Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Gólostroj, ktorý hráva proti starším. Syn ikonického Marcela hviezdi za Real i Španielsko

Enzo (vpravo) robí zo svojho otca hrdého rodiča.
Enzo (vpravo) robí zo svojho otca hrdého rodiča.Profimedia / Bildbyran / ddp USA
Jeho otec tvrdil muziku primárne na ľavom kraji defenzívy. Tridsaťšesťročný obranca Marcelo už neháji farby Realu Madrid, ale materského klubu Fluminense. Každopádne s vedomím, ako si v metropole Španielska počína jeho najstarší syn, môže mať na diaľku radosť. Niet divu, že bol 14-ročný útočník Enzo Alves Vieira povolaný do španielskej reprezentácie do 16 rokov.

Ako nedávno uviedol španielsky športový denník Diario AS, je to hráč, ktorý predčil svoje vekové kategórie. Nomináciu do národného mužstva dostal už v minulosti, na jar 2023 si vyslúžil pozvánku do kategórie 15-ročných, hoci mal len 13. Mohol si vybrať, či si napokon neoblečie brazílsky dres ako jeho otec. Nakoniec sa však rozhodol pre krajinu, kde sa narodil, teda pre Španielsko.

Debut si za La Roju odbil na konci apríla roku 2023 v priateľskom zápase proti starším žiakom Anglicka, následne nastúpil do ďalších štyroch súbojov. Celkovo má na svojom konte už štyri góly za reprezentáciu. Enzo tak rozhodne nepúta pozornosť len preto, že jeho otec Marcelo bol jedným z kľúčových mužov Realu

Veď napríklad v predminulej sezóne za starších žiakov do 15 rokov nastrieľal 32 gólov v 14 dueloch, počas tohto ročníka zaknihoval do siete Atlética hetrik za 20 minút a označenie "stroj na góly" si vyslúžil od španielskeho športového denníka Marca.

Biely balet sa úplne logicky rozhodol s hráčom podpísať v decembri roku 2022 kontrakt na tri roky. Do klubu prišiel Enzo v roku 2017, netrvalo pritom dlho a v mládeži presiahol hranicu 100 strelených gólov. Presnejšie povedané ich v prvých 100 dueloch stihol dať 105. 

"Je to moja prvá zmluva s najlepším klubom na svete. Som nesmierne šťastný,” komentoval tínedžer na sociálnych sieťach, keď sa rozhodol spojiť budúcnosť s Los Blancos. Aktuálne ho za Španielov čakajú medzi 16-ročnými dva priateľské zápasy proti Taliansku vo Florencii.