Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hala Bercy bez Djokoviča. Zverev potvrdil úlohu favorita vo Viedni

Djokovič bude v parížskej hale Bercy chýbať.
Djokovič bude v parížskej hale Bercy chýbať.STR / EPA / Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 21. októbra?

20:35 - Novak Djokovič bude len tretíkrát v kariére chýbať na halovom turnaji Masters 1000 v parížskej hale Bercy, kde vlani vyhral po siedmy raz. Tridsaťsedemročný Srb sa tak tento rok môže predstaviť už iba na Turnaji majstrov. Aj to len v prípade, že nestratí pozíciu medzi najlepšími ôsmimi a bude mať záujem štartovať v Turíne.

19:30 - Alexander Zverev potvrdil úlohu veľkého favorita na začiatku halového turnaja ATP 500 vo Viedni. Nemecký šampión z roku 2021 zmietol dvakrát 6:2 osemnásťročného domáceho outsidera a štartujúceho na divokú kartu Joela Schwaerzlera aj vďaka sérii 15 víťazných fiftínov a iba šiestim strateným bodom pri svojom podaní. Zaznamenal tak 60. tohtoročné víťazstvo, čím vyrovnal svoje maximum z roku 2021.

Zostrih zápasu.
Flashscore

17:55 - Matteo Berrettini na úvod halovej päťstovky vo Viedni zdolal Maďara Mártona Fucsovicsa 7:5, 6:4 a zvýšil vedenie vo vzájomnej bilancii na 3-1. O prerušenie série troch neúspechov v druhom kole sa taliansky tenista, ktorý na konci sezóny bojuje o nasadenie na januárový Australian Open, stretne buď s Francesom Tiafoem, alebo Cameronom Norriem.

16:54 - Francúzsky tenista Ugo Humbert postúpil do 2. kola dvojhry na halovom turnaji ATP v Bazileji. V úvodnom kole zdolal v pozícii nasadenej päťky domáceho Švajčiara Jeromeho Kyma 6:4, 6:7 (5), 7:5. 

16:41 - Taliansky tenista Flavio Cobolli postúpil do 2. kola dvojhry na halovom turnaji ATP vo Viedni. V úvodnom kole vyradil Španiela Alejandra Davidovicha Fokinu 7:6 (1), 6:3.

14:41 - Rumunka Jaqueline Cristianová na turnaji WTA 250 v čínskom Kuang-čou na tretí pokus zdolala Švajčiarku Viktoriju Golubicovú 6:4, 2:6, 6:1 a prerušila sériu troch prehier.

13:08 - Veronika Kudermetovová potvrdila svoju slabú formu aj v japonskom Tokiu, kde si pred rokom zahrala svoje posledné finále a zároveň oslavovala triumf. Obhajkyňa titulu z Ruska prehrala v prvom kole s Bulharkou Viktorijou Tomovovou 6:7, 3:6.

12:10 - Naomi Osaková sa tento rok vrátila k tenisu po materskej prestávke a plánovala odohrať celú sezónu. Počas turnaja v Pekingu sa však zranila a musela odstúpiť z dvoch domácich turnajov. Uzdraviť sa nestihne ani pred tímovým Billie Jean King Cup, takže táto sezóna sa pre ňu skončila.

"Myslela som si, že som si len niečo natiahla. Vyšetrenie však odhalilo herniu platničky. Okrem toho som si natrhla brušné svaly," povedala.

11:07 - Poľská tenistka Magdalena Frechová sa ako nasadená sedmička rozlúčila s turnajom WTA v Tokiu už v 1. kole dvojhry. Vyradila ju Turkyňa Zeynep Sönmezová po trojsetovej bitke 1:6, 6:4, 6:3. 

10:13 - Slovenská tenistka Rebecca Šramková nepotvrdila pozíciu nasadenej šestky a na turnaji v čínskom Kuang-čou vypadla už v 1. kole. Nad jej sily bola Číňanka Wej S'-ťia, ktorá zvíťazila 6:1, 6:4. Domáca hráčka dostala od organizátorov voľnú kartu.

08:50 - V austrálskom Sydney sa uskutočnil žreb turnaja United Cup, ktorý sa bude hrať na začiatku novej tenisovej sezóny v roku 2025. Krajiny, ktoré sa zúčastnia tímovej súťaže, boli rozdelené do skupín a hostiteľských miest, ktorými sú tradične Perth a Sydney.

08:00 - Dominic Thiem už skôr oznámil, že tento rok ukončí kariéru pre pretrvávajúce zranenia a neúspešný návrat do predchádzajúcej formy. Posledným turnajom Rakúšana bude domáce podujatie ATP 500 vo Viedni, kde ešte pred svojím posledným oficiálnym zápasom na okruhu odohral exhibíciu proti Alexandrovi Zverevovi.

"Lepšiu nedeľnú rozlúčku tu vo Viedni si ani neviem predstaviť. Dúfam, že sa s vami všetkými uvidím opäť v utorok," povedal Rakúšan domácemu publiku. "Je mi veľmi ľúto, že sa táto cesta skončila, ale bolo to skvelé obdobie môjho života."

07:00 - Dvojitú porciu tenisu si na úvod pracovného týždňa užije Viktória Hrunčáková. V kanadskom Saguenay ju čaká najskôr duel proti Jamie Loebovej z USA. 

06:30 - Po 22 dňoch sa do akcie vracia Rebecca Šramková. Slovenská ženská jednotka začne púť turnajom v čínskom meste Kanton súbojom s domácou tenistkou menom Wej S'-ťia. Pôjde o prvé vzájomné meranie síl týchto dvoch protagonistiek.