Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Gosensovi sa nepáči smer, akým sa uberá futbal: Je to o peniazoch a komercii

Gosens vyjadril svoje námietky voči komercializácii najpopulárnejšieho športu na svete.
Gosens vyjadril svoje námietky voči komercializácii najpopulárnejšieho športu na svete.Profimedia
Rastúca komercializácia futbalu nie je podľa nemeckého obrancu Robina Gosensa dobrá. Dvadsaťdeväťročný hráč Unionu Berlín si myslí, že v centre pozornosti by mal byť hlavne športový aspekt hry.

Gosens sa dotkol aj témy vysokých platov futbalistov: "Máme veľké šťastie, že sme súčasťou najpopulárnejšieho športu na svete. To znamená, že sa v ňom pohybuje veľa peňazí, čo ovplyvňuje aj naše kontrakty. Za to sa nemusím ospravedlňovať."

Nemec si však myslí, že psychické zdravie hráčov sa preto často bagatelizuje: "Je náročné, keď sa od vás vyžaduje, aby ste znášali všetko, pretože zarábate veľa peňazí. Je to zlý argument, lebo keď prídem do lekárne a kúpim si dve tabletky, nič sa nevyrieši."

Bilancia Gosensa v uplynulých ročníkoch.
Bilancia Gosensa v uplynulých ročníkoch.Flashscore

"Futbal je vo všeobecnosti na veľmi nebezpečnej ceste. Je to čoraz viac o peniazoch a komercii. Osobne si prajem, aby bol v popredí šport a nie úpadok smerom k podnikaniu. Bohužiaľ, do určitej miery to však asi musíme akceptovať," uviedol Gosens v reakcii na to, že MS 2030 bude hostiť šesť krajín a kandidátom na organizovanie ďalšieho šampionátu je Saudská Arábia.