundesligy.

ŠPEKULÁCIA - Jarrad Branthwaite o dva týždne oslávi 22. narodeniny a jedným z darčekov by mohol byť prestup do Manchestru United. Red Devils majú o anglického obrancu Evertonu záujem, on sám proti sťahovaniu nenamieta.

ŠPEKULÁCIA - Alessandro Buongiorno pravdepodobne opustí Turín, veľký záujem o jeho služby má Neapol. Ten chystá aj ponuku, za obrancu je ochotný zaplatiť 35 miliónov eur.

ŠPEKULÁCIA Virgil van Dijk sa dostal do hľadáčika Al-Nassru a saudskoarabský klub je pripravený investovať veľké peniaze. Podľa niektorých správ sa jeho predstavitelia mali stretnúť hráčom a futbalistovi Liverpoolu ponúknuť zmluvu, ktorá by z neho urobila najlepšie plateného obrancu planéty.

PRESTUP Charles de Ketelaere sa stane kmeňovým hráčom Atalanty. Ofenzívny Belgičan v Bergame tento rok hosťoval z AC Miláno a víťaz Európskej ligy uplatní opciu na prestup za 23 miliónov eur, ďalšie dva milióny budú v hre vďaka bonusom.

PRESTUP - West Ham oznámil príchod novej posily. Londýnsky klub z Premier League podpísal päťročnú zmluvu s brazílskym krídelníkom Luisom Guilhermem, ktorý prichádza z Palmeirasu za 25 miliónov libier. Viac v článku.

ŠPEKULÁCIA - Inter Miláno kupuje brazílskeho brankára Benta a nemuselo by ísť o jedinú novú akvizíciu talianskeho majstra medzi tyče. Ďalším na zozname je Josep Martínez z Janova, rokovania medzi oboma klubmi už začali.

13. JÚN 

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Vedeniu Athleticu Bilbao sa podarilo dohodnúť na novej dvojročnej zmluve s Anderom Herrerom, ktorý v minulosti pôsobil aj v PSG či Manchestri United. Tridsaťštyriročný stredopoliar v uplynulom ročníku nastúpil do 27 zápasov a pripísal si tri gólové asistencie.

KONIEC - Tréner Edin Terzič skončil na lavičke finalistu Ligy majstrov Dortmundu. Borussia na webe uviedla, že štyridsaťjedenročný kouč požiadal o okamžité rozviazanie zmluvy a klub mu vyhovel. Podľa médií by sa mal do pozície hlavného trénera posunúť jeho doterajší asistent Nuri Sahin. Viac v článku.

PODPIS - Novým trénerom futbalistov AC Miláno sa stal Paulo Fonseca. Portugalský kouč podpísal s klubom trojročnú zmluvu. Na lavičke nahradil Stefana Pioliho. Klub o tom informoval vo svojom vyhlásení. Viac v článku.

PODPIS - Defenzívu Bayernu Mníchov posilní od budúcej sezóny Japonec Hiroki Ito. Vedenie bavorského veľkoklubu vo štvrtok oznámilo, že oficiálne skompletizovalo avizovaný príchod 25-ročného futbalistu z konkurenčného Stuttgartu. Ito podpísal v novom pôsobisku zmluvu do roku 2028. Viac v článku.

ŠPEKULÁCIA - Manchester United chce zaplátať dieru v strede defenzívy, ktorá vznikla tým, že z klubu odchádza Raphael Varane. Ten by mohol posilniť Inter Miami. Red Devils sa tak zamerali na mladých hráčov, špekuluje sa hlavne o triu Jean-Clair Todibo (Nice), Goncalo Inácio (Sporting) a Leny Yoro (Lille).

ŠPEKULÁCIA - Atalanta bude po výhre v Európskej lige a kvalifikácii do Ligy majstrov bojovať o to, aby v jej tíme ostali opory stredu poľa, keďže Liverpool javí eminentný záujem o Edersona, ktorý by mohol stáť okolo 50 miliónov eur. Holanďan Teun Koopmeiners zaujal Manchester United, Newcastle či Leverkusen.

Prestúpi Ederson do Liverpoolu?
Prestúpi Ederson do Liverpoolu?AFP

ŠPEKULÁCIA - Viaceré saudskoarabské kluby sa snažia posilniť o kvalitného útočníka. V posledných hodinách sa hovorí hlavne o triu Lautaro Martínez, Victor Osimhen a Romelu Lukaku.

ŠPEKULÁCIA - Nemecký futbalista Joshua Kimmich by mohol byť ďalšou hviezdou v Saudskej Arábii, keďže sa o neho výrazne zaujíma Al-Ahli, ktoré je ochotné získať tohto hráča za každú cenu. Opore Bayernu končí zmluva po budúcej sezóne 2024/25.

PODPIS - Farmaceuti v uplynulej sezóne vyhrali nemeckú ligu i domáci pohár. Vedenie však nemieni zaspať na vavrínoch a pred začiatkom majstrovstiev Európy uskutočnilo druhú letnú akvizíciu, keď podpísalo zmluvu s kapitánom Girony Aleixom Garcíom. Viac v článku.

12. JÚN

PODPIS - Novým trénerom Monzy sa oficiálne stal Alessandro Nesta. Vedenie klubu v stredu oznámilo, že so štyridsaťosemročným koučom podpísalo ročnú zmluvu s opciou na ďalšiu sezónu. Pre majstra sveta z roku 2006 to bude prvý trénerský angažmán v najvyššej talianskej lige. Viac v článku.

ŠPEKULÁCIA - Douglas Luiz je objektom záujmu Juventusu, ktorý začal konať a všetko je v pokročilej fáze. Aston Villa by za brazílskeho stredopoliara mala dostať minimálne osemnásť miliónov eur ak tomu hneď dvoch hráčov, tými budú stredopoliar Weston McKennie a krídelník Samuel Iling-Junior.

ŠPEKULÁCIA - Abel Ruiz mal predĺžiť zmluvu s Bragom, realita ale nakoniec zrejme bude iná. O španielskeho útočníka stojí Girona, jej zástupcovia kontaktovali portugalský klub a zahájili rokovania.

PODPIS - V Bologni má za sebou takmer dve kompletné sezóny a najmä za tú druhú si vyslúžil veľký obdiv. Thiago Motta doviedol dovtedy priemerný tím talianskej Serie A do slávnej Ligy majstrov. Rodák z brazílskeho Sao Paula prestížnu súťaž však neokúsi z centra gastronómie, ale stále dostane šancu zdvihnúť nad hlavu "ušatý pohár" v úplne novom formáte milionárskej súťaže. Bývalý vynikajúci stredopoliar totiž prijal ponuku starej dámy a na tri roky sa upísal Juventusu. Viac v článku.

ŠPEKULÁCIA - Aston Villa nepočíta s Philippom Coutinhom, ktorý sa vracia z hosťovania v Al-Duhaile. Podľa novinára Fabrizia Romana sa obe strany dohodli na ukončení zmluvy, bývalému brazílskemu záložníkovi by sa tým otvorili dvere na návrat do Vasco da Gama.

UKONČENIE ZMLUVY - Tottenham oznámil predčasné ukončenie zmluvy s Tanguyom Ndombélém, ktorý nenaplnil vysoké očakávania. Sedemnásobný reprezentant Francúzska mal kontrakt do roku 2025. Ndombélé do Tottenhamu zamieril pred piatimi rokmi za 62 miliónov eur z Lyonu, napriek slušnému začiatku sa však nikdy natrvalo neudržal v základnej zostave, preto nasledovala séria hosťovaní. Rodák z Longjumeau sa najskôr vrátil do Olympique Lyon, sezónu 2022/23 strávil v Neapole a naposledy pomáhal Galatasarayi, na bývalú formu sa mu ale nikde nadviazať nepodarilo.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Benjamin Šeško sa v aktuálnych týždňoch môže sústrediť výlučne na majstrovstvá Európy v Nemecku. Slovinský reprezentačný útočník podpisom novej zmluvy aspoň na najbližšie obdobie utlmil špekulácie o možnom odchode z RB Lipsko. Viac v článku.

PRESTUP - Torpedo Kutaisi sa stáva novým pôsobiskom Mamadoua Sakha, ktorý bol bez angažmánu po novembrovom konci v Montpelliere. Bývalý francúzsky reprezentant s novým zamestnávateľom podpísal ročnú zmluvu s opciou.

ŠPEKULÁCIA - Feyenoord bude aktívny na trhu a jednou z jeho letných posil sa stane Julián Carranza. Dvadsaťštyriročný argentínsky útočník príde z Philadelphie Union, s holandským klubom je dohodnutý a vo finálnom štádiu sú aj rokovania medzi predstaviteľmi oboch celkov.

ŠPEKULÁCIA - Druhou letnou posilou Chelsea sa údajne stane Jhon Durán. Kolumbijský útočník by mal doraziť z Aston Villy, kluby sú údajne dohodnuté na odstupnom 42 miliónov libier.

ŠPEKULÁCIA - Holanďan Erik ten Hag podľa Davida Ornsteina z média The Athletic zostane manažérom Manchestru United aj v nasledujúcej sezóne, hoci jeho budúcnosť bola v ostatných týždňoch a mesiacoch otázna. Viac v článku.

11. JÚN

ZDRAVOTNÁ PREHLIADKA - Luis Guilherme má za sebou úspešnú zdravotnú prehliadku vo West Hame a v stredu by mal podpísať zmluvu do júna 2029. Londýnsky klub kupuje mladého brazílskeho krídelníka za 23 miliónov eur z Palmeirasu, ďalších sedem miliónov bude v hre vďaka bonusom.

ŠPEKULÁCIA - Al-Nassr sa chystá znova loviť v Európe a na jeho zozname sa tentoraz ocitol Antonio Rüdiger. Nemecký obranca má v Reale Madrid zmluvu do leta 2026, saudskoarabský klub mu chce ponúknuť štvorročný kontrakt s celkovým príjmom 100 miliónov eur.

10. JÚN

ŠPEKULÁCIA - Gareth Bale síce po majstrovstvách sveta v Katare pred poldruha rokom ukončil kariéru, k futbalu by sa však mohol vrátiť. Bývalého reprezentanta Walesu lanári Rob McElhenney, herec a majiteľ Wrexhamu, ktorý postúpil do tretej najvyššej anglickej súťaže.

ŠPEKULÁCIA - Anglický brankár James Trafford sa dohodol na podmienkach zmluvy v Newcastli. Odchovanec Manchestru City patrí Burnley, ktoré môže očakávať oficiálnu ponuku. Tá by sa mala pohybovať okolo 15 miliónov libier.

ŠPEKULÁCIA - Skúsený brankár Wojciech Szczesny má v Juventuse platnú zmluvu do roku 2025, podľa talianskeho novinára Fabrizia Romana by sa však počas leta naozaj mohol udiať jeho presun do Saudskej Arábie, ako už sa napokon v médiách objavilo pred niekoľkými dňami. O jeho služby aj naďalej javí záujem Al-Nassr. Taliansky celok údajne nechce Poliaka predávať za každú cenu, rozhodnutie nechá priamo na hráčovi. Ten by tak ako tak zrejme dostával medzi tromi žrďami postupne menej a menej priestoru, pretože Stará dáma sa chystá čoskoro priviesť Micheleho Di Gregoria z Monzy.