Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Génius McDavid s hetrikom. V kontraste bezmocnosť Ovečkina a Fehérváryho

McDavid s ďalším pamätným večerom za Edmonton.
McDavid s ďalším pamätným večerom za Edmonton.Profimedia
Connor McDavid (25) bol hlavným mužom triumfu Edmontonu proti Chicagu pomerom 6:5. Zo Slovákov hral v noci len Martin Fehérváry (23).

Dallas Stars - Washington Capitals 2:0

Najchudobnejšie stretnutie na zásahy do čierneho sme mohli vidieť v Dallase. Domáci Stars zvíťazili nad Washingtonom 2:0. O víťazný gól sa postaral ešte v prvej tretine Jason Robertson, čisté konto vychytal Jake Oettinger

Za hostí už tradične nastúpil v druhej obrannej formácii Martin Fehérváry. Slovák odišiel zo zápasu s jedným mínusovým bodom, dvomi trestnými minútami za hákovanie, tromi hitmi a ice-timeom 17:40. Ku gólu Capitals nepomohlo ani sedem zakončení na bránu od Alexandra Ovečkina

Buffalo Sabres - Montreal Canadiens 2:3

Montreal bez Juraja Slafkovského vyhral na ľade Buffala 3:2. Favoritmi boli domáci, ale výkon hosťujúceho gólmana Samuela Montembeaulta, ktorý vychytal 43 zo 45 pokusov Sabres a rozhodujúci gól Josha Andersona v čase 56:14, znamenal dva body pre Canadiens.

Boston Bruins - Detroit Red Wings 5:1

Český krídelník David Pastrňák spolu s Bradom Marchandom zaznamenali pri víťazstve Bostonu nad Detroitom zhodne po tri body. Pastrňák tak učinil s gólom a dvomi asistenciami, Marchand ho zrkadlovo skopíroval. 

Chicago Blackhawks - Edmonton Oilers 5:6

Celkovo 11 gólov videli diváci v Chicagu, avšak po záverečnej siréne odchádzali z haly sklamaní. Dôvodom bol famózny duel v podaní kapitána Oilers Connora McDavida. Kanaďan sa podieľal na triumfe hostí hetrikom a jednou asistenciou. 

Zaujímavosťou je, že ďalší štyria hráči zaznamenali trojbodový večer s bilanciou 1+2. Na strane Blackhawks nimi boli Max Domi a Patrick Kane, za víťazný tím sekundovali McDavidovi narodeninový oslávenec Leon Draisaitl a Ryan Nugent-Hopkins.

Nashville Predators - St. Louis Blues 6:2

Matt Duchene, Filip Forsberg a Roman Josi sa tromi kanadskými bodmi podieľali na víťazstve Nashvillu nad St. Louis. Bluesmani dvakrát viedli, ale ešte na konci druhého dejstva stratili vedenie, keď prehrávali 2:3. V poslednej časti duelu pridali domáci tri trefy do čierneho. 

Ottawa Senators - Minnesota Wild 2:4

Philadelphia Flyers - Florida Panthers 4:3

Seattle Kraken - Vancouver Canucks 4:5

Los Angeles Kings - Winnipeg Jets 4:6

San Jose Sharks - Toronto Maple Leafs 4:3 pp