Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hetrik Davida na výhru Lille nestačil, Lyon v šialenom druhom polčase zachránil Lacazette

Lacazette najskôr zapríčinil penaltu, aby následne zachránil Lyonu bod za remízu.
Lacazette najskôr zapríčinil penaltu, aby následne zachránil Lyonu bod za remízu.Profimedia
V predohrávke 27. kola francúzskej Ligue remizovalo Lille na domácej pôde s Lyonom 3:3. Všetky góly padli počas druhého polčasu, ktorý mal nesmierne dramatickú a napínavú koncovku.

OSC Lille - Olympique Lyon 3:3 (0:0)

Góly: 46., 61., 79. David - 82., 89. Lacazette, 64. Barcola

To najdôležitejšie sa stalo až v druhom polčase. Hneď na úvod prišiel center zľava od Bambu a kanadský útočník David z prvej poslal loptu do siete. Po hodine hry získali domáci pokutový kop. K rozohrávke sa postavila práve táto opora Lille a s prehľadom premenila. Lyon však záver zdramatizoval. Barcola si našiel odrazenú loptu a osamotený ju zakončil za Chevaliera.

V záverečnej štvrťhodine, keď sa mal zvyšovať tlak hostí, zahral rukou Lacazette. Domáci tak získali ďalšiu penaltu, pričom David opäť uspel a dovŕšil hetrik. Lacazette ale svoju chybu napravil, už po troch minútach znížil na priebežných 3:2 a sám dokonca aj vyrovnal na konečných 3:3.

Tým to neskončilo, pretože Dembelé v nadstavenom čase zoči-voči Chevalierovi nevyužil stopercentnú možnosť a po faule Kumbediho získal OSC tretí pokutový kop. Keďže David už nebol na ihrisku, loptu si postavil Ounas. Hlavný arbiter ho pred rozohrávkou prerušil, všetko si ešte išiel pozrieť sám cez VAR. Po zhliadnutí záznamu penaltu zrušil a ukončil zápas.

Divoké stretnutie tak víťaza nespoznalo. Lille ostáva v tabuľke šieste so ziskom 46 bodov, Lyon poskočil na ôsmu pozíciu.

Štatistický pohľad na šesťgólovú prestrelku.
Štatistický pohľad na šesťgólovú prestrelku.Flashscore