Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kozár bude trénovať v Česku a hrať na Slovensku. Košice získali Ricka aj Zaťoviča

Kozár bude bojovať naraz o dva tituly v rôznych ligách.
Kozár bude bojovať naraz o dva tituly v rôznych ligách.Podpor pohyb Košice
Slovenský futsalový klub Podpor pohyb Košice v nedeľu oznámil, že do jeho tímu prichádzajú dlhoroční slovenskí reprezentanti Gabriel Rick a Peter Kozár.

Rick je niekoľkonásobný víťaz slovenskej aj českej najvyššej futsalovej ligy, takisto majster Maďarska, víťaz ankety najlepší futsalista roka a mnohokrát člen najlepšej zostavy roka v ankete Futsalista roka. V národnom tíme patril v posledných rokoch medzi najväčšie opory. Po rokoch v zahraničí sa vracia do rodných Košíc.

Veľmi zaujímavý ťah spravil dlhoročný kapitán slovenskej reprezentácie Peter Kozár. Ten po sezóne 2023/24 najskôr ukončil hráčsku kariéru a okamžite sa stal trénerom v majstrovskej Plzni, ale nakoniec sa s Košicami dohodol, že ak mu to povinnosti v českom tíme umožnia, tak bude môcť zasiahnuť do stretnutí v najvyššej slovenskej lige.

Futsalovo vyrastal v Košiciach a prvý majstrovský titul s RCS v roku 2009 mu otvoril dvere do Slovmaticu, kde získal so svojimi spoluhráčmi ďalšie tituly. Je niekoľkonásobný majster Slovenska a Česka i mnohonásobný víťaz ankiet Futsalista roka. Zároveň je rekordérom v počte štartov za reprezentáciu.

Košičania získali takisto kvalitného strelca, reprezentanta Patrika Zaťoviča, ktorý obliekal dres Piastu Gliwice v Poľsku. S ním zvíťazil v poľskom pohári a v lige obsadil tretie miesto. Rok predtým sa stal najlepším slovenským extraligovým strelcom v drese CopyLeaders Prievidze.

Košice opúšťa doterajší kapitán Sebastian Bačo, odchádza do najvyššej chorvátskej súťaže. Kapitán košického odpor Pohybu bude obliekať v novej sezóne dres chorvátskeho MNK Aurelia Futsal. V striebornom tíme uplynulej sezóny Niké extraligy končí aj Marek Kuruc, ktorý odchádza študovať do Nemecka a vyskúša si Bundesligu.

Obhajca titulu a sériový slovenský šampión z Lučenca dokázal dotiahnuť zaujímavých hráčov, ich príchody predstaví v najbližších dňoch. Okrem brankára Olinhu sa Lučenec rozlúčil aj s Rafaelom Durvalom Da Costa Lirom, pre ktorého to bolo v Lučenci druhé pôsobenie. Dominik Ostrák smeruje do Poľska.

Klub taktiež oznámil odchod Lucasa Mela Da Silvu, ktorý v posledných zápasoch play-off nenastupoval z dôvodu vysokého počtu legionárov. Zvyšok kádra zostáva naďalej pokope. Klubu sa podarilo v tíme udržať viaceré opory aj legionárov. V Lučenci pokračujú Washington Luiz Fernandes, Juan Jose Romero Molero aj Igor Leovski.

Klub z Novohradu potvrdil aj novú posilu. Jorda Isaac Molero Garrillo je univerzál pochádzajúci z Venezuely. Hráča sa podarilo Lučencu získať aj vďaka kontaktu s Juanom Molerom, ktorý s Garillom v minulosti hrával domácu súťaž vo Venezuele.

Reprezentačný brankár Marek Karpiak sa vracia na španielsku Ibizu do známeho prostredia, pretože počas sezóny 2022/23 pomohol ostrovnému tímu postúpiť do druhej najvyššej súťaži. V predošlom ročníku chytal na Slovensku za Pinerolu.