Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Galtier ľutuje nevyužité šance. O svojej budúcnosti na lavičke PSG hovoriť nechcel

Galtier oľutoval nevyužité šance, ktoré stálu Paríž lepší výsledok.
Galtier oľutoval nevyužité šance, ktoré stálu Paríž lepší výsledok.Reuters
Futbalisti Parížu St. Germain znovu neprekročili svoj tieň v rámci Ligy majstrov. Za posledných sedem rokov vypadli v osemfinále piatykrát.

Hviezdami nabitý tím vedený trénerom Christophem Galtierom, v ktorom figuruje Kylian Mbappé či majster sveta Lionel Messi, nedokázal proti Bayernu skórovať ani v jednom z dvoch duelov. Celkové skóre 3:0 tak vyznieva v prospech bundesligistu. Naopak, sen o zisku najprestížnejšej klubovej trofeje sa pre PSG opäť rozplynul.

"Je to veľké sklamanie. Musíme sa s tým vyrovnať a prijať to. V šatni zavládol obrovský smútok. Neviem, či ide o ponaučenie, ale opakujem, sme sklamaní. Ak by sme dali prvý gól, bolo by to iné, no nestalo sa tak," povzdychol si na tlačovej konferencii kormidelník Galtier.

Štatistika neúspešnej odvety PSG.
Štatistika neúspešnej odvety PSG.Flashscore

PSG vstúpilo do odvety aktívne. Útočník Mbappé sa zakrátko ocitol v sľubnej šanci predtým, ako v 25. minúte spálil tú svoju aj Messi. "Nevyužili sme naše šance a neotvorili skóre. V prvom dejstve sme hrali dobre. Cítili sme, že sa môžeme súperovi vyrovnať, no zostali sme bez presného zásahu," pokračoval v hodnotení lodivod parížanov.

Namiesto toho to bol Bayern, ktorý sa dostal do vedenia. V 61. minúte sa strelecky presadil Maxim Choupo-Moting, na ktorého neskôr nadviazal a rezultát uzavrel Serge Gnabry.

"Na takejto úrovni sme inkasovali hlúpy prvý gól. Áno, vyplynul z tlaku Bayernu, ale niekedy sa nemôžete báť hrať dlhšie a trpezlivo, aby ste sa vymanili z pressingu. Keď po hodine hry prehrávate, potom je to ťažké," prízvukoval Galtier.

Európsky neúspech = piate vypadnutie z osemfinále v ostatných siedmich rokoch. Táto štatistika výrazne zvýšila tlak na pozíciu Christophea Galtiera, ktorý ale o svojej budúcnosti špekulovať nechcel. 

"Je tu sklamanie, cez ktoré sa musíme preniesť. O mojej budúcnosti je príliš skoro hovoriť. Sústredím sa na záverečnú časť sezóny a to s veľkou energiou i odhodlaním," uzavrel 56-ročný tréner.