Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Futbalové prestupy LIVE: Amrabat bude pôsobiť pod Mourinhom, Zouma opustil West Ham

Aktualizované
Amrabat bude po nevydarenej sezóne v Manchestri United pôsobiť v Turecku.
Amrabat bude po nevydarenej sezóne v Manchestri United pôsobiť v Turecku.x.com/Fenerbahce
Letné prestupové obdobie je už naplno rozbehnuté, hráči vo veľkom rokujú o zmenách klubových adries či nových kontraktoch. Flashscore Správy mapujú tie najzaujímavejšie špekulácie i potvrdené prestupy v aktualizovanom trackeri.

31. AUGUST

HOSŤOVANIE S POVINNOU OPCIOU - Jadon Sancho po jarnom hosťovaní v Dortmunde definitívne opúšťa Manchester United. Anglický krídelník mieri do Chelsea na hosťovanie s povinnou opciou, londýnsky celok musí hráča budúce leto odkúpiť. The Blues podpis oficiálne potvrdili v sobotu večer. Čítajte viac.

ZDRAVOTNÁ PREHLIADKA - Marcos Leonardo po necelom roku opustí Benficu. Podľa Fabrizia Romana si jeho služby zabezpečil Al-Hilal za 40 miliónov eur. Dvadsaťjedenročný brazílsky útočník absolvuje lekársku prehliadku, po ktorej podpíše zmluvu s ročným platom päť miliónov eur.

PRESTUP - Po dvoch sezónach opúšťa portugalské Farense Mohamed Belloumi. Na prestup ho získal anglický účastník Championship Hull, ktorý za 22-ročného krídelníka zaplatí 5,5 milióna eur.

HOSŤOVANIE - Marcus Harness pomohol Ipswichu k postupu do Premier League, ale v najvyššej anglickej súťaži si nezahrá - írsky krídelník odišiel na hosťovanie do Derby.

PRESTUP - Alexis Claude-Maurice nemal vo Francúzsku veľa šťastia, a tak ho skúsi v Nemecku. Nice uvoľnilo 26-ročného stredopoliara do Augsburgu bez finančnej kompenzácie.

HOSŤOVANIE - Marocký záložník Sofyan Amrabat sa stal novou posilou Fenerbahce. Dvadsaťosemročný stredopoliar si tak po neúspešnej sezóne v Manchestri United zahrá pod vedením Josého Mourinha. Predpokladá sa, že pôjde o ročné hosťovanie.

PRESTUP - Iba 16-ročný obranca Alvin Ayman skompletizoval prestup z Wolves. Veľký anglický talent mieri do Liverpoolu, opačným smerom putujú dva milióny libier. Mládežnícky reprezentant podpísal s The Reds päťročný kontrakt.

HOSŤOVANIE - Kurt Zouma opustil šatňu West Hamu. Francúzsky obranca bude v tejto sezóne pôsobiť v Saudskej Arábii, kde ho na hosťovanie získal Al-Orobah.

PRESTUP - Drahého stredopoliara Arneho Engelsa získal v posledných chvíľach prestupového obdobia Celtic, Rangers však nechceli zostať pozadu, a tak lovili v Taliansku. Z druholigového Sassuola priviedli ofenzívneho stredopoliara Nedima Bajramiho.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Stuttgart v lete prišiel o niekoľko dôležitých hráčov, ale Maximilian Mittelstädt bude v kabíne pokračovať - obranca predĺžil zmluvu do júna 2028.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Wilfried Gnonto strávi ďalšiu časť kariéry v Leedsi United, druholigový anglický klub s ním predĺžil zmluvu do júna 2028.

HOSŤOVANIE - Arthur Atta dostáva šancu zahrať si v talianskej lige. Dvadsaťjedenročný stredopoliar bude v tejto sezóne hrať za Udinese, ktoré hráča získalo na hosťovanie z druholigového francúzskeho FC Metz.

PRESTUP - Krátko pred uzávierkou prestupov získal bundesligový Hoffenheim Brazílčana Arthura Chavesa, ktorý hrá v strede obrany. Dvadsaťtriročný hráč prestúpil z portugalského druholigového tímu Académico Viseu, Hoffenheim však neinformoval o dĺžke jeho zmluvy.

HOSŤOVANIE - Francúzsky Stade Brest, ktorý bude hrať ligovú fázu Ligy majstrov, posilnil Švajčiar Edimilson Fernandes. Dvadsaťosemročný obranca či defenzívny stredopoliar odišiel do tretieho tímu uplynulej sezóny francúzskej ligy na hosťovanie z Mainzu.

PRESTUP - Celtic získal na svoje pomery drahú akvizíciu. Z Augsburgu priviedol stredopoliara Arneho Engelsa, za ktorého do nemeckého klubu poslal 11 miliónov eur.

HOSŤOVANIE - West Ham sa v poslednom prestupovom období hráčov najmä zbavoval, no napriek tomu získal prestížnu posilu, hoci len na hosťovanie. Z Paríža si vypožičal španielskeho stredopoliara Carlosa Solera.

PRESTUP - Vedenie Viktorie Plzeň dokázalo veľmi rýchlo zareagovať na odchod Robina Hranáča do Hoffenheimu a z Partizanu Belehrad priviedlo Svetozara Markoviča, ktorý bol kapitánom srbského klubu. Markovič sa s Plzňou dohodol na trojročnej zmluve.

PRESTUP - Očakávaný prestup Jana Kuchtu zo Sparty Praha do Midtjyllandu bol oficiálne skompletizovaný. Produktívny útočník pôsobil na Letnej od leta 2022 a počas pôsobenia výrazne prispel k dvom majstrovským titulom, raz oslavoval triumf v MOL Cupe. Kuchta s dánskym klubom údajne podpísal štvorročný kontrakt. 

HOSŤOVANIE S POVINNOU OPCIOU - Chelsea bez náhrady nezostane, keď Sterlinga nahradila Jadonom Sanchom. Dvadsaťštyriročný krídelník odchádza z Manchestru United a bude v Londýne hosťovať, avšak v dohode je zabudovaná povinná opcia na prestup vo výške 20 až 25 miliónov libier v záležitosti od hráčovej výkonnosti.

HOSŤOVANIE - Arsenal na poslednú chvíľu získal veľké meno, keď sa s Chelsea dohodol na ročnom hosťovaní Raheema Sterlinga. Dvadsaťdeväťročný krídelník bol pre Blues nadbytočný, ale v jeho zmluve nie je opcia na trvalý prestup, takže rýchlonohý hráč sa po sezóne vráti na Stamford Bridge. Anglický reprezentant odohral v Premier League 379 zápasov, v ktorých strelil 123 gólov a na ďalších 63 asistoval. Čítajte viac.

PRESTUP - Giovani Lo Celso ukončil pôsobenie v Tottenhame a vráti sa tam, odkiaľ do Londýna odišiel. Argentínsky stredopoliar prestúpil do španielskeho Realu Betis za štyri milióny eur.

PRESTUP - Prestup Ivana Toneyho z Brentfordu do Al-Ahli je dokončený. Sky Sports informoval, že dohoda je spečatená.

30. AUGUST

HOSŤOVANIE - Veľký zvrat nastal tesne pred polnocou aj pri Armandovi Brojovi, ktorý putuje z Chelsea na ročného hosťovanie do Evertonu. Ten ho následne musí kúpiť za niečo cez 30 miliónov eur.

HOSŤOVANIE - Slováci Dominik Greif a Martin Valjent budú mať na Malorke nového spoluhráča, keďže na hosťovanie z Wolverhamptonu prišiel krídelník Chiquinho.

HOSŤOVANIE - Odsonne Edouard stihol včas skompletizovať svoje hosťovanie z Crystal Palace do Leicestru.

HOSŤOVANIE - Veľmi zaujímavý ťah spravil v závere prestupového obdobia španielsky Leganés, keďže do jeho tímu prichádza na hosťovanie útočník Sebastien Haller z Dortmundu.

POTVRDENIE - Ernest Nuamah mal posilniť Everton, čo padlo a následne bol blízko k jeho zisku Fulham, ale ani tento prestup sa neuskutoční.

ŠPEKULÁCIA - Reiss Nelson a ani Armando Broja za Ipswich hrať nebudú. Prvý menovaný ale podľa všetkého stihol do polnoci podpísať zmluvu s Fulhamom.

ZDRAVOTNÁ PREHLIADKA - Raheem Sterling podľa Sky Sports dorazil do tréningového centra Arsenalu.

PRESTUP - Brazílsky obranca Morato bol oficiálne predstavený ako nová posila Nottinghamu. Následne aj James Ward-Prowse, ten prišiel na hosťovanie.

PRESTUP - Eddie Nketiah opúšťa Arsenal a stal sa hráčom Crystal Palace, ktorý za tohto útočníka zaplatil necelých 35 miliónov eur.

HOSŤOVANIE - Wilfried Zaha skompletizoval ročné hosťovanie v Lyone. Ten nebude mať od Galatasarayu následné právo na odkup hráča.

PRESTUP - Brazílsky stredopoliar André sa stal hráčom Wolverhamptonu, ktorý za neho zaplatil 22 miliónov eur a ďalšie tri môže Fluminense získať na bonusoch.

PRESTUP - Mladý stredpoliar Billy Gilmour sa oficiálne stal hráčom SSC Neapol.

PRESTUP - Orri Óskarsson prestúpil za 20 miliónov eur z Kodane do Realu Sociedad a stal sa najdrahším odchodom dánskeho tímu.

POTVRDENIE - Britský Sky Sports prišiel s informáciou, že Victor Osimhen zostáva hráčom Neapola a nikde neprestúpi.

ŠPEKULÁCIA - Jadon Sancho súhlasil s tým, že opustí Manchester United a posilní Chelsea, pričom by do Londýna mal prísť na ročné hosťovanie s následnou nutnosťou prestupu za 25 miliónov eur. Fabrizio Romano píše, že by sa to všetko malo podariť včas, aj keď ostáva už len niekoľko minút.

ŠPEKULÁCIA - Naozaj to vyzerá tak, že Raheem Sterling zamieri do Arsenalu, pretože Chelsea mala súhlasiť s hosťovaním bez nutnosti následného prestupu. Zmluva sa už doťahuje a chýbajú len detaily.

HOSŤOVANIE - Robin Gosens sa vracia do talianskej ligy a bude obliekať dres Fiorentiny. Tá obrancu získala na hosťovanie z Unionu, súčasťou dohody je povinná opcia na prestup za 7,5 milióna eur.

PRESTUP - Jota vlani prestupoval z Celticu do Al-Ittihadu a po jednom roku sa vracia do Európy. Portugalský krídelník posilnil Rennes, francúzsky klub zaplatil osem miliónov eur.

PRESTUP - Tiago Djaló z Juventusu do AS Rím neprestúpi, zatiaľ čo Manchester United čoskoro oficiálne oznámi príchod Manuela Ugarteho. Informoval o tom Fabrizio Romano.

ŠPEKULÁCIA - Ipswich je v pokročilej fáze rokovaní ohľadom hosťovania krídelníka Reissa Nelsona z Arsenalu. David Ornstein píše, že ak sa podarí presun Sterlinga na Emirates, tak nováčik Premier League dostane zelenú.

PRESTUP - Lipsko oznámilo, že z jeho tímu odchádza obranca Mohamed Simakan, ktorý za 40 miliónov eur posilní Al-Nassr. V podstate má ísť o náhradu za Milana Škriniara.

ZDRAVOTNÁ PREHLIADKA - James Ward-Prowse aj Morato prešli zdravotnou prehliadkou a už nebráni tomu, aby sa obaja stali hráčmi Nottinghamu.

HOSŤOVANIE - Mladý útočník Fábio Silva bude z Wolverhamptonu hosťovať v španielskom tíme Las Palmas.

HOSŤOVANIE - Belgičan Alexis Saelemaekers sa oficiálne stal hráčom AS Rím, kam zamieril na hosťovanie z konkurenčného tímu AC Miláno. Opačným smerom rovnako na ročnú pôžičku putoval anglický útočník Tammy Abraham.

PRESTUP - Ivan Perišič sa po odchode z Hajduku Split stane hráčom talianskeho Coma, dohoda o prestupe chorvátskeho krídelníka je na spadnutie.

HOSŤOVANIE - Obranca Nathaniel Phillips opustil Liverpool a sezónu 2024/25 strávi na hosťovaní v Derby.

PRESTUP - Hráčom Neapola sa čoskoro stane aj Billy Gilmour, ktorý príde z Brightonu. 

ŠPEKULÁCIA - V rámci Londýna sa môže sťahovať Raheem Sterling. Chelsea o anglického krídelníka nestojí, azyl by tak mohol nájsť v Arsenale, ktorý aktuálne rieši podmienky možného hosťovania. Veci sa podľa Fabrizia Romana hýbu správnym smerom.

PRESTUP - Škótsky stredopoliar Scott McTominay prestúpil z Manchestru United do talianskeho Neapola. Prestupová suma sa s bonusmi môže vyšplhať až na 31 miliónov eur.

PRESTUP - Francúzsky obranca Maxence Lacroix za sumu presahujúcu 20 miliónov eur prestúpil z Wolfsburgu do Crystal Palace, s ktorým podpísal päťročný kontrakt.

ŠPEKULÁCIA - Ghanský útočník Ernest Nuamah by mal za 30 miliónov eur prestúpiť z Lyonu do Evertonu.

PRESTUP - Dávid Hancko prišiel o spoluhráča z defenzívy Feyenoordu, pretože počas leta žiadaný Lutsharel Geertruida za 25 miliónov eur prestúpil do Lipska. Veľký záujem o tohto futbalista mala napríklad aj Aston Villa.

PRESTUP - V Nemecku o 20:00 skončilo prestupové obdobie, ale Wolfsburg dovtedy Denisa Vavra oficiálne nepredstavil. Zverejnil však inú správu a to tú, že do mužstva prišiel z PAOK-u iný stopér Konstantinos Koulierakis.

HOSŤOVANIE - Obranca Trevoh Chalobah odchádza z Chelsea na ročné hosťovanie do Crystal Palace.

HOSŤOVANIE - Nehuén Pérez odchádza z Udinese do FC Porto. Argentínsky obranca prišiel na hosťovanie a v Portugalsku strávi dlhší čas, súčasťou dohody je povinná opcia na prestup.

ŠPEKULÁCIA - Novinár Fabrizio Romano informuje, že Sancho sa dohodol na osobných podmienkach s Chelsea, ale The Blues ešte musia uzavrieť dohodu s Manchestrom United.

PRESTUP - Alžírsky stredopoliar Nabil Fekir opúšťa Real Betis a za sedem miliónov eur prestupuje do tímu Al-Jazira zo Spojených Arabských Emirátov.

PRESTUP - Zdá sa, že Scott McTominay je hráčom Neapolu, informuje o tom Fabrizio Romano. Ešte sa čaká na oficiálne potvrdenie zo strany klubov.

ZDRAVOTNÁ PREHLIADKA - Útočník Ivan Toney prešiel zdravotnou prehliadkou a už nič nebráni jeho prestupu za 40 miliónov eur do saudskoarabského klubu Al-Ahli. Ako informuje Sky Sports, tak napriek tomu tento klub nevzdáva snahu získať aj Victora Osimhena.

HOSŤOVANIE - Jeremy Sarmiento bude znova hrať druhú anglickú ligu. Ekvádorský krídelník tentoraz odišiel z Brightonu na hosťovanie do Burnley.

UKONČENIE ZMLUVY - Samu Castillejo dostane čas navyše na to, aby si našiel nový angažmán. Krídelník končí vo Valencii, so španielskym klubom rozviazal zmluvu.

HOSŤOVANIE - Mladý futbalista Stefan Bajčetič opustil Liverpool a hernú prax bude zbierať na hosťovaní v Salzburgu, ktorý vedie bývalý asistent trénera Kloppa a síce Pepijn Lijnders.

HOSŤOVANIE - Belgický stredopoliar Orel Mangala strávi tento ročník na hosťovaní v Evertone, kam ho za poplatok uvoľnil Lyon, informoval Fabrizio Romano.

PRESTUP - Dvadsaťjedenročný obranca Tomás Palacios sa stal posilou milánskeho Interu, kde prestúpil z argentínskeho Independiente. Takmer dvojmetrový stopér podpísal zmluvu platnú do roku 2029.

ŠPEKULÁCIA - Real Sociedad by mal za 20 miliónov eur posilniť Orri Óskarsson hrajúci za Kodaň a takisto marocký stopér Nayef Aguerd z West Hamu.

PRESTUP - Benjamin Bourigeaud skončil v Rennes a bude pôsobiť v katarskom klube Al-Duhail. Ten za 30-ročného stredopoliara poslal do Francúzska desať miliónov eur.

PRESTUP - Slovenský brankár Sebastián Zajac posilnil mládež Sparty. Pražský klub o podpise 16-ročného slovenského talentu informoval na sociálnych sieťach.

ŠPEKULÁCIA - Wolverhampton sa chce ešte posilniť a doťahuje dva prestupy. Vlkov by mal posilniť brazílsky stredopoliar André z Fluminense a holandský krídelník Carlos Forbs doposiaľ hrajúci za Ajax.

ŠPEKULÁCIA - Slovenský obranca Denis Vavro by mal zmeniť dres. Renomovaný novinár Fabrizio Romano informuje, že na hosťovanie s opciou ho získa nemecký Wolfsburg hrajúci Bundesligu, v najbližších hodinách by mal absolvovať zdravotnú prehliadku. Viac v článku.

ŠPEKULÁCIA - Sky Sports informuje, že Chelsea poslala oficiálnu ponuku na hosťovanie Jadona Sancha z Manchestru United, pričom suma za ročnú pôžičku má byť vyššia ako ponúka Juventus, ktorý má tiež o tohto hráča záujem.

ŠPEKULÁCIA - Skúsený obranca Sergio Ramos by sa mal stať hráčom saudskoarabského klubu Al-Shabab. Keďže je voľným hráčom, tak podpis zmluvy nemusí prísť dnes. Legenda Realu Madrid odohrala poslednú sezónu za materskú Sevillu.

HOSŤOVANIE - Brazílsky krídelník Antony mal šancu odísť z Manchestru United na hosťovanie do Betisu, ale to sa neuskutoční. Samotný hráč chcel zotrvať na Old Trafforde.

PRESTUP – Chelsea predala Deivida Washingtona do sesterského Štrasburgu. Stále ešte len 19-ročného útočníka kúpili The Blues vlani za 16 miliónov eur, francúzsky celok za Brazílčana zaplatí o päť miliónov viac. Londýnčania tak zarobili na hráčovi, ktorý za A-tím odohral celkom 25 minút.

HOSŤOVANIE - Arsenal získal náhradu na post brankára. Neto bude zapožičaný z Bournemouthu, snaha o trvalý podpis 35-ročného Brazílčana totiž nebola úspešná. Gunners tak reagovali na odchod Aarona Ramsdalea do Southamptonu.

ŠPEKULÁCIA - Krídelník Raheem Sterling je na odchode z Chelsea, záujem o jeho služby majú mať Arsenal aj Manchester United. Záver prestupového obdobia bude v Premier League tradične zaujímavý.

VYJADRENIE - Kingsley Coman by mal stráviť aj tohtoročnú jeseň v Bayerne Mnichov. O krídelníka bol záujem v Európe, menovite od Arsenalu a konkrétnu ponuku predložil aj Al-Hilal, hráč ale sťahovanie do Saudskej Arábie zavrhol.

HOSŤOVANIE - Brankár Djordje Petrovič odchádza z Chelsea na hosťovanie do francúzskeho Štrasburgu.

HOSŤOVANIE - Španielsky ľavý obranca Juan Bernat opúšťa PSG a nasledujúcu sezónu strávi na hosťovaní vo Villarreale.

ŠPEKULÁCIA - Anglický stredopoliar Dele Alli by mal ako voľný hráč posilniť Lille.

ZDRAVOTNÁ PREHLIADKA - Wilfried Zaha je v Lyone a čaká ho zdravotná vyhliadka. Francúzsky klub si krídelníka vypožičia z Galatasaraya, súčasťou nebude opcia na prestup.

HOSŤOVANIE - Reinier sa ani tento rok nedočká debutu za prvý tím Realu Madrid. Ofenzivny stredopoliar odchádza na ďalšie hosťovanie, tentokrát mu dala šancu Granada.

ŠPEKULÁCIA - Podľa Sparťanských Zpráv je hotovo. Jan Kuchta sa čoskoro stane oficiálne hráčom Midtjyllandu, ktorý zaňho Sparte na stôl položí štyri milióny eur.

ŠPEKULÁCIA - Oliver Glasner potvrdil, že žiadaný obranca Marc Guehi z Crystal Palace neodíde. Navyše blízko k podpisu zmlúv sú Maxence Lacroix, Eddie Nketiah a Maxwel Cornet.

ŠPEKULÁCIA - Napriek tomu, že Victor Osimhen je veľmi blízko k prestupu do Al-Ahli, tak boj stále nevzdáva Chelsea.

HOSŤOVANIE - Stredopoliar Enzo Barrenechea nakoniec odchádza z Aston Villy na hosťovanie do Valencie. Tento presun síce pôvodne padol, ale nakoniec sa obe strany dohodli.

HOSŤOVANIE - Mladý škótsky krídelník Ben Doak bol v hľadáčiku viacerých klubov, nakoniec ho z Liverpoolu na hosťovanie získal Middlesbrough.

VYJADRENIE - Aj keď niektoré zdroje informovali, že prestup Armanda Broju z Chelsea do Ipswichu stroskotal, tak Kieran McKenna, tréner nováčika Premier League, na tlačovej konferencii prezradil, že by sa do konca prestupového obdobia mohol dotiahnuť.

ŠPEKULÁCIA - Nottingham Forest by mal posilniť brazílsky stopér Morato, ktorý podľa informácií Sky Sports príde z Benficy za zhruba 15 miliónov eur. Do tohto tímu by mal na hosťovanie prísť aj James Ward-Prowse, zdravotná prehliadka je naplánovaná na poobedie.

VYJADRENIE - Brankár Giorgi Mamardašvili a krídelník Federico Chiesa sú dvomi posilami Liverpoolu, viac ich už nebude, čo potvrdil tréner Arne Slot.

ŠPEKULÁCIA - Tréner ten Hag sa síce vyjadril, že Jadon Sancho z Manchestru United neodíde, ale podľa posledných informácií je v hre jeho prestup do Chelsea.

HOSŤOVANIE - Odchovanec MŠK Žilina Dominik Javorček odchádza na hosťovanie do bundesligového tímu Holstein Kiel. U nováčika Bundesligy bude pôsobiť 21-ročný obranca do konca aktuálneho ročníka bez následnej opcie na trvalý transfer. Informáciu priniesol oficiálny web nikéligistu.

PRESTUP - Manu Koné bol v hľadáčiku AC Miláno, nakoniec by ale mal posilniť AS Rím. Stredopoliar príde z Gladbachu, s talianskym klubom je už dohodnutý.

PRESTUP - Mahmoud Dahoud opustí Brighton a vydá sa do Nemecka, hosťovanie stredopoliara čoskoro potvrdí Frankfurt.

HOSŤOVANIE - Carlos Soler sa bude sťahovať z PSG do West Hamu, kluby sú dohodnuté na hosťovaní s opciou a stredopoliar letí na zdravotnú prehliadku.

HOSŤOVANIE - Arnaut Danjuma opustí Villarreal a nakoniec posilní Gironu. Všetky strany sú dohodnuté na podmienkach hosťovania, krídelníka čaká zdravotná prehliadka.

PRESTUP - Silvano Vos podľa očakávaní odchádza z Ajaxu do AC Miláno, kde začne v mládežníckom tíme. Prestup devätnásťročného stredopoliara vyšiel na tri milióny eur.

PRESTUP - Brankár Aaron Ramsdale sa pokúsi pomôcť so záchranou v Premier League nováčikovi zo Southamptonu. Ten 26-ročného anglického gólmana získal na prestup a podpísal s ním štvorročnú zmluvu. Gunners by mohli aj s bonusmi zarobiť až 25 miliónov libier.

"Jeho povesť hovorí sama za seba, prináša veľké skúsenosti aj v pomerne mladom veku a je to tiež fantastická osobnosť, o ktorej si myslím, že pre nás bude skvelou posilou ako na ihrisku, tak v šatni," uviedol tréner Russell Martin.

ŠPEKULÁCIA - Billy Gilmour prestúpi z Brightonu do Neapola. Kluby sú dohodnuté na odstupnom pätnásť miliónov eur + bonusy, stredopoliar letí na zdravotnú prehliadku.

PRESTUP - Sam Johnstone prestúpil z Crystal Palace do Wolverhamptonu, ktorý za brankára zaplatil 10 miliónov libier. V londýnskom tíme ho má nahradiť Matt Turner z Nottinghamu.

HOSŤOVANIE - Neal Maupay sa sťahuje z Anglicka do Francúzska. Útočník bude v tejto sezóne hosťovať z Evertonu v Marseille, súčasťou dohody je aj opcia na prestup.

VYJADRENIE - Súpiska Bayernu Mníchov na prvú polovicu sezóny je kompletná. Bavorský tím už v lete nebude aktívny na trhu s hráčmi, obranca Leverkusenu Jonathan Tah tak neposilní jeho rady. "Dnes nikoho nezískame," potvrdil  športový riaditeľ Max Eberl.

ŠPEKULÁCIA - Ivan Toney prestúpi z Brentfordu do Al-Ahli. Saudskoarabský klub zaplatí štyridsať miliónov libier, anglický útočník sa čoskoro podrobí lekárskej prehliadke.

ŠPEKULÁCIA - Neapol sa dohodol s Al-Ahli na prestupe Victora Osimhena, taliansky klub má od saudskoarabského zinkasovať 75 až 80 miliónov eur. Či sa transfer uskutoční, záleží teraz od nigérijského útočníka.

ŠPEKULÁCIA - Aaron Ramsdale prestúpi z Arsenalu do Southamptonu a v londýnskom klube ho nahradí Neto, brankár príde na hosťovanie z Bournemouthu.

PRESTUP - Mohameda Simakana delí od prestupu do Al-Nassr už len lekárska prehliadka. Francúzsky stopér, ktorý posledné tri sezóny pôsobil v Lipsku, by mal so saudskoarabským klubom podpísať päťročný kontrakt. Suma za prestup sa pohybuje vo výške približne 43 miliónov eur.

HOSŤOVANIE - Soumaila Coulibaly, 20-ročný francúzsky stopér s koreňmi z Mali, sa vracia do rodnej krajiny. Odchovanec PSG, ktorý pred niekoľkými rokmi odišiel do Dortmundu, bol v minulej sezóne na hosťovaní v belgických Antverpách. Teraz mieri na hosťovanie do Brestu, s ktorým bude hrať Ligu majstrov. Bretónsky celok predstavil nový podpis vo štvrtok popoludní.

HOSŤOVANIE - Valencia získala posilu do obrany. Dvadsaťsedemročného belgického stopéra Maximiliana Caufrieza získala na ročné hosťovanie s opciou na trvalý prestup. Vlani v lete prestúpil zo Spartaka Moskva do francúzskeho Clermontu, s ktorým zažil zostup do Ligue 2.

HOSŤOVANIE - Skúsený tridsaťjedenročný obranca Mattia De Sciglio sa rozhodol pre dočasnú zmenu angažmánu. Jeho hosťovanie potvrdilo Empoli na svojej webovej stránke. Taliansky pravý bek odohral v uplynulej sezóne len jeden zápas, v Juventuse mu končí zmluva v júni budúceho roka.

29. AUGUST

UKONČENIE ZMLUVY - Dvadsaťdeväťročný holandský obranca Rick Karsdorp prestúpil v roku 2017 z Feyenoordu do AS Rím, ale po siedmich rokoch sa toto spojenie skončilo. Taliansky celok na svojej webovej stránke oznámil, že sa s hráčom dohodol na rozviazaní spolupráce. Rodák zo Schoonhovenu odohral za Giallorossi celkovo 157 zápasov vo všetkých súťažiach a strelil 1 gól.

ŠPEKULÁCIA - Stredopoliar Antonín Barák pravdepodobne na konci prestupového obdobia opustí Fiorentinu. Informoval o tom na sociálnej sieti X novinár Nicolo Schira. Rokovania o možnom odchode potvrdil aj tréner Raffaele Palladino. Český hráč by mohol zamieriť do Cagliari.

PRESTUP - Wout Weghorst bol oficiálne potvrdený ako nová posila Ajaxu Amsterdam, holandský reprezentant podpísal dvojročnú zmluvu. Suma za prestup z Burnley nebola zverejnená.

PRESTUP - Neapol ohlásil hviezdnu posilu do útoku, pod vedením Conteho si opäť zahrá Lukaku.

PRESTUP - Okamžite povedal áno. Chiesa má oficiálne nový domov, mieri na Anfield Road.

KONIEC ROKOVANIA - Enzo Barrenechea sa novou posilou Valencie nakoniec nestane. Španielsky klub si dohodol hosťovanie stredopoliara Aston Villy, anglický klub ale nakoniec sťahovanie zablokoval, v krátkom čase sa mu totiž zranilo niekoľko hráčov.

PODPIS ZMLUVYJohn Brooks sa podľa očakávania vrátil do Herthy Berlín. Bývalý reprezentant USA bol po odchode z Hoffenheimu bez angažmánu, so svojím materským klubom podpísal zmluvu do roku 2026.

HOSŤOVANIE - Najdrahší brankár histórie Kepa Arrizabalaga bude v budúcej sezóne chytať za Bournemouth. Dvanásty tím uplynulej sezóny Premier League získal 29-ročného španielskeho gólmana na hosťovanie z Chelsea, kde tento týždeň predĺžil zmluvu do roku 2026.

HOSŤOVANIE – Nemecký majster Leverkusen získal na hosťovanie z Pariža Saint-Germain francúzskeho obrancu či defenzívneho stredopoliara Nordiho Mukieleho. Naopak na hosťovanie do Atalanty Bergamo poslal Bayer obrancu Odilona Kossounoua z Pobrežia Slonoviny.

ŠPEKULÁCIA – Barcelone chýbajú zranení stoperi Ronald Araújo a Andreas Christensen, nutne preto potrebuje nového stredného obrancu a hľadá ho aj v Nemecku. V jej pozornosti je Jonathan Tah, ten má zmluvu v Leverkusene na posledný rok. Katalánsky klub je ochotný zaplatiť 20 miliónov eur.

28. AUGUST

PRESTUP - Koopmeiners sa dočkal prestupu do Juventusu, podpísal päťročný kontrakt.

HOSŤOVANIE - Futbalista Youssoufa Moukoko opustil Borussiu Dortmund a sezónu dohrá v OGC Nice. Nemecký klub o tom informoval vo vyhlásení.

Devätnásťročný útočník bude vo Francúzsku hosťovať, no Nice môže využiť opciu na jeho kúpu. "Veríme, že zmena a nové prostredie budú pre neho dobré. Youssoufovi prajeme maximálny úspech v aktuálnej sezóne a zostaneme s ním v úzkom kontakte," uviedol Sebastian Kehl, športový riaditeľ Borussie.

ROKOVANIE – Zástupcovia Al Ahli odcestujú do Talianska, aby pokročili v snahe prehovoriť Victora Osimhena k prestupu do Saudskej Arábie. S Neapolom sú už podmienky transferu za 65 miliónov eur dohodnuté. Chelsea sa rozhodla vydať opačným smerom - najprv chce nájsť spoločnú reč s hráčom, až potom začne diskutovať s klubom. Situáciu komplikujú zdanlivo nenásytné finančné nároky Nigérijčana a jeho agenta.

ŠPEKULÁCIA – Francúzsky futbalový reprezentant Kingsley Coman opúšťa po deviatich rokoch Bayern a mieri do Saudskej Arábie. Podľa športového denníka L'Équipe prestúpi 28-ročný krídelný hráč do Al Hilalu, s ktorým sa už údajne bavorské vedenie na podmienkach transferu dohodlo.

ROKOVANIE – Manchester United sa dohodol s Juventusom na zapožičaní Jadona Sancha. Stará dáma bude mať následne povinnosť 24-ročného krídelníka odkúpiť, sám Angličan javí o presun do Talianska záujem.

ŠPEKULÁCIA - Newcastle zvažuje, že bude do posledného dňa prestupového okna bojovať o podpis Mohameda Simakana z Lipska. Krajný obranca má zmluvu platnú do roku 2027, Die Rotten Bullen ale sú ochotní rokovať. Predtým sa na 24-ročného Francúza s odhadovanou hodnotou 35 miliónov eur pýtala Barcelona aj Liverpool.

ŠPEKULÁCIAMaxence Lacroix by mal prestúpiť z Wolfsburgu do Crystal Palace. Obe strany našli spoločnú reč, pred dokončením transferu zostáva doladiť zmluvné detaily.

ZDRAVOTNÁ PREHLIADKARomelu Lukaku sa musel v Neapole predrať cez zástupy fanúšikov a novinárov, aby mohol absolvovať zdravotnú prehliadku pred svojím prestupom z Chelsea. Blues dostanú 30 miliónov eur, ďalších 15 môže prísť z rôznych bonusov. Londýnčania si tiež dohodli, že im bude patriť 30 % zo sumy za budúci prestup Belgičana. Viac v článku.

PRESTUP – Burnley úspešne dokončilo nákup tuniského reprezentantu Hannibala Mejbriho z Manchestru United. Dvadsaťjedenročný stredopoliar podpísal kontrakt na štyri roky, presná čiastka za prestup zatiaľ nebola odhalená.

ŠPEKULÁCIA - Vydedenec Chiesa si vybral nový klub, podľa talianskych médií posilní Liverpool.

ŠPEKULÁCIA – O služby marockého stredopoliara Sofyana Amrabata prejavil záujem liverpoolský Everton. Dvadsaťosemročný hráč pôsobil na ostrovoch v poslednej sezóne, keď hájil farby Manchestru United, obe strany si však od tohto angažmánu sľubovali viac. Bojovnému stredopoliarovi sa končí vo Fiorentine zmluva budúce leto, Toffees by ho však radi priviedli už tento rok. Okrem anglického celku celú situáciu monitoruje aj turecké Fenerbahce.

HOSŤOVANIE - Salzburg by mal podľa talianskeho novinára Fabrizia Romana dokončiť príchod Stefana Bajčetiča z Liverpoolu. Devätnásťročný stredopoliar by mal rakúsky celok posilniť na ročné hosťovanie bez opcie.

ŠPEKULÁCIA - Rayo predstavilo Jamesa Rodrígueza a zaostrilo na ďalšie veľmi zaujímavé meno. Madridský klub by mohol posilniť aj holandský útočník Memphis Depay, ktorý je bez práce dva mesiace po konci zmluvy v Atléticu Madrid.

ŠPEKULÁCIA - Tammy Abraham nefiguruje v budúcich plánoch klubu AS Rím, a tak sa špekulovalo o jeho návrate späť do rodného Anglicka. Teraz to však podľa novinára Fabrizia Romana vyzerá, že taliansky veľkoklub rokuje s AC Miláno. Rossoneri totiž prejavili o 26-ročného útočníka záujem, súčasťou potenciálneho obchodu by mohol byť aj belgický krídelník Alexis Saelemaekers, ktorý by mohol zamieriť opačným smerom.

HOSŤOVANIEAmin Sarr sa oficiálne sťahuje z Lyonu do Hellasu Verona. Švédsky útočník bude v talianskom klube hosťovať, vedenie následne môže uplatniť opciu na prestup za päť miliónov eur. Kolegami mu budú aj Slováci Ondrej Duda a Tomáš Suslov.

27. AUGUST

PRESTUP - Mikel Merino prestúpil z Realu Sociedad do Arsenalu, ktorý zaňho môže zaplatiť až 37 miliónov eur vrátane bonusov. Španielsky reprezentant podpísal zmluvu do leta 2028 s ročnou opciou. Čítajte viac.

ŠPEKULÁCIA - Southampton hľadá náhradu za brankára Justina Bijlowa, ktorý neprešiel lekárskymi testami. Podľa Fabrizia Romana zostáva na zozname Aaron Ramsdale, keďže Arsenal sa už dohodol s Joanom Garcíom z Espanyolu.

KONIEC ROKOVANÍ - Prestup Justina Bijlowa do Southamptonu sa ruší pre nesplnenú zdravotnú prehliadku. Bijlow sa s okamžitou platnosťou vracia do Feeynoordu. Podľa hráčovho vyjadrenia na Instagrame za to môže staré zranenie a je stopercentne fit.

PRESTUP - Špekulácie sa potvrdili. Atalanta Bergamo uvoľnila Juana Mussa do Atlética Madrid a okamžite privítala náhradu. Víťaza minuloročnej edície Európskej ligy posilnil Rui Patrício, ktorému sa skončila zmluva po tom, čo skončil v AS Rím.

ŠPEKULÁCIA - Chelsea sa pokúsi získať útočníka Ivana Toneyho z Brentfordu. Podľa exkluzívnych informácií Kaveha Solhekola zo Sky Sports je Angličan ideálnou voľbou vzhľadom na kvality, ktorými disponuje na pozícii číslo deväť. Okrem toho je finančne dostupný a pozná Premier League. Iné zdroje hovoria o cene 60 miliónov eur, ale The Blues sa k nej neplánujú priblížiť.

PRESTUP - Dlhoročné pôsobenie Eddieho Nketiaha v Arsenale sa skončilo. Dvadsaťpäťročný útočník, ktorý v 168 zápasoch za Gunners nastrieľal 38 gólov, sa sťahuje do Crystal Palace. Londýnčania na predaji anglického reprezentanta zarobia 25 miliónov libier a ďalších päť miliónov môžu získať v bonusoch.

ŠPEKULÁCIA - Romelu Lukaku sa v stredu v Neapole podrobí lekárskej prehliadke. Belgický útočník prichádza z Chelsea, ktorá zaňho dostane v tejto chvíli 30 miliónov eur, ďalšie môžu pribudnúť.

HOSŤOVANIE S OPCIOU - Hráči Juventusu zbierajú body, ich vedenie získava posily. Ďalšou novou tvárou je v utorok oficiálne potvrdený Francisco Conceição. Dvadsaťjedenročný portugalský krídelník prišiel na hosťovanie z FC Porto. Čítajte viac.

PRESTUP/HOSŤOVANIE - O post jednotky medzi tromi žrďami v Chelsea sa v súčasnosti uchádza šesť brankárov, o rok neskôr z nich už v klube nemusí byť nikto. Londýnsky celok razí novú taktiku - gólmanov nikdy nie je dosť, ďalším sa stane Mike Penders. Čítajte viac.

KONIEC KARIÉRY - Čilský brankár Claudio Bravo oznámil vo videu na Instagrame ukončenie futbalovej kariéry. Počas nej si pripísal 150 štartov za reprezentáciu, chytal za veľkokluby Barcelonu a Manchester City, s ktorými získal ligové tituly a vyhral aj Ligu majstrov. Čítajte viac.

HOSŤOVANIE - Samuel Iling Junior bol oficiálne potvrdený ako nová posila Bologne. Dvadsaťročný útočník prichádza do Talianska na ročné hosťovanie z Aston Villy, súčasťou dohody nie je opcia na kúpu. Rodák z Londýna je na Apeninskom polostrove pomerne dobre známy, keďže strávil päť rokov v akadémii Juventusu.

ŠPEKULÁCIA - Tammy Abraham nefiguruje v budúcich plánoch AS Rím, takže je veľmi pravdepodobné, že odíde. Dvadsaťšesťročný útočník je blízko k návratu na Britské ostrovy po tom, čo o jeho služby prejavil záujem West Ham United. Kladivári momentálne rokujú s talianskym celkom a ak všetko pôjde podľa plánu, transfer by sa mohol uskutočniť v najbližších hodinách.

HOSŤOVANIE - Woo-yeong Jeong by v Stuttgarte nedostal veľa priestoru, preto v tejto sezóne bude hrať nemeckú ligu v drese iného klubu. Kórejského stredopoliara si na hosťovanie požičal Union Berlín.

ŠPEKULÁCIA - AS Rím je veľmi blízko k podpisu zmluvy s rakúskym obrancom Kevinom Dansom. Dvadsaťpäťročný stopér má za sebou tri veľmi úspešné sezóny vo farbách Lens, stal sa základným kameňom francúzskeho tímu. Taliansky veľkoklub je blízko k uzavreniu hosťovania s opciou, rokovania medzi klubmi sú v záverečnej fáze.

PRESTUP - Marcos Alonso sa stane novou posilou Celty Vigo. Skúsený obranca príde zadarmo po skončení angažmánu v Barcelone, momentálne je voľným hráčom.

ŠPEKULÁCIA - Podľa novinára Davida Ornsteina by mal Scott McTominay v utorok odcestovať do Neapola, aby skompletizoval prestup z Manchestru United. Oba kluby sú už dohodnuté na prestupovej čiastke, ktorá by mala byť 30 miliónov eur. Dvadsaťsedemročný škótsky stredopoliar bude mať prvýkrát v kariére iného zamestnávateľa ako Red Devils.

ŠPEKULÁCIA - Manuel Ugarte sa dočká vysnívaného prestupu do Manchestru United. Dvadsaťtriročný stredopoliar sa už v júli dohodol na osobných podmienkach, ale dohoda medzi Red Devils a PSG sa zrodila až teraz. Uruguajčan by mal prestúpiť za 50 miliónov eur, ďalších 10 miliónov je ukrytých v bonusoch.

HOSŤOVANIE - Izraelský útočník Manor Salomon by mal dnes sfinalizovať hosťovanie a na rok posilniť Leeds United. Dvadsaťpäťročný hráč v minulej sezóne absolvoval v drese Tottenhamu len päť ligových vystúpení, z hľadiska herného vyťaženia bude pre neho presun do Championship posunom. 

HOSŤOVANIE - Nemecký útočník Youssoufa Moukoko má za sebou lekársku prehliadku po tom, čo opustil Borussiu Dortmund. Devätnásťročný hráč odchádza na ročné hosťovanie s opciou do OGC Nice, suma za prípadné odkúpenie je stanovená na 12 miliónov eur.

PRESTUP - Hannibal Mejbri by mal počas utorka podľa Fabrizia Romana skompletizovať prestup z Manchestru United do druholigového Burnley. Malo by ísť o trvalý prestup tuniského hráča za 9,5 milióna libier, ktorý by mal zahŕňať aj sumu z budúceho predaja.

HOSŤOVANIE S OPCIOU - Arthur Vermeeren opúšťa Atlético Madrid už po šiestich mesiacoch, nakoľko sa mu v Španielsku nepodarilo výrazne presadiť. Devätnásťročný stredopoliar sa pokúsi uplatniť v RB Lipsko, kam mieri na ročné hosťovanie s opciou. Tá sa aktivuje po odohraní určitého počtu zápasov. Čítajte viac.

ŠPEKULÁCIA - Joao Cancelo by mal odísť z Manchestru City do saudskoarabského Al-Hilalu. Podľa novinára Fabrizia Romana k dokončeniu prestupu chýba už len definitívne potvrdenie zo strany 30-ročného beka.

26. AUGUST

ŠPEKULÁCIA - Southampton poslal Corinthinansu novú oficiálnu ponuku na brazílskeho útočníka Yuriho Alberta. Rokovania o zmluve prebiehajú a prestup by sa mohol uskutočniť po odchode Carlosa Alcaraza do Flamenga.

ŠPEKULÁCIA - Bayern Mníchov povolil odchod Kingsleyho Comana. Bavorský klub chce uvoľniť miesto pre ďalšie posily a 28-ročný krídelník je jedným z najlepšie platených hráčov v kádri. Podľa Fabrizia Romana by mal zamieriť do Barcelony.

ŠPEKULÁCIA - Federico Chiesa je na odchode z Juventusu, odkiaľ by mohol zamieriť do Premier League. Podľa novinára Fabrizia Romana skúma možnosť dohody s Liverpoolom. V hre je však stále aj Barcelona.

ŠPEKULÁCIA - Marcos Alonso sa podľa Fabrizia Romana bude sťahovať do Celty Vigo. Z Barcelony odchádza ako voľný hráč. Teraz bude záležať na finančnom fair-play, aby Celta mohla formálne pristúpiť k podpisu zmluvy s hráčom. Manchester Untied údajne napriek špekuláciám nikdy neprichádzal do úvahy.

PRESTUP - Brazílsky futbalista Alex Sandro bude po trinástich rokoch opäť hrať vo svojej rodnej krajine. Tridsaťtriročný ľavý obranca posilnil Flamengo, s účastníkom tamojšej Serie A podpísal kontrakt do decembra 2026. Uplynulých deväť rokov strávil v Juventuse, s ktorým získal dvanásť trofejí. Po vypršaní kontraktu sa stal v lete voľným hráčom. S trénerom Flamenga Titem sa pozná z pôsobenia v brazílskom národnom tíme, pod jeho vedením triumfoval v roku 2019 na juhoamerickom šampionáte Copa América. Informácie priniesla agentúra AP.

ŠPEKULÁCIA - Slovenský obranca a reprezentačný kapitán Milan Škriniar má podľa renomovaného športového novinára Fabrizia Romana namierené na Blízky východ. Po jednom roku, keď prišiel ako voľný agent do Paríža Saint-Germain, sa má sťahovať do Saudskej Arábie do tímu Al-Nassr, kde pôsobí aj Cristiano Ronaldo. Čítajte viac.

PRESTUP - Giorgi Mamardašvili sa stane prvou posilou Liverpoolu v letnom prestupovom období, ale v tejto sezóne za klub neprestúpi. Valencia za 23-ročného brankára z Gruzínska dostane 35 miliónov eur, aktuálny ročník si ho navyše ponechá na hosťovaní.

PRESTUP - Juan Cuadrado v 36 rokov Seriu A neopustí. Po vypršaní zmluvy s Interom sa dohodol na ročnom kontrakte v Atalante, čo bude pre krajného obrancu znamenať 16. sezónu v talianskej najvyššej súťaži.

ŠPEKULÁCIA - Federico Chiesa by podľa Tuttosportu mohol vymeniť Juventus za Barcelonu, ktorá sa dohodla na odstupnom 12 miliónov eur. Podmienkou uskutočnenia prestupu zostáva, aby sa katalánskemu celku podarilo vytvoriť priestor pod platovým stropom.

PRESTUP - Matt O'Riley prestúpil zo škótskeho Celticu do anglického Brightonu. Dánsky stredopoliar odchádza za sumu presahujúcu 30 miliónov eur, pričom ďalších päť miliónov eur zostáva v hre v prípadných bonusoch. Londýnsky rodák podpísal s novým tímom zmluvu do roku 2029. Čítajte viac.

HOSŤOVANIE - Youssoufa Moukoko odchádza z Dortmundu na ročné hosťovanie do Nice. Súčasťou dohody je opcia na prestup, francúzsky celok uhradí 19-ročnému útočníkovi plný plat. Mladý Nemec sa v utorok podrobí lekárskej prehliadke.

ŠPEKULÁCIA - Tammy Abraham by sa mohol vrátiť do Londýna. Talianske zdroje sa zhodujú, že West Ham sleduje produkt akadémie Chelsea. Podľa týchto špekulácií dostane AS Rím po ročnom hosťovaní anglického útočníka 22 miliónov eur v prípade splnenia určitých podmienok.

PRESTUP - Vedenie Vallecana získalo naozaj zvučné meno. Biely dres s červeným pruhom bude obliekať James Rodríguez, ktorý v posledných dvoch sezónach hájil farby Sao Paula. Kolumbijský stredopoliar, ktorý predtým hral aj za Real Madrid či Bayern Mníchov, podpísal ročný kontrakt s opciou na predĺženie o ďalší rok.

PRESTUP - Brazílčan Douglas Costa má po siedmich mesiacoch vo Fluminese nového zamestnávateľa. Tridsaťtriročný krídelník sa dohodol na zmluve s FC Sydney, kde podpísal dvojročný kontrakt.

ŠPEKULÁCIA - Al-Ahli môže zabudnúť na príchod na Victora Osimhena z Neapola. Nigérijský útočník chce podľa svojho agenta Roberta Calendu zostať v Európe.

HOSŤOVANIE - Arthur Vermeeren strávi túto sezónu na hosťovaní v RB Lipsko. Devätnásťro��ný stredopoliar po polsezóne strávenej v Španielsku opustí Atlético Madrid. Podľa talianskeho novinára Fabrizia Romana by mal byť belgický stredopoliar už pripravený v Nemecku na lekársku prehliadku. Ide o 12-mesačné hosťovanie, ktoré by však mala sprevádzať opcia na kúpu.

HOSŤOVANIE - Kepa Arrizabalaga vlani hosťoval v Reale Madrid a v kabíne Chelsea nepobudne ani teraz. O hosťovaní španielskeho brankára údajne rokuje Bournemouth.

ŠPEKULÁCIA - V posledných týždňoch je pokoj okolo Victora Osimhena. Zmenu prinieslo Al-Ahli, ktoré predložilo ponuku vo výške 65 miliónov eur. Klub však narazil na postoj samotného útočníka Neapola, ktorý do Saudskej Arábie odísť nechce.

PRESTUP - Juventus plánuje návrat na taliansky trón a najnovší podpis by mu k tomu mal pomôcť. Očakávanou akvizíciou sa stal Nicolás González, argentínsky útočník prichádza z Fiorentiny. Stará dáma o tomto prestupe rokovala už dlhší čas, pričom minulý týždeň nastali komplikácie, keď Viola žiadala vyššiu prestupovú čiastku. Podľa tlače sa kluby nakoniec dohodli na hosťovaní za osem miliónov eur s povinnou opciou na prestup vo výške 25 miliónov eur. Súčasťou sú aj ďalšie bonusy, celková suma sa môže navýšiť o ďalších osem miliónov eur. Čítajte viac.

HOSŤOVANIE - Anglický útočník Samuel Iling Junior je v pondelok pripravený absolvovať lekársku prehliadku v tréningovom centre Bologne. Dvadsaťročný kanonier sa do Talianska presunie na ročné hosťovanie z Aston Villy, kam prestúpil toto leto z Juventusu za 14 miliónov eur.

HOSŤOVANIE - Útočník Vitor Roque bol oficiálne potvrdený ako nová posila Realu Betis. Devätnásťročný útočník sa do Sevilly sťahuje na ročné hosťovanie s opciou z Barcelony. Los Verdiblancos budú rodákovi z juhovýchodu Brazílie hradiť 100 % platu. Čítajte viac.

ŠPEKULÁCIA - Tridsaťosemročný španielsky stopér Sergio Ramos je od konca júna bez zmluvy po tom, čo mu v Seville nepredĺžili kontrakt, pričom jeho ďalšie kroky by mohli viesť do Saudskej Arábie. Taliansky novinár Nicoló Schira nešpecifikoval, o ktorý konkrétny klub ide, no skúsený obranca už rokuje o prestupe.

25. AUGUST

ROKOVANIE – Manchester United sa dohodol s Neapolom na predaji Scotta McTominaya. Škótsky stredopoliar anglickému veľkoklubu zarobí až 30 miliónov eur, pokiaľ budú všetky strany spokojné aj s podmienkami, ktoré si bude nárokovať sám hráč. Red Devils dostanú určité percento z ďalšieho prípadného transferu 27-ročného stredopoliara.

ŠPEKULÁCIA Mats Hummels sa mal dohovoriť na podmienkach angažmánu v Reale Sociedad. Tridsaťpäťročný nemecký obranca do Baskicka príde zadarmo, po odchode z Dortmundu je voľným hráčom.

ZDRAVOTNÁ PREHLIADKA - Nicolás González v sobotu pred polnocou dorazil do Turína, v nedeľu ho čaká zdravotná prehliadka v Juventuse. Stará dáma útočníka získa z Fiorentiny na hosťovanie (osem miliónov eur) s opciou (25 miliónov eur), ďalších päť miliónov prípadne bude v hre vďaka bonusom.

PRESTUP - Český futbalista Robin Hranáč sa stal novou posilou TSG 1899 Hoffenheim. S účastníkom nemeckej Bundesligy podpísal dlhodobý kontrakt. Dvadsaťštyriročný Hranáč bol celú doterajšiu profesionálnu kariéru kmeňovým hráčom Viktorie Plzeň, no má za sebou aj hosťovanie v Tatrane Liptovský Mikuláš v roku 2021. V reprezentácii má na konte šesť štartov. 

ŠPEKULÁCIA – Rayo Vallecano získa podľa Fabrizia Romana slávnu posilu do ofenzívy. Klub z Madridu intenzívne pracuje na príchode kolumbijského stredopoliara Jamesa Rodrígueza, pre ktorého je nachystaná ročná zmluva s opciou.

ŠPEKULÁCIA - Útočník Evertonu Dominic Calvert-Lewin je podľa BBC na radare Chelsea. Tá jeho prestup zvažuje ako lacnejší variant transferu Victora Osimhena z Neapolu.

HOSŤOVANIE - Vitor Roque síce do Saudskej Arábie nemieri, ale z Barcelony na istý čas odchádza. Brazílčan chcel naďalej pôsobiť v La Lige, čo využil Betis a získal ho na ročné hosťovanie. V hre je aj opcia o predĺžení tejto dohody a prípadnej kúpe.

ZDRAVOTNÁ PREHLIADKA - Mikel Merino úspešne absolvoval zdravotnú prehliadku a prestúpi z Realu Sociedad do Arsenalu. Španiel podpíše štvorročný kontrakt, baskický klub dostane 32 miliónov eur a ďalších päť miliónov prípadne v bonusoch.

PRESTUP - Jack Clarke si prvýkrát v kariére zahrá Premier League. Bývalý mládežnícky reprezentant Anglicka vymenil Sunderland za Ipswich Town, ktorý zaplatil necelých 18 miliónov libier.

PRESTUPJoão Cancelo opustí Manchester City a prestúpi do Al-Hilalu. Portugalský obranca sa so saudskoarabským celkom dohodol na podmienkach, spoločnú reč našli už aj oba kluby.

24. AUGUST

ŠPEKULÁCIA Manuel Ugarte sa pomalými krôčikmi približuje vysnívanému prestupu do Manchestru United. Dvadsaťtriročný hráč už iba čaká, kým mu jeho agent dá zelenú, aby mohol odcestovať na Britské ostrovy.

PRESTUP - Porto s nečakanou akvizíciou, z Atlética priviedlo Omorodiona.

PRESTUP - Dvadsaťjedenročný stopér Tomás Palacios sa presunie z Južnej Ameriky do Talianska. Argentínskeho stopéra kúpil Inter Miláno za 6,5 ​​milióna eur. Zdravotnú prehliadku by mal podľa novinára Fabrizia Romana podstúpiť hráč budúci týždeň.

HOSŤOVANIE - Najdrahšia posila Atalanty sklamala. Touré sa pokúsi o reštart kariéry v Nemecku.

PRESTUP – Ďalšou letnou posilou Girony sa stal Yáser Asprilla. Dvadsaťročný kolumbijský krídelník prišiel z Watfordu, katalánsky klub zaňho zaplatil 18 miliónov eur. Asprilla tak vystriedal českého obrancu Ladislava Krejčího v popredí najdrahších prestupov klubu.

ŠPEKULÁCIA Clément Lenglet je v Barcelone už dlhší čas nepotrebný, paradoxne by však mal predĺžiť zmluvu. Francúzsky obranca má kontrakt do júna 2026, ktorý bude podľa posledných správ predĺžený o 12 mesiacov. Futbalista by mal okamžite zamieriť na hosťovanie. Vraví sa o Atléticu Madrid, ktoré si posilu do obrany praje, Lenglet by mal doraziť na zdravotnú prehliadku. Celá situácia môže mať vplyv aj na prípadný prestup Dávida Hancka.

HOSŤOVANIE - Portugalský stredopoliar Fábio Vieira pred dvoma rokmi prestupoval z FC Porto do Arsenalu a teraz sa vráti späť, portugalský klub dojednal podmienky hosťovania.

PODPIS ZMLUVYWeston McKennie bude aj naďalej hájiť farby Juventusu, v ktorom pôsobí okrem polročnej pauzy od začiatku sezóny 2020/21. Americký stredopoliar predĺžil s Bianconeri zmluvu do roku 2026.

23. AUGUST

PRÍCHODY - Prestupová explózia Villarealu. Príchod posíl okorenil najdrahší brankár klubovej histórie.

PODPIS ZMLUVY - Španielsky stredopoliar Sergi Roberto sa stal novou posilou talianskeho futbalového klubu Como 1907. S nováčikom Serie A podpísal dvojročný kontrakt. Tridsaťdvaročný hráč dosiaľ obliekal len dres Barcelony, ktorej je odchovancom. Za A-tím odohral 373 zápasov, získal s ním 22 trofejí a nosil aj kapitánsku pásku. Do Coma príde ako voľný hráč, keďže katalánsky klub s ním toto leto nepredĺžil zmluvu.

Como sa vrátilo do najvyššej talianskej súťaže po 21 rokoch a sezónu odštartovalo prehrou s Juventusom. Do tímu v lete prišli mená ako Raphael Varane, Pepe Reina či Andrea Belotti, ale aj slovenský futbalista Peter Kováčik.

PRESTUP - Van den Berg v Liverpoole šancu nedostane, nádejného stopéra získal Brentford.

PRESTUP – Dánsky stopér Joachim Andersen bol v piatok oficiálne potvrdený ako nová posila Fulhamu. Dvadsaťosemročný hráč sa do tímu Cottagers vracia po troch rokoch strávených v Crystal Palace. Prestupová čiastka je 30 miliónov libier.

ŠPEKULÁCIA – Podľa novinára Davida Ornsteina by Bournemouth rád priviedol brankára Kepu Arrizabalagu. Dvadsaťdeväťročný gólman pôsobil minulú sezónu v Reale Madrid, aktuálne je kmeňovým hráčom londýnskej Chelsea, kde však nefiguruje v plánoch do budúcnosti. Cherries by Španiela radi priviedli na ročné hosťovanie.

ŠPEKULÁCIA - Manor Solomon nehrá rolu v plánoch Tottenhamu a z londýnskeho klubu podľa všetkého odíde. Izraelský krídelník odmietol ponuku Getafe, jeho prioritou je zotrvanie v Anglicku.

ŠPEKULÁCIAWalid Cheddira z Neapolu je v posledných dňoch často spájaný s možným presunom na španielske pobrežie. O služby marockého futbalistu má záujem Espanyol. Katalánsky celok aktuálne už s Gli Azzurri rokuje.

HOSŤOVANIE Mario Martín bude skúsenosti zbierať vo Valladolide. Dvadsaťročný stredopoliar prišiel z Realu Madrid, nováčik španielskej najvyššej súťaže ho získal na hosťovaní.

PRESTUP - Späť domov. Gündogan už po roku opúšťa Barcelonu, opäť si oblečie dres Manchestru City

ROKOVANIE Billy Gilmour je veľmi blízko prestupu do Neapolu. Kreatívny stredopoliar zo Škótska vyjde Gli Azzurri na 15 miliónov eur, sú tiež známe konkrétne podmienky na dosiahnutie bonusov. Milión navyše dostane Brighton, pokiaľ taliansky celok vyhrá Seriu A. Ďalší milión bude za kvalifikovanie sa do Ligy majstrov, informuje o transfere 23-ročného produktu akadémie Chelsea novinár Nicoló Schira.

ŠPEKULÁCIA - Najlepší strelec uplynulého ročníka českej najvyššej súťaže Václav Jurečka by sa mohol podľa Fabrizia Romana vydať do Nemecka alebo Talianska. Konkrétne kluby už mali útočníka Slavie osloviť, sám 30-ročný hráč by sa v prípade dobrej ponuky odchodu nebránil. Po akvizícii Tomáša Chorého sa totiž dá očakávať zníženie jeho hernej vyťaženosti.

ŠPEKULÁCIA – Mönchengladbach stále nedostal oficiálnu ponuku na kľúčového stredopoliara. Manu Koné vyjadril vedeniu klubu túžbu skúsiť novú kapitolu v kariére. Až na otázky na hráčovu dostupnosť od talianskych celkov sa nikto o angažovanie Francúza ceneného na aspoň 20 miliónov eur zatiaľ nepokúsil.

KONIEC ROKOVANIA - "Vďaka, Rím. Uvidíme sa v nedeľu," odkázal na sociálnych sieťach argentínsky útočník Paulo Dybala. Hviezda tamojšieho AS mala na stole lukratívnu ponuku zo Saudskej Arábie a pôvodné správy hovorili o tom, že ju prijme. Majster sveta z roku 2022 však nakoniec zmluvu od Al Quadsiah, ktorá by mu počas troch rokov garantovala rozprávkovú mzdu 75 miliónov eur, odmietol.

22. AUGUST

ŠPEKULÁCIA - Manchester United je krok od dokončenia prestupu Manuela Ugarteho na Old Trafford. Anglický klub chce získať hráča na hosťovanie s povinnou opciou. Nedávne rozhovory s Parížom Saint-Germain boli veľmi pozitívne, kluby sú na pokraji dohody. Rokovania sú momentálne v záverečnej fáze.

PRESTUP - Ústna dohoda o prestupe víťaza Eura je na svete. Mikel Merino sa pripojí k Arsenalu, ktorý za stredopoliara zaplatí Realu Sociedad 38,5 milióna eur vrátane bonusov. Po šiestich rokoch vernosti jednému tímu v LaLige si 28-ročný stredopoliar opäť vyskúša Premier League, kde predtým hájil farby Newcastlu.

ŠPEKULÁCIA - Dávid Hancko je veľmi blízko k prestupu do Atlética. Diego Simeone sa o slovenského reprezentanta usiloval počas celého letného prestupového obdobia v rámci obnovy kádra, ktorá by madridský tím mohla stáť až 270 miliónov eur. Defenzívny univerzál by mal stáť 30 miliónov eur.

ŠPEKULÁCIA - Riaditeľ AC Miláno Giorgio Furlani sa jasne vyjadril k záujmu Barcelony o Rafaela Leaa. "Prestup do Barcelony? Bez šance, v žiadnom prípade. Z klubu na 100 % neodíde. Pokiaľ by požiadal o odchod? To neurobí, o odchod nepožiada," uviedol pre El Chiringuito TV.

PRESTUP - Futbalistov Salzburgu posilnil anglický talent Bobby Clark z Liverpoolu. Člen reprezentačnej dvadsiatky podpísal v rakúskom tíme zmluvu do roku 2029. Podľa BBC zaplatí Red Bull za stredopoliara odstupné desať miliónov libier (približne 11,8 milióna eur), Liverpool podľa dohody zinkasuje aj percentá z budúceho prestupu. Čítajte viac.

PRESTUP - Nórsky stredopoliar Sander Berge prestúpil z druholigového Burnley do Fulhamu, s ktorým sa dohodol na päťročnom kontrakte. Čítajte viac.

ŠPEKULÁCIA - Karim Benzema si údajne vyžiadal spoluhráča Cristiana Ronalda. Sadio Mané by mohol prestúpiť z Al-Nassr do Al-Ittihad.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Brankár Aston Villy Emiliano Martínez podpísal s anglickým klubom nový kontrakt do 30. júna 2029. Za Villans odohral štyri sezóny.

ŠPEKULÁCIA - Podľa najnovších správ Paulo Dybala prijal lukratívnu ponuku od Al-Qadsiah. Argentínčan patrí AS Rím a čaká na výsledok rokovaní medzi klubmi. Za tri roky by mal v Saudskej Arábii zarobiť štedrých 75 miliónov eur.

ŠPEKULÁCIA - Rayan Cherki zostáva na súpiske Lyonu. PSG už nemá o stredopoliara záujem a futbalistove ďalšie kroky nepovedú ani do Fulhamu. Hoci londýnsky klub rokoval o podmienkach prestupu, Cherki odchod do Anglicka odmietol.

ŠPEKULÁCIA - Al-Hilal si vyhliadol ďalšieho hráča z Európy. Portugalský obranca Manchestru City João Cancelo je v hľadáčiku bohatého saudskoarabského klubu, anglický majster dostal prvú ponuku.

ŠPEKULÁCIA - Mikel Merino by sa mohol stať novou posilou Arsenalu už vo štvrtok. Kanonieri úspešne rokujú o príchode španielskeho stredopoliara z Realu Sociedad, prestupová čiastka bude podľa Marca.com 35 miliónov eur.

21. AUGUST

PRESTUP - Leeds United po sérii odchodov čoskoro privíta nového ofenzívneho hráča. Anglický druholigový klub sa dohodol na príchode Largieho Ramazaniho z Almeríe, za ktorého môže zaplatiť až 11,7 milióna eur vrátane bonusov. Dvadsaťtriročný krídelník čoskoro absolvuje v Anglicku lekársku prehliadku.

HOSŤOVANIE - Juventus posilnil z konkurenčného AC Miláno Pierre Kalulu. Dvadsaťštyriročný obranca prišiel do Turína na ročné hosťovanie s opciou, Rossoneri môžu celkovo obdržať 20,3 milióna eur.

ŠPEKULÁCIA - Rayan Cherki z Lyonu je spájaný s viacerými záujemcami vrátane PSG, ktorého dres si však neoblečie. Podľa novinára Fabrizia Romana úradujúci francúzsky majster neplánuje obnoviť rokovania.

KONIEC KARIÉRY - Zouhair Feddal sa rozhodol v 34 rokoch zavesiť kopačky na klinec, keď bol po odchode z Alanyasporu rok bez zmluvy. Bývalý marocký reprezentant často menil kluby, okrem iného hral za Real Betis a Sporting Lisabon.

HOSŤOVANIE - Amin Sarr odíde z Olympique Lyon na hosťovanie do Hellasu Verona, kde bude spoluhráčom Slovákov Ondreja Dudu a Tomáša Suslova. Súčasťou ročného hosťovania bude aj opcia vo výške päť miliónov eur.

PRESTUP - Facundo Pellistri mení Anglicko za Grécko, keď prestúpil do Panathinaikosu. Za Uruguajčana, ktorý v lete reprezentoval svoju krajinu na Copa América, zaplatí celok z juhu Európy šesť miliónov eur, ďalšie dva môžu pribudnúť v bonusoch. Manchester United zároveň disponuje klauzulou o spätnom odkupe počas ďalších troch rokov, respektíve o zisku 45 % z nasledujúceho predaja hráča.

HOSŤOVANIE - Ajax Amsterdam angažoval talianskeho obrancu Danieleho Ruganiho. Tridsaťročný hráč, ktorý má na konte šesť titulov v talianskej Serie A, posilnil holandský klub na ročné hosťovanie z Juventusu Turín. Rugani v rokoch 2016 až 2018 nastúpil aj na sedem duelov v reprezentácii, na klubovej úrovni však postupne strácal pozíciu v tíme.

PRESTUP - Neapol skompletizoval prestup Davida Neresa z lisabonskej Benficy, ktorá aj s bonusmi zaňho dostane 30 miliónov eur. Partenopei podpísali s brazílskym reprezentantom zmluvu do roku 2029. Čítajte viac.

PRESTUP - Už je to oficiálne a definitívne. João Félix sa po roku vracia do Chelsea už ako kmeňový hráč, kam prestúpil z Atlética Madrid. Španieli zaňho zinkasujú 50 miliónov eur a ďalších možných 10 miliónov eur v bonusoch. Čítajte viac.

PRESTUP - Ilkay Gündogan sa po roku vráti z Barcelony do Manchestru City. Skúsený stredopoliar, ktorý prichádza bez finančnej kompenzácie, sa dohodol na ročnej zmluve v známom prostredí. Čítajte viac.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Leicester predĺžil zmluvu s mladým krídelníkom. Kasey McAteer podpísal kontrakt do roku 2028. 

PRESTUP - Conor Gallagher napokon predsa len zamieril z Chelsea do Atlética Madrid. Transfer, ktorý bol pred niekoľkými dňami odložený, bol dnes oficiálne potvrdený podpisom, keďže španielsky klub pokračuje vo veľkých letných posilách. Čítajte viac.

HOSŤOVANIE - Burnley sa dohodlo na ročnom hosťovaní anglického futbalového reprezentanta do 21 rokov Bashira Humphreysa z Chelsea. Defenzívny univerzál debutoval v drese The Blues v januári 2023 v zápase FA Cupu proti Manchestru City. Humphreys strávil uplynulé dva ročníky na hosťovaní v nemeckom Paderborne a anglickom tíme Swansea.

HOSŤOVANIE - Dvadsaťročný český brankár Radek Vítek odchádza z Manchestru United na ročné hosťovanie do rakúskeho prvoligového Blau-Weiß Linz.

HOSŤOVANIE - Nico Paz by v tejto sezóne nedostal veľa šancí v prvom tíme Realu Madrid a za hernými skúsenosťami pôjde inam. Nováčik Serie A z Coma úspešne pracuje na hosťovaní, dohoda je takmer hotová. 

HOSŤOVANIE - Marcus Pedersen je na odchode z Feyenoordu do Turína, kluby sa dohodli na podmienkach hosťovania s povinnou opciou na prestup. Nórsky futbalista nahradí v talianskom klube Raoula Bellanovu, ktorý prestupuje do Atalanty.

PRESTUP - Marcos Acuña sa definitívne rozlúčil so Sevillou. Argentínsky reprezentant sa vracia do rodnej krajiny, zadarmo ho získal slávny River Plate. Tridsaťdvaročný obranca podpísal zmluvu do roku 2027.

PRESTUP - Raoul Bellanova je ďalšou zaujímavou posilou Atalanty. Taliansky reprezentačný obranca príde z Turína, kluby sa dohodli na odstupnom 22 miliónov eur, ďalšie milióny môžu prísť v bonusoch.

PRESTUP - Brankár Milan Borjan, ktorého slovenskí fanúšikovia poznajú vďaka minulosezónnemu hosťovaniu v Slovane Bratislava, si našiel nový klub. Ako voľný hráč sa dohodol na kontrakte s Al-Rijádom v Saudi Pro League, ktorý z pohľadu trhovej hodnoty patrí medzi slabšie celky v lige.

ŠPEKULÁCIA - Fulham sa rozhodol utrácať a jeho najnovším hráčom bude pravdepodobne Joachim Andersen. Obranca príde z Crystal Palace, kluby sa dohodli na odstupnom vo výške 30 miliónov libier.

ŠPEKULÁCIA - Arthur Vermeeren nedostával v Atléticu Madrid veľa príležitostí, pravdepodobne tak zamieri na hosťovanie. O jeho služby sa zaujímajú Marseille, Lipsko a Leverkusen.

PRESTUP - Southampton získal po prvom kole Premier League posilu do stredu poľa. Do jeho radov prichádza Mateus Fernandes, portugalský mládežnícky reprezentant, ktorý doteraz obliekal dres Sportingu. Svätci zaňho zaplatili sumu približne 15 miliónov libier.

20. AUGUST

ŠPEKULÁCIA - João Félix v utorok pricestuje do Londýna, kde sa podrobí lekárskej prehliadke v Chelsea. Portugalský útočník prichádza na prestup z Atlética Madrid, pričom v Anglicku má pripravenú šesťročnú zmluvu.

ŠPEKULÁCIA - Pierre Kalulu odmietol presun do Bergama a stane sa novou posilou Juventusu, kde v utorok absolvuje lekársku prehliadku. Obranca príde z AC Miláno na hosťovanie za tri milióny eur, súčasťou dohody je aj opcia na prestup za štrnásť miliónov.

ŠPEKULÁCIA - Jordan Teze sa v utorok stane novou posilou AS Monako, kde absolvuje zdravotnú prehliadku a podpíše päťročný kontrakt. Holandský obranca príde za 12 miliónov eur z PSV Eindhoven.

ŠPEKULÁCIA - Lille sa zapojilo do boja o Mikayila Fayeho z Barcelony. Katalánci majú na 20-ročného obrancu dve ponuky z Francúzska, pričom druhá je od Rennes. Španielsky veľkoklub nechce talentovaného mladíka pustiť bez možnosti spätného odkúpenia a percent z prípadného ďalšieho predaja.

PRESTUP - Rekordne drahá posila Brightonu, na juh Anglicka prichádza útočník Rutter

HOSŤOVANIE - Jens Cajuste sa dočkal odchodu z Neapolu. Švédsky stredopoliar zamieril do Ipswichu, nováčik anglickej najvyššej súťaže ho získal na ročné hosťovanie.

ŠPEKULÁCIA - Francúzsky obranca Maxence Lacroix by si mohol v blízkej dobe obliecť dres Crystal Palace. Stanica Sky Sports Germany reportuje, že londýnsky klub vedie úspešné rokovania s klubom 24-ročného stredného obrancu - Wolfsburgom.

19. AUGUST

PRESTUP – Piatou letnou posilou nováčika Premier League z Leicestru sa stal defenzívny stredopoliar Oliver Skipp, ktorý prestúpil z Tottenhamu. Podľa médií minuloročný majster Európy do 21 rokov stál 20 miliónov libier. Foxes uviedli, že s hráčom podpísali zmluvu na päť rokov.

ŠPEKULÁCIA - Európsky hrdina Atalanty je mimo súpisky. PSG lanári Lookmana na dvojnásobný plat

ŠPEKULÁCIA – Barcelona sa nebráni odchodu Ilkaya Gündogana. Nemecký stredopoliar po roku skutočne môže klub opustiť, Katalánci by predaji dali zelenú. Zastupujúca agentúra hráča preto začala sondovať možnosti napriek tomu, že tréner Hansi Flick očakáva hráčovo zotrvanie. Špekuluje sa o možnom návrate do Manchestru City.

PRESTUP - Pražská Sparta získala z Rapidu Bukurešť kosovského útočníka Albiona Rrahmaniho. Podľa médií zaňho zaplatila štyri milióny eur, čo z 23-ročného hráča robí jednu z najdrahších posil v histórii českej ligy. Rrahmani podpísal s českým majstrom viacročnú zmluvu.

ŠPEKULÁCIA Divock Origi dostal od AC Miláno súhlas na odchod bez poplatku za prestup, hoci má zmluvu do roku 2026. Záujemcov má 29-ročný Belgičan z Kataru, Saudskej Arábie aj americkej MLS.

HOSŤOVANIE - Tomič opustil Slaviu a zamieril k majstrovi na sever Európy: Chcem zo seba vydať maximum

ŠPEKULÁCIA – Gólostroj Feyenoordu Santiago Giménez je serióznym predmetom záujmu Nottinghamu. Tím z Premier League dal ponuku na 25 miliónov eur, ktorá bola okamžite uprataná zo stola. V novej sezóne už útočník stihol počas troch zápasov vsieťiť štyri góly a na ďalšie dva prihrať, čím nadviazal na minuloročnú formu, keď sa naprieč súťažami priamo podieľal na 34 góloch. Zmluvu v tíme Briana Priskeho má do roku 2027 a stále má len 23 rokov, jeho hodnota by tak mohla byť dvakrát vyššia ako úvodná ponuka Nottinghamu.

ŠPEKULÁCIA – Barcelona diskutuje so Sportingom ohľadom presunu Vitora Roqueho. Brazílsky mladík sa hraniu v Lisabone nebráni, čoskoro by tak podľa Mattea Moretta mohol ukončiť krátku zastávku v Katalánsku. Barca si ho zaobstarala bez bonusov za sumu okolo 35 miliónov eur, teraz je celok z Portugalska ochotný ponúknuť 20 miliónov. Záujem mali aj kluby z Premier League, Everton a Bournemouth sa však pre hráča nezdajú byť dostatočným lákadlom.

ŠPEKULÁCIA - Sparta dokončuje prestup talentovaného slovenského brankára. Sebastián Zajac na seba upozornil na Eure do 17 rokov, podľa poľského servera goal.pl by sa mohol od novej sezóny v druholigovom Podbeskidzie tešiť dôvere v základnej zostave. Ponuka pražského klubu na mládežníckeho reprezentanta narodeného v roku 2007 však bola príliš lákavá na odmietnutie.

ŠPEKULÁCIA – Chelsea by sa konečne mohla dočkať odchodu Romelua Lukakua. Diskusie s Neapolom pokročili do kľúčových fáz, čo rád počuje Antonio Conte. Práve kouč Gli Azzurri sa o útočníka usiluje, na úvod Serie A navyše prehral s Veronou 0:3. Fabrizio Romano tiež upresnil, že Victor Osimhen nie je súčasťou výmenného obchodu, stále je však pre Blues možnosťou ku koncu prestupového okna.

ŠPEKULÁCIA – Cena za Joãa Félixa by mohla byť napriek špekuláciám veľmi prívetivá. Novinár Nicoló Schira informuje, že Atlético je s Chelsea v diskusii o sume okolo 40 miliónov eur. Pri odchode z Benficy pritom stál dnes už 24-ročný útočník trikrát viac.

18. AUGUST

KONIEC KARIÉRY - Bývalý obranca Manchestru United Phil Jones potvrdil, že ukončil hráčsku kariéru a naplno sa bude venovať trénerstvu. Tridsaťdvaročný Jones má na konte 229 súťažných duelov za Red Devils a v lete 2023, keď mu vypršala zmluva, ukončil 12-ročné pôsobenie v klube.

ŠPEKULÁCIA - Panathinaikos a Manchester United rokujú o transfere krídelníka Facunda Pellistriho. Grécky klub a Pellistri sa dohodli na štvorročnej zmluve. Dohoda medzi celkami však ešte nie je uzavretá, o 22-ročného hráča má záujem niekoľko ďalších tímov. United by uprednostnili predaj Pellistriho pred ďalším hosťovaním, požadujú pritom odstupné vo výške približne 10 miliónov eur. Uruguajský krídelník má v United platnú zmluvu do leta 2025 s opciou na ďalší rok.

ŠPEKULÁCIA - David Neres dorazil do Neapola a v pondelok absolvuje lekársku prehliadku. Taliansky klub privedie brazílskeho krídelníka z Benficy, prestup by mal stáť 30 miliónov eur.

ŠPEKULÁCIA - Slovenský pravý obranca Michal Tomič by mal opustiť českú Slaviu Praha a odísť na sever Európy. Vychádza to z nedeľňajších informácií webu iSport.cz, ktorý uvádza, že bývalý hráč Sampdorie, Žiliny či Slovácka prestúpi k nórskemu majstrovi Bodo/Glimt. Čítajte viac.

ŠPEKULÁCIA - Lorenz Assignon opäť opustí Rennes, informuje Gianluca Di Marzio. Obranca v minulej sezóne hosťoval v Burnley a teraz bude za 1,5 milióna eur zapožičaný do AS Rím, pričom súčasťou dohody je aj opcia na prestup vo výške 8,5 milióna eur.

ŠPEKULÁCIA - O Ademolu Lookmana, hetrikového hrdinu finále Európskej ligy, sa zaujíma PSG. Atalanta by mala čoskoro dostať oficiálnu ponuku, na prestup tlačí aj samotný Nigérijčan. Aj preto bol 26-ročný útočník vynechaný zo súpisky na úvodné kolo Serie A.

ŠPEKULÁCIA - Ivan Toney nebol zaradený na súpisku Brentfordu pre úvodné kolo Premier League, keďže sa očakáva odchod útočníka. Cieľová destinácia anglického reprezentanta však nie je známa, veľký záujem zatiaľ prejavili len kluby zo Saudskej Arábie. K špekuláciám sa pre Sky Sports vyjadril aj tréner Thomas Frank: "Záujem o hráča je, zatiaľ nie je nič uzavreté, ale veci sa dejú."

ŠPEKULÁCIA - Juventus v blízkej budúcnosti pošle Daniela Ruganiho na hosťovanie do Ajaxu. Novinár Nicoló Schira zároveň informoval, že taliansky stopér odmietol dve veľkorysé ponuky od klubov zo Saudskej Arábie.

ŠPEKULÁCIA - Jakov Medič sa chystá opustiť Ajax. Obranca odíde do Nemecka začiatkom budúceho týždňa, podmienky hosťovania s opciou finišuje Bochum.

ŠPEKULÁCIA - Škótsky stredopoliar Scott McTominay sa dohodol na osobných podmienkach s Neapolom. Manchester United požaduje 30 miliónov eur, ktoré však predstavitelia talianskeho celku nebudú môcť zaplatiť, pokiaľ sa im nepodarí predať Victora Osimhena.

ŠPEKULÁCIA - Cyril Ngonge prišiel do Neapola iba v zime, ale veľmi rýchlo vypadol z plánov talianskeho klubu. O krídelníkovi sa špekuluje v súvislosti s odchodom a záujem oňho prejavilo Lazio, ktoré sa pýtalo na podmienky prípadného hosťovania.

ŠPEKULÁCIA - Katalánska Girona by mohla prísť o ďalšieho kľúčového hráča. Iván Martín sa stal terčom špekulácií, o streopoliara sa zaujímajú Neapol a Dortmund.

ŠPEKULÁCIA - Newcastle, Aston Villa, Fulham a Chelsea sú tímy, ktoré by chceli posilniť defenzívne rady o anglického stopéra Joea Gomeza. Dvadsaťsedemročný stopér sa nezmestil do nominácie Liverpoolu na sobotňajší zápas v Ipswichi.

ŠPEKULÁCIA - Oliver Skipp by mal v pondelok absolvovať lekársku prehliadku v tréningovom centre Leicestru City. Tottenham umožní krídelníkovi odísť natrvalo.

PRESTUP - Jordan Teze sa chystá na dlho očakávaný prestup z PSV Eindhoven do AS Monaco. Kluby sa dohodli na prestupe v hodnote dvanásť miliónov eur, obranca by mal budúci týždeň absolvovať lekársku prehliadku.

ŠPEKULÁCIA - Podľa niektorých správ sa Rodri môže tešiť na lukratívny kontrakt. Španielsky stredopoliar a jedna z kľúčových postáv Manchestru City dostane vylepšenú zmluvu, ktorá mu zaručí dvojnásobný plat. Čoskoro by mohla byť podpísaná dohoda zahŕňajúca týždenný príjem 375-tisíc libier.

PRESTUP - Arthur Theate oficiálne prestúpil z Rennes do Frankfurtu. Dvadsaťštyriročný obranca strávil dve sezóny vo Francúzsku, podpis zmluvy v Nemecku je pre neho veľkou výzvou.

PRESTUP - Lazar Samardžič sa v nedeľu podrobí lekárskej prehliadke v Atalante. Stredopoliar prichádza za dvadsať miliónov eur z Udinese, ďalších päť miliónov je v hre v bonusoch.

ŠPEKULÁCIA - Youssoufa Moukoko by mal napokon odísť z Dortmundu do Betisu. Útočník momentálne poberá šesť miliónov eur ročne a je ochotný akceptovať nižší plat, španielsky celok pracuje na hosťovaní s opciou.

ŠPEKULÁCIA - David Neres sa čoskoro stane posilou Neapola. Benfica Lisabon dostane za predaj brazílskeho krídelníka 30 miliónov eur. Podľa talianskeho novinára Fabrizia Romana odcestuje 27-ročný hráč v nedeľu na Apeninský polostrov, kde by sa mal v pondelok podrobiť lekárskej prehliadke.

ŠPEKULÁCIA - Wesley čoskoro odletí do Európy a pristane v Bergame, kde absolvuje lekársku prehliadku. Dvadsaťročný brazílsky obranca príde z rodného Flamenga, ktoré dostane 16 miliónov eur, ďalšie štyri milióny sú v hre vďaka bonusom.

HOSŤOVANIE - Carlos Martín si v tejto sezóne zahrá v najvyššej španielskej súťaži, ale nebude to v drese Atlética Madrid. Dvadsaťdvaročný útočník mieri na hosťovanie do Alavésu.

17. AUGUST

PRESTUP - AC Miláno končí aktivitu na prestupovom trhu, Rossoneri priviedli z Monaka poslednú posilu Youssoufa Fofanu. Taliansky klub sledoval sa usiloval o 25-ročného hráča od júna a pred niekoľkými dňami sa mu podarilo dohodnúť podmienky prestupu. Kniežací celok dostane 23 miliónov eur a ďalšie dva milióny môže zinkasovať vďaka bonusom, Fofana podpísal štvorročný kontrakt.

ŠPEKULÁCIA - Joe Gomez je v hľadáčiku viacerých klubov a v najbližších dňoch by mal opustiť Liverpool, obranca z tohto dôvodu chýbal v nominácii na dnešný zápas proti Ipswichu.

PRESTUP - Fabrício Bruno sa v 28 rokoch prvýkrát vydá do Európy. Brazílsky obranca prestúpi z Flamenga do Rennes, francúzsky klub sa dohodol na prestupe za 14 miliónov eur.

HOSŤOVANIE - Dve rýchle zmeny dresu v rade pre Juana. Dvadsaťdvaročný brazílsky útočník prestúpil zo São Paula do Southamptonu, anglický klub ho následne uvoľnil na hosťovanie do tureckého Göztepe.

ŠPEKULÁCIA - Manažér Realu Sociedad sa vyjadril k tomu, prečo Mikel Merino nie je súčasťou súpisky na ligový zápas s Rayom Vallecano. "Merina som na zápas nenominoval pre to, že v súčasnosti prebiehajú rokovania s inými klubmi. Teraz to je najlepšia možnosť," nechal sa počuť tréner Imanol Alguacil.

HOSŤOVANIE - FC Turín sa podarilo skompletizovať ročné hosťovanie Bornu Sosu z Ajaxu Amsterdam. Taliansky celok oznámil príchod chorvátskeho krídelného futbalistu prostredníctvom sociálnej siete X.

PRESTUP - Adam Hložek po dvoch rokoch opúšťa káder nemeckého majstra z Leverkusenu. Odchovanec pražskej Sparty však zostáva v Bundeslige, sťahuje sa 300 kilometrov na juhovýchod do Hoffenheimu a rovnako ako v predchádzajúcom pôsobisku bude môcť hrať v európskych pohároch. Čítajte viac.

ŠPEKULÁCIA - Wolverhampton by chcel posilniť defenzívu o francúzskeho stopéra Bastiena Meupiyoua. Anglický klub ponúkol Nantes šesť miliónov eur, ale tím zo západu Francúzska ponuku odmietol.

HOSŤOVANIE - Lesley Ugochukwu je ďalším hráčom, ktorého meno zmizlo z rozsiahleho kádra Chelsea. Dvadsaťročný stredopoliar bude v tejto sezóne hosťovať v Southamptone.

ŠPEKULÁCIA - Tréner Realu Madrid Carlo Ancelotti oficiálne potvrdil, že Los Blancos už v tomto prestupovom období neprivedú žiadnu posilu. Taliansky kouč tak vyvrátil špekulácie týkajúce sa možného podpisu stopéra. "Káder je uzavretý, stopéra neprivedieme. Máme Alabu a mladých hráčov," povedal.

ŠPEKULÁCIA - Pierre Kalulu má momentálne na výber. Obranca je na odchode z AC Miláno a o podmienkach hosťovania s opciou rokoval Juventus, no na poslednú chvíľu do hry o hráčove služby vstúpila Atalanta.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Jobe Bellingham bude naďalej rozvíjať svoj talent v Sunderlande, 18-ročný stredopoliar predĺžil s druholigovým anglickým klubom zmluvu do júna 2028.

ŠPEKULÁCIA - Atlético Madrid a Chelsea sú údajne veľmi blízko k nájdeniu spoločnej reči o prestupe Joaa Félixa. Veľkú úlohu v tomto transfere zohráva aj prestup Conora Gallaghera opačným smerom. Dvadsaťštyriročný portugalský útočník už povedal londýnskemu klubu áno a sám sa prikláňa k prestupu.

ŠPEKULÁCIA - Pre Angličana Bena Chilwella je najlepším riešením odchod z Chelsea. Pred nedeľným zápasom Premier League proti obhajcom titulu Manchestru City to uviedol nový tréner tímu Enzo Maresca. Čítajte viac.

HOSŤOVANIE S OPCIOU - Dvadsaťsedemročný senegalský útočník Boulaye Dia sa stal novou posilou Lazia. Taliansky celok získal hráča na dvojročné hosťovanie do konca júna 2026. Rimania v oficiálnom vyhlásení dodali, že v prípade splnenia bližšie nešpecifikovaných podmienok bude musieť hráča narodeného vo francúzskom Oyonnaxe zo Salernitany vykúpiť. Dia bude nosiť dres s číslom devätnásť.

PRESTUP - Brazílsky útočník Evanilson sa stal najdrahším podpisom v histórii Bournemouthu, ktorý 24-ročného hráča kúpil z Porta za 31,7 milióna libier. Ďalších 8,5 milióna libier môže portugalský klub dostať v bonusoch, informovala BBC. Dvojnásobný brazílsky reprezentant nahradí v Bournemouthe Dominica Solankeho, ktorý prestúpil do Tottenhamu za 55 miliónov libier. Evanilson má aj slovenskú minulosť, keď v ročníku 2017/2018 hosťoval v druholigovom Šamoríne z Fluminense.

PRESTUP - Nottingham Forest v piatok pred polnocou predstavil fanúšikom novú posilu z Južnej Ameriky. Konkrétne skompletizoval prestup paraguajského krídelníka Ramóna Sosu z argentínskeho CA Talleres. Hráč, ktorý podľa portálu transfermarkt.de stál účastníka Premier League 12 miliónov eur, podpísal na Britských ostrovoch zmluvu do roku 2029.

16. AUGUST

PRESTUP - Toulouse počas piatka získalo posilu z belgickej najvyššej súťaže, v lete už dokonca tretiu. Dvadsaťpäťročný americký stopér Mark McKenzie prišiel z Genku, podľa portálu transfermarkt.de zaplatil účastník Ligue 1 za hráča tri milióny eur. Francúzsky celok pri predstavení McKenzieho nešpecifikoval dĺžku kontraktu, predpokladá sa však, že trvá do roku 2027.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Kenan Yildiz sa prebojoval do prvého tímu Juventusu a odmenou mu je nová zmluva. Turínsky celok si služby mladého tureckého útočníka poistil do júna 2029.

UKONČENIE ZMLUVY - Alexis Beka Beka sklamal v Nice a ďalšiu šancu vo francúzskom klube už nedostane, vedenie sa so stredopoliarom dohodlo na ukončení zmluvy.

UKONČENIE ZMLUVY - Majster sveta z roku 2014 Christoph Kramer po desiatich sezónach v klube opúšťa Mönchengladbach. Vedenie klubu rozviazalo s 33-ročným nemeckým stredopoliarom zmluvu do konca nadchádzajúcej sezóny, do ktorej Borussia vstúpi sobotňajším pohárovým zápasom proti Aue. Kramer sa následne rozlúčil s fanúšikmi na Instagrame v emotívnom videu, v ktorom nedokázal zadržať slzy.

HOSŤOVANIE S OPCIOU - Marco Brescianini prichádza do Atalanty. Stredopoliar prišiel na hosťovanie za dva milióny eur z Frosinone, úradujúci víťaz Európskej ligy má aj opciu na prestup za desať miliónov eur.

PRESTUP - Cameron Archer mení dres v anglickej lige. Útočník prestúpil z Aston Villy do Southamptonu, suma sa pohybuje okolo 15 miliónov libier.

ODCHOD - Willian potvrdil odchod z Fulhamu, kde strávil dva roky. Skúsenému brazílskemu krídelníkovi sa na prelome júna a júla skončila zmluva. Londýnsky klub sa ho snažil udržať, no s hráčom sa nedohodol.

PODPIS - Švajčiar Xherdan Shaqiri sa na záver kariéry vrátil domov do Bazileja. Tridsaťdvaročný krídelník, ktorý tento týždeň po dva a pol roku pôsobenia v MLS rozviazal zmluvu s Chicagom Fire, podpísal v novom pôsobisku trojročnú zmluvu. Shaqiri začal profesionálnu kariéru v Bazileji v roku 2009 a strávil tu tri roky. Ďalších desať rokov pokračoval v špičkových európskych kluboch, kde nazbieral 18 trofejí. S Bayernom Mníchov a Liverpoolom vyhral aj Ligu majstrov. Čítajte viac.

HOSŤOVANIE - Veľký podpis hlási nováčik Ipswich, ktorý získal na ročné hosťovanie záložníka Kalvina Phillipsa z Manchestru City.

PRESTUP - Divin Mubama po minulej sezóne opustil West Ham a mieri do slávnejšieho anglického klubu. Devätnásťročný útočník sa v blízkej budúcnosti upíše Manchestru City.

ŠPEKULÁCIA - Stredopoliar Neapola Jens Cajuste predsa len zavíta do Premier League. Pred pár dňami na poslednú chvíľu padol prestup do Brentfordu, teraz však Švéd súhlasil s prestupom do Ipswichu. Po Kalvinovi Phillipsovi tak nováčik anglickej najvyššej súťaže opäť posilnil stred poľa, informuje Fabrizio Romano.

ŠPEKULÁCIA - Newcastle sa nevzdal snahy získať anglického reprezentanta Marca Guéhiho z Crystal Palace. Stopér The Eagles by bol už po predchádzajúcej ponuke, ktorá aj s bonusmi presahovala 70 miliónov eur, najdrahším podpisom pre tím zo St James' Parku. Londýnčania požadujú o 6 miliónov viac, s čím Magpies údajne po novom súhlasili. Chelsea, ktorá obrancu vychovala, by na prestupe tiež výrazne zarobila.

PRESTUP - Wilson Odobert bude aj po vypadnutí Burnley pokračovať v Premier League. Iba 19-ročný krídelník prestúpil do Tottenhamu, kde podpísal päťročný kontrakt.

HOSŤOVANIE S OPCIOU - Novým spoluhráčom Čecha Ladislava Krejčího v Girone sa stal brankár Pau López. Španielsky klub po odohratí prvého kola novej ligovej sezóny sfinalizoval hosťovanie 29-ročného brankára z Olympique Marseille, ktorá zahŕňa aj opciu na prestup.

ŠPEKULÁCIA - Dvadsaťročný defenzívny stredopoliar Lesley Ugochukwu prestúpil minulé leto z Rennes do Chelsea, ale v tejto sezóne by nemal obliekať dres The Blues. Vedenie londýnskeho klubu totiž plánuje poslať hráča na hosťovanie a podľa novinára Davida Ornsteina z webu The Athletic by mohol rodák z Bretónska zamieriť do Southamptonu. Svätci už oslovili druhú stranu, pričom samotný tréner Russell Martin má o Ugochukwua záujem ako o kľúčový článok zostavy.

PRESTUP - Michael Cooper sa sťahuje v rámci druhej anglickej ligy. Dvadsaťštyriročný brankár prestúpil z Plymouthu Argyle do Sheffieldu United.

ŠPEKULÁCIA - Prakticky celú jar sa špekulovalo o tom, kam by mohol zamieriť 27-ročný islandský útočník Albert Gudmundsson a teraz to vyzerá tak, že sa bude sťahovať z Janova do Fiorentiny. Podľa Mattea Moretta zo španielskeho webu Relevo hráč počas piatka absolvuje lekársku prehliadku, na prestup pritom obdržal zelenú.