Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Highlighty víkendu: Superhrdina Messi, dvojgólová rodina a zápas na ho...

Lionel Messi už prepisuje históriu Miami.
Lionel Messi už prepisuje históriu Miami.Profimedia
Futbalový víkend je pestrý a plný zaujímavých momentov. Tie najlepšie, najhoršie, najzaujímavejšie a najzvláštnejšie pre vás Flashscore Správy zozbierali v novom týždenníku. Prvý diel sa nezaobíde bez besnenia Lionela Messiho (36), ale pozrieme sa aj do kotla v Turecku, na anglicko-španielske rodinné spojenie a na jeden doslova mizerný zápas v Dánsku.

Gól víkendu

Na rakety z 30 metrov bude určite priestor v budúcich dieloch, na prvýkrát ale vyberáme pomerne kuriózny gól. V 92. minúte zápasu s FC Mladá Boleslav vyrovnalo Slovácko na konečných 2:2 vďaka chybe brankára Matúša Trmala, svojho bývalého hráča a zároveň odchovanca.

Gólman sa pri rozohrávke rukou poriadne neobzrel, položil si loptu na zem a v tej chvíli ho prepadol za ním čakajúci Jan Kalabiška. Obrancovia Boleslavi mu pravdepodobne nekričali, že na bránkovej čiare čaká na svoju chvíľu skúsený lovec. Možno mu na ďalší zápas zaobstarajú spätné zrkadlá. Ale pozor - predmety v nich môžu byť bližšie, ako sa zdajú.

Smoliar víkendu

Keď príroda volá, je ťažké vzdorovať. Dokonca aj vtedy, keď máte na práci lepšie veci, napríklad ligový zápas proti úradujúcemu majstrovi. Presne to sa stalo čiernohorskému brankárovi Filipovi Djukičovi v drese dánskeho Hvidovre, ktorý krátko pred polčasovou prestávkou zápasu proti Kodani vybehol z ihriska a zmizol v útrobách štadióna. Po krátkom čase sa vrátil, len sivé trenírky vymenil za modré. Útek však nebol spôsobený náhlou zmenou módnych preferencií.

"Urobilo sa mi zle a musel som ísť na toaletu," povedal Djukič. "Viete, ako to je, keď musíte, tak musíte. Takže som sa ponáhľal. Bolel ma žalúdok, takže som to v sebe neudržal. Ľudia z môjho tímu ma obliekli do iných kraťasov, aby som zo seba nerobil pred svojím bývalým klubom blázna. Bol to jednoducho zápas na ho*no," dodal s úsmevom brankár.

Aby bol brankársky vtip úplný, je nutné dodať, že Djukič dostal od svojho bývalého zamestnávateľa z Kodane dva góly. Ligový nováčik z Hvidovre prehral 0:2 a po piatich zápasoch novej sezóny je stále bez víťazstva. Legendárny hokejový tréner Ivan Hlinka by mu zrejme poradil: "Hlavne sa z toho nepo..."

Zo sociálnych sietí

Niečo pre fanúšikov udržateľného mestského cestovania. Skúsený nemecký útočník Kevin Behrens odštartoval novú sezónu Bundesligy hetrikom, ktorý viedol k víťazstvu 4:1 nad Mainzom. Pravdepodobne to nemá ďaleko...

Štatistika víkendu

Lionel Messi si v ružovom drese Interu Miami začína podmaňovať Ameriku, presne podľa očakávaní. Propagácia MLS sa točí okolo neho a v Ligovom pohári, v ktorom sa tímy MLS stretli s tímami z mexickej Ligy MX, strieľal gól za gólom a doviedol Inter k trofeji. To, že argentínsky kúzelník nastúpil do tímu, ktorý vznikol len pred piatimi rokmi, má svoje nesporné výhody (zmluvu snáď ani netreba spomínať). Napríklad to, že prepisovanie klubových rekordov mu pôjde podstatne rýchlejšie...

Okrúhlych desať zásahov v Ligovom pohári katapultovalo Messiho na tretie miesto medzi najlepšími strelcami v krátkej histórii Miami. Hviezdny kapitán Interu ešte ani neabsolvoval svoj debut v MLS, prvý duel v nej ho čaká v noci na nedeľu. Možno na svojej rýchlej stíhacej jazde pridá ďalší gól - za krajanom Gonzalom Higuaínom zaostáva už len o 19 zásahov.

Mimochodom, tiež ste si všimli, že Messi oslavuje niektoré svoje góly ako komiksový hrdina? Raz si privolal mocné kladivo Mjolnir ako Thor, potom sa rozhodol pre wakandský pozdrav á la Black Panther a nakoniec strieľal z ruky sieť na spôsob Spider-Mana.

Žeby chcel božský LM10 ukázať, že je proti ostatným hráčom v Amerike vyslovene nadčlovek? Kdeže, dôvod je oveľa jednoduchší a hlavne milší.

"Moje deti majú stále prázdniny, takže s nimi po večeroch pozerám filmy o superhrdinoch. Povedali mi, že ak strelím gól, mám ho osláviť ako jeden z týchto hrdinov. Robím to len na domácich zápasoch, keď sú deti blízko mňa, aby sme mohli tieto chvíle zdieľať spolu," zveril sa Messi. Nabudúce môže lúskať prstami ako zloduch Thanos - aj pred ním obrany spoľahlivo miznú.

Príbeh víkendu

Bratia Bellinghamovci zažívajú leto takmer ako cez kopirák, len s rozdielom niekoľkých úrovní. Starší z nich, 20-ročný Jude, v lete vymenil Borussiu Dortmund za Real Madrid. Kráľovský veľkoklub zaňho poslal do Nemecka vyše 100 miliónov eur. Mladší z bratov, 17-ročný Jobe, sa tiež sťahoval, hoci len v rámci Championship. Namiesto Birminghamu teraz hrá za Sunderland.

Akoby sa súrodenci dohodli, že budú hrať rovnako dobre. Jude sa v sobotu večer postaral o obrat Realu v Almeríi, keď strelil dva góly a na tretí asistoval. Sunderland s Rotherhamom najprv tiež prehrával, ale Jobe rýchlo vyrovnal, v druhom polčase pridal aj druhý zásah a obrat bol na svete aj na Stadium of Light. Boli to vôbec prvé góly mladšieho zo súrodencov v dospelom futbale. Hrdí rodičia Bellinghamovci mohli svojim synom v chate cez WhatsApp spoločne napísať: "Hej Jude, Good Jobe!"

Fotka víkendu

Predstaviť hviezdnu posilu je možné viacerými spôsobmi. Ale pri všetkej úcte k marketingovým oddeleniam klubov - ani to najprepracovanejšie video jednoducho neprekoná moment, keď nového hráča privítajú samotní fanúšikovia. Náš výber víkendových fotografií pochádza z Turecka, kde fanúšikovia Galatasaraya mohli osláviť nielen víťazstvo 2:0 nad Trabzonsporom, ale aj oznámenie príchodu Hakima Ziyecha, ktorý si svoj čas v zaplnenom kotli istanbulského giganta náležite užil.

Hakim Ziyech v kotli Galatasaray.
Hakim Ziyech v kotli Galatasaray.Profimedia