Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Girouda čaká špecifický duel, zaspomínal si na ťažké časy v Chelsea

Girouda čaká špecifický duel, zaspomínal si na ťažké časy v Chelsea
Girouda čaká špecifický duel, zaspomínal si na ťažké časy v ChelseaProfimedia
V stredu večer sa prvý raz po 23 rokoch stretnú proti sebe Chelsea a AC Miláno. Pri tejto príležitosti si francúzsky plátok L’Equipe pozval na rozhovor Oliviera Girouda (36). Aktuálneho lídra ofenzívny milánskeho AC a bývalého strelca londýnskeho klubu.

Francúzsky kanonier strávil v drese "The Blues" dva a pol roka. V Londýne pôsobil od januára 2018 do júla 2021. V 119 zápasoch nastrieľal 39 presných zásahov. Práve z Chelsea putoval minulé leto na San Siro. 

Milánsky celok za jeho služby zaplatilo sumu okolo jedného milióna eur. Očakávalo sa, že v mužstve bude naskakovať z lavičky. A ako líder v pokročilom veku pomôže mladším spoluhráčom. 

Okamžite po svojom príchode sa Olivier Giroud zaradil do základnej zostavy trénera Stefana Pioliho. Stal sa hlavnou postavou jeho ofenzívy. V 48 súťažných dueloch napol súperovu sieť deväťnástimi gólmi. 

Pred ostrosledovaným súbojom Ligy majstrov si zaspomínal na pôsobenie v Londýne, ktoré nebolo vždy podľa predstáv. "Pamätám si na časy pod Frankom Lampardom. Bolo to náročné. Nedostával som veľa šancí. V januári 2020 som bol veľmi blízko k podpisu zmluvy s Interom. Nakoniec som sa rozhodol zostať. Dal mi šancu a v záverečných desiatich ligových súbojoch som dal osem gólov," zalovil v pamäti historicky druhý najlepší strelec francúzskej reprezentácie. Na prekonanie prvého Henryho (51) mu chýbajú tri zásahy.

Aj vďaka jeho prispeniu nakoniec mužstvo obsadilo štvrtú priečku v Premier League a kvalifikovalo sa do Ligy majstrov. Ročník, v ktorom pridal Giroud päť gólov, Chelsea vyhrala. 

Napriek vyššiemu veku sa Olivier Giroud nechystá ukončiť svoju kariéru. V tréningu nepoľavuje a neustále pracuje naplno. "Vždy som hovoril, že kým mi to telo dovolí a budem stíhať, chcem dosahovať najvyššiu úroveň. Je to moja motivácia, ktorá ma poháňa," zdôraznil. 

Veterán sa vyjadril tiež k pozitívnemu vstupu "Rossoneri" do novej sezóny talianskej Serie A. V doterajších ôsmich kolách nazbierali milánčania 17 bodov. Rodák zo Chambéry má na konte štyri presné zásahy. 

"Záver minulého ročníka bol náročný. Chceli sme Scudetto, aj sme ho získali. Ešte ťažší bude aktuálny. Každý očakáva, že náš triumf potvrdíme. Odštartovali sme dobre," doplnil. 

A ako si užíva rolu lídra v AC Miláno? "Mám pocit, že som starý muž, ktorý môže mať stále pozitívny vplyv. Dúfam, že budem vnímaný aj ako starší brat. Vždy chcem svoje skúsenosti odovzdať mladším a to v Miláne robím," uzavrel majster sveta z roku 2018.